tisdag 10 december 2013

mindre update

Hej.
Detta var inte igår.  Jag ligger inte på lat sidan men tiden är begränsad för att hålla på och blogga. Idag tränar jag 4 gånger i veckan på gymmet och äter ca 3000 kcal. Jag är tyngre än vad jag varit på många år. Misskötte mig ganska ordentligt precis efter sommaren med kosten och därför den skenade en del. Men nu har jag bra koll och sköter både kost och träning rätt bra.

Har denna vintern tagit hjälp utifrån för att få ett litet lyft i min träning. Han som hjälper mig med både tränings schema och kost heter John Reed. Jag har stort förtroende för vad han säger och följer hans program slaviskt .
Ska försöka blogga lite då och då när jag känner tiden finns

Kommer ett bättre inlägg inom kort

tisdag 2 juli 2013

Ta tag i målet, snart försent

Började fundera lite idag på mitt 500kg mål under 2013, kom och tänka på förra gången jag körde igenom sundsvalls bänkpressprogram. Jag gjorde riktigt bra ökningar under den perioden och jag ger mig på det en gång till. Fast jag gör det i alla 3. Bänk, mark, böj

Detta är prio ett varje vecka. Tror jag kommer öka bättre i böjen än vad pappret säger då jag inte är så bra tränad i det och kommer på automatik göra ökningar pga teknik förbättringar.

postar en bild på hur det ser ut kommande 9 veckor. För hoppningarna är att jag hinner med ca 2-3 rundor till nyår och att jag hamnar väldigt nära 500kg


Körde böj passet idag
9set 9repetioner på 86kg. Såklart jobbigt men kändes oförskämmt bra.

Efter sommarn blir det att börja äta som en gud och då kommer automatiskt lite ökningar pga ett större kcal intag.
Jag kommer få kämpa men detta ska fan gå.

En annan lite små rolig grej. Min chef på jobbet har anmält mig till "virestads starkasteman" till 99% kommer jag behöva tacka nej då jag förmodligen inte kommer vara hemma. Men det hade varit sjukt kul och tampas med lite bönder och andra seglivade varelser. Vi får se hur det blir .

fredag 28 juni 2013

Vända om innan man är framme

Denna veckan har varit riktigt bra. Varenda träningspass har suttit perfekt. Blivit en hel del promenader då jag har blivit lämnad ensam hemma. Helt sjukt vad jag la ner mer energi på min träning när jag blev själv i huset, kosten har varit perfekt, morgon promenader och fastan har blivit ca 20-21 timmar varje dygn.

Känner dock att jag fasnat lite. Svårt att pressa vikter, alla måtten på kroppen är det samma och vikten håller sig riktigt stabil på 76-77 kg. Utvecklas lite fördåligt. Visst kan skära ner på kcal lite till. Jag kan motionera bra mycket mer. Att göra det lilla extra för att nå så lite mer känner jag ovärt. Det blir mindre tid för familj och hus.

Från och med idag räknar jag att det är ca 9 veckor tills sommaren är över(hemskt) frågan är om jag ska stå och kasta hantlar hela veckorna och stå stilla på den platå jag känner att jag nått eller om jag ska skära ner kcal intaget och bli lite bättre men i resultat att styrkan får lida ännu mer. ELLER ska jag slå om helt och hållet och börja äta som en kar igen och pusha vikter och försöka växa till mig igen.
Jag kan verkligen inte bestämma mig. Men nått av det måste jag nog hitta på för händer det inget åt nått håll snart så kommer motivationen att dala.

Hur som helst.


Drog ett marklyft här om dagen på 180kg vilket är mitt person bästa. Mitt mål för 2013 är ju 500kg i totalen (Bänkpress marklyft och knäböj) Jag har ju inte kunnat kört knäböj på rätt länge pga lite kassa knän men nu börjar jag komma igång igen, Hittils i år har jag gjort bänk 144,9 mark 180 och böj 132,5 =457,4
Rätt tufft att nå 500.
Bänken tror jag inte att jag kommer så mycket längre. Marken bör jag kunna göra 20kg till innan års slutet med andra ord behöver jag strax över 20 kg till i böjen, här blir det problem. Men jag brukar ju inte ge mig och det får börja bli lite hårdträning i dessa tre.
En bild från dagen och en annan ihopklippt som jag tycker är lite mysig=)


Dagens morgonform och ett morgon paket=)


 Ett ihop klipp från olika tider
 Pass med bror från förra veckan


måndag 24 juni 2013

svart eller vitt

Man kommer ofta till vägskäl där man ska välja höger eller vänster. Vad man väljer är inte speciellt viktigt bara man blir nöjd över vad man valt. En sak som ofta är ganska säker är att man får sällan äta kakan men även behålla den.

Jag testade att ha så kallade ätardagar 1 gång i veckan. åt vad jag ville och i vilka mängder jag ville. Hela denna dagen blev nästan förstörd pga all mat och sättet att planera hur man skulle äta allt. +att dagarna efter tycker jag det tog tid för kroppen att återhämta sig, seg slibbig och fet, känslan efter en sådan dag.
Det var alltid en underbarkänsla när ätardagen närmade sig men i slutändan är det inget som gynnar mig varken kropp eller knopp.



