söndag 30 september 2012

App lapp sa att du slapp

Nu har jag börjat räkna kalorier igen, fy fan vad skönt det är. Tog ett 12 månaders på Shape up som jag har använt mig utav innan när jag räknade. Jätte mycket nya uppdateringar sen sist jag använde det.

Jag har ju en sån här våg från whithings som mäter "leanmass" och "badyfat" den synkar automatiskt genom wifi till datorn. Nu fanns det en app som även synkade direkt till Runkeeper som sedan synkade det till Shapeup. Sen hittade jag en app som heter Gym Hero som synkade med både runnersworld.com och Runkeeper. Och tanken är väll att allt detta sedan ska synka över till mitt Shape up konto.

Satan vad appar det blev har inte hunnit testa nått vidare ännu hurvida det funkar ihop men det löser sig nog med tiden.

Idag blev det bröst och axlar. Eftersom min axel har börjat strulat litegrann igen så stod jag över bänkpressen helt idag. Inget allvarligt men jag känner ändå att den inte är 100%. Jag tränar smartare än förr, så valet att skippa bänken var rätt enkelt.
Helsike vad mycket power det blev över till de andra övningarna heltplötsligt. Nu kunde jag helt plötsligt köra med dröm vikter i alla övriga axelpressar och axlarna hade mer ork än vad de brukar ha. Undra om man ska ta och släppa den här matcho prylen med bänk, den bara jävlas ändå.

Kalorierna lägger jag på 3100 så länge men är rätt övertygad om att det är för lite, justeras efter hand.

allt för idag

lördag 29 september 2012

Bortom all kontroll

Innan jag gick och la mig i Onsdags så ställde jag klockan tidigare för att jag skulle hinna med ett löppass innan jag skulle hämta ungarna på dagis.

Klockan ringer. Min första tanke är, regnar det så skiter jag i det. Jag tittar ut genom fönstret och det är kanonbra väder. ÄNDÅ så skiter jag i det. Det här med att träna när jag vaknar är inte min grej, max en promenad men fan inte nått ansträngade.

Igår skulle det ha blivit ett ryggpass. Men eftersom dagens lunch bestod av Kina buffe´så blev det platt pladask på sofflocket istället. Som tur är tog jag igen det passet idag, med råge.

Jag tänker från och med imorgon börja räkna kalorier igen, jag trivs helt enkelt inte med att fammla i mörkret. Jag går upp i vikt och jag får garanterat i mig dom proteinerna jag behöver. Men jag har nada kontroll och jag gillar det inte.

Idag skänker jag en extra tanke till den stackarn som dog på lidingöloppet, ensålänge har man inte hört nån orsak. Men jag tycker sånna dödsfall är riktigt hemska.

Nu ska jag ta hand om mina ungar, den ena snorar värre än niagarafallet och den andra är helt utslagen av febern.

Trevlighelg

onsdag 26 september 2012

Bröllopsdag, Gasp, Ben, Födelsedag, Armar

I förrgår rättare sagt i Måndags så firade jag och min frugan vår första bröllopsdag, givetvis stod jag över träning och vi hade en kanondag ihop hela familjen.



Sen jag för första gången såg ett Gasp linne så har jag alltid velat ha ett. Men jag har aldrig köpt ett eftersom jag tycker lite att man inte förtjänar att bära det om man inte kan bära upp det= stor som ett hus. I bröllopspresent fick jag ett. Tycker tanten min att jag kan bära upp det så använder jag det gärna å jag älskar det redan. Gör allt vad jag kan för att kunna bära upp det med stolthet=)





Igår var det ben och det gickförvånadsvärt bra. Körde 6 i knäböjen istället för 8 och tyckte faktiskt att det var oförskämt lätt även fast jag höjt vikterna. Ser redan fram imot nästa ben pass. Benen känns även oförskämt bra idag. Kul när det är kul.

Igår var det ju även vägning för min del. plus 0,8kg nu känner jag mig verkligen fet, men det gör mig ingenting för jag känner även att jag ökar så pass bra på gymmet så är inte speciellt orolig.

Idag blev det armar, jävlar vad roligt det är att få ösa på lite. Bästa armpasset på 3 veckor


Kan själv tycka att armarna växer för jävla dåligt och har lag extra krut på detta.
Har alltid mätt dom i pump och sist jag mätte låg de på 40.3 och idag låg höger på 43 och vänster 42.5. För mig är detta helt underbart för jag har verkligen kämpat och blev så jävla glad över resultatet. Och det är väll perfekt på min egna födelsedag som är idag=) 28 år är ingen ålder, livet har ju bara börjat


lördag 22 september 2012

2 bra pass

Igår blev det rygg där de 2 huvudövningarna blev latsdrag och marklyft. Bra ork genom hela passet.
Tycker att till 99% blir passen bra under bulk. Man ger gärnet pga att man inte gillar det man ser i spegeln och det gör för mig iallafall att jag tar i lite extra.
 När man äter som en gris så finns det ofta det lilla extra och ge.

