måndag 31 oktober 2011

Snabbis

Ont om blogg tid men lägger ett litet inlägg
Nu är fitness festivalen inbokad. Det blir i anslutning till min och charlottes årliga göteborgsresa över jul.. I år ska vi bo på ett hotel mitt i smeten i göteborg det kommer bli kanon. Träningen denna veckan gick kanon allt från bara promenader löpning gym för underkropp eller cykling jag lyckades få in i snitt en timma om agen utan att överträna nått..
Axeln är fortfarande dålig men kan däremot använda den armen relativt normalt.. Efter nästa helg ska jag försöka börja lyfta lite skrot igen

Igår blev det film löpning med ungarna.. Ungarna satt i soffan och tittade på den nya smurfarna filmen och jag sprang brevid 12km på löpbandet. Helt ok att springa och kolla filmsamtidigt, däremot så suger lpbband överhuvetaget..

Tycker löpningen har börjat funka igen, ska försöka springa rätt mycket denna veckan med, fast fortfarande ta det lungt vad gällande tempo, annars tappar jag motivationen.

Nej nu måste jag dra.. Två avsintt prisonbreak innan jag sätter mig på cykeln till jobbet.. Inte en minut att förlora

torsdag 27 oktober 2011

Mycket på gång

Idag tog jag in löpbandet och sprang igenom ett avsnitt vänner och tv4 nyheterna=) även fast löpningen gått segt så känns det nu rätt trevligt igen. Nu har jag gott om tid att springa också när min axel är paj.

Axeln känns lite bättre idag, jag kan få upp armen till huvet och tex tvätta året i allafall som var en omöjlighet för nån dag sedan så det går frammåt..
Hoppas på att jag bara behöver ha hel vila från gymmet hela nästa vecka och att jag sen kan börja lite förssiktigt igen, ska däremot aldrig mer i mitt liv göra armhävningar.

Har sakta men säkert dragit i gång ett litet projekt om att skaffa gym på jobbet. Det känns väldigt positivt och jag tror att det kommer att ros i land denna gången. Och om det blir så ska jag nog börja köra mer fitness inriktad träning. fitness five grejern är nått som jag börjat få lite intresse för. Första helgen i december är det fitness festivalen i Göteborg, förhoppningsvis så ska jag dit och tror att det kommer bli svinkul..

Öob kör en kampanj nu igen med löpband som har upp till 16 km hastighet för 3500. Sist dom hade det så blev det inget pga snålhet. Denna gången kommer jag nog missa det pga fattigdom=) ska försöka kolla över myntfacket i plånkan å se om jag ska slå till.

Pga av lite dåliga eller uteblivna resultat på mina tränade tjejer så har jag nu dragit igång ett litet projekt för att man i början av veckan planerar allt från kakor kost och träning. Man får ett visst antal poöng för varje kategori man klarar.

I början på vecka ska man uppskatta och planera sin vecka med både kost och träning, i slutet i veckan ska man ha nått sitt mål i poäng. Detta hoppas jag kommer ge resultat. Vi är inne i vecka 3 nu och efter denna ska vi utvärdera lite och eventuellt göra om lite. Max poäng per vecka är 123 och de var mitt mål denna veckan. Det suger. Finns inget utrymme för nått "fusk" måste träna kroppseffektivt i 7 dagar äta efter mitt kosttänk jag kör nu. Och betyder även ingen alkohol ingen läsk inte ett enda popcorn. Men men kommer vara nöjd när jag klarar det men ångrar att jag inte gav utrymme för popcorn i allafall på lördagen.

Nehe tack hej

onsdag 26 oktober 2011

Ovana ben

Igår blev det 8.3 km löpning till jobbet i mys fart. Och hem på morgon fast valde en liten kortare väg på 7 km i ännu mera mysfart.. fast för mig är det för tillfället ingen mysfart. jag har flåset och konditionen men alldeles för dåligt ork i benen. Att gå från ca 4 löprunder i veckan till att halvera till 2 st har fått förödande konsikvenser. ävecn om jag springer sakta så blir en runda på 8 km rätt utmanande, får nog trappa upp lite..

Idag vart det kroppsövningar framför tvn. Körde på 25 minuter mage och ben och var faktiskt riktigt slut efteråt.. Tycker sånna spontana pass som man bara slänger sig på golvet är bland de roligaste...

