onsdag 31 oktober 2012

äntligen löpning

Börjat träna tilsammans med en polare, detta ska hålla på i 3 veckor. Han har uppehåll från fotbollen och ville vara med och lyfta skrot under den tiden. För jäköa trevligt faktiskt, riktig motivations knuff.

Igår blev det rygg och biccar och en hel del underarmar.
Dagens pass bestod av löpning och med mig hade jag denne fotbolls snubbe. Helsike vilket flås han hade. Visst nu har jag rätt usel kondis men han var helt oberörd. Jaja ska nog bli lite mer cardio för mig framöver och då kommer det bestå av just löpning. Målet på 5km under 20 är ju fortfarande en olöst pjäs.
Dagens pass 4.75km på 24:44 duger gått och väl för en annan. Eventuellt att jag ska satsa lite på 5 km nu. Så jävla svårt är det ju inte. Bara springa ju
__________________

tisdag 30 oktober 2012

vägning


Bröst+2cm (-4)
Midja -1cm (-4)
Biceps  0 (0)
Midja stor -1cm(-5)
Lår +1,5 (0)
underarm +1cm (+0,5)
vader +-0 (+,05)
Vikt 84 kg +1kg (-2,9)

inom parantesen är totalen

måndag 29 oktober 2012

inväntar ångest vägning

Imorgon är det vägning och mätning, känns inte alls bra. Igår funderade jag på kebabrulle, ändrade mig till kycklingrulle. Efter lite eftertanke så vart valet en kycklingsallad till att i sista sekund bli en Julia Special. Det är en pizza med både kebab bacon och skinka. Vågar inte ens gissa hur många kcal det är i en sån rackare.

Fortfarande rätt sliten efter Lördagens bravader. Trycker i mig Resorb och vitaminer för att få kroppen på banan igen men det är rätt segt.
Vägning imorgon och det känns inte så bra. Jag har skött mig hela veckan föutom drickat på lördags kvällen och pizzan på Söndagen. Även om Vågen är emot mig så hoppas jag att måttbandet kommer berätta att det inte är så allvarligt.

Jaja, Knöt ihop ett benpass idag och det gick faktiskt riktigt bra även fast jag var sliten. Bland de bättre jag haft under den hitils rätt korta dieten, förmodligen för man var lite små irreterad på sig själv och ville ställa allt till rätta igen. Idag sitter även kosten på sin plats.

Imorgon är det dags för rygg och biccar. Jag kommer även få besök imorgon av ett fyllesnack som resulterade i en snubbe som gärna ville vara med och lyfta lite skrot. Kommer bli rätt kul. Men även ovant att få "vänta" på sin tur. Mina gympass brukar gå undan rätt så bra. Nu kommer det bli massa vikt snurrande och annat småprat. Givetvis bara trevligt.

Nu äre dax för Fosterställning i soffan och ha lite mer ågren över all överkonsumtion av alkohol. Hatar alkohol

söndag 28 oktober 2012

party

Träningen har gått bra. Tyvärr byttt mina löparpass mot gym pass, jag behöver verkligen jogga lite.

Igår var det Idrottsfest i byn. Mycket trevligt arrangemang. Dock är jag bakfull som en gris idag. kommer även trycka i mig en kababrulle ikväll. Men jag måste nog påstå att det var så pass trevligt så att det känns värt att vara lite onyttig.

Från och med imorgon har jag 4 veckor kvar utan ett enda hinder i vägen.

onsdag 24 oktober 2012

jobbar på projekt

Idag lekte jag stridsmaskin.
Det hemskaste med att gå på diet är att man blir så jävla liten. Men efter ett pass på gymmet så är man hulken. Allt ploppar fram mer och mer och ser ut som "helvete" i spegeln när man maxar pumpen. Dock nån timma efter passet är man liten och tanig igen.

Börjat fila på ett lite projekt.
Ska hjälpa min kära mor met en diet för att tajta till sig lite. Jag har lovat att jag hjälper henne om hon gör som jag säger till 100% och det lovar hon.

Så idag har jag börjat att ta kort på mina måltider. Och istället för att man väger maten så kommer det stå t.e.x 2 dl hemlagat potatismos, 1 dl sommargrönsaker och så vidare. Då kommer hon slippa väga(hon hatar det).

Tanken är att det ska vara 3 kategorier Frukost/kvällsmat, Middag/lunch och mellan mål. Allt detta ska upp på en hemsida.
Klickar man tex på frukost så kommer det sedan upp en underrubrik med
0-100kcal
100-200kcal
200-300kcal
och samma på det övriga målen.

