fredag 28 juni 2013

Vända om innan man är framme

Denna veckan har varit riktigt bra. Varenda träningspass har suttit perfekt. Blivit en hel del promenader då jag har blivit lämnad ensam hemma. Helt sjukt vad jag la ner mer energi på min träning när jag blev själv i huset, kosten har varit perfekt, morgon promenader och fastan har blivit ca 20-21 timmar varje dygn.

Känner dock att jag fasnat lite. Svårt att pressa vikter, alla måtten på kroppen är det samma och vikten håller sig riktigt stabil på 76-77 kg. Utvecklas lite fördåligt. Visst kan skära ner på kcal lite till. Jag kan motionera bra mycket mer. Att göra det lilla extra för att nå så lite mer känner jag ovärt. Det blir mindre tid för familj och hus.

Från och med idag räknar jag att det är ca 9 veckor tills sommaren är över(hemskt) frågan är om jag ska stå och kasta hantlar hela veckorna och stå stilla på den platå jag känner att jag nått eller om jag ska skära ner kcal intaget och bli lite bättre men i resultat att styrkan får lida ännu mer. ELLER ska jag slå om helt och hållet och börja äta som en kar igen och pusha vikter och försöka växa till mig igen.
Jag kan verkligen inte bestämma mig. Men nått av det måste jag nog hitta på för händer det inget åt nått håll snart så kommer motivationen att dala.

Hur som helst.


Drog ett marklyft här om dagen på 180kg vilket är mitt person bästa. Mitt mål för 2013 är ju 500kg i totalen (Bänkpress marklyft och knäböj) Jag har ju inte kunnat kört knäböj på rätt länge pga lite kassa knän men nu börjar jag komma igång igen, Hittils i år har jag gjort bänk 144,9 mark 180 och böj 132,5 =457,4
Rätt tufft att nå 500.
Bänken tror jag inte att jag kommer så mycket längre. Marken bör jag kunna göra 20kg till innan års slutet med andra ord behöver jag strax över 20 kg till i böjen, här blir det problem. Men jag brukar ju inte ge mig och det får börja bli lite hårdträning i dessa tre.
En bild från dagen och en annan ihopklippt som jag tycker är lite mysig=)


Dagens morgonform och ett morgon paket=)


 Ett ihop klipp från olika tider
 Pass med bror från förra veckan


måndag 24 juni 2013

svart eller vitt

Man kommer ofta till vägskäl där man ska välja höger eller vänster. Vad man väljer är inte speciellt viktigt bara man blir nöjd över vad man valt. En sak som ofta är ganska säker är att man får sällan äta kakan men även behålla den.

Jag testade att ha så kallade ätardagar 1 gång i veckan. åt vad jag ville och i vilka mängder jag ville. Hela denna dagen blev nästan förstörd pga all mat och sättet att planera hur man skulle äta allt. +att dagarna efter tycker jag det tog tid för kroppen att återhämta sig, seg slibbig och fet, känslan efter en sådan dag.
Det var alltid en underbarkänsla när ätardagen närmade sig men i slutändan är det inget som gynnar mig varken kropp eller knopp.



Svart eller vitt?
Snus eller proteinpulver?
Mitt proteinpulver börjar ta slut, klickade ihop en order på Gymvaruhuset och det slutade på 1200kr, vilket jag inte har. Men jag snusar upp 1000 kr i månaden. Så då är det ju bara välja. Jag har en snus kvar i dosan men den ska få ligga där så jag fortfarande har valmöjligheten. I detta fallet så kan jag välja att både äta kakan och spara den, men det är emot reglerna. Detta blir min sista kamp mot nikotinet, fixar jag det inte nu så kommer jag aldrig mer lägga ner nån energi på att försöka.

Idag inleder jag projekt 4v
inga bilder inga mått inga vikter. Målet är att jag ska vara i så bra form som möjligt på närmaste 4 veckorna. sen är det semester och det gäller även träningen till viss del.

Hej

tisdag 18 juni 2013

24 timmars

Lördags kväll åt jag mitt sista mål kl 20:00 sen var det 24 timmars fasta. Dagen gick riktigt bra, över förväntan. Men efter ca 22 började jag bli lite smått tanksprid och fantasierna om vad man skulle äta började ta fart. Kl slog 20:00 söndag kväll och jag hade laddat upp med
*3 kokta ägg
*kyckling paj
*Stort lass lasange
*400g marinerad fläskfile
*1st räkmacka
*1 skål med 300g kvarg med jordgubbar och hallon
*en mega skål med popcorn till kvällens film.