Svart eller vitt?
Snus eller proteinpulver?
Mitt proteinpulver börjar ta slut, klickade ihop en order på Gymvaruhuset och det slutade på 1200kr, vilket jag inte har. Men jag snusar upp 1000 kr i månaden. Så då är det ju bara välja. Jag har en snus kvar i dosan men den ska få ligga där så jag fortfarande har valmöjligheten. I detta fallet så kan jag välja att både äta kakan och spara den, men det är emot reglerna. Detta blir min sista kamp mot nikotinet, fixar jag det inte nu så kommer jag aldrig mer lägga ner nån energi på att försöka.

Idag inleder jag projekt 4v
inga bilder inga mått inga vikter. Målet är att jag ska vara i så bra form som möjligt på närmaste 4 veckorna. sen är det semester och det gäller även träningen till viss del.

Hej

tisdag 18 juni 2013

24 timmars

Lördags kväll åt jag mitt sista mål kl 20:00 sen var det 24 timmars fasta. Dagen gick riktigt bra, över förväntan. Men efter ca 22 började jag bli lite smått tanksprid och fantasierna om vad man skulle äta började ta fart. Kl slog 20:00 söndag kväll och jag hade laddat upp med
*3 kokta ägg
*kyckling paj
*Stort lass lasange
*400g marinerad fläskfile
*1st räkmacka
*1 skål med 300g kvarg med jordgubbar och hallon
*en mega skål med popcorn till kvällens film.

Detta tog mig ca 1 timma och sen fastade jag i 18 timmar till. Nu i efterhand ångrar jag mig lite att jag inte tog ett kort på all mat för det var mat till halva kvarteret. Nå hur mådde herr Ekstrand efter detta? Hyfsat men det var alldeles för mycket mat. Nästa 24 timmars ska jag planera maten i förväg så det inte blir detta gambeetendet.

24 timmars är absolut nått jag kan tänka mig göra igen, men det får planeras så det passar in i vardagen. Måste vara en relativt lugn dag där man mest kan glida igenom dagen.

trevlig kväll

söndag 16 juni 2013

Förgiftad vardag

God morgon.
Hoppas verkligen ni har hunnit läsa mitt förra inlägg om fasta. Har ni inte så tar er tid att se dokumentären som är riktigt intressant.
I Torsdags till Fredags fastade jag 19,5 timmar och gjorde nog årets bästa träningspass i slutet på fastan. Om man fastar för första gången så tror jag att det är rätt svårt att fasta så länge. Är man sugen på att prova tror jag att det är lagom att börja med ett rikt märke på 16 timmar.
Är man en fysisk aktiv person så bör man nog läsa på lite först vad som gäller och inte bara sluta äta.

Igår blev det lite prioritetsträning. Tunga mark, pullups och lite elakare biceps övningar. Känner att jag utvecklas lite dåligt för tilfället men det är bara för att jag lätt hamnar i en bekvämlighets nivå. Jag gör mina pass och jag gör dom ganska bra men inte mer än så. Det handlar ju om att stressa musklerna mer än vad dom är vana vid eller mer än vad dom klarar av, vilket jag känner att jag kanske inte gjort på sista tiden.

Ett problem med detta är ju när man som styrketränande individ är ute efter att bli större/definerade muskler. Man bör träna med kontakt och känsla och det kräver lite lägre vikter och ska man börja pusha vikter så tappar man lite kontakten i träningen. Svårt att hitta nån balansgång.
Men jag är riktigt taggad för tilfället så känns som att jag kommer ha ett par bra veckor framför mig.
Just nu fastar jag och dagens fasta blir 24timmar och börjar äta kl 20:15 ikväll. Veckan som kommer håller jag mig till min vanliga fasta då jag inte vill utmana någonting när det är min jourvecka

Nu till en viktig del av inlägget.
Socker
Djävulens påfund. Att socker inte är bra och leder till fetma vet nog de flesta, men hur skadligt är det egentligen, och låter du dina barn äta socker?
Mina barn blir precis lika glada över frukt och popcorn som dom blir över godis, den minsta föredrar t.o.m grönsaker framför godis.
Är jag en elak förälder?
Socker beroende människor känner vi garanterat ganska många allihop, de alla har gemensamt är garanterat övervikt om de nu inte är fruktansvärt fysiskt aktiva. Mina barn får äta godis men det är en begränsad mängd. Dom kommer själva få bestämma det när dom blir äldre och tror att dom kommer vara tacksamma över att vi inte har dragit in dom i ett begär som atomatiskt blir en dålig livsstil.
Jag känner barn från några år och uppåt som redan har ett sötbegär och det är rätt tragiskt att se. Och dessa barnen är redan överviktiga. Barnens fel?  Enligt mig har dom ingen aning om vad dom stoppar i truten och behöver därför vägledning och begränsning. Men här kan vi alla tycka olika.

Ännu en gång har ni en stund över så ta en titt på denna dokumentären som får en att tänka till. Som vuxen bestämmer man själv, men snälla proppa inte ungar fulla med socker dagligen. Håll det till Lördagsgodis
http://www.svt.se/dokument-inifran/se-program/del-1-653

torsdag 13 juni 2013

Veckan efter självförstörelse

Swedenrock var helt underbart. Drack mer eller mindre konstant i 5 dagar. Detta gav mig ca 5 kg plus på vågen. När man lever som jag med fru och 2 ungar och tränar och sköter sin kost så blev detta med swedenrock lite överdrivet grisigt. Alla hämningar släpper och man överladdar nästan lite väl bra varje dag.