Idag var det bröst och axlar. efter uppvärmning så blev det 4 tunga set på 101kgX6 reps, Efter blev det 3 set till fast på 81kgX8 reps. Efter det så slet jag lite i kablarna i olika vinklar, bra ös i brösten idag. Axel träningen flöt också på bra men jag har så lätt att bli orklös i axlarna och efter 10 set så var jag färdig för uträkning och avslutade passet med lite shrugs.
 Kul att köra bänk, efter den övningen har man redan flyttat en bit över 4ton

Nöjd med hela denna veckan och aptiten är på plats. Det var för typ 3 veckor sedan jag aldrig kände mig hungrig och mat var rätt motbjudande, nu kan jag äta som en häst igen.

Imorgon så blir det ingen träning men på Måndag är jag tillbaka med benträning. Måtte mina vader börja ta till sig träningen snart(pinsamt små)

Slänger upp lite bilder på mitt hardcore gym=)

på återseende







torsdag 20 september 2012

Vila och mat

Igår körde jag armar på gymmet, fick till ett bra pass till och börja med. Efter ett tag fick jag beök och tappade fokus och gav mig, egentligen några set kvar i bagaget.
Jag är inte så mycket för att små prata när jag lyfter skrot, det stör mest.

Nåväl
idag hade jag fruktansvärda problem att ta mig ur sängen. Benpasset sitter fortfarande i. När man väl lyckas kravla sig upp som nån form av sköldpadda i ett bollhav så stöter man på nästa bekymmer. Trappen ner. Fy fan. Att man bara utsätter sig för det.

Ställde mig på vågen idag för att jag tyckte faktiskt jag att jag kände mig tajtare när jag vakna. -0,5 inte vad jag hade räknat med.

Idag tar jag vila. vet att jag behöver det även fast det bara är 2 pass irad. Tänkte även ta och äta extra idag inför morgondagens bröst och axlar(parad dag).
Det ska lastas på ordentligt i Bänken imorgon tänkte jag

onsdag 19 september 2012

de år som gått


Förvarning

Jag tänkte göra en ny start av bloggen. Detta gör jag för jag ska ragga in lite nytt folk. Och för att alla ska hänga med från början. så kommer komma upp bilder ni redan har sätt och säga saker ni redan vet.

Allt för idag hej hej

tisdag 18 september 2012

Att älska det man hatar mest

Idag var det ben på schemat. Jag hatar att köra ben, eller vänta jag älskar att köra ben. Jag har faktiskt inte en aning.

Jag förbereder mig alltid mentalt flera dagar innan jag ska träna mina ben, jag går igenom passet i huvet. Jag har ALLTID en vilodag innan jag kör ben. Jag äter Alltid mat innan ett benpass och det gör jag aldrig för de övriga muskelgrupperna. Äter jag inte innan så är jag 99% säker på att jag skulle svimma under passet.
Kan inte förstå hur folk på vanliga gym pallar att träna ben när andra ser på.

När jag tränar ben så blir det alltid veckans mest krävande pass och jag hatar det, eller ne jag älskar det, jag kan pusha mig så hårt i dessa muskler. Jag kan ligga flämtandes på golvet och bara grymta och stånka, göra bensparkar tills nästan ögonen rinner, jag är glad att ingen ser mig.
Efter dagens helvetespass så blev det mat, och idag kommer det bli väldigt mycket av den varan.
Från förra veckan hade jag gått upp0.1kg vilket är för dåligt. Jag vill ligga runt 0.2-0.3.. gör jag det i ca 22 veckor så kommer jag ha gått upp ca 6 kg till innan jag ska börja smygstarta på diet igen. då kommer jag väga ca 90 kg och sen har jag 14 veckor att dieta innan tröjan ska kastas av igen. Med andra ord är det bara 36 veckor kvar till varmare dagar=)

Tycker styrketräning är rätt o accepterat i samhället. Många ser det som nått positivt, men finns även de som ratar det helt. Når man når framsteg i denna sport så är man enligt alla haters dopad.

Svarvar man till sin kropp och sticker ut lite från mängden så är man en spännis.
Jag får inte lägga upp en bild på FB eller göra en status där jag skriver hur mycket jag tog i dagens bänkpass utan att det ska sticka i folks ögon.
Däremot om en fotbollspelare eller i stortsätt alla andra sporter så får man skriva hur många mål man gjorde och hur fort man körde på rallyt osv. Tycker det är lite orättvist att jag inte ska få brinna för något lika mycket som nån annan brinner för det dom älskar.

