onsdag 29 juni 2011

Semester

Jag har semester och tar det lite lungt med bloggandet.

Så här ser det ut sen sist jag bloggade
Måndag: 5km promenad 26,17km cykling
Tisdag:Tempo pass på cykel 12,80km med Ola, tufft var det, 1timme senare 11km till i stabilt tempo
Onsdag:8,6km intervall löpning 8st 400meters i 3:30 tempo. med 300meter gång emellan och sedan 6 st sprintintervaller då jag låg på tempo 2:19 som bäst och 2:30 som sämst ca 60 meter.. Hela detta passet kändes lite väl tufft, hettan gjorde sitt men sen så är tiderna lite för tuffa. Men bara joa på så sitter det snart i benen..

Idag blev även lite ryssgympa i 30 min..

Nu packar vi husvagnen för att dra på en ca 3 veckors semester.. givetvis så packar jag både cykel och löparskor, första löppasset blir på fredag i härliga ackiga Göteborg. Ska försöka logga nån gång i veckan i allafall..

I Charlottes fall så jobbar hon på. Igår 4st 400 meters intervaller med snitt 5:30 tempo Här tänker jag hålla kvar henne ett tag och i helgen tänkte jag att jag ska dra runt henne på 5km för att sätta en ny 5km tid.. Riktigt roligt att göra program när hon bara kör på och sviker aldrig, får mig att trappa upp också..

ne tack hej..


söndag 26 juni 2011

50 steg bakåt

En helg full av matfrosseri chips godis popcorn ostbågar nötter läsk sprit öl cider vin med mera listan kan bli hur lång som helst.. Får nog försöka glömma denna helgen för ska jag börja fundera på varför jag bara trycker i mig all piss tills jag knappt kan röra mig så blir jag bara deprimerad.. Skit i det nu

Igår tog jag en löprunda med hunden, men han tycker verkligen inte att det är kul och jag får bara tjata på han så ger nog upp det.. lite över 6km

Idag blev det 7 km Med en envis bakfylla i kroppen plus allt frosseri. 100% så är detta den jobbigaste löprundan jag någonsin gjort. Benen var helt paj och ont i lungorna och ingen ork och kände mig bara klumpig och lam.. 7km med okontrolerad andning ingen som helst teknik i steget och nada glöd.. Försökte gasa men det var helt omöjligt, Hoppas jag aldrig mer ska behöva uppleva sån här skitlöpning.. Hoppas på bättre löpning i veckan

Charlotte gjorde 7.2 km med snitt7.02min/km det tar sig

Ne nu måste jag få fortsätta vara lite bakfull rästen av dagen.
hej på er

torsdag 23 juni 2011

backträning det blev

Total sträcka 4.8km backen var ungefär 85 meter lång. Detta i fullfart 10 gånger upp och ner.. jag snittade ca 3:30 på mina uppfärder, som skjuten ur en kanon..

Detta var i särklass det roligaste löppass jag haft på riktigt länge. Sådan skillnad det är och vara två på backträning än att vara ensam. Även fast vi ligger på helt olika nivåer så blev detta ett ordentligt pass för oss båda.. Idag blev det relativt kort backe men till nästa gång dubblar vi det.. Jag försökte jaga min maxpuls genom att ta ut mig innan backen och sen maxa hela backen men nådde tyvärr bara 95 %. Charlotte nådde däremot 103% av max=) sjukt vad hennes hjärta slår, kan vara så att det slår lite extra för mig=)

Förmodligen tar jag en liten promenad senare men annars tar jag helg fram tills Söndag .

Ha nu en Trevlig Midsommar allesammans, jag inväntar min Syster med hennes familj ska bli jäkla trevligt..

Tack hej

onsdag 22 juni 2011

Hemma gymmet

Ont i Foten igen efter löpningen igår. Jäkla synd att man aldrig kan få känna sig riktigt 100% skadefri alltid är det nått. Egentligen skulle man nog vila i ett par veckor helt, men jag skulle klättra på väggarna så det är inte ett alternativ. Imorgon blir det Backträning å jag ska kämpa allt vad jag kan sen kommer det inte bli nån löpning för mig förens på Söndag så där får jag lite vila..