Säg att man har ett kalori budget på 2000 kcal så kan man själv knåpa ihop ganska enkelt mellan måltiderna för att hamna relativt nära verkligen. Man slipper väga och använder istället ett dl mått när man lägger upp maten istället för en slev.

Detta kommer i förstahand riktast mot relativt kalorifattiga måltider men efter hand så uppdateras kanske även lite mera bulkmat.

Den som vill kommer givetvis få tillgång till sidan när det är dax. Först ska jag köra lite tester men nån frivillig mer än bara morsan innan jag låter alla ta del utav det. Mest för att jag vill att det ska vara ordentligt utbud och justera sådant som är mindre bra.

Hoppas det inte blev allt för rörigt. Skrev ihop lite snabbt vad som fanns i huvet.

tisdag 23 oktober 2012

Sumering

vecka ett på dieten

totalt 10478kcal
snitt per dag 1496

vikt -3,9kg
midja minst -3cm
midja stösrst -4cm
vader +0,5cm
lår -1,5cm
underarmar -0,5cm
biceps +-0cm
Bröst -6cm

Tappat väldigt mycket runt bröst sektionen vilket förmodligen är anledningen varför min fru kallade mig för chipstutten i slutet av bulken=) Men helsike vilken skillnad det var i spegeln på mitt senaste bröstpass. Brösten var fruktansvärt detaljerade mot de var innan. Annars är väll siffrorna som jag hade förväntat mig.

Jag tänker höja kcal lite grann. Lägger mig på 1600.

I början på veckan var det tufft. Dåligt med ork hungrig och rätt gnällig. Slutet av veckan har varit underbar. Ingen vidare hunger fruktansvärt bra med energi och humöret på topp. Trodde jag aldrig på denna kcal mängden.
Veckorna som kommer så hoppas jag på 1kg i veckan annars justerar jag så det blir så. Älskar diet. Börjar resonerar hellre liten och fit, en fluffig och stor..

Allt för idag

söndag 21 oktober 2012

lördag 20 oktober 2012

35 års kalas

igår så blev det faktiskt lite löpning för mindel. Tog mig ut på en 5 km runda.
För inte alls så längesedan så var jag i topp trimm vad gäller kondition inför cykelvasan i Sälen, Snacka om att kondition är färsk vara. Givetvis har jag grund kondition kvar men mycket mer än så är det inte.

Första 300 meterna gick kanon bra, då drog jag på ordentligt och hade riktigt bra tempo. Jag visste ju att runda bara var 5 km så tanken var att då kan jag ju ösa på lite istället.

Mmm hur långt kom jag? Jo ca 2 km sen var orken totalt slut. Ville men det gick inte. Kändes som benen hade all ork men hjärnan vägrade säga att benen skulle fortsätta. Slutet av rundan så blev det lite gång och slö jogging. helt död efteråt.
Dags att bygga på lite flås tror jag.

Igår var det 35 års kalas med nästan 30 gäster bjudna. Jag kände väll hälften.
Hoppade över smörgåstårtan, kakorna och och efterätten. Däremot kaffe och Whiskey till det. Inte än enda fråga varför jag inte åt och bla bla bla. Tror dock att det var för ingen märkte att jag stod över. Löste det genom att serva mina egna barn extra länge och efter det fortsätta med att leka med barnen, ingen märkte att jag inte ens satte mig vid bordet.

Men åter till whiskeyn. Tog 2 st men ca 5 cl i varje (ca 240kcal) Å helvete vad det snurrade till i skallen. Kan tänka mig att det är resultade från en snål vecka med mycket träning plus en tom magsäck så kroppen kunde ta upp det direkt. Däremot så var det över lika snabbt som att jag kände att det hade slagit på.

Ni som känner mig på riktigt vet vad jag egentligen tycker om alkohol och det är ingenting som direkt ingår i mitt liv. Om jag får gissa själv så tror jag att inom 5-10 år så har jag tagit ett beslut av att bli hel nykterist.

Nåja
Gårdagens mat
1549kcal
Protein 168g
kolhydrater 97g
Fett 18g.

torsdag 18 oktober 2012

kanonstart på dagen

Hunger under gårdagen var under kontroll. Det jobbiga är när jag kommer hem från jobbet på morgonen och INTE ska äta. Detta vet jag är en vanesak då jag innan har kört periodiskfasta och aldrig haft problem med det.

Men för tillfället är det lite små tufft när jag är van med att äta några ägg mackor innan läggdax.