Kände faktiskt lite samma när jag höll på med löpning, när man börjar bli lite bättre än en vanlig svensson då retar det folk.
Skitsamma, jag bryr mig egentligen inte. Tycker bara att alla kan brinna för olika saker och tycker allt ska vara lika accepterat. Finns nog inte många sporter som just styrketräning då hela ens vardag är endel av sitt träningsreultat, man tajmar med mat och tänker konstant på vad man stoppar i truten, man ser till så man får sin vila och gör alltid det bästa av sin träning.
Vet folk som kan komma bakfulla till en fotbolls/hockey match eller träning. Dom brinner givetvis också av sin sport men skillnaden är att dom brinner för 90 minuter på planen och sen är det över. vad som händer i veckan eller valet på pizzerian finns inga tankar kopplade till just sina träningsreultat.

Nog pladrat om massa dynga nu ska jag gosa ner mig med Nova i soffan och börja fundera på morgondagens armpass. Det ska bli nått utöver det vanliga

söndag 16 september 2012

Tjockar på mig

Hoj

Riktigt missnöjd över mitt förra inlägg om cykelvasan, hade så mycket att skriva och berätta om denna upplevelse. Jag antar att jag egentligen kanske inte orkade skriva. Skit i det nu blickar vi frammåt. Har en bild därifrån förresten. Jag ser stenhård ut och det är enbart för jag är så tömd på vätska. Tro mig hur mycket man än fyller på längsvägen så är det svårt att inte tömma vätskan endå på 4 timmar

Jo min träning idag.
Jag varken springer eller cyklar nånting för tillfället. Jag försöker träna mindre och äta mer. Varför?. Jo nu vill jag försöka bygga upp mig lite för vill inte vara så liten som jag känner mig efter diet.
Varför träna mindre? jo för att jag har märkt att jag bygger istortsett ingenting av att träna mer. Jag har dragit ner det till 4 pass i veckan styrketräning och 3 hela vilodagar. Tycker det funkar kanon och jag har mycket bättre ork på gymmet. Innan körde jag nog 6 pass i veckan på gymmet och det gav bra mycket mindre

Jag har även gott tillbaka till papper och penna på gymmet. Jag loggar nästan allt jag lyfter för att kunna pressa mig varje pass lite extra. Detta i samband med en jäkla massa mat så har jag börjat fläska på mig lite igen. Och massa mat är rätt mycket mat. Jämnför någon som äter mycket mat så äter jag säkert inte långt ifrån dubbelt så mycket. Detta har ju resulterat i att 6 packet dämpas ner mer och mer och det är absaolut inget roligt. Jag älskar att vara i bra form.

Jag har lärt mig att ska jag vara i konstant bra form fett mässigt så blir jag aldrig större. Man får lära sig att blunda lite när man går förbi spegeln och intala sig att det kommer bli bättre efter nästa gång man får gå på diet igen. Jag räknar inga kalorier förtillfället, så länge jag ökar på gymmet så fortsätter jag att trycka i mig mat. Jag köpte mig t.o.m ett par växa i jeans i strech tyg som jag ska kunna ha nu under min gå upp i vikt tid(Bulk)

Jag har hittils lagt på mig 6kg ungefär, varav 4 utav dom hade jag säkert gått upp redan efter 1 vecka när jag slutade dieten.
Idag väger jag 84 kramgoa kilon och tanken är väll att jag ska ligga runt 90 innan jag dietar, men allt kan ändras.

Planerna till nästa år är att springa nått form av ler race. Dom brukar vara från  5km till 1 mil i riktigt otäck träng. Midnattsloppet kommer jag till 99% att springa med frugan. Det är väll det jag planerar lite i förväg.

Sen har jag fått förfrågningar om jag ska ställa upp i marathon eller vätternrundan. Detta kommer förmodligen aldrig att ske. Jag skulle tröttna 14 ggr om på den träningen som det krävs och tror att efter halva sträckan hade jag fråkat mig själv vad jag håller på med. Ne kortare evenemang är min grej då man kan lalla runt med lite grundkondition.

Tog en bild på mig själv idag. Bilden ljuger ju en hel del egentligen. Så som jag ser ut på bilden gör jag ju enbart när jag är mitt i passet på gymmet. En vanlig dag är jag bara liten, tung och kramgo=)

onsdag 12 september 2012

Cykelvasan

Det har ju blivit några lopp för mig de 2 senaste åren, eller 5st i allafall.

