onsdag 30 maj 2012

dietens slut.. Förebild 9 månader sen

Jag har några dagar kvar på diet men vikten får va vad den är nu svävar jag bara fram och får nöja mig med som det blev. Jag hade gärna tagit ca 4 kilo till men man måste också tänka att för varje kg jag går ner så tappar jag även lite muskelmassa..
Jag är ju testarnas konung och testar mig fram hela tiden hur saker och ting funkar. Och nu tänkte jag testa ett annat sätt att äta för att kanske slippa dieta så hårt som jag gjort denna gången. På träningsdagar över äter jag med ca 10% och på vilodagar under äter jag med ca 10% och hoppas på att detta ska få mig att hålla kvar den formen jag är i nu och förhoppningsvis bygga lite mera massa.
Året som har varit har varit ett ganska bra år förutom axeln. Jag var helt borta i 2 månader och sen var det i ca 7 veckor som jag tränade väldigt begränsat och var av med alla pressövningar. Men jag tycker formen landade hyfsat och jag får känna mig nöjd..

Jag har en liten jämförelse i mitt huved som jag tänkte dela med mig till er

Ser man kalori räkning på exakt samma sätt som sin ekonomi så är man garanterat hemma. Tänk att istället för lön så får du varje månad ca 60 000 kalorier, dessa kalorier ska fördelas på hela månaden och du har ingen lust att leva snållt i slutet bara för att du frossade vid "löning"
Säg att du skiter i detta och bara äter och äter(kredit efter kredit) efter ett tag så måste detta betalas tillbaka man kommer inte undan. Tyvärr är inte bara straffet en hög ränta utan din kropp som du ska leva med hela livet. Hjärt och kärlsjukdommar och andra problem som övervikt drar med sig..

Men säg att du jobbar över och får ut mer pengar(motionerar och får fler kalorier) yes. kanon då kan du ju leva lite lyxigare..
Tänk att leva en hel månad med att aldrig få titta hur mycket som är kvar på kontot. inte så lätt att veta vad man har att röra sig med..

Kalori räkning för mig är självklart och jag stormtrivs med det. Jag vet exakt om jag kan äta kaka till kaffet om jag ska ha sås på pizzan eller inte och i slutet av månaden så ligger jag alltid i fas. Tycker ingen ska räkna om man inte vill men jag tycker man ska ha lite koll på hur mycket kcal det är i 100g potatis mot i 100g pasta, tex

Ens bostad eller bil kan man rasera hur mycket man vill, det går alltid att flytta därifrån. Men att rasera sin kropp och försöka flytta därifrån det är värre. En liten tankeställare bara..

Nu till sist kommer min bild.
Den gamla bilden är för 9 månader sedan, då jag även då dietade för att va snärt till min bröllop. Den andra bilden är tagen idag och har exakt samma vikt som för 9 månader sen och det gör mig glad eftersom jag ser skillnad på bra ställen..

Varsegoda
Puss och hej

söndag 27 maj 2012

skapande

Kommit på att jag har nån slags läggning åt skapande. Mitt musik intresse och alla de egna låtarna jag gjort. Alla byggprojekt jag hållit på med i livet, bilar, stereo, motorcyklar, epa traktorer, Cpgrodor med cross motorer, Snickeri. Mitt intresse för att måla och tatuera. Finns inte mycket jag tar i som jag inte kan låta bli att bara göra om "lite". Känns som allt jag tar i får nånslags av annorlunda form, både på gott och ont och med blandade resultat. Ibland När jag har köpt en ny pryl så kan jag bara skruva ner den i smådelar bara för att se hur det är uppbyggt. Charlotte är inte alltid så imponerad och tycker väll att jag bara ska låta bli ibland.

Tror det är samma sak med träning. Så länge jag skapar nått och förbättrar eller kan ändra nått så kommer jag nog fortsätta. Bara att se hur saker och ting reagerar en nyfikenhet som aldrig tar slut. Jag lär mig mycket utav detta beetende men jag förstör också mycket saker men överlag så graderar jag detta till en god egenskap.

Märkt på mig själv att jag mer eller mindre har slutat titta på tv, Får inte riktigt ro till de. Jag har ingen aning om vad som går på tv längre, utan att jag har tänkt på det så blir jag mer och mer aktiv hela tiden i mitt liv och jag bara älskar det.
Det största negativa med min hjärn värksamhet är att jag har lite svårt att stänga av när det är dags att gå och lägga sig.
Ne nu svamlar jag bara massa dynga, men kommit på mig själv att jag brinner för så jäkla mycket och tror att Min kära fru mer eller mindre delar ut x antal tanke pungsparkar i veckan. Sjukt att hon låter mig hållas..