Idag Blev det gymmet för min del. Bara tok gillar mitt hemmagym, speciellt när det är ny städat som idag..
Jag och Charlotte håller på med en riktig stor röj här hemma och röjer i garderober och samlar släng och säljes grejer. Nu på kvälls kvisten tog jag ett break in i gymmet slackta mig själv i 1 timma sen ut och fortsätta igen.. Riktigt bra gick det med.. Eftersommaren så ska jag ta tag i gym delen ordentligt..

Ne tvätta bilen nu
Tack hej

tisdag 21 juni 2011

Klockan rann iväg

nu orkar jag knappt skriva för klockan är så mycket, tar det lite snabbt bara

Igår så blev det efter inlägget 5km promenad och sen tampas med mina armhävningar. Det nya sättet jag kör på är så tungt så jag drar mig verkligen för att göra dom=) men det är bara att lida med.

Nu på kvällen så var Charlotte på tjejkväll och efter som det är en träningsfas så ligger bilnycklarna så snällt kvar på hyllan så blev istället 11.5km cykel för hennes del=) älskar att plågas. Jag fick vara hemma med Barnen men när dom hade somnat så ställde jag löpbandet ute i det fria och drog av 16 km på 1.20 = 5min/km. Kändes bra.. Nästan lite lallit=) Ne ingen ide och vara tuff vet att jag är inne i en bra fas och det vänder förr eller senare. Men kändes bra idag

tack hej

måndag 20 juni 2011

ny fas en nu fas

Desto längre man kommer i träningen desto tuffare blir det känns det som, idag var det riktigt tufft. återkommer till det

Charlottes första pass nu när det ska trappas upp lite. Jag hade programmerat klockan på 10 st 20sekunders intervaller med 20 sekunder vila mellan varje. Tempot hade jag bara lagt ett min och det var inte över 5:30 tempo. Detta är lite knepigt med så korta intervaller och göra det med en gps klocka. Klockan säger ju givetvis att hon ska öka innan den har uppdaterat hennes fart och när den har hittat farten så är intervallen över ungefär. Detta resulterade i att hon har snittat istället 4:30 på den aktiva tiden. Vilket är kanon då vet jag ju att det finns lite tryck tills nästa pass.. Totalt nästan 6km löpning

Å jag då
ja nu när hon ska hårdtränas så ska inte jag vara sämre. Inga direkt tänkta mål förtillfället, jo blodomloppet under 43. men det ska jag fixa hoppas jag. Sen funderar jag på Berlin marathon tills nästa år. Men vågar inte riktigt bestämma nått innan jag har kännt efter ordentligt om mina knän klarar av en sån träning som det krävs för att kunna springa en mara..

Min Träning i dag var samma runda som Charlotte sprang fast jag hade 800 meters intervaller och 2 min vila  imellan

Första snitt tempo 3:46 andra 3:41tredje 3:47 och sista 3:46min/km.. I sista intervallen så är jag rätt grinig och har en jävla mjölksyra. Så sjukt jobbigt att hålla uppe tempot så länge och man funderar på är det värt det.. Tio tusen tankar hinner fara genom huvet på dessa 800 meter som tar nästan prescis 3 min att springa. Men precis när det är över glömmer man allt man precis tänkte och känner istället där fick ni ben jävlar. Utmattnig kan dra åt h-vete inget som har nått i min kropp att göra i allafall

Rubriken är idag en ny fas en nu fas.. Det är alltid en ny fas det är alltid en nu fas.. Idag är det en ny fas i träningen och den är nu men samma gällde igår och samma gäller om 6 månader bara att den nya nu fasen är bättre sanabbare och råare

hej på er

fredag 17 juni 2011

Nya mål om en tjej(min tjej)

igår la jag pushups projektet från mi telefon åt sidan och drar igång ett eget.. Programmet jag följt innan är ett bra hållaigång program men jag känner att det ger mig för dåligt.. Har därför från lite olika tips och andra program knåpat ihop ett eget..
Orkar inte riktigt förklara hur det går till men ska ge det en månad och sen utvärdera.. Nu gör jag 57 armhävningar i följd och där har jag stått ett jäkla tag så hoppas att jag nu ska ta mig frammåt igen..
Provade mitt nya sätt igår och jag var helt död och har träningsvärk idag så det bådar ju gått..