Detta var sjukt kul och jag såg de "måste" band jag verkligen var tvungen att se och rästen får jag nog erkänna att jag söp bort. Men det som är lite tråkigt är pyspunkan. Jag är idag tillbaka på samma vikt men det finns inget som helst tryck i varken muskler eller kropp. Jag har jobbat på det och är sakta på väg tillbaka. En stor hjälpande hand fick jag igår av min träningskamrat Mattias. Utan hans hjälp denna veckan hade det nog inte blivit speciellt hårda pass.
Nu längtar jag bara tills svettningarna ska försvinna. Har svettas konstant från att jag kom hem från min lilla rock turne.

Jag har funderat mycket på hur jag ska göra över sommaren med kosten. Har varit inne på att testa en 100% lchf diet, lägger ner det, varför?
Jo jag skulle verkligen vilja testa för att jag ännu mer ska få säga att det är ett ohållbart sätt att leva.
För tilfället har jag inte lust eller viljan att göra ett sådant projekt.

Nu kommer jag att fortsätta med min periodiska fasta som jag i många år nu har hållit varm om hjärtat. Den tillåter mig att hålla hyfsat form året runt, jag mår som en kung och jag behöver absolut inte snåla på maten. Men efter jag såg en dokumentär igår så ska jag testa ett helt annat upplägg på periodisk fasta.

Jag kommer att fasta längre varje dag. Äter mitt sista mål innan jag kommer till jobbet. Den totala dyngsfastan kommer att bli ca 18.5 timmar och jag äter i 5.5 timmar. Hur vida jag kommer att gilla detta återstår att se men jag ska ge det ett försök. Men här kommer den stora nyhetern jag äter på detta sättet i 5 dagar i rad och tränar 5 dagar i sträck. Efter detta så fastar jag i 48 timmar och sen börjar jag om. Kommer absolut inte bli stor och stark på detta sättet men jag tror att jag kommer ta mig i en riktigt bra form.

Ett litet undantag är den veckan (nästa) som jag har jour i räddningstjänsten. Att fasta 48 timmar och sedan ev behöva prestera i timmar är en omöjlighet. Däremot min vanliga dags fasta ser jag absolut inte som ett problem. Man tömmer inte glykogen lagret så fort som folk tror och när du väl gjort det så presterar man utan problem bra på frisatta fettsyror. Det är när kroppen har problem med att frisätta tillräckligt med fett och när glykogenet(kolhydrater) är slut som man får bekymmer.
Tycker detta ska bli grymt insiprerande och kul.

Sitter man och läser detta och ev ända hit så är man förmodligen intresserad av kost och träning. (eller bara mig)
Jag har ju alltid haft periodisk fasta nära hjärtat och efter dokumentären jag såg igår så står det mig ännu närmre. Har man 54 minuter över så tycker jag verkligen man ska ta sig tid att titta på den. Den tar inte upp träning överhuvetaget men däremot alla positiva effekter och hur man med hjälp av detta kan leva lite längre.

Lär er känna er själva och säg inte att det inte går att prestera på tom mage, så jävla 70 tal.

här är dokumentären
http://www.svtplay.se/vetenskapens-varld

lördag 1 juni 2013

sammar och ?

Förtilfället har jag legat på balans vad gäller kcal. Men sicken jäkla skillnad det är på gymmet när man äter lite mera. Aldrig yr, mera pump och ork. Jag har räknat kcal måndag till fredag och lördag söndag så varken räknar jag eller kör periodisk fasta. Eftersom jag är natt arbetare så är det sällan jag får äta tillsammans med familjen så det är därför jag gör så här. En frukost med familjen är ganska mycket värt
Hur jag gör i sommar vet jag inte. Diet, balans eller en mycket försiktigt bulk. Önskar nästan nån skulle välja åt mig.

Denna veckan som varit har träningen varit snuskigt bra. Kosten har legat på ca 2-300 kcal över mot vad jag dietade på. Ändå så hade jag min lägsta vikt på riktigt länge. 76,7kg Dock inte nu längre, det är mer stabilt på 78,5
Förmodligen var man väll ny sketen och lite vätsketömd.

På Tisdag drar jag till Sweden rock och lämnar allt vad protein och träning heter hemma, ev tjocka på mig lite tills dess så man slipper bry sig om att man sabbar formen.

Det jag verkligen lärde mig under denna dieten är att mängder av protein gör inte saken bättre. Vill givetvis inte prova att köra en diet på ännu mindre. Äta mängder av kolhydrater är både svårt och effektivt, skära ner på fettet för mycket ger en fruktansvärt torr hud. Denna dieten gjorde jag till 99.9% utan kosttilskott. Nån shake på 6 v blev det men jag kan räkna de alla på min högra hand.

Man lär sig mer och mer hela tiden, till nästa diet vet jag ännu bättre hur jag funkar och kommer väll förmodligen göra ännu bättre resultat.

Massa tradig text, skiter i detta och laddar om till ett litet jogging pass ikväll.