Detta tog mig ca 1 timma och sen fastade jag i 18 timmar till. Nu i efterhand ångrar jag mig lite att jag inte tog ett kort på all mat för det var mat till halva kvarteret. Nå hur mådde herr Ekstrand efter detta? Hyfsat men det var alldeles för mycket mat. Nästa 24 timmars ska jag planera maten i förväg så det inte blir detta gambeetendet.

24 timmars är absolut nått jag kan tänka mig göra igen, men det får planeras så det passar in i vardagen. Måste vara en relativt lugn dag där man mest kan glida igenom dagen.

trevlig kväll

söndag 16 juni 2013

Förgiftad vardag

God morgon.
Hoppas verkligen ni har hunnit läsa mitt förra inlägg om fasta. Har ni inte så tar er tid att se dokumentären som är riktigt intressant.
I Torsdags till Fredags fastade jag 19,5 timmar och gjorde nog årets bästa träningspass i slutet på fastan. Om man fastar för första gången så tror jag att det är rätt svårt att fasta så länge. Är man sugen på att prova tror jag att det är lagom att börja med ett rikt märke på 16 timmar.
Är man en fysisk aktiv person så bör man nog läsa på lite först vad som gäller och inte bara sluta äta.

Igår blev det lite prioritetsträning. Tunga mark, pullups och lite elakare biceps övningar. Känner att jag utvecklas lite dåligt för tilfället men det är bara för att jag lätt hamnar i en bekvämlighets nivå. Jag gör mina pass och jag gör dom ganska bra men inte mer än så. Det handlar ju om att stressa musklerna mer än vad dom är vana vid eller mer än vad dom klarar av, vilket jag känner att jag kanske inte gjort på sista tiden.

Ett problem med detta är ju när man som styrketränande individ är ute efter att bli större/definerade muskler. Man bör träna med kontakt och känsla och det kräver lite lägre vikter och ska man börja pusha vikter så tappar man lite kontakten i träningen. Svårt att hitta nån balansgång.
Men jag är riktigt taggad för tilfället så känns som att jag kommer ha ett par bra veckor framför mig.
Just nu fastar jag och dagens fasta blir 24timmar och börjar äta kl 20:15 ikväll. Veckan som kommer håller jag mig till min vanliga fasta då jag inte vill utmana någonting när det är min jourvecka

Nu till en viktig del av inlägget.
Socker
Djävulens påfund. Att socker inte är bra och leder till fetma vet nog de flesta, men hur skadligt är det egentligen, och låter du dina barn äta socker?
Mina barn blir precis lika glada över frukt och popcorn som dom blir över godis, den minsta föredrar t.o.m grönsaker framför godis.
Är jag en elak förälder?
Socker beroende människor känner vi garanterat ganska många allihop, de alla har gemensamt är garanterat övervikt om de nu inte är fruktansvärt fysiskt aktiva. Mina barn får äta godis men det är en begränsad mängd. Dom kommer själva få bestämma det när dom blir äldre och tror att dom kommer vara tacksamma över att vi inte har dragit in dom i ett begär som atomatiskt blir en dålig livsstil.
Jag känner barn från några år och uppåt som redan har ett sötbegär och det är rätt tragiskt att se. Och dessa barnen är redan överviktiga. Barnens fel?  Enligt mig har dom ingen aning om vad dom stoppar i truten och behöver därför vägledning och begränsning. Men här kan vi alla tycka olika.

Ännu en gång har ni en stund över så ta en titt på denna dokumentären som får en att tänka till. Som vuxen bestämmer man själv, men snälla proppa inte ungar fulla med socker dagligen. Håll det till Lördagsgodis
http://www.svt.se/dokument-inifran/se-program/del-1-653

torsdag 13 juni 2013

Veckan efter självförstörelse

Swedenrock var helt underbart. Drack mer eller mindre konstant i 5 dagar. Detta gav mig ca 5 kg plus på vågen. När man lever som jag med fru och 2 ungar och tränar och sköter sin kost så blev detta med swedenrock lite överdrivet grisigt. Alla hämningar släpper och man överladdar nästan lite väl bra varje dag.

Detta var sjukt kul och jag såg de "måste" band jag verkligen var tvungen att se och rästen får jag nog erkänna att jag söp bort. Men det som är lite tråkigt är pyspunkan. Jag är idag tillbaka på samma vikt men det finns inget som helst tryck i varken muskler eller kropp. Jag har jobbat på det och är sakta på väg tillbaka. En stor hjälpande hand fick jag igår av min träningskamrat Mattias. Utan hans hjälp denna veckan hade det nog inte blivit speciellt hårda pass.
Nu längtar jag bara tills svettningarna ska försvinna. Har svettas konstant från att jag kom hem från min lilla rock turne.