Idag skulle jag egentligen åkt skateboard, men vädret satte stopp för det så jag kände att jag fick rätt mycket tid över som egentligen var planerad så kostade på mig ett långpass. 22 km blev min tripp och jag han uppleva vindar som nästan kan klassas som storm och regnoväder som var bland det värsta jag skådat, men sista halvan bestod av härligt solsken, mycket trevlig runda.
Det jag saknade som jag ska tänka på nästa gång det är vatten, lämnade det hemma med flit men efter 15-16 km så började jag bli väldigt törstig, antar att kroppen säger till att den behöver vätska för jag blev nästan sjukligt törstig..

Tempot var meningen att det skulle vara rätt lungt men bara efter 6 km så såg jag att jag låg rätt hyfsat i tempo för att vara ett långpass så jag höll i och huxflux så har jag slagit mitt förra halvmara rekord(21.09km) på tiden 1:43:09 som ger mig ett snitt på 4:54 min/km.. Riktigt nöjd faktiskt, men det känns att man fuskat med distansträningen, jag var rätt mör mot slutet och känner att leder har blivit överansträngda idag. Men tempot överlag kändes riktigt bra.. den sista km efter halvmara sträckan höll jag i och kanske t.o.m klev upp ett snäpp i tempo..

Senare på kvällen tog Charlotte samma sträcka på cykeln och snittade 20.6km/h. Riktigt bra i dom vindarna.

Nu Jobbar hon inte längre så nu är löpväjningsperioden över. Jag har anmält oss i gruppen 10 km på 55-59 minuter till Midnattsloppet. Detta är tyvärr jävligt tufft, kanske för tufft?
Eftersom vi har 2 små barn så är det svårt att komma ut och löpa tillsammans men blir lättare nu när hon inte jobbar i allafall. Hittils så har hon kommit iväg mellan 2-3 rundor i veckan och gjort riktigt bra framsteg.

Nu har jag bestämmt mig för att vi ska göra allt för att lyckas ta denna tiden på loppet. Jag kommer vara riktigt stolt om vi klarar det. Jag ska programera hennes klocka (Hon har nu likadan som jag har) så hon har färdigt program för varje löppass. istället för att jag skriker och härjar eller att vi slö joggar så säger klockan till hela tiden vad som ska hända. Mycket intervaller kommer det bli för henne. Hon är själv med på detta och ca 3 löppass i veckan är det som gäller från och med måndag. Sen blir det extra höft träning och promenader och kanske lite cykling nu när hon visat den sidan med. Ett egentligen omöjligt mål men jag är sporrad och det är jäkligt kul att pusha nån med så mycket driv..

Jag har själv gjort en jävla konditionsresa och jag vet vad jag skulle gjort annorlunda och vad jag skulle lagt mer energi på, dessa misstag slipper hon..

Det rätta målet hade nog egentligen varit att klara 10km på midnattsloppet iår utan att stanna, och nästa år försöka göra det under 1 tim.. Men vi har 70 sten tuffa dagar på oss.

Detta är familjen klös hej på er



onsdag 15 juni 2011

illa mående efter mat återfall

igår fick jag nån form av mat återfall eller vad man ska kalla det.. jag tillagade 1 korv med bröd, 1 hamburgare med bröd 1 paket nudlar med wok 1 halv vitlöksbaguette stekt lök och en majskolv.. 1 sådan tallrik var gjorde jag till mig och Charlotte. Hon åt ju Självklart inte upp sin men jag var inte sen att hjälpa henna att avsluta sin tallrik.. Detta avslutar vi givetvis med att äta jordgubbar och glass.. 30 min efter avslutat måltid så mår jag så jävla illa. magen känns som den ska sprängas, nu börjar ångesten krypa på ordentligt..

