torsdag 29 mars 2012

Hårda tag och en test diet

Får börja med att säga att jag är en rätt glad herre då mitt jobb problem har löst sig. Mest glad för barnens skull för det var dom som hade blivit mest lidande. Vill ge alla ett stort tack som stöttat mig och familjen och sen finns det även dom som har stridit för våran skull och det uppskattas verkligen.
Själv är jag sån som person att jag vill inte riktigt strida även om jag själv blir väldigt drabbad. Jag bara finner mig i saker även om jag tycker det fel. Får tacka den övriga världen att det finns engagerade människor.

För ett par månader sen så loggade jag allt jag lyfte precis så som jag håller på nu. Tittade tillaka på dom träningspassen igår och jämförde med dagens nivå. Såg ganska snabbt att jag inte förbättrat mig så mycket och detta är lite för jag varit skadad men också fenomenet nått som kan kallas behaglighets nivå.

Detta är nått som även fanns när jag höll på att sprang rätt mycket. Man gör ett bra pass antingen i spåret eller på gymmet men sällan bättre än så, det blir bara ett bra pass, man håller sig på en behaglighetsnivå. Vid löpning låg jag alltid på typ 4:50 tempo för det var rätt behagligt och jag fick fortfarande kämpa lite. Och man var nöjd efteråt.
Samma på gymmet man lyfter tills man är trött och nöjd men där är man nöjd. När man sen börjar logga sin träning och hela tiden försöker förbättra sig då kommer resultaten. Det får göra lite ont man får kräkas och man får nästan tjuta av utmattning, givetvis inte varje gång. Nu när jag bara loggat mig själv nån vecka så märker man jätte fort att man har haft aldeles för många pass i just behagllighetsnivå. Hursom sjukt kul är det när man är klar och vet att detta var nära mitt max.

Idag började jag äta efter periodisk fasta. Ska testa detta för att se hur det påverkar mig och om det är nått att fortsätta med. Kortfattat så innebär det att jag äter i 8 timmar sen fastar jag i 16 timmar.
Ligger på ca 3500 kcal om dan som jag då ska få i mig på 8 timmar. Idag började jag med en lättare lunch vid 16 och sen ett träningspass lite senare och sen rejäkt med mat efter passet, och rästen av kvällen. Med andra ord äter jag mitt sista mål inatt kl 00 som består av 500g kvarg 300g yoggi 3stekta ägg på 1 macka sen blir det fasta i 16 timmar. Enligt forskning så är denna typ av diet fördelaktigt gällande insulinnivå och även att hålla blodsockret lågt. Man får dock vara lite försiktig med kolhydrater första målet efter fastan för att inte skuta blodsockret i luften. Finns hur mycket information som helst om detta på nätet för den som vill läsa mer. Länkar till en lite kortare artikel om detta om nån vill läsa det mest grundläggande
http://axon.blogg.se/2011/april/allt-du-behover-veta-om-periodisk-fasta.html

Nu måste jag göra mig färdig för en sista arbetsnatt

Hej så länge

tisdag 27 mars 2012

Längtar till diet

träningen rullar på. Riktigt kul att jag har börjat skrivit upp allt jag lyfter alla övningar reps set kg. För varje träningspass kan jag göra ett bättre pass antingen med nån mer rep eller med ett ynka kg extra bara jag förbättrar mig för varje pass. Detta leder till att passen blir bara hårdare och hårdare. Skit kul verkligen.

Alla som känner mig privat vet att jag ska byta arbetstider och att detta är riktigt illa för familjen, så länge jag inte tänker på det så känns det bra. men egentligen så mår jag faktiskt skit över detta. Ni som behövde umgås med mig när mitt knä var som värst vet hur jag är när det känns som värst(mår piss) speciellt Charlotte som fick utstå en riktig deprimerad herr Ekstrand. Man ska inte måla fan på väggen i för väg, men är helt övertygad om att det här kommer inte göra mig gott. Känslan att inte ha känslor och välmående på plats och utan att kunna göra ett dugg åt det, då är det svårt att hitta nån tröst.

