lördag 17 september 2011

Bilderna från min sista löprunda i turkiet










Igår fredags så testade jag nått rätt trevligt. Först cyklade jag 9 km sen ett back pass med 10 back intervaller på 105 meter och sedan cykel hem igen på 10 km. Annorlunda och lite lekfullt och känslan av att vara seriös lös med sin frånvaro.. Riktigt kul var det.. Back passen var riktigt tuffa med ett snitt på 3:55tempo trodde att det skulle vara riktigt tufft att sätta sig på cykeln hem sen men det gick förvånans värt bra.

Idag kollade jag pulsen när jag vaknade och fortfarande låg kvar i sängen. 42 slag/min det skvallrar lite om en formtopp. Pga av detta så blir det i veckan att testa ett mål som länge har hängt över mig, nämligen 5 km under 20 minuter.

Idag tog jag även beslutet att cykla vasan  nästa år med Ola, ska bli riktigt trevligt. Har ju länge funderat på att dra ner på konditons träningen och bygga lite mukkler istället. Men så skönt med en pigg och alert kropp så det får nog vänta och ska jag hänga med nästa år i vasan så kan konditon behövas.. Och inte att tala om gbg varvet nästa år som tanken är att jag ska springa under 1:40 eller inte tanken, under det ska jag snarare mer åt 1:30 hållet. Ne länge leve konditions träning.

Idag var jag i Grann byn och uträttade lite ärenden och hem därefrån fick det bli en slö slask löpning på på 7 km.. Nu ska jag pausa benen under hela morgon dagen i allafall.

Idag har jag bara mina armhävningar som jag tampas med kvar för dagen.

Denna veckan börjar ta slut och det blev 4 gym pass 85km cykling och 28km löpning, lite för lite löpning men det har varit bra kvalitetspass. Nästa vecka kommer vara tuff att hinna med nån träning.. Får se vad som händer

allt för idag

Funderar på Vätternrunt med en enhjuling. undrar om nån gjort det innan.

Nehe tack hej

torsdag 15 september 2011

Turkland

Första morgonen jag vaknade i turkiet så fick det bli en liten löprunda. Klockan var 08:15 när jag tog mina första steg. Det var redan nu rätt så varmt ute men alla stora hotel skuggade min väg som jag sprang längs stranden. 2,5km åt ena hållet sprang jag sen vände jag och sprang tillbaka. Ingen vidare runda. På min ena sida hade jag solstolar och på den andra sidan hade jag hotell, och så såg hela rundan ut. På tillbaka vägen hade solen nått över hotellen och gassade nu ordentligt och försod nu att vill jag löpa så är det uppe med tuppen som gäller.

Nästa runda jag ger mig ut på går jag istället upp kl 7 och väljer en helt annan runda. Nu börjar det bli lite trevligare med gamla ruiner och över fattigt kvarter men havet som konstant granne. Höll på att bli frukost åt en rottweiler hane.

Pga av erfarenheten av den heta solen så tog jag inte ut svängarna alltför mycket.

Varje dag efter 16 fikat så körde jag igenom mitt pushup projekt och lite situps bara för att slippa börja om igen när man kom hem, så fick nog ihop ca 30 min nästan varje dag med golv gymnastik, plus 2km simning utöver min löpning
.
Min 3 löprunda började istället vid 06:30 för att kunna ta ut svängarna lite innan solen tittade fram. Denna rundan kan vara bland den bästa genom tiderna.
Jag börjar först genom alla hotell och solstolar sen vidare genom staden där jag får kämpa med det värsta till backar som jag varit med om. Börjar känna igen mig lite och hittar så jag kan springa förbi ett gammalt hotell som jag och charlotte bodde på för flera år sedan, väckte endel trevliga minnen. Vidare förbi en sovande kamel och en lösdrivande åsna(hur ofta får man se detta) förbi en extremt stor moské och nu viker jag av mot havet för då vet jag att jag hittar hem igen. Jag springer över nån motorliknande väg och över en vall och nu var jag framme vid ett ställe som jag kallade öknen, här hade jag sprungit dagen innan. Istort sett bara sand ingen växtlighet och nu fick jag vara med om nått riktigt häftigt. Jag råkade nämligen komma upp precis bakom en hundflock på mellan 20-30 vilda hundar. Detta var riktigt häftigt att se i verkligheten men lite osäker var man ju samtidigt.
När jag sprungit över öknen kommer jag fram till en strand resturang där jag väljer att springa längs med stranden för att slippa den hungriga rottweilern som dagen innan ville ha mig som frukost, istället fick jag på häng av en annan hund som först ville leka men som sen joggade vid minsida hela stranden på ca 500 meter, riktigt mysigt och nu hade solen börjat visa sig över havet.
Sista biten hem sprang jag över båthamnen och fick se alla gamla båtar sen vidare genom shopping gatan som var riktigt grisig med sopor och annat gris som absolut inte visas når turisterna egentligen är vakna. När jag kom hem väckte jag charlotte för att berätta allt jag fått se, riktigt uppskruvad var jag. Rundan blev 10 km

Sista dagen bestämmde jag att springa exakt samma runda fast med kameran i högsta hugg. Tyvär så fick jag varken se kamelen eller åsnan pga jag inte riktigt hittade dit.
Det tråkigaste var att hundflocken inte heller var där. Men Jag fick jätte mycket andra trevliga kort från rundan. Jag lyckades även filma när jag springer förbi rottweilern som vill ha mig som middag. Helt underbart att få löpa ett par mil i ett annat land eller få simma ett par km i havet. Nästa resa vi ska på kommer gå till mauritsius och givetvis åker jag inte utan dojjor.