Ju längre tid det går desto mer illa mår jag och slutar med att jag får gå och spy upp alltihop. spydde som en jäkla gris och efteråt var det så skönt.. Varför i h-elvete ska man trycka i sig så man mår så illa. Jag lärde mig en läxa och nu dröjer det nog jävligt länge innan nästa återfall, för fler återfall det blir det men som tur är blir det inte så ofta längre.. Människan är en sjuk varelse..

Idag började jag dagen med 5km skit trist promenad. Vädret sög Ebba var grinig och Ville tror jag nog hade snott mina öronproppar för han hade verkligen lagt dövörat till, inte likt han. Men när jag kom hem så började kännas bättre och humöret började gå tillbaka till stabilt och sen har jag skinit resten av dagen..

Filmade idag för jag skulle bevisa att jag klarar 20 chinups. Nått hände och efter 18 stycken så gick luften ur mig så jag får ge det ett nytt försök, piss

Strax innan 14 så tar jag en joggingtur fram till mina gammla kära intervall stolpar. Mellan de lugna stolparna joggade jag i ca 5min tempo och när jag gasade så snittade jag 3.30 ungefär..

Det var riktigt länge sedan jag var och sprang vid stolparna pga knä problem, och vad jag kan minnas så är dom som döden ungefär. Idag kändes dom bara som nått jag gjorde längs vägen, givetvis var jag trött som en gris. Men jävla skillnad mot vad det var för ett par månader sen.. Ska ta med Charlotte dit nån dag..

När jag kommer hem så blev hela rundan 1 mil och jag har snittat 4,42min/km Och det känns bra. Nu börjar tempot gå upp lite utan att jag behöver pusha mig allt för tufft. Nu är jag för tillfället nöjd med min hastighet och ska börja sakta ner lite och gå på lite lång distanser istället. Det värsta med löpning är alla skador och så fort man höjer tempot lite så känns det direkt i kroppen så är bara bra om jag saktar ner och kör lite längre sträckor istället..

Nu känns formen bra igen, jäkla alkohol som sabbade mitt måndagspass. Inte alls omöjligt att nå mitt mål i Jönköping på 42-43 min på 10 km ska bli kul

tisdag 14 juni 2011

Pool 99% färdig

7 km blev morgon promenaden.. Känner mig nästan som jag börjar bli sjuk, energilös och sliten. jaja det lär jag ju märka i såfall...

Poolbygget är nästan färdigt. Lite finlir kvar och nån form av grind som jag inte vet hur jag ska lösa ännu..

Här är lite ostädade bilder..









måndag 13 juni 2011

sliten

igår gav jag mig ut på 7 km jogging. Jäklar vad sliten och orklös kroppen var. Tur det inte var 8 km eller ett tempo pass det hade aldrig gått.. Idag blir det vila.

Idag är min kära Sambo hemma från jobbet på förmiddagen och det händer inte så ofta samtidigt som Nova är på dagis så nu ska vi kosta på oss en långpromenad, egentid behhövs..
Tack för mig

lördag 11 juni 2011

slappar

idag blev det 5 km promenad sen en jävla massa bärs så med andra ord vila.. imorgon är jag förmodligen tillbaka på banan..

sov gott

fredag 10 juni 2011

MILEN CHECK

Fick 60 min över på kvällen och tänkte jag drar milen vädret är perfekt.. Tanken var inte att jag skulle slå rekord mer att jag skulle känna på ett högre tempo under längre sträcka. Men det kändes så jäkla bra så det var bara att hålla i.

Förra veckan får jag ge mig på min tempoträning för jag inte orkar och denna veckan kör jag hårdare träning och avslutear med ett snitt 4.21 tempo på milen.. helt sjukt vad kroppen kan vara annorlunda ibland.. Sträckan jag sprang på är väldigt backig men detta valde jag med flit för att det ska kännas lite lättare under tävling.. Nu har jag inte tid att skriva mer om detta fantastiska ögonblick men tiden blev 43:31 och säg nu tame fan grattis åt mig får jag är sjukt stolt

Trevlig helg

torsdag 9 juni 2011

snabbt inlägg

idag började jag med exakt 5km promenad med hund och barnvagn..