Göteborgsvarvet var kul för det var debut och det var en tack och hej från min gamla tjockiskropp, väldigt bra och trevligt arrangemang.

Blodomloppet i Jönköping, hyfsat arrangemang svårt att ge det en ärlig chans när jag bara hade Varvet att jämnföra med. Men slog person bästa på milen där så ligger mig ändå varmt om hjärtat. 41:19 har jag för mig?

Midnattsloppet. Kasst arrangemang men helt underbar löpning även fast jag sprang med feber(idiot) Men längtar dock efter att få springa det igen

Ränneslättsturen, Mycket trevligt evenemang 43 km mountainbike cykling i riktigt tuff tränng. Detta är de lopp som jag tagit ut mig mest på av alla. Riktigt kul

Cykelvasan..............
Helt underbart. 10 poäng rakt igenom på alla punkter snabb bana som gick riktigt mycket på skogsstig, lite grusväg och ännu mindre asfalt. Detta ska jag göra igen absolut, men året som kommer så är jag tyvärr inte hemma när det går.

Loppet var 94,7km i skogsmiljö och tog mig 3h 52 minuter vilket ger mig en snitt på 24.4km/h ungefär. Dock trodde jag snittet skulle vara högre för jag låg hela tiden och pendla mellan 30-40 km/h men klart de långa backarna som man ibland låg ner mot 5km/H som drar ner snittet så.
 Jag hade en bra dag och allting funkade för mig.
Alldeles underbar bana där det gick riktigt snabbt vissa partier. Hade kunnat åkt några minuter snabbare än vad jag gjorde. Trängen från ränneslättsturen satt i bakhuvet och ville inte gå ut för hårt. Efter ca 2 mil så vågade jag ge på allt och hålla det rästen av banan.
Jag är jätte nöjd med min tid.
Vasan kommer alla ggr på plats 1 av alla lopp jag gjort. Efter vasan så har jag cyklat 0 km, tyvärr. Efter en sån rolig bana är det svårt att hitta motivationen genom att bara plöja grusvägar, men det kommer nog tillbaka framöver..

Nog om lopp

Nästa inlägg kommer jag berätta vad jag gör idag, hinner tyvärr inte det nu.

på återseende

söndag 9 september 2012

Godkväll kamrater

Nu var det riktigt längesedan det här, får väll skriva ett par rader om min sommar.

Mina första veckor på semestern var mina hårdaste veckor detta året. Varjedag inleddes med en promenad och hela familjen följde med. Gymmet gick kanon och inga skador överhuvetaget under sommaren.

Fokus låg ju givetvis på cykling eftersom jag skulle cykla cykelvasan.

Vi spenderade 1 vecka i Kumla vilket var perfekt för då hade jag tillgång till 2 olika gym med gymkamrater, det tråkiga med den visiten var att min cykel åkte på duktigt med stryk och fick genomgå en större lagning.
Inklusive sommarens service plus allt som skulle fixas innan starten på vasan så har jag lagt ner närmare 6000 på den jäveln så det har varit en kostsam historia.

Några dagar spenderade vi på High Chaparall och det var helt underbar cykling i på deras ridvägar och 4 hjulingsstråk. Den kvällen cyklade jag 12km på ca 50 minuter. Där kan man snacka om tuff och utmanande träng.

Mitt under det passet så råkade jag cykla rakt in i mexico city, så om nån vill ha "fri entre" så kan jag bakvägarna in=)

Sen var vi på öland med husvagnen i en vecka och där lyckades jag goggla mig fram till ett gym som hette KraftWerk inne i Kalmar som jag besökte 3 ggr om jag inte minns helt galet. Bra Gym men lite väl fint för min smak, och dyrt.

På öland fick vi också besök av Cykel Ola med familj så vi tog en runda över ett par ko ängar med hojarna en riktigt tidigmorgon. Minns jag rätt så var vi på sadlarna strax efter kl 6 på morgonen. Den rundan varade under en timma men den var jäkla så trevlig. Snackades mycket skit, cyklade rakt in i en ko svärm på ca 30 kor alla sprang utom den stora tjuren, han ville istället att vi skulle trampa på lite extra=)

Denna veckan blev det också 2 löprundor över åkrar och skog. perfekt de stunder vi hade lite oflyt med vädret.

så träningen flöt på bra och kändes ju bra efter semestern att man slapp börja om från 0.

Tänkte jag skulle skriva om en riktigt häftig upplevelse, nämligen cykelvasan.

Det får vänta tills nästa vecka så jag inte tråkar ut allt för mycket. Då kommer det också lite om vad jag sysslar med idag och lite ny inhanlade prylar som har hamnat på gymmet

Hej på er