onsdag 29 februari 2012

Rehab och streching

Varit hos naprapaten ige och han bara snor och snor, han har tagit bort en hel del övningar som jag inte får använda mig utav. Axeln har jag aldrig ont i, men däremot så känner jag titt som tätt av den flera gånger om dagen. Jag har fått några rehab övningar och att jag ska ägna mig en hel del åt streching för det är förmodligen där problemet är. Jag är för stel och nån sena som inte får plats där musklerna överlappar varandra i axeln. Detta kommer tydligen ta ett tag att reparera.

För övrigt så flyter träningen på. Fått igång benträningen riktigt bra och lägger mycket fokus på vaderna och hoppas på lite tillväxt.

Idag så körde jag rygg och framsida ben och fick med mig min kära fru att också lyfta lite skrot. Rätt trevligt och titta när det svankas i tighta tights i marklyften. Jag tackar för det bejbi=)

För övrigt så har jag börjat äta som en gris. Ligger mellan 3300 - 3600 kcal om dan och har gått upp ca 1,6 kg , fortsätter på den melodin en stund till.

jag har även handlat på mig en heldel hantlar och kommer köpa lite fler vikter och en situpsbänk sen är jag riktigt nöjd med mitt gym. För tillfället har jag nånstans mellan 250-300kg i vikter.

Igår gjorde jag en herrejösses lyft på jobbet. Skulle lyfta ur en fixtur på jobbet i vår största maskin. Jag visste att den skulle vara tung men trodde inte i min vildaste fantasi att den var så tung. I efterhand så är det jäkla dumt egentligen att lyfta den för hand. Konstiga vinklar kan lätt fixa till en skada och jag kan även halka och ha sönder fixturen eller tappa den på benet eller tappa den i maskinen så nått annat går sönder, med andra ord inget jag gör igen nu när jag vet hur tung den är.

Men när man väl har lyft upp den så är det rätt svårt att sätta tillbaka den utan få fingrar emellan, så det var ju inget alternativ, tog i som en gris och bar ut den ur maskinen och upp på en vagn. Efteråt var jag både trött och anfådd och överaskad över hur jäkla tung den var.

Var bara tvungen att köra ner den till vågen för att få en vikt på aset.. 99 kg vägde grisen. Iefterhand så undrar jag lite själv hur fan jag kunde klättra ur maskin med den i famnen. Hela denna historia är en lite nöjd över mig själv story, dock inget som kommer upprepas. Men kul när man överträffar sig själv.

Imorgon blir det att ge buken baksidalår och axlar en omgång. Hoppas jag är pigg och vaken imorgon får då ska det lastas på ordentligt i marklyftet. Vet inte vart jag ligger i vikter men tänkte börja nånstans på 110 kg och tanken är väll att dra upp bort mot 140 när man blivit ordentligt varm. Vi får se hur det faller sig..

Tack å hej

söndag 19 februari 2012

magsjukan

Tappa nästan 3kg i helgen för att röven bestämde sig för att ha ett betende liknande en vattenslang, inatt var helt hemskt. Sov 20 min upp på skit huset sov 20min, och så höll det på. Idag är jag bättre men blir ju ingen träning på detta i allafall. hugaligan vad jag kan minnas så har jag aldrig varit magsjuk innan och det sög verkligen musten ur en.. Ne nu blir det matkoma för att ta igen gårdagen som bestod av ett glas nypon soppa.
hej

onsdag 15 februari 2012

En liten liten pojke

Efter det föregående bloginlägget så fick jag en kommentar av en kamrat att besöka en napprapat i Älmhult för att reda bot på min axel. Idag var jag där och fick känna mig som en liten liten pytte liten pojke. naprapaten var nämligen en styrketränande jätte, och lilla jag i bara byxor och strumpor kändes fruktansvärt mini mini. knappt jag vågade säga att jag också höll på med att lyfta skrot..

Han var verkligen kanon duktig, ett gäng nålar och massage och ett gäng återbesök så var han ganska säker på att detta skulle gå och lösa. tyvärr så blev jag av med alla pressövningar över huvet och alla bröstövningar för en tid framöver.