Idag hade jag ett fruktansvärt bra ryggpass. Allt flöt väldigt bra, hade så högt tempo att jag kände att det inte fanns nån tid över för att skriva ner vad jag egentligen gjorde. Halva passet vart ner skrivet, rästen gick av bara farten. Energin på topp.

Nu på kvällen har jag också haft bra med energi och ingen hunger. Dagens problem har varit humöret och tålamodet. Detta visste jag skulle komma men egentligen har det bara med synsättet och tankegångarna att göra. Så länge man är medveten om det själv så går det att begränsa det. Höll på att koppla om tvbänken och fick en sån jävla 220 kyss och efter det blev jag en ny människa =)

Imorgon blir det gym vila, men om orken finns så ska jag knyta dojorna och ta en kortare joggingtur..

Dagens mat
1502kcal
protein 189g
kolhydrater 110 g
fett 23g

En bra mat dag för de få kalorierna

onsdag 17 oktober 2012

phu

Igår var bra tufft, inte alls kul faktiskt. inte att jag var energilös men däremot hungrig. Kanske inte så konstigt när man legat mellan 3000-3500 varjedag och alltid varit konstant proppmätt.

Idag känns mycket bättre. Känner fortfarande ingen energibrist och då hade jag ändå ben på schemat. Gick förvånadsvärt bra dock slutade passet lite tidigare än vad det brukar göra.

Dagens mat
1519kcal
protein 194
kolhydrater 116
fett 20

tisdag 16 oktober 2012

Grishelg på riktigt

Hellsike vad jag ätit under helgen. Pizza, kebaber, mcdonalds, listan kan göras lång. Jag väger idag 86.8 kg. Men hade jag haft en vanlig helg så hade vågen garanterat stått på ca 85 kg.

Veckan som gått har inte varit en jätte bra träningsvecka. 3 pass blev det totalt, varav det sista körde jag på ett gym i Kumla när jag var på resande fot. Helt värdelöst gym enligt mig. Alldeles för fina maskiner och jag hade lite svårt att hitta känslan i allt detta. Slutade bland hantlarna istället som faktiskt var väldigt välsorterat.
Dyrt var det med, 100 spänn per gång om man inte var medlem. Däremot hade dom en riktigt fin benpress för fria vikter som det lektes med.

Idag startade dieten. Totalen ligger på 1540kcal. Hittils idag tycker jag det känns bra. Dock lite små hungrig hela tiden men jag vet att det kommer att lugna sig. Dagens gympass gick bra. Inget pass som jag räknar in i dietens tecken eftersom jag är fortfarande riktigt välfyld med energi.

Ett mål mat hittils men en hel del bcaa eaa och shakes har sjunkit ner. Blir lite mer fast föda idag i form av kvarg och yoggi. Än så länge känns det bra.

På Fredag är jag bjuden på kalas med smörgåstårta på menyn. Jag löste det genom att ringa och berätta att jag går på en diet och kalas innehavaren vet hur mycket jag brinner för det jag håller på med så jag slipper sitta på kalaset och förklara varför jag väljer att inte ta nån tårtbit.

Glömde tyvärr ta förebilder idag men får försöka komma ihåg det tills imorgon.

Skön känsla och ha startat ett nytt projekt utan ett ända snesteg i sikte. Allt går att lösa. Dax att bli liten igen

måndag 8 oktober 2012

det närmar sig

Idag vägde jag mig, ska inte göra det förens imorgon egentligen. Mycket plus denna veckan och jag är supertaggad inför dieten. Jag har 17.5kg fett på kroppen enligt min våg. Jag väljer att gå efter dessa värden då det ger mig ett hum om det i allafall.

Min första vecka kommer jag äta 1540kcal och så lågt har jag aldrig legat. För varje kg fett jag tappar så kommer jag öka kcal med 70kcal per kilo fett jag tappar. Första veckan tror jag att jag kommer tappa rätt mycket men givetvis en begränsad del från fett.

Efter mina 6 veckor så ligger jag förhoppningsvis på 1890kcal och har tappat 6.51kg fett men på vågen kanske nått kilo mer totalvikt.
Jag skulle kunna börja idag, men eftersom vi ska till stockholm på både hotell övernattning och kryssning i helgen så vill jag inte ha det strikta att rätta mig efter.

Att jag väljer just 6 veckor är för att efter det så åker jag och Frugan till thailand veckan efter och där vet jag att det går inte följa ett strikt upplägg. Tanken är ju jag inför thailand väger ca 78-79kg och då är jag ändå i mål. Ska bli sjukt kul och har redan förberätt sambon på att eventuell ork kommer vara nedsatt. Jag har aldrig haft dålig ork innan. men nu går jag så pass mycket lägre än vad jag brukar göra under diet och har ingen aning om hur jag kommer reagera.