Lite träning då.

Denna veckan har jag legat på ca 1800kcal vilket jag tycker är fruktansvärt lite. Försöker hålla protein intaget på 250g men det är svårt på så lite kalorier, men tycker jag löser det hyfsat.
Innan jag gick på denna (enligt mig) låga kalori intaget var jag helt säker på att jag skulle vara konstant trött tills det var över. Snarare tvärtom. Pigg när jag vaknar fullt ös heladagen gymmet går bättre än någonsin och kanon pigg på jobbet.
Själv har jag inte listat ut var det beror på. Eventuellt har det med blodsockret att göra. Eftersom jag går på så låga kalorier så finns det inte utrymme för några snabba kolhydrater, vilket då skulle hålla blodsockret på en hyfsat jämnnivå hela dygnet. Eller är det så att kroppen har godkänt fett som energikälla och nu vant sig med det eftersom dieten har hållit på i ca 45dagar. Vad det än är så är jag glad så länge det håller i sig, tror dock att det kommer ge sig snart..

Igår hade jag mitt bästa pass på riktigt. Jag vet att jag ofta skriver att detta var mitt bästa men nu var det verkligen det.
98,4*6reps 1minut vila. 98,4*6reps 1minut vila. 98,4*6reps 1minut vila. och sista 101kg 6reps. Tror inte jag har lyft så bra i bänken sen jag låg i lumpen. Nu måste jag verkligen jobba upp styrka i knäböj och marklyft för att det ska bli nån form av logik i det hela.

Jag TROR att jag skulle kunna göra 130kg i bänken som max, men tror gör man i kyrkan så detta ska ju givetvis testas nån dag Att jag har sånt jävla tryck i bröstet på ynka 79kg tycker jag själv är rätt otroligt. Och sen att jag har alla dessa kanon pass under diet, undra hur det blir när jag får äta ordentligt med energi?

Mycket text mycket svammel. Nästa inlägg som kommer här kommer vara en utvärdering av dieten och vad jag ska ändra tills nästa och lite hur jag tänker.
Även lite före och efterbilder och med ett jävla flyt en liten film där 130kg försök i Bänkpressen.
Ska även slänga in hur det gått för mina tjejer som snart också har dietat färdigt och vad dom har gjort

fortsatt trevlig helg.
Ikväll ska jag kosta på mig en 2,8% mariestad, mumma



torsdag 24 maj 2012

Tränar hårdare än vad det finns energi

Sen jag började min 1800 kcal diet så bara rasar vikten. Får ju hoppas att det är rätt sorts massa som lossnar. Idag var det ben på schemat och energi kände jag att det fanns. Först knäböj sen lite vadpressar och efter det var nog energin slut och bara halvägs igenom vad jag skulle göra. Jag orkade fortsätta men det var lite problematiskt. Nästa övning var marklyft och efter jag gjort mina första 6 repetioner lagt ner stången och ska resa mig så blir allt dimmit och jag känner att nu svimmar jag. Givetvis så gör jag inte det.

1 minut senare är det dags för 6 nya repetioner, det går hur bra som helst men istället för att ställa mig upp så väljer jag att sätta mig på golvet direkt efter, funkade bättre.

1 minut senare så är det 6 nya igen och det går bra men efter dom blir det även lite dimmigt när jag sitter ner så tar mig några minuter att hämta andan innan jag går på lårspark och bencurlen och igenom dessa övningar så var det mesta dimmit faktiskt.

Jävligt nöjd över mitt vimsiga dimm pass och det är här det är så kanon med periodisk fasta. Nu efter passet så blir det ca 1000kcal i en och samma måltid och kroppen kommer återhämta sig galant på den maten, men ser man över dygnets timmar så ligger jag ända på underskott.

Imorgon är det dags för rygg men då blir det nog några riskakor 1 timma innan så jag slipper dimman.

Hej å hå diet på hög nivå

tisdag 22 maj 2012

Tvättar mig med stålborste mellan mgarutorna

haft 2 st äterdagar i rad förra veckan. Detta gör jag för att fylla på kroppen. Det var egntligen inte tänkt att jag skulle ha dom precis nu men nu blev det så. Denna veckan gick jag inte ner något utan stod stilla i vikt. Men nu har jag gått in i slut fasen på dieten med enn full laddad kropp.