Trevlig helg

lördag 25 maj 2013

4 dieter och ett avslutningspass

Nr 1
Johan Strömqvist.
Löpning är A och O i hans träning och han gör det med bravur. Skäms inte för att ta för sig på gymmet heller.
En vecka kan det bli 3-4 löppass + ett intervallpass. + ett antal gymbesök. Kosten är husmanskost och lite shakes. Johan har längs grusvägarna tappat bort 8 kilo och 11cm har suttit runt buken. Miltiden ligger på 41 minuter. Johan är en av anledningarna till att löpning står mig själv varmt om hjärtat. Hatten av kompis
Nr 2

Emma Korzonek
Tagit tag i det jag tycker är det viktigaste när det gäller framsteg. Kosten. Högt protein intag och räknat varenda kcal som har ramlat ner i strupen. Börjat gymma för att forma till sig. Gör även hon kanon resultat på helt rätt väg. Du är grym Emma
Nr 3
Min spännige Broder Dennis Ekstrand. -5,2kg och och 9cm runt midjan
Räknat kalorier och gått efter periodisk fasta, som även står mig varmt om hjärtat. Jag och bror har egentligen gjort exakt likadant denna dieten. Vi har båda legat på 2000+-100kcal per dag. Inget överdrivet proteinintag utan satsat lite högre på kolhydraterna. Dennis ser grym ut från morgon till kväll. riktigt jävla bra jobbat


Nr 4
Jag själv. Kan istort sett läsa nr 3 så är det samma. Denna dieten har gått bättre för mig än den gjorde förra gången. Jag har ätit mer kcal men ändå nått samma resultat. Denna gången var faktiskt barnsligt enkel och har därför tänkt att köra några veckor till efter sweden rock. Äter alltid bara snuskigt god mat och mycket är det med. Proteinet har legat i snitt på ca 1.5g per kroppskilo. sällan mycket högre än det och det har fungerat bättre än förra gången då jag låg på ca2-2.2g/kg
Tappade 8,5kg på 6 veckor och 8 cm runt midjan
Där har ni det.
Bara för det är kul med bilder så kommer här en härrejösses uppsjö med bilder från dagens pass med bror. Ja vi tränar utan tröja ihop




















Nu en flaska Whiskey

tisdag 9 april 2013

laddar för diet

Tjo
Lite seg blogg, jag vet

Håller på så mycket med bilen och vill man kan man följa det(om man tycker det är intressant)

Lite nytt sen sist. Tappat glödjen i löpningen så har därför inte sprungit på lite över en vecka. Att jag tappar det är att det alltid ska springas så inihelvetes fort. Jag tar upp det om några dagar igen och satsar på att springa ännu fortare=)

gjorde ett nytt personbästa i bänkpress i helgen. 144,9kg blev det. Där känner jag nog att jag pausar vikterna för en stund framöver och jobbar lite med marklyften istället där 200kg är målet,

På Måndag börjar dieten. Jag och bror kör ihop, jag börjar bli riktigt taggad. Man tränar hårdare man går in för det mer, man sköter kost till 100% och resultaten kommer alltid. Däremot har jag inte bestämt hur jag ska lägga upp det denna gången. Får ta en stadig funderare på det. Däremot så har jag bestämmt mig för att göra det utan överdrivet med kosttilsskott och försöka så långt det är möjligt med bara vanlig kost.

Det jag kommer använda är
Kreatin
DAA
Aminosyrer.

Så lite protein pulver som möjligt

allt för idag kamrater

torsdag 21 mars 2013

när psyket sviker (stavning?)

Igår blev det ju givetvis lite vader på gymmet, och även en del marklyft. Efter jobbet så tog jag 5km vilket var rätt tufft efter ett sådant gympass.

jag stack när klockan stod på 05:49
Första km gick bra men kände av att korsryggen var trött efter marklyften tidigare på dagen. Km nr 2 börjar jag gnälla rätt ordentligt och funderar på den ena och den andra anledningen varför det inte går bättre i löpningen.
Km n3 jag vill bara ge upp, inte bara dagens runda utan hela mitt löpar mål. Inbillar mig att min kropp kräver för mycket syre att det är därför det inte går. Skitsnack.
Km 4 Inbillar mig att jag börjar få håll känner efter lite extra, jo lite håll finns det nog. Ska jag nöja mig med 4km och varva ner sista?
Km nr 5sista km.
Här har jag alla tankar positiva som negativa. Jag är på väg att slå av på tempot flera ggr. Försöker intala mig själv att slår jag inte av så kommer knät att rasa. Ryggen är så enormt trött så den orkar knapp hålla mig uppe, mina vader har domnat för längesen och det enda som jag märker är riktigt vid liv i kroppen det är min andning. Herre jösses vad jag flåsar. Slutar med att jag springer hela vägen hem och jag har betat av exakt 5km och klockan på ugnen säger 06:11

Inte en aning vilken den faktiska tiden blev eftersom jag inte vet sekunderna varken när jag startade eller när jag kom fram. Det jag vet är att jag fick mig en jävla match mot mitt eget psyke, där jag själv till slut stod som segrare. Tuff match.

Tänker ofta på det i gymmet. Man surar ihop och får lite fri spel och orkar helt plötsligt lyfta vikten som håller på att döda en 3 ggr till. Det har ingenting att göra med att man får superkrafter, det är den psykologiska biten. Tror att man kan ta sig frammåt nått fruktansvärt om man kan kontrollera detta till 100%.