Hursom igår satt vi och gick igenom hur vi ska lösa med barnvakt och barnomsorg, efteråt var jag både upprörd och ledsen över situationen, det positiva var att jag löste detta med ett benpass som var mitt värsta någonsin. inget var tungt inget var jobbigt och känslan efteråt var total.
Man ska träna när man är antingen som gladas eller när man är som mest arg. mellantinget därimellan brukar bli just ett mellantings träningspass.

Nog med sorg, för det suger

Dag ett efter påsk börjar jag på diet. Ser fram imot det som fan. Tro det eller ej men att alltid ha fullt med mat på tallriken och äta sig riktigt proppmätt och ändå veta att man ska äta mer är fan så jobbigt ibland. Ska bli riktigt skönt att få gå på diet..

Riktigt mål medveten med min träning och får det att funka så jäkla bra för tillfället.
Nu hoppas jag att detta håller för mig och att jag inte går tillbaka till min deppbubbla, med torgskräck och annat piss som det drar med sig när jag blir hjälplös.. Tror jag blir sån för att jag känner att jag tappar kontrollen och då fungerar jag inte som jag ska..

Till sist vill jag bara slänga iväg ett jag älskar er min kära fru och mina älskade barn, sjukt vad mycket ni betyder för mig.

dags för mat igen
hej

onsdag 21 mars 2012

blodströmmande pattar.

Idag var jag hos naprapaten och han tyckte jag hade skött min rehab aldeles ypperligt. Ingen ny tid behövde bokas och jag fick med mig en hel del tips påvägen för att inte paja axeln igen.

Var sjukligt taggad idag för ett gympass för att jag nu fick pressa. Körde på väldigt lätta vikter och många repetioner för att känna av så inte axeln kommer smygandes. Passet kändes perfekt och underbart att få proppa i lite blod i pattarna.

Ny tändning var det här.

Har bestämmt mig att fortsätta äta som en gris i ungefär 4 veckor till sen blir det en diet på ca 6 veckor och då får det vara som det är. Blir resultat inte vad jag tänkt mig så spelar det inte så stor roll då jag tänkt att lägga en hårdare diet i oktober..

Blir lite halvmjuk beach 2012 och en bättre diet till 2013. Dock långt kvar till båda.


tisdag 20 mars 2012

Body open

Börja med att jag gick plus 1.5 kg denna veckan. Aldeles för mycket men kanske bara var en sådan vägdag. Får se vad den står på nästa vecka...

Gymmande fungerar bra och håller till och från på att göra förbättringar hela tiden på mina prylar, blir bara bättre och bättre. Imorgon ska jag till min Napprapat och hoppas verkligen att jag får börja pressa igen då jag inte känner av min dåliga axel alls.

Nu till En liten rolig grej.
Det är svårt att ha nått mål med att lyfta skrot, oftast så har man att det ska klaras nån viss vikt till ett spesifikt datum, eller som de alra flesta att målet är mer rippad till sommaren.

I Helgen satte jag och en god tjej kompis upp ett mål. Vi ska vara med i Body open i December. Det är en visuell tävling där man skickar in bilder till bodymagasin och får en plats i tidningen och ett utlåtande. Vi tävlar inte motvarandra eftersom jag är kille och hon är tjej men däremot är målet att INTE hugga sista platsen. Jag kommer göra mitt yttersta och vara färdig för lite spännbilder i november. Första steget är att fortsätta äta som en gris i några veckor till, men sen vill även jag ha en liten sommarform så en kortare deff får det bli, men kommer tillåta mig att vara lite "kramgo" under sommaren för att fortsätta kunna bygga och så blir det en hårdare deff nånstans runt oktober beroende på hur mycket tid jag beräknar ut att jag behöver.. Önskar mig själv lycka till och även min kompanjon. Från och med idag lyfts det inte en vikt utan att föra ner detta på papper så jag verkligen kan utvecklas och pusha mig hårdare. Fan vad kul detta ska bli.

