tisdag 23 augusti 2011

repat mig

idag är jag igång igen,l visst fortfarande lite mör men absolut i helt ok skick.. Cyklade faktiskt till jobbet igår så fick ihop 15 km kändes riktigt bra att få röra lite på sig

Tajt om tid för att skriva en massa idag så jag fattar mig riktigt kort

kört ett axel pass på gymmet och thats it. Dock ska jag springa långa hållet till jobbet på 12 km och sen blir det 8km hem imorgon bitti igen så har lite att se fram emot innan jag ska lägga mig.. Rätt ointrasant egentligen men har inte så mycket annat idag=)


måndag 22 augusti 2011

underbaraste vänner

Jag känner mig som en säck potatis. Både mörbultat sönder skjuten och har konserverat mer brännvin än vad man borde få i sig. Och resultat av detta är en småleende Rikard Ekstrand som är så otroligt tacksam..

Som de flesta vet så har jag och charlotte haft möhippa och svensexa. Absolut en utav våra bästa dagar i livet. Pratar för oss både när jag säger att vi har verkligen fått kännas oss älskade. Så mycket vänner runt omkring oss som vill ge oss så mycket. Igår när alla hade lättat och vi blev ensamma så diskuterade vi hela kvällen och hela natten med att diskutera vilka underbara minnen vi numera bär med oss.

Det bästa med mina vänner är att det är ävens charlottes närmsta vänner och det bästa med Charlottes vänner är att det även är mina närmsta. Och pga av detta så avslutas vår möhippa och svensexa med att slå ihop detta till en enda stor fest. Vilket jävla genidrag, Ni som var här vet  vad jag pratar om. Vi är så oerhört tacksamma för att ni alla är så underbara mot oss. Snart är det dags för bröllop och detta var en försmak på hur den dagen kommer bli, och då är det våran tur att bjuda igen.

Kära vänner tusen tack för vad ni har gett oss, våra armar står alltid öppna här hemma för er.

Givetvis tusen tack till chaufförer, barnvakter, flygpersonal, paintball instruktörer och allt runtikring som gjorde denna dagen möjlig..

Ur tränings synpunkt som denna bloggen egentligen handlar om så tar det ett par dagar innan jag ens funderar på att orka mig på nått sånt

torsdag 18 augusti 2011

dagen efter med en Pod

Innan Loppet så spelade jag in ett litet röst memmo, Och efter loppet så spelade jag också in lite vad som hände och lite tankar kring detta... Kände mig rätt så otrygg i att spela in sånt här så förmodligen inget jag fortsätter med, i så fall för eget bruk. Men idag får ni ta del av det..





den exakta tiden blev 42:18 på 10 km det gav mig en 111 plats utav 800 startade och 5km hade jag efter exakt 21 minuter. så jag tappar 18 sekunder på de sista 5..

allt för idag hoppas ni gillar det. Själv känner jag mig lite nördig=)

tisdag 16 augusti 2011

dagen innan

Sprungit lite och cyklat lite. Nått gym har det inte blivit alls. Idag vilar jag helt inför morgondagens lopp, jag ska ta bilen till jobbet t.o.m.

Jag vet inte alls vart jag står i min träning inför imorgon, känner mig fruktansvärt osäker på vart min kropp är för tillfället. Jag skulle vilja haft nån vecka till på mig egentligen.

Men jag kör upp till Jönköping imorgon och gör mitt bästa. Under 45 min kommer jag vara men frågan är ju mitt mål på 42.59 det är nog värre.
Ska jag ta den tiden så ska jag vara 4 sekunder bättre per km än mitt personbästa på 10km.

Jag vet inte alls hur jag ska lägga upp loppet, om jag ska gå ut i nått slags snitt tempo eller gå ut lugnare och gasa på efter 5km, eventuellt gasa från början. Det enda jag är helt säker på är att jag kommer nog aldrig ha varit så utmattad när jag går över mållinjen, ska jag ens vara i närheten så kommer jag behöva pressa mig själv nått extremt.

Igår cyklade jag lite tidigare till jobbet och tog en lite längre sträcka. Inte jätte långt men ett lite tuffare tempo pass på 12 km för att benen skulle få arbeta lite innan loppet.. Jag känner mig pigg idag och tror att kroppen kommer kännas bra imorgon.

Ne nu ska jag tänka på nått annat imorgon är det kämpa i 43 min som gäller sen är det över

söndag 14 augusti 2011

long time no see

Hej
Får hoppas att det finns några kvar som läser även fast jag inte uppdaterar något. Men nu är det dags att dra igång igen.

Sommaren har varit kanon, vill nästan lägga den i kategorin min bästa sommar. Tränat har jag gjort, jag har varit ute varannan till var 3 dag och löpt men varken några längre distanser eller nått vidare tempo.
Whiskey och ohälsosamm mat har satt sina spår och vågen berättar för mig att jag har 5kg extra på min kropp nu. Inget av detta spelar så stor roll allt av det ska åtgärdas och jag är på gång med det.

Det härligaste med att ha med sig löparskorna vad man än åker är att se alla nya härliga platser. Karlskrona var en sådan plats. En solig förmiddag tog jag en runda på ca 6 km, lätt den mest upplevelserikaste runda någonsin. Det var över en strand uppe i berg ner över en båthamn genom en gammal stad vidare till en ny stad över gammla sten broar och ut på mindre öar och över campingen och hem igen. OTROLIGT vackert karlskrona. Tillbaka och berättade allt för Charlotte och så tog det nån timma så var vi ute på samma runda fast tillsammans. Kommer ha svårt att åka förbi den staden utan löparskorna med hädanefter

Men i träningssynpunkt så är alkoholen den stora boven på min kropp. Men nu blickar jag frammåt med nya mål.

Jag har inhandlat lite nya träningsprylar.
En jogging och cykelvagn, med denna kan jag och charlotte löpa tillsammans med barnen i vagnen. Längsta vi har varit ute är 8 km och det var inga prolem och skjuta den framför mig.
En cykelhjälm och ett par cykelskor och nya däck till cykeln,
ett par nya löparskor så jag har nu 3st olika som jag skiftar mellan..
En ny löparryggsäck så man får med sig vatten och annan mindre packning. denna har varit med på en 15 km runda utan problem.

Veckan som varit har jag dragit igång ordentligt istället för att ara hållt det vid liv..
Cykling har blivit ca 56km och 55km löpning. och idag tog jag tag i ett gympass också som jag faktiskt helt har lagt ner under sommaren..

På Onsdag har jag ett lopp i Jönköping på 10km. Mitt mål har hela tiden vara att springa på 42.59.. Dock är nog detta förtilfället en omöjlighet. Jag är inte i den formen så jag klarar det. Men ska göra mitt bästa för att försöka.. Sprang i veckan som var 10 km med ryggsäck och lite halvsletna ben på 45min men det var väldigt tufft. Får se hur det går det där..

Sen om 2 helger springer jag och Charlotte midnatttsloppet i Göteborg det kommer bli så jävla bra..

Nu till sist lite cred till en god vän som körde ett MTB lopp på 45km på 1:49... Det gav han en 52 plats och en andra plats i hans årsgrupp. Starkt jobbat hoppas vi gör nått spännande lopp ihop under året..

Allt för denna gången men nu kör vi igång igen