Var hoss massören idag och hon knådade upp min axlar lite. Hennes största tips var att aldrig träna bröst överhuvetaget eftersom man i regel ändå är så stark i framsidan. Jag var inte upplagd för diskusion så jag höll bara med. Men egentligen håller jag inte alls med.

Nu svammlar jag massa igen.

Dax för veckans benpass, ska bli skit sköj. Hej så länge

lördag 6 oktober 2012

stark som en oxe

Goddag.

Kan inte släppa diet tankar så nu är det snart dax, kan helt enkelt inte låta bli.
Blivit fruktansvärt inspererad av en snubbe som har en träningsjournal (okipower)

Idag la han ut före och efter bilder på resultatet av hans diet. Jag är alldeles stum av resultatet. Tänker gå lite i hans fotspår och köra nått liknande upplägg fast inte riktigt så lågt på kalorirer från min balans. Jag tänker börja inte nu på Tisdag men nästa och hålla på i 6 veckor.

Ska ta några dagar och räkna på lite siffror så kan jag skriva mer ingånende vad jag har för förväntningar på denna rundan. Nog om detta.

Har inte kört Bänkpress på 2 veckor pga en axel som strular lite. Men idag gasade jag på 2 uppvärmningset på 40kgX15 reps sen ökade jag vikten hela tiden och körde 2-3 reppare tills jag slutade med att köra singlar. Min sista singel slutade på 137.5 kg vilket är personbästa.

Trodde aldrig att jag skulle ta så mycket. kände redan på 115kg att det var tungt. Gick givetvis upp enkelt men att ha så mycket vikt kändes tungt. Jag maxar ju aldrig för jag tycker att det drar bara med sig massa skador, men idag misstänker jag att allt kändes rätt. Grymt nöjd och hoppas styrkan sitter kvar även efter kommande diet.

Frugan filmade några lyft på 126, 130 och 135 får se om jag orkar lägga upp dom nåndag.


onsdag 3 oktober 2012

Börjat spinna dietplaner

Träningen går bra och nu känner jag mig trygg i kosten.
Jag räknar numera kalorier även fast jag försöker gå upp i vikt. Jag har lagt gränsen på 3100kcal. Detta är en undre gräns så jag stannar absolut inte där men det är minimum vad jag ska få i mig.

Igår blev det ca 3600kcal med lite hjälp från en snickers och en supergodefterrätt som min kära fru hade gjort. Den landade på nästan 700kcal. Toppen tyckte jag.
Proteinet har hittils inte landat under 200 gram vilket är bra på mina ca 84-85 kg

Kommit in i en så kallad läsperiod igen. Läser massor om kost och träning och halkar in på det mesta gällande ämnet.
Har precis halkat in på en journal med en snubbe som kör en väldigt låg kaloridiet lite åt VLCD hållet, Jag tänkte att jag skulle prova nått liknande sen när det är dags. Han har gjort kanon resultat på det och verkar inte som han tappar nån vidare muskelmassa heller.

Själv är jag riktigt sugen på att hoppa på en diet. Men vad man en har för plan så måste man hålla sig till den om man ska ta sig frammåt i denna träning. Att gå på en diet nu hade absolut inte gett mig de resultat jag hoppas på.

Men så här tänker jag inför den kommande dieten efter nyår
Min balans ligger ca på 2900kcal där står jag hyfsat still i vikt(gamla erfarenheter) på min kropp idag har jag ca 17kg fett. varje kg kroppsfett kan släppa ifrån sig ca 70kcal om dagen. Med andra ord 17X70=1190kcal i underskott per dag. Min balans på 2900-1190kcal i underskott ger ett resultat på 1710kcal om dagen. Detta är inte inärheten av en VLCD diet men bra mycket hårdare än vad jag är van med att dieta. Om siffror stämmer i praktiken skulle detta ge mig en viktminskning på 1,19kg i veckan.

Alla siffror ändras dock efter hand kroppssammansättningen ändras. Men skulle man kunna ligga och snurra runt dessa siffror och även få behålla massa så blir min diettid halverad.

Nu skriver jag mycket strunt och tankar, detta är ju ändå inte aktuellt på många månader men jag tycker ändå att det är kul att börja planera lite.

För övrigt var jag minus 0.3kg denna veckan. Det suger