Annars fungerar träningen bra och går runt och är konstant proppmätt.
För 10 min sedan så åt jag nått riktigt gott. Min underbara fru hade lagat pannkakor idag och jag tyckte det var lite för protein fattigt så jag stälde mig och stekte ägg och hade som fyllning i mina pannkakor. Fy fasen vad gott.10/10

Ne går nog och äter lite till.

lördag 11 februari 2012

avslut med nytt avstamp

Hej på er.

Deffen är nu avslutad med blandade känslor. Jag är rätt nöjd för att vara första gången. De två sista veckorna vart tyvärr lite hejsan hoppsan, med fest och resor och annat som gjorde att min mat våg inte riktigt kunde delta till 100% Men jag är ganska nöjd.
Skulle jag ha gått längre så hade jag förmodligen fått ofrat en hel del muskelmassa för några ynka kilo fett. Bättre att dra det ett steg längre närmare sommaren med förhoppningsvis mer erfarenhet och mer kunskaper, nu har jag en i bagaget så kan jag lägga upp det smartare nästa gång och då tänker jag öka protein intaget ännu mer.

Nu har jag då börjat äta mera för att suksesivt gå upp i vikt, jag tar det försiktigt men över äter givetvis. Till en början tänker jag ligga på 3000kcal med ca 200g protein. Igår var första dagen då jag tyckte dety var jobbigt att komma upp i den mängden mat(och då har jag ändå en tjockis gen i kroppen som älskar att äta)

När kvällen kom så insåg jag hur mycket jag hade kvar att äta och fick då ta lite chips till hjälp, sen precis innan läggdags så fick det bli kycklinggryta även fast jag var proppmätt. Inga problem egentligen att ligga på 3000 kcal, men att gå från 2000 till 3000 krävs att man börjar överäta redan när man vaknar. Det var gårdagens miss och det gör jag inte om.

Förövrigt så går träningen bra, lyfter inte alls så tungt som jag gjorde under dieten och får mycket bättre kontakt under övningarna.
Sist jag körde bröst så överansträngde jag min axel igen så nu får jag verkligen försöka att träna smart för att inte sabba detta. Jag tar nog bort alla bröst pressövningar närmsta veckan och kör mer cable och flyes för brösten så brukar axeln lugna sig.

För övrigt så har jag tränat på lite andra ställen än mitt ordenarie gym.
Var med bror och slaktade köttet på hans gym i Kumla. Ett gym som tillhör hans gamla jobb. Fy fan vilket gym, Vilken jävla förmån de har. Nu var det inte enbart gym, det var även innebandy hall basketplan nått pingisbord solarium och detta mega stora gym.

Sen var det ju jävligt kul att få smiska axlar och triceps med bror. Jävla levande på gymmet när vi har kommit igång. Så ett besök där är rätt givet framöver.

Sen har jag fått med mig grann pöjken Gren att börja lyfta lite skrot och det gör att jag kan träna lite på Borox ibland. Börjar bli lite tryck i hans träningspass med, kul att se.

Sen har jag bestämt mig att investera en del i mitt eget gym. Mera vikter bättre grejer. Helt 100 på att inom ett år så kommer jag vara fruktansvärt bortskämd med min övervåning som redan idag är alldeles lysande. Största bekymret nu är för få hantlar och att min största skivstång bara är klassad till 100kg och när jag kör marklyft så är den siffran för snål. Vill helst inte vara med om en stång som går av med en bit över 100 pannor på stången.

För att ge lite kritik till min arbetsplats som jag känner mig berättigad till att göra då jag senast veckan varit på 2 företagsgym där det verkligen inte besparats in på de anställdas gym.
Jag kan själv smälla ihop ett komplett gym hemma med min egen plånbok, men de som har en fruktansvärt stor plånbok som detta året växte rätt bra när företaget gjorde en rätt fin vinst, kan absolut inte se detta som en bra investering. Vet inte vad det är men antingen är det ålderdom på dom rackarna, alldeles för insnöade i sina siffror, eller för upptagna med att se till att Maskinerna är i topptrim.
För övrigt så trivs jag fruktansvärt bra på mitt jobb men detta kan bara inte sluta att irritera mig

Tack för idag