Jag har funderat mycket på hur jag ska göra över sommaren med kosten. Har varit inne på att testa en 100% lchf diet, lägger ner det, varför?
Jo jag skulle verkligen vilja testa för att jag ännu mer ska få säga att det är ett ohållbart sätt att leva.
För tilfället har jag inte lust eller viljan att göra ett sådant projekt.

Nu kommer jag att fortsätta med min periodiska fasta som jag i många år nu har hållit varm om hjärtat. Den tillåter mig att hålla hyfsat form året runt, jag mår som en kung och jag behöver absolut inte snåla på maten. Men efter jag såg en dokumentär igår så ska jag testa ett helt annat upplägg på periodisk fasta.

Jag kommer att fasta längre varje dag. Äter mitt sista mål innan jag kommer till jobbet. Den totala dyngsfastan kommer att bli ca 18.5 timmar och jag äter i 5.5 timmar. Hur vida jag kommer att gilla detta återstår att se men jag ska ge det ett försök. Men här kommer den stora nyhetern jag äter på detta sättet i 5 dagar i rad och tränar 5 dagar i sträck. Efter detta så fastar jag i 48 timmar och sen börjar jag om. Kommer absolut inte bli stor och stark på detta sättet men jag tror att jag kommer ta mig i en riktigt bra form.

Ett litet undantag är den veckan (nästa) som jag har jour i räddningstjänsten. Att fasta 48 timmar och sedan ev behöva prestera i timmar är en omöjlighet. Däremot min vanliga dags fasta ser jag absolut inte som ett problem. Man tömmer inte glykogen lagret så fort som folk tror och när du väl gjort det så presterar man utan problem bra på frisatta fettsyror. Det är när kroppen har problem med att frisätta tillräckligt med fett och när glykogenet(kolhydrater) är slut som man får bekymmer.
Tycker detta ska bli grymt insiprerande och kul.

Sitter man och läser detta och ev ända hit så är man förmodligen intresserad av kost och träning. (eller bara mig)
Jag har ju alltid haft periodisk fasta nära hjärtat och efter dokumentären jag såg igår så står det mig ännu närmre. Har man 54 minuter över så tycker jag verkligen man ska ta sig tid att titta på den. Den tar inte upp träning överhuvetaget men däremot alla positiva effekter och hur man med hjälp av detta kan leva lite längre.

Lär er känna er själva och säg inte att det inte går att prestera på tom mage, så jävla 70 tal.

här är dokumentären
http://www.svtplay.se/vetenskapens-varld

lördag 1 juni 2013

sammar och ?

Förtilfället har jag legat på balans vad gäller kcal. Men sicken jäkla skillnad det är på gymmet när man äter lite mera. Aldrig yr, mera pump och ork. Jag har räknat kcal måndag till fredag och lördag söndag så varken räknar jag eller kör periodisk fasta. Eftersom jag är natt arbetare så är det sällan jag får äta tillsammans med familjen så det är därför jag gör så här. En frukost med familjen är ganska mycket värt
Hur jag gör i sommar vet jag inte. Diet, balans eller en mycket försiktigt bulk. Önskar nästan nån skulle välja åt mig.

Denna veckan som varit har träningen varit snuskigt bra. Kosten har legat på ca 2-300 kcal över mot vad jag dietade på. Ändå så hade jag min lägsta vikt på riktigt länge. 76,7kg Dock inte nu längre, det är mer stabilt på 78,5
Förmodligen var man väll ny sketen och lite vätsketömd.

På Tisdag drar jag till Sweden rock och lämnar allt vad protein och träning heter hemma, ev tjocka på mig lite tills dess så man slipper bry sig om att man sabbar formen.

Det jag verkligen lärde mig under denna dieten är att mängder av protein gör inte saken bättre. Vill givetvis inte prova att köra en diet på ännu mindre. Äta mängder av kolhydrater är både svårt och effektivt, skära ner på fettet för mycket ger en fruktansvärt torr hud. Denna dieten gjorde jag till 99.9% utan kosttilskott. Nån shake på 6 v blev det men jag kan räkna de alla på min högra hand.

Man lär sig mer och mer hela tiden, till nästa diet vet jag ännu bättre hur jag funkar och kommer väll förmodligen göra ännu bättre resultat.

Massa tradig text, skiter i detta och laddar om till ett litet jogging pass ikväll.

Trevlig helg