Efter jag hade sprungit så satt jag och funderade på om jag skulle ge upp mitt 5km mål eller inte. Bestämmde mig för att, ge upp gör jag när jag går sönder.

Tuffar till mig och intalar mig själv att man kan vara både stark och snabb. 5km under 20min. Bänkpress 140kg och marklyft 180kg. Allt detta ska klaras av på samma vecka bestämde jag mig för.
Det betyder att jag kommer behöva vara starkare än vad jag är nu på en lättare vikt och ett par minuter snabbare på 5km.
Går garanterat. Träna smart och lägg psyket i en glasburk så länge

måndag 18 mars 2013

Nytt PB

Idag var det bänkpress program på schemat. Kände jag hade en bra dag så tyckte att jag skulle ge mig själv en chans att maxa i bänken.
Blev några uppvärmningssätt och nått lyft på strax över 130 innan jag lastade på 139.9 och fick upp det. Nästan lite oförskämt lätt faktiskt, givetvis var det ju grisatungt men kände att jag låg absolut inte på marginalerna. Istället för att höja 2.5 kg vilket är nästa steg i min bänk så lägger jag på 5kg extra direkt och givetvis går det inte. Men jag är grymt nöjd, halvägs igenom schemat och ökat 2.5kg i max så över 140 kg kommer inte bli några som helst bekymmer bara axlarna håller.

Imorgon får det bli att knyta skorna för lite blandad löpning. Tänkte mig ett pass utan klocka över 6 km med lite blandade intervaller blir nog fint. Hoppas snön kan hålla sig borta under morgondagen i allafall.

Nästa vecka blir jag lämnad ensam på gymmet, grisen jag tränar med ska på träningsläger i Cypern. Rätt vidrigt beteende om ni frågar mig.=) kommer nog lägga mina pass likadant ändå då jag tycker det fungerar rätt så bra.

Idag fick jag lite tillökning på gymmet. Det blev en vad maskin för att kunna träna vader med benen i 90 graders vinkel. Denna muskel är lite svår att komma åt utan en sånn här manick. Jag har löst det innan med en stång över knäna men detta är absolut inget att rekomendera. Detta kommer bli kanon och nu finns det ingen bortförklaring för mina pinsamt små vader. Här är en bild på en exakt likadan http://gymkompaniet.se/bilder/artiklar/zoom/GSCR-349_3.jpg

Det börjar närma sig diet vare sig man vill eller inte. Det tråkiga med diet är att man tappar volym och man vet att till 99,9% så bygger jag ingenting överhuvetaget, vilket är lite trist.
Det positiva man blir tajt, kommer i gamla kläder, kommer göra undervärk i löpningen och man blir dyng seriös och mår helt underbart när man sköter kost och träning så exemplariskt.

Jag kommer behöva fylla på med lite kosttillskott under dieten vilket jag alltid gör. Har faktiskt börjat tjuv starta lite på Daa, och Kreatin. Det är väll de 2 jag kör utöver protein på diet och även HMB om det finns billigt. När jag inte är på diet så använder jag mig nästan inte alls av kosttillskott längre. Man ska inte förlita sig på dessa utan det är hård träning kost och vila som gäller. Men under diet chansar jag inte på nått. Fullt ös i alla pillerburkar=)

Denna diet kommer jag köra tillsammans med min bror. Vi börjar sammadag och vi slutar sammadag. Absolut ingen tävling  men när nån ger gärnet så kan den andre alltid trappa upp. Detta kommer förmodligen bli den bästa dieten någonsin. Finns justeringar som ska göras mot föregående dieter. Och den största är mindre protein.. konstigt va=)

Allt för idag

söndag 17 mars 2013

ideer

inget vidare nytt i träningen mer än att det känns som allt går framåt. Körde ett sjukt vadpass idag, kommer garanterat inte kunna gå imorgon. Tänkte att veckan som kommer så ska jag prova 5km på tid. hoppas på under 23minuter. håll tummarna för mig..

Hela mitt huvud är proppfullt med ideer för tilfället. Vill lägga i en bmw motor i min volvo. Kan inte sluta tänka på detta. innan månadens slut kommer det garanterat stå en halv död bmw här ute som jag tar motorn ifrån. Jag kan inte låta bli jag kan inte sluta tänka på det. Jag hatar när jag får sånna här tankar och verkligen inte kan låta bli. Kul kommer det bli, har jag tid? Ne inte det minsta. Men tyvärr har mitt huve inget val..

Vilket tränings inlägg=)

torsdag 14 mars 2013

Länge leve löpningen

I Tisdags släpade jag ut mig själv i kylan för ett löppass. Tycker att det är svårt att ta några större steg frammåt så har nästan fått känslan att ge upp mitt löparmål.

Men jag knö skorna och gav mig iväg på en 6 km runda som jag bara skulle lunka igenom. Men när jag kikade till på klockan så hade jag bra tempo, utan att vara speciellt ansträngd av det. (4:45) Tänkte direkt tänk om jag kan snitta denna takten på 6 km och började försiktigt gasa lite till. Låg länge i ca 4:35 tempo utan problem. Efter 4 km tänkte jag ne nu ger jag gärnet. Snittet på de två sista blev 4.04 och totala snittet på 6 km blev 4:34.

Va fan jag är ju på gång utan att jag vet om det.