Nu ligger jag på ca 1800 kcal om dagen och tanken är att jag på det ska gå ca 5st 5km i veckan och 6 st gympass. Grejen när man laddar upp kroppen så som jag gjorde nu så pallar den att köra en hårdare diet en kortare tid utan att slita speciellt mycket. Varje gympass jag gör nu blir nästan alltid mitt bästa, men denna gången ska jag vara med innan jag hamnar i en nergång igen(även fast det var snabbt löst)

När jag är färdig dietad som är om ca 2 veckor är tanken att jag ska ligga på 78 kg +- 0,5 och eventuellt kommer jag tycka att det är lite högt, det finns så pass mycket kvar att tappa, och isåfall så fortsätter jag då jag inte tycker det är speciellt på frestande.

Det som kan gå imot mig är humöret under diet men en så länge går det rätt bra, det var natten till idag på jobbet då allt verkligen bara kronglade.
Jag löste det genom att släppa allt jag hade och gå ut och samla mig en stund, hade jag inte gjort det så hade jag nog vällt maskin jäveln och stampat ner den genom betonggolvet, ungefär så kändes det.

Idag har jag fått riktigt mycket gjort här hemma och avslutade dagen på gymmet. Idag låg fokus på bänken då jag skulle vilja öka lite där. Jag väljer alltid att lägga det jag proriterar först på passet. Först blev det ett par uppvärmningssett och sen lastade jag på 96 kg 6reps *4set och det gick alldeles utmärkt. Tänkte jag ska ner till borox nån dag och prova vart maxet ligger, det får bli efter nästa ätardag..

hej så länge

onsdag 16 maj 2012

dagarna går och fettet består.. neeee

Sista inlägget jag gjorde så hade jag en liten dipp. Jag vilade 2 dagar efter det och sen så körde jag på igen som vanligt. Dom 2 första passen jag hade gjorde jag tillsammans med mina bröder. Fy fan vilket pass det var verkligen bara lite vila jag behövde. Gjorde kanon bra ifrån mig på bänken. första set 80*10 andra 85*8 tredje 85*8 och fjärde settet när jag egentligen var trött så blev det 95kg*8 direkt efter gick vi över på hantel pressarna och det märktes knappt att vi precis hade bänkad där körde jag 12or på 27kg 3 set.. Jaja allt är bara siffror. men jag är absolut tillbaka på banan. Man ska skynda sakta men säkert.

Nu är det ungefär 3 veckor kvar på dieten och nu trappar jag ner ytterligare lite på kalorierna och skär ner lite till på fettet. Fortsätter med periodiskfasta eftersom jag bara älskar det upplägget. Äter mig alltid mätt och får äta mycket mat så dieten blir inte alls så jobbig.

Nu till nått helt annant.

Idag la jag iväg en beställning på grymt mycket tattoo prylar för att få lite seriösare prylar. Beställde bland annat en autoclave för att kunna sterilisera utrustning själv och behöver inte använda allt som heter engångs grejer. Detta betyder att jag kommer kunna ha bättre dyrare och stabilare utrustning, vilket jag tycker är roligt.

Är det nån som är sugen så hojta bara till, full av lust att köra.

tisdag 8 maj 2012

Funkar inte

Det börjar märkas att dieten har gått en stund nu. Gymmet idag för att köra ben och rygg. Benen hoppade jag medvetet över för att jag kände mig matt och ryggen blev väll okej till slut men fan vad dåligt med ork jag har nu.

Hittils på dieten har jag tappat 5 kg och varav sista veckan 1,6 kg vilket inte är så bra(för mycket) på nått sätt har jag aktiverat mig mer än vad jag brukar göra eftersom jag har legat exakt på mina 2300kcal Och det är nog pga veckans sista tappning jag känner mig så sliten.

Vilar imorgon och på Torsdag måste försöka få igång orken. Kanske att jag höjer ett hack på kolhydraterna dessa vilodagar för att ladda upp lite.

Ja just det jag sprang lite över 5km igår, eller sprang ska jag inte säga joggade. Å fy fan vad skönt det var. mer jogging åt folket. Tar mig en runda imorgon med..

söndag 6 maj 2012

veta när det är nog

På Lördagar och Söndagar så har jag alltid vila från gymmet. Praktiskt om man planerar att åka iväg + att man får två dagar i rad av välbehövlig vila. Även om man kan tro att det är på gymmet man får reultaten, så är inte fallet. Gymmet bryter ner kroppen det är det man gör efter gymmet som bygger en starkare. Resultatet av ditt träningspass är till stor del hur du äter sover och vilar musklerna som du precis har tränat.