Hej så länge

måndag 12 mars 2012

Fyndat

För nån vecka sedan så drog jag iväg ett skambud på blocket på en hel del träningsgrejer, eftersom jag inte fick nått svar (givetvis) så tänkte jag bygga massa egna grejer.

Gjorde slag i saken och ritade ihop dyng seriösa 3D Ritningar med sketchup och skickade iväg till min far för jag tänkte att vi skulle bygga detta tillsammans.

Samma kväll så hade jag fått svar från han jag gav mitt skambud, jag fick köpa grejerna jag hade skambudat på
Alla grejer/maskiner är hemma byggen men är riktigt vettiga..
ett powerack nypris 5290
Tillhörande lats/rodddrag ca 2000
en internationell stång 1590
hyper extansion ca 1200
vikter 232kg ca 20kr kg= 5240
benspark/bencurl 1500
övriga stänger och handtag ca 1000kr

ca pris i handeln 17820 kr.. Men detta är ju om det hade varit fabriksgjorda grejer, så går egentligen inte att jämnföra så. Men jag gav 2000 spänn för rubbet.

Sen sålde jag mitt Multigym till en kompis för en 1000lapp + att jag lånade ut min vanliga bänkpress.

Nu är gymmet så jäkla bra. Vissa saker jag skulle vilja ha lite bättre men jag ska vara nöjd över hur bra jag har det. Det blev mer rymligare plats, och precis som jag vill ha det. Har nånstans bort mot 500kg i vikter nu var av 200 är fördelade på hantelpar från 8 till 30 kg.

Träningen går riktigt bra nu och bara älskar min över våning.

Skickar upp lite bilder nån dag

Allt för idag.

torsdag 8 mars 2012

Bulk bulk bulk

Sakta men säkert går jag upp i vikt. Även fast det pendlar en hel del. Men ser man helheten på kurvan så går det uppåt i allafall.

Idag var det mage och framsida lår. Tufft var det och mag övningarna fick jag till riktigt bra.
Jag har nån form av hatkärlek till knäböj, sjukt jobbig övning och vill bara ge mig varje gång, efteråt är det en underbar känsla att man pressade igenomsig alla set. Idag blev det 7 set böj varav 4 riktiga arbetset.

Det tråkiga med Bulken är att vissa linjer och detaljer försvinner på det man byggt upp, givetvis eftersom man även lägger på sig en del vätska och fett. Nu dunder bulkar ju inte jag utan siktar på ca 0.3+ kg i veckan. Men vad denna vikt upgång hittils har börjat snott så är det min mage.
Sista veckan på min deff så hade jag enligt mig själv en rätt bra mage, nu börjar det sakta men säkert att döljas mer och mer.
Men förhoppnings vis under nästa deff så är den ännnu bättre än vad den var innan och behöver då inte vara så långt in i vassen till sommaren.

Bild delas på buken idag, finns fortfarande lite synligt material, till sommaren så sitter packet där igen som ett brev på posten.


tisdag 6 mars 2012

2 tuffa pass

Igår så blev det till borox och köra igenom ryggen. Fick till ett bra pass med fin kontakt. 4 set marklyft var av 2 tunga med 130 pannor på stången 6 reps.. Detta är nått jag verkligen vill satsa på att öka i styrka, kanon övning och den tar verkligen musten ur en. Jag var där med Simon och Cwall. Simon är lite utav en maskin när det kommer till situps bänken, flera gånger i veckan slätar han av 120 st helt galet, men fast målmedveten att få fram rutorna. Cwall är den starke rackaren som flyttar undan det mesta när det kommer till vikter, var garanterat bonn oxe i sitt tidigare liv.