Idag tog jag mitt bänk pass. 6 set ggr 106kg ggr 6 repetioner. Helt jävla sjukt vad jobbigt.

Allt för idag. Och riktigt jäkla kul med responsen från förra inlägget. Får höra mycket positivt från alla håll och kanter över allas prestationer, sträck på er ännu en gång

måndag 11 mars 2013

Håll i hatten, här är ett inlägg

Dagarna rullar träning blir av men inga uppdateringar. Fyyy mig

Styrketräningen går bra.
Löpning är lite tuffare. Kommer ut varannan dag och ibland varje men det känns inte riktigt som jag utveklas i den takt jag vill. Det går alldeles för sakta frammåt. Ev så är distanserna lösningen. Jag trodde innan att jag kunde ligga mellan 3-6 km och träna för att bli bra på 5km. Tror att det är här felet ligger. Passen bör nog aldrig vara under ca6km, det blir helt enkelt för simpelt för kroppen att reparera sig efter ett sådant pass.
Sista tempo passet jag hade så tog jag 3km på 12:33 vilket ger ett snitt på 4:11.

11 sekunder för sakta per km och 2 km för kort för att klara mitt mål.. Jag ger det nån månad till att utvecklas annars får jag nog fundera på hur viktigt det är för mig och om jag i såfall ska trappa ner på gymmet istället för att klara löpningen bättre.

Nåväl kamrater. Här kommer lite info och bilder om drivande folk som lyckas i olika avseende och har olika mål. Det som förenar dom är att alla vet vad dom vill och att ta sig dit kräver engagemang och att ingen gör det åt dig. Utan Inbördes ordning

Mathias Wikingsson.

Började att träna med mig i December. Här har ni en som vet hur man tar i när man tränar. Jag blev väldigt förvånad över hur han redan i början ville börja pusha vikter och utmana sig själv på gymmet. Inte ett enda pass sen vi började har varit lite halv slappt. Denna herre är en stor anledning att jag själv har utvecklas frammåt bättre än vad jag trodde senaste månaderna. Kan inte annat än att klappa händerna och lyfta på hatten och tacka.



Dennis Ekstrand.
Min käre underbara bror. Har tränat till och från, men till har sällan varit längre än några månader. Nu har han snäppat upp sig 100% och börjat förstå vad som krävs för att ta sig frammåt. Träningen kan han sen innan och han är ett teknik monster som jag själv gärna hade velat vara. Utför han övningen minsta lilla snett så sånker han vikter och utför dom till 100%korrekt istället. Vi har nästan kontakt dagligen och kan prata hur länge som helst om träning. Efter 10 000 frågor om kost och fått 30 000 svar tillbaka så har han bra koll på vad han stoppar i sig och jag kan inte mer än att bara stå helt tom över resultaten. Fy fan vad det går frammåt. Första bilden är från November och de andra är relativt dagsfärska

Singel och öppen för förslag=)


Daniel Petterson
Detta är en kille som har följt bloggen rätt länge. Jag har fått lite sms och mail av han och han har då och då rapporterat framgångar. Han har gjort sin viktnedgång på de sättet jag tycker är alra bäst. Se över kosten. Styrketräning för att behålla eller tom lyckas bygga beroende på startform och sen bränna bort fett. Alldeles lysande resa du har gjort Daniel och jag kan säga att jag blev så otroligt schockad när jag såg dig sist. Du har gjort rätt hela vägen och det absolut viktigaste är att du har hittat ett sätt som fungerar för dig och din vardag. Här blir det hatten av alla gånger i veckan. Kan tiläggas att Daniel har lite knäbekymmer så konditions träning är rätt uteslutet i större mängd. Men det går alldeles ypperligt att tappa 30 pannor ändå

Josefine Ekman

När jag bad om bilder på denne Josefin så gjorde jag det av en anledning. Herre jisses när jag såg denna maddam på idrottsfesten i vintras, vilken skillnad. Josse har även varit med i tjejgruppen som jag har bossat lite över och har hela tiden varit en av de seriösaste tjejerna. Samma här, kost. Hon har bildat sig en helt ny uppfattning gällande denna biten och hokus pokus så sker mirakel. Cirkelträningar i källaren och motion och vetenskap om kost har fått henne att ta sig ifrån gravidkilona. Josse du är så sjukt duktig och fortsätt med det du gör för du gör det jävligt bra.





Om det finns fler som vill motivera andra så tar jag gärna emot era bilder. Kan lova att efter detta inlägget är det ganska många som funderar på att ta tag i livet. Och som alltid hitta nått som fungerar för dig

Allt för idag

onsdag 27 februari 2013

Snart så drar jag igång här igen

Hej. Hoppas ni inte slutar att kika in här bara för att det har varit lite lungt. Så här är det..

Jag tyckte att jag spenderade dagarna med att bara plocka och flytta grejer från plats till plats. Fick aldrig tid över till nått. Började röja i en byrå låda och blev så otroligt nöjd över resultatet så jag fortsatte att röja. Nu finns det nästan ingen låda eller vrå i hela huset/altanen/garaget som jag inte har röjt. Saker har slängts sålts eller hammnat i brasan. Detta har tagit all mina lediga minuter i flera veckor. Nu är jag färdig och allt känns så mycket bättre, jag har massor med tid över till mig ungarna kärringen och mig själv.
Som idag har ungarna fått ridit på min rygg i säkert 1 timma här inne, vi har byggt med lego och nu ska vi gemensamt städa deras rum. Detta fanns det ingen tid till innan för det var sånt jäkla kaos överallt.