När jag kom hem så SATTE JAG MITT MÅL.. 20 Chinups. Ge mig nån vecka att vila så ska jag bevisa det på film. sen fortsatte jag att göra chinups och slutade strax innan jag skulle hämta nova på dagis och hade då gjort 150st, rätt jävla mör..

På kvällen tog jag en löprunda på 5.5 km som jag bara gick ut och lekte på. lekte med steg tempo och med backarna.. totalt på rundan snittade jag 4:51 och mitt snabbaste tempo var nånstans ner mot 3:41.. Men behöver träna på mitt löpsteg i dessa farter. Väldigt okontrolerat..

Om ni inte har märkt det så kör jag rätt mycket promenader.. 2kg ska bort till midsommar och jag vägrar att misslyckas så därför det har börjat bli lite mycket träning igen.. Dock på Lördag blir det att dricka några pilsner

Klockan är mycket och det bryr inte mina kära barn sig om imorgon bitti. Natti natt

onsdag 8 juni 2011

mtb cycling

alltid haft svårt att få upp pulsen på cykel försökte ändå idag men kommer inte ens i närheten av vad jag kan ligga på i löpning. Däremot mjölksyra fy fan vilken mjölksyra man kan dra på sig genom att cykla.. Jaja

Rundan blev 21 km på 49 min. Snitt 25.5 km/h eller 2,21 min/km.. Rätt nöjd får jag säga vissa partier då det inte går fort genom skog och snår så tycker att jag har legat på rätt bra, sen saknar jag ju alla världens cykel muskler det gnäller jag jämt över=) Ne jag tycker det känns bra..

Missa inte mitt förra inlägg om gnäll om tiden

Hatar tiden

Igår kväll började jag städa trädgården i förebyggande syfte för att idag kunna klippa gräset. Jag passade även på att röja på altanen och skruva upp lite kontakter och krokar för att underlätta det vardagliga.

Idag tog jag en promenad på 6 km direkt efter jag lämnade nova på dagis, kanon skönt var det svalt och mulet men stackars hunden har flämmtat hela dan, han skulle behöva röra på sig mer egentligen men tyvärr har bara dygnet 24 timmar

Efter detta tog jag tag i städningen inne. Den har halkat efter som fan när poolbygget har stått i fokus, har lätt hela dagen inne imorgon med. Nu på eftermiddagen så klippte jag gräset och trimmade, tanken är att jag ska ut på en mtb runda ikväll när charlotte kommer hem
Me. Har väkdigt dåligt med ork kvar efter denna dagen men är väll bara att bita ihop antar jag.

Bestälde den nya klockan idag det blev en likadan som jag redan har.

I veckan ska jag starta ett nytt projekt som innebär att gräva bort alla såkallade rabbater vi har och så gräs i stället. Tror vi har enerydas fulaste rabatter och jag har noll intresse för dom.

Som sagt vem fan var tråkmånsen som bestämmde att dygnet bara ska ha 24 timmar.

Ne nu blir det en cykel runda. Det är väll det man får kalla för egen tid, bara skylla på träning=)

tisdag 7 juni 2011

Ett farväl

Idag började jag dagen med lite träning ute på gräsmattan. Det märks att jag inte gymmar så kontinuerligt längre, inte alls samma ork. Tycker ändå jag håller igång helatiden med lite övningar.

Ett sorgset farväl får jag ta till min polar rs300x som idag kommer att lämna mig. Den har hängt med mig i vått och torrt i plus grader och minus. Snöstorm och tropiskhetta. Överallt har den berättat för mig vad jag gör förutom att springa frammåt. Den var med på min första halvmara, den var med när jag slog coach på fingrarna på 5km (ända tills motsatsen bevisats=)). Men för pengarna den lämnar efter sig så blir det en ny kompis.