Igår blev det 5 km promenad och ett bröst och rygg pass på gymmet

onsdag 14 september 2011

Vi backar ett par steg

Sist jag skrev så kändes det som jag bara hastade ihop något. Men jag ska ju skriva om det som är kul att läsa och inte bara att jag springer. Jag backar tillbaka till midnatsloppet
Vi stack till göteborg på lördags morgonen, jäkligt laddade spelade hög musik i bilen och sjöng. Stämningen var på topp. Jag var som sagt förkyld ch jag över konsumerar alltid vatten när jag är sjuk. Tror jag stannade och pissade 3 gånger innan halmstad charlotte var måttligt road av alla stopp. Väl framme i götet så checkar vi in på hotellet, vi brukar alltid sova på gothia hotell men tänkte att vi denna gången Skulle prova ntt annat. Det blev ett hotell som hette apple. Riktigt gris hotell, omordänt slitet och rätt äckligt faktiskt, dock var maten kanon.  Efter vi instalerat oss tog vi cyklarna på en 5km tripp för att hämta ut våran startpåse på stadium, passade även på att köpa skosnören för att stödja barncancerfonden. 5 km cykel tillbaka till hotellet för att ta en liten tupplur( varför åka spårvagn när cykel finns)
När vi vaknar käkar vi en stabil lunchsen cykeln tillbaka till startområdet 2 timmar innan start.

Jag brukar alltid vilja vara ute igod tid på lopp för att se sig om kring och snacka lite skit med försäljare och kolla lite på utrustning. Men det fanns inget att titta på så vi satt i ett parkeringshus för att fly regnet och väntade på start. Vi skulle starta kl 10:15 men starten blev försenad så vi kom inte iväg förens kl23 snacka om kall och stel när starten väl gick. Efter vi sprungit över den ler välling som var startområde så var vi på väg genom göteborg. Jsg bara älskar göteborg som stad att springa i. Utmanande med alla backar långa korta branta flacka göteborg äger i att bjuda på härlig löpning. Loppet gick bra faktiskt riktigt bra vi gick imål på 1 tim och 10 min och jag tvivlade faktiskt att charlotte skulle fixa det, pga träningen avtog under semestern men hon kämpade som satan och fy fan vad trevligt vi hade längs banan. När vi gick imål så skulle vi ta våran förtjänta banan och kexchoklad. Allt var slut så hungriga och möra fick vi nöja oss med vår medalj. Pga av den sena starttiden var pizzerior och mc donalds stängt men vi lyckades få tag i ett natt öppet statoil där vi kunde handla lite "återhämtni gs mat" och prata med fyllon=) väl på hotellet så säger charlottes kropp ifrån och frossan drar igång och även en liten spya så det var nog rätt tufft utan att hon vill erkänna det.  Men eftersom jag helre cyklar en att åka spårvagn så blev det samanlagt 20 km cykling den dagen också=) vi ska lätt springa nästa år igen.

I förrgår tränade jag vader på gym och axlar. Hade grym träningsvärk i vaderna igår men det var bara knyta dojorna och riva av 15 km. Sprang på 1tim och 10 min ett snitt på 4:43 och nån timma efter blev det cykeln till jobbet.

Nästa gång jag skriver så ska jag skriva om träningen i turkiet som var riktigt härlig faktiskt


måndag 12 september 2011

Ja jag lever

Det har nu gått rätt länge sen jag skrev nått här sist. Synd faktiskt för tycker själv att det är rätt roligt att blogga. Träningen går kanon för min del, precis kommit ur en förkylning och känner mig rätså bra i form. 

Men för att backa ett par steg bakåt. Jag och Charlotte sprang midnatsloppet ihop, tyvärr var detta också min förkylningstopp men jag försökte ändå att ta mig runt och det gick bra. Charlotte sprang hela milen utan några större problem och känslan över mål att ha gjort ett lopp tillsammas var total. 

Arrangemanget midnattsloppet var dock ingen höjdare så jävla många missar av arrangörerna men själva löpar upplevelsen var kanon. Vi kommer absolut att springa detta lopp varje år. 

Precis hemkommen från turkiet där vi varit på semester en vecka. Givetvis var löpardojjorna med och veckan slutade på 3 mil löpning och 2 km simning i havet. Rätt häftigt att löpa i ett annat land och få uppleva saker en vanlig resenär skulle ha missat. 

Rundorna i turkiet var lugna pga av värmen, så igår fick det äntligen bli lite tempo i benen 5 st 800 meters intervaller med 200 meter gång emellan snittet låg på 3.55 tempo ca och sista intervallen blev 1.2 km i samma tempo. Efter detta fortsatte jag att springa så den totala sträckan blev 12.5 km på ca56 minuter och det är för mig en rätt bra tid/form med tanke på att jag nästan gått 1 utav kilometrarna. 

För övrigt så har jag dragit igång med gym igen och ger även 100 armhåvnings projektet en ny start. Jag har lite mål pågång men hinner tyvärr inte uppdatera så mycket. Hoppas jag får lite mer tid över om 2 veckor då det stundande brölloppet är över som för tillfället tar mycket tid. Dock bara trevligt. 

Känner att jag är i rätt ok form i hela kroppen faktiskt snittar väll bort mot 5-6 mil i veckan och kanske 4 mil cykel och några gympass på det. Skulle väll vilja tappa nått kg för att verkligen känna mig i form men det tar jag mer seriöst till våren. 
Ska försöka slänga in lite uppdateringar mer ofta nu igen, men nu har ni en liten inblick i vad som händer i allafall. Tack för idag