Idag blev det Borox igen med samma skara+ gabriel. Desto fler desto trevligare är min uppfattning. Snackar lite skit lyfter skrot och allmänt umgås.
Detta går nog till historien bland mitt bästa armpass. Inte vikt mässigt men därimot kontakt och pump var brutalt, underbar känsla. Sista 10 min så blev det att verkligen klämma ur det sista ur trissarna, både jag å cwall hade rätt svårt att bara sluta köra ett set till. 2 riktigt bra träningspass på 2 dagar, nu får det bli en vilodag för att kunna ge köttet vad det förtjänar igen. Har lekstuga med träningen för tillfället. Så här är träning när det år som bäst.



måndag 5 mars 2012

Stenhårt

Igår blev det hett. Körde utsida axlar, framsidalår, vader och mage. Och bra gick det. 110kg lastades på i knäböjen, körde dock bara ett set sen plockade jag av ner till 90. Jag slarvar med tekniken när jag kör så tungt och fler skador är jag inte ute efter.
2 bilder från passet. Ben spark och knäböj

Idag blir det ner till borox för att slakta rygg igen med Simon och centerwall. 2 snubbar som inte håller igen när det gäller att lyfta skrot nån timma



söndag 4 mars 2012

Om allt å inget

till spalten i höger så står det massa mål jag ska uppnå. 5km under 20 min - inte Check. Helt säker på att jag hade fixat det med bravur när jag var som snabbast. Jäkla surt att jag inte gav det en chans. Sen står det vikter under 78 kg Check. Tror att där kommer jag nog knappast aldrig vara igen. Som lättast vägde jag 74 kg, vilket är en pojkvikt.
sen står det tyvärr 21km under 1:40. det kommer nog vara utan check i ett antal år till. tills barnen är så stora så man kan ut och springa och dom klarar sig själva hemma. Vill dock minnas att jag gjort 21 km på 1:45 låter dock detta vara osagt och orkar inte leta igenom min träningsdagbok heller efter svaret då det ändå inte är i mål.
Om jag får se tillbaka på vad jag är mest nöjd med så är det lätt min miltid i Jönköping på 41:16. Det var kämpar glöd det.

Sista inlägget skrev jag om Marklyft, blev inga 140 kg men därimot gjorde jag en 6a på 127kg vilket jag är nöjd med. innan midsommar ska jag dra minkroppsvikt ggr2 är min tanke. Eftersom jag aldrig sysslat med det innan så har jag ingen aning om hur vida det är möjligt eller inte. Men om jag nu lyckas så kommer jag dra mellan 160-170kg då.. Känns som det inte skulle vara några problem, vi får se

Axeln är lagad och hoppas på att den kommer fortsätta vara lagad så jag får börja pressa snart. Jag måste få börja pressa då jag faktiskt inte känner mig alls bra utan bröst och framsida axel övningar. Jag får massa hjärnspöken som driver mig till vansinne. Får för mig att brösten har krymt massa den senaste månaden och att framsida axel är helt obefintliga.
Har en gammal polare från Kumla som la upp en bild på facebook för nåndag sen, det var bild på just bröst och axlar och herre jävlar vilket bra jobb han gjort, Bra jobbat Nicklas Forsberg. Men detta får mig inte att vilja börja pressa mindre direkt.
Skit i det är man skadad så är man, jag ska vara glad att jag kan träna överhuvutaget.
Man brukar ha att man vill Bänka sin egen kroppsvikt som mål, Jag tror själv att jag bänkar 120 kg+-3kg så egentligen gör det inget att bröstet får vila. Hade varit värre om det var låren som skulle vila eftersom det känns som att det är där jag släpar mest

Idag blir det ner till borox och lasta på ordentligt i knäböjen där målet förtilfället ligger på 1,5ggr kroppsvikten vilket inte är så bra men jag har tyvärr inget vidare klipp i benen men jag jobbar på det. Blir även magsmisk och slita vaderna i tusenbitar.

För övrigt ska jag börja bygga om bloggen snart till det lite coolare=) vet inte när men det kommer nog lite undan för undan..

Tack för att ni tog er tid att läsa världens längsta blogginlägg