Axeln är tyvärr ännu sämre än sist, börjar det inte bli bättre efter helgen så kommer jag nog sjukanmäla mig. Jag har inte speciellt tungt jobb, men däremot så behöver man ibland lyfta pallkragar och pallar för hand och detta gör varje gång riktigt ont och hjälper mig ju inte direkt att bli bättre. Men hoppas att jag slipper det alternativet..

Idag har vi börjat kika på resor här hemma. först ska vi försöka komma i väg på en kryssning över en hel helg kronglar dock lite med barnvakt.. Sen har vi börjat kika lite på bröllopsresa och det kommer bli en trevlig historia..

Allt för idag

tisdag 25 oktober 2011

paj och pannkaka

precis så känns min gymsatsning. Axeln är tyvärr helt paj och har problem med den även utanför gymmet. Tydligen en inflamerad slemsäck. 1 vecka ska jag ta 2 alvedon + 1 ipren 3 gånger om dan.. väldans massa piller blir det. Börjar det inte bli bättre efter 1 vecka så är det läkaren igen som gäller, men om det nu skulle bli bra så kan jag nog glömma på att lasta på massa vikter på ett tag framöver.

Förövrigt så känns mina 3000 kcal som en rätt stabil mängd. ökar lite mindre än 0,5 i vecka så det känns perfekt. Dock nu när jag inte kan vara på gymmet så får jag nog sänka lite och börja springa lite mer istället.

Jag var i Kumla i helgen då jag vaknade lite tidigare än klockan på lördagsmorgonen så passade jag på att jogga 8 km. Riktigt trevligt att ta en runda på sina gamla gator.

Idag var jag hos företagshälsan på jobbet och tog massa tester på olika värden och annat. Även han jag pratade med axeln om. Det roliga med detta besöken var att jag fick se alla mina gamla värden från 2007. Dom var absolut inte dåliga då men däremnot så var dom otäckt bra nu. Skulle vilja prova att sätta in alla de värdena jag hade för endag och bara känna hur det känns.

Ibland får jag höra att -du tränar för mycket.. - hur fan har du tid. och så vidare.
Angående tiden så tar det mig 1-1.5 timma om dan. I gengäld så tittar jag istortsett aldrig på tv. Jag har ingen aning om vad det går för program idag. Och om man räknar hur mycket mer jag orkar göra och har ork till att göra så är denna timman rätt enkel att räkna ihop.

Har man träning som endel av sin vardag så får man in massor av andra saker också på ren automatik, och man planerar även sina dagar så tiden räcker till bättre.

Nehe nu ska jag knyta dojjorna och springa till jobbet. hej så länge

tisdag 18 oktober 2011

Hej

Det som tar mest tid i mitt fall gällande träning det är nog allt loggande om träning. Nu har jag 2 sidor som jag följer upp alla träningspass på plus att jag loggar min morgon puls varje vecka och att jag nu räknar allt jag äter in i minsta lilla kalori..

Inte för att jag ska gå ner i vikt mer för att jag nu har tänkt och satsa till våren på att bygga på mig lite muskler. Så all jag stoppar i mig kommer upp på en lista så jag ser exakt hur mycket proteiner, fett, kolhydrater, omättat, mättat, fibrer, vitaminer, kalcium, osv jag får i mig. Fy fan vad jobbigt tänker nog många nu. Tycker faktiskt det är skit kul och ha 100% koll på vilken bränsle min kropp går på. Förtillfället håller jag på och testar lite vilken kcal nivå jag ska ligga på. Veckan som gick så snittade jag 3000 kcal med fokus på ca 2g protein per kroppsvikt om dan.. Det reulterade i -0,3 på vågen men upp 0,2kg i muskler. Så det är väll bra..
Men jag ska försöka äta lite mer för att kunna bygga optimalt, men det känns som jag inte gör annat än och äter. 3000 kcal är skit mycket mat om man äter nyttigt och näringsrikt.

Löpningen går lite till och från sprang för nån dag sedan 13km på 60 min och det är väll hyfsat, dock var jag riktigt trött och en grym träningsvärk efteråt. Löpningen kommer att bli lite åt sidosatt nu, men ska försöka hålla det till mellan 2-3 pass i veckan i allafall..

Träningen fungerar överlag bra har en axel som strular lite men annars känns kroppen kanon. Skulle tro att det är kosten som gör att kroppen annars känns så hel som den gör..

Det hade varit kul och ta lite bilder nu och sen jämnföringsbilder till våren. Får se hur det blir med det där, eller rättare sagt om jag lägger ut det här=)

Allt för idag