Som människa mår jag så satans mycket bättre, och är mycket gladare. (Inte för att jag var grinig innan)

Men allt detta har gjort att jag bort prioterade bloggen totalt.
på tal om tid över så har jag planerat in nån timmas tvspel efter ungarna lagt sig ikväll. Händer inte ofta vill jag lova.

Nå väl

Löpningen går så jäkla bra. Absolut fått den utvecklingen jag hoppades på. däremot vet jag inte hur bra det går. Jag väljer nämligen att springa utan klocka men vet att jag håller mig runt 5-6km rundor. Bra tryck i benen bra tryck i flåset. Igår sprang jag 2st 1km intervaller i ca 3:55 tempo. och det är tempot som jag ska hålla i kommande lopp. Jag tror på mig själv i detta, jag vet att det kommer att gå. Jag ligger på tilfället på 82 pannor vilket är minst 5kg övervikt. Utan dom kg så bör jag klara det galant om jag bara fortsätter att utvecklas..
MEN
Mitt vänstra knä jävlas givetvis, sista vecka har det faktiskt inte varit så bra. Hoppas på att det skärper till sig annars kan jag glömma detta målet.

Gymmet, går också bra. Jag har dagar då jag känner att det spelar ingen roll hur mycket jag lastar på så orkar jag fortfarande. Började med ett bänkpress program i Måndags som ska hjälpa mig att gå över 140kg i bänken. Tyvärr var det så jobbigt att rästen av passet blev duktigt lidandes.
Jag ska ge detta programmet en chans och hålla ut i de 8 veckor det tar att gå igenom det.
Knäböjen har jag tyvärr fått lägga på hyllan ett tag framöver. När jag har sånna problem med ena knät så är det omöjligt att hålla på och pressa vikter i en sån övning. Mitt mål får nog vara under året att ta 500kg totalt fast i olika tilfällen.

Allt känns kanon(förutom knät) och jag är mer taggad än någonsin.

Vilken dag som helst så kommer ett inlägg om personer som inspererar mig och som jag tycker är värda en extra klapp på axeln.

Så, överge mig inte ännu

måndag 18 februari 2013

Senaste 31 januari

Hur länge sen som helst.
Jag har så otroligt mycket anant att göra här hemma. Förr förra veckan i sido satte jag träningen lite och det blev bara 2 gympass och ett löppass. Veckan som gick var bättre men fortfarande massa annat som tar min tid. 4 gympass och 4 löparpass.

Gymmet känns så där. Kör mycket teknik i bänken och inte allt för tungt, däremot lastar jag på i axelpressar och skiter i teknik.
Har lite små ont här och där ibland men tyvärr blir det så när man ska pressa på lite extra och får tumma på teknik.

Löpningen tycker jag går hyfsat. Kör lite blandat men oftast utan klocka. Jag är alldeles för tung för att plåga mig hela tiden med klockan. Jobbar jag upp en riktigt bra grund kontion på denna vikten och sen skalar av 5-7kg så kommer det göra underverk.
Annars rullar det på rätt bra tycker jag. Denna och nästa vecka kommer jag fortfarande ha en hel del annat att göra men sen ska jag försöka ägna lite mer tid åt att blogga.

Lite bilder och filmer är på ingång, inte mycket men nått i allafall. Givetvis är det spännit som vanligt. Och inte bara på mig=)

Börjar längta lite till diet=)

torsdag 31 januari 2013

lite av varje

Får nog skriva lite oftare, hinner ju inte skriva allt jag vill och allt blir bara rörigt.

Måndag Gym med Mattias
Tisdag gym själv
Onsdag med Mattias och på morgonen efter jobbet en löprunda



Det jag ville ha sagt med rubriken på förra inlägget var. Vintern är en jäkligt bra tid för att träna på. Man behöver sällan bekymmra sig för överdrivet varmt på gymmet eller stekande sol som tvingar en att välja solstolen eller regn och blåst som brukar finnas i svensk sommar.
Vistt lite kallt och halt men det finns kläder för det, svårt att hitta på en anledning att inte ge sig ut.

Nåväl imorse så fick jag trycka in ett löparpass innan jag skulle gå och lägga mig. Tänkte att jag skulle testa 3km på dit igen. FAILED
Jag kom 2.1 km i ett snitt på 4:11 tempo. Med ynka 900 meter kvar var jag tvungen att ge mig. Misslyckades?
Jo på ett sätt, på ett annat inte. Innan jag började springa hade jag sån sjukt träningsvärk i röv och lår efter Tisdagens knäböjpass. Jag har varit lite förkyld och ont i halsen i början på veckan. Inget jag kände av när jag sprang men känns tyvärr av mer nu.
Jag ser det så här.
Man kan inte misslyckas med nått man inte är kapapel till. Det kallas isåfall superkrafter. Men Springer man i utvalt tempo tills det helt enkelt inte går längre så har man pressat sig så långt som var möjligt för den dagen.
Lösningen på det hela för att slippa ge upp är att löpa mera. Blir nog att börja springa mer hem från jobbet på mornarna, men mer löpning brukar för min del inebära knäras så det är lite balansgång.