Finns många muskler som är lätta att överträna som man inte riktigt tänker på.
Armar andvänder man egentligen hela tiden vad man än gör för övning. Generellt kan man säga att alla drag övningar aktiverar även biceps(framsida överarm) och alla press övningar aktiverar Triceps(baksida överarm). När jag har kört drag övningar tex så kör jag alltid ur biceps med 1 eller max 2 övningar efteråt mer behövs absolut inte, samma med triceps.

Och mage lägger jag in lite då och då eftersom den får rätt mycket belastning i istort sett alla övningar. nån gång i veckan kan jag tycka att den behöver en omgång men inte mer. Och när jag kör det så kör jag det tungt. 25kg hantel på bröstet sen bara mata situps på det. Mer behöver inte betyda bättre.

Men mina vilohelger blir sällan vila eftersom jag brukar ge lite prioritetsmuskler lite smäll istället, näst intill alltid vader( har världens minsta vader) Och nu sista ggr har det varit lite prio med bredden på ryggen.

Med andra ord så tränade jag mån tis tors fre lör sön. 6st stenhårda pass på diet. Idag skulle jag ha vilat men kände va fan jag tar ett tungt pass. Gick skit och inte så konstigt det. Jag visste egentligen innan jag börja att det här borde du inte göra.

Det värsta med att driva sig är inte att man får ett dåligt pass, det är allt annat som följer med en med ett sånt pass. Man tycker man är klen att man har tappat alla muskler under dieten och att bara fettet är kvar och bla bla bla, man blir helt enkelt lite halv depp. Det många gör är att försöker träna hårdare för att bli bättre och sparka bort dessa tankar, svaret är istället VILA. Kommande vecka blir det mån vila tisdag rygg, onsdag lite prio förmodligen ben. Torsdag vila sen på Fredag drar jag igång ordentligt igen.

Nu kommer jag få välbehövlig vila i kroppen och jag kommer vara redo som skjuten ur en kanon innan jag äns har funderat på ordet svacka.. Ska försöka få till en joggingtur varje dag under vilan istället..

Nu till nått annat
Hittade på en egen potatissallad idag med lite vad som fanns i kylen. Detta vart riktigt gott. 1portion 170 kcal. Nått jag garanterat kommer göra fler ggr under sommarens grillsesong. Perfekt under diet


recept för 4 personer
2 tomater
1 halv gul paprika
4 kokta potatisar (300g)
1 burk lätt creme fraiche paprika/chili
135g isbergsallad
½ gullök
1 vitlöksklyfta

Rör ihop låt stå i kylen nån timma..
 
 

lördag 5 maj 2012

Ett vanligt inlägg

Ska börja styra om bloggen lite har jag tänkt. Om man ser bloggen i webbversion så har jag en ny lite roligare logga en att det bara står Mitt svett.

Funderar på om jag ska göra om allt från början och istället ha det som en hemsida, vi får se.
Dieten går bra. Jag har dragit ner lite på förbränningen pga att cykeln kronglar för mig. ska väll snöra på mig löparskorna nåndag men det fina vädret bidrar till slappa dagar på baksidan. Motivation till gymmet har jag i massor och även om det är varmt och gott ute så går gymmet i förstahand.

Idag ska jag ta ett benpass då det har slarvats lite med det i veckan. Kört ben 2 ggr varav den sista gången gav jag upp efter första sett då orken var slut. MEN

Orken var inte slut egentligen. Förra gången jag körde utfall med stång så körde jag på 50 kg tänkte jag skulle göra en ordentlig ökning och hänga på 6 kg till. Gjorde första settet på 16 repetioner(8 på varje ben) och tyckte det var grymt tungt och all kraft bara gick ur mig. Trodde att jag var sliten så valde istället att vila för att full följa passet. Senare på kvällen så kom jag på mig själv. Jag hade lagt på 56kg på stången vilket absolut inte är 56kg totalt. Stången väger ju nämligen 20 också så med andra ord höjde jag utfallsgången med 26 kg utan att jag visste om det. Inte så konstigt att jag fick ge upp..

Detta är sista veckan och tom sista passet med högreppare sen går jag ner och lyfter tungt till sista veckan i dieten.

Detta får bli allt för idag. Kommer att göra om endel här när tid finnes