Suttit nu i eftermiddags och funderat på vad det ska bli. Att jag ska ha en garmin är ingen tvekan frågan har bara varit vilken. Tittat mellan 305 405 och 310xt. Pris har jag inte brytt mig om. 405 liten smidig och trådlösöverföring till datorn. Men jag gillar min 305 just för att den är stor och tydlig. 310xt, absolut hade varit jätte trevligt men behöver jag verkligen så avancerat, plus att många har tydligen haft problem med dom och strul är det värsta jag vet.

Jag har kommit fram till att det lätt blir en 305 till så jag och charlotte har likadana. Visst den är stor den är klumpig men det är en träningsklocka som enbart är på vid träning. Displayen är så stor så det är omöjligt att missa nån information under passet.
Var länge inne på 405 men ne touch displayen störs av väder och kläder och tror jag kommer hata displayen nör man länge kört med 305

Ikväll tog jag 5 km på löpbandet ute på altanen bara för att mjuka upp och göra en lång streching. Nu blir det tyvärr cykel för mig rästen av veckan för har skade känni gar i både knän och fötter

Skrivit detta i solen med ipaden så ser inte riktigt vad jag skrivit så ha översende med detta inlägget

Hej så länge och farväl min trotjänar rs300x

måndag 6 juni 2011

ont om tid igen

Igår tog jag och Charlotte 5 km och hon knäckte sin gamla tid. Idag tog jag 6 km på 26 minuter.. Rätt bra faktiskt. Men tyvärr så hade jag glömmt att reseta klockan så jag får hennes och mitt pass i samma, tyvärr

Men jag kan dock urskilja min data som ett eget varv men det stör mig att jag allt för ofta glömmer att nollställa så jag blandar ihop en massa.
När jag är ute och springer så finns det rätt så bra jävlar inamma i mig, men faktiskt ännu mer i Charlotte än vad jag har. Undra hur våra barn ska bli=)

Annars så bygger jag på poolen, bilder på det kanske kommer imorgon

torsdag 2 juni 2011

Lovat poolbilder

här är endel, har slitit rätt bra idag med det. ca 20 timmars jobb kvar men nu har jag inte tid på ett par dagar

 Skavsår + ett antal timmar som aldrig tar slut
 Äntligen isolerat och klart för sjösättning
 Gabbe=)

 Blandar grovbetong förhand med en pinne och en hink samanlagt 168 liter kan lova jag var mör sen


 så här ser det ut idag. och kommer nog göra några dagar frammåt


lungt lungt

idag hamrade jag lite på poolen. Träning blev lite övningar på golvet i 20 min, orkade inte riktigt idag.. Har lite ont i en fott också tyvärr. Nästa uppdadering blir på Söndag nu ska jag vila

onsdag 1 juni 2011

bara en tillägs bild

Höjd skillnaden över de 7 km vi sprang igår.. härligt

7km med min kära sambo

idag var det dags för att testa tävlings tempot för Charlotte. Vi ska ju göra midnatsloppet förhoppningsvis under 60 min. började med en lätt jogg och sen körde vi 1km intervaller snäppet fortare än tävlingsfart. 2 sådana km och då var vi lagom framme vid Enerydas segaste backe.

Här fick hon jobba, fy fan vad hon kämpade. Efter backarna så var det lugn jogging hem men hon fortsatte att trycka på i varje liten backe som kom.. Jag bara njuter av att få vara med och träna en person från noll. Man får så mycket tillbaks i sånna här lägen, helt underbart var det. Hon börjar faktiskt bli lite snabb=) Den totala sträckan blev 7 km och tyvärr så glömde jag rensa klockan på gamla inställningar så all mätning blev skit. Rätt men absolut inte som jag vill ha det, men men

För min egen del så är jag helt slut i benen och det känns underbart att jag inte hinner få in nån löpning förens på Söndag.

Nu skiner du säkert som en sol när du läser detta Charlotte men det var faktiskt riktigt bra jobbat idag