Idag är det den 31 vilket betyder att jag har varit utan tobak och alkohol i 1 månad. Kan inte må bättre

Jag kom in som deltidsbrandman, alla tester gjorda och jag har blivit godkänd. Ett test kvar och det är att se att hjärta fungerar och en läkarundersökning.

Lite vad som inpirerar mig för tilfället

I Söndags träffade jag en kamrat som har gjort en egen resa. Mycket imponerande att få se i verkligheten. Så sjukt kul när andra lyckas. Kost träning har gett han en helt ny kostym. Bra jobbat

Gym kamraten, ser fram emot varjepass. När man tror att man gjort det bästa möjliga pass så gör man ett ännu värre. Känner att jag utvecklas nått enormt. Och utveklingen går frammåt där med.

Min Bror. Växer så det knakar. Stundtals mer seriös en vad jag är gällande både kost och träningen. Sporraren verkligen att det går så bra för honom för det får mig att kämpa hårdare. Vi ska köra dieten tillsammans i vår och kan redan nu garantera att det kommer bli sjukt.

Facebook meddelande från en kompis med texten. Jag har tappat 6kg sedan nyår.

Jag själv inspirerar mig för tilfället. Längesedan jag hade sånna ambitioner att nå frammåt och verkligen ge gärnet

Så underbart med människor som sträcker på sig för att de lyckas. Att man får motivera och motiveras är helt underbart.

Allt för idag

söndag 27 januari 2013

vintern bästa tiden på året

ännu en vecka på 2013 har paserat

Måndag- Gym med Mattias. Mycket bänk blev det, och på sista settet tänkte jag slå mitt förra bänk rekord på 137.5. Då säger mattias vad har du tagit som mest? - Det är detta. -Jaha trodde du tagit 140. - Det kan jag väll.

Lägger på 140 och börjar sega upp det. Jag var helt säker i många sekunder under lyftet att det här får jag upp men efter bra mycket segande så viker sig höger axel och det är bara att ge upp. Hade jag värmt upp annorlunda och inte "kört" bänk så hade det garanterat gått upp. Senare på dagen så hade jag så ont i axeln att armen inte gic att använda till något och jag trodde att bänk var bara att glömma hela våren. Redan dagen efter så kändes det bra och den fungerar som den ska.

Tisdag- Gym ben. Mycket knäböj och vader. Gymmade i löparkläder för att kunna ta en turefter passet. Rätt ungt de första 100 metrarna.

Onsdag - Gym Med Mattias. Lika bra pass som alltid, vet knappt om man ska skratta eller gråta efteråt. Märkte under marklyft passet att jag måste köpa med vikter till min internationella stång då jag hux flux lagt på alla jag hade av den varianten.

Torsdag - gymmet körde enbart lite axlar. Detta passet var inte meningen. Dagen var tänkt att vila på men efter lite pressar sug så blev det 30 min utsida axlar.

Fredag - Löpning. Körde intervaller 500 uppvärmning och 500 meter konstant fart vad jag tyckte att jag orkade, 500 meter lugn jogging och sen 500 meter ös igen.
Hela passet blev 5*500ös och 5*500 jogging. mina ös såg ut så här i tempo
1: 4min/km
2: 3,48min/km
3: 3.37min/km
4: 3,46min/km
5: 3,58min/km

Nöjd med det och sjukt jobbigt.

Lördag - Bänk Chins marklyft och armar på gymmet. Lördagar har jag lite "roliga timmen" på gymmet

Söndag: Löpning passet blev 6,5 km var av de första 5(som är målet)  hade jag på 24:30 ch toalensnittde ag 4:54 på. Börjar kännas bra i stegen

Jag har egentligen massa saker att skriva men känns redan som det är för långt detta får nog skriva lite oftare än 1 gång i veckan...

Avslutar med

Livet är för kort för att spendera på dåliga vänner  

måndag 21 januari 2013

Äntligen Måndag igen

Min måndag förra veckan blev det ett grymt påfrestande bröst och axelpass. Så på frestande att jag blev sängliggandes. Eller?
Jag hade varit i Älmhult innan på dan och gjort de sista testerna+intervjuv för deltidsbrandman. När jag kom hem slängde jag mig direkt under stången och körde igenom ett grymt bra pass med Mattias. 30min efter ska jag äta mat och får verkligen trycka i mig maten, 10 min efter det känner jag mig hängig och går och lägger mig. Inbillar mig att jag ätit för dåligt då detta var mitt första mål för dagen och klockan är då 18:30.

Vaknar strax innan jag ska gå till jobbet fruktansvärt illamående och med 38 graders feber. Snål som jag är petar jag i mig 3 alvedon och drar till jobbet. 40 minuter höll jag ut sen blev det sjukskrivning. När jag vaknar dan efter har jag ingen feber men jag mår fruktansvärt illa. Som maginflänsa fast utan att skita och spy. Tar kommande natt att kurera mig och på Onsdagen var jag på benen igen.

Med allt detta ointressanta sagt så tappar jag tisdag och onsdags träning
Torsdag. Rygg, Börjat lagt till lite chins innan jag börjar med Latsdragen.
Fredag. Tempo pass. Tanken var att springa 3km så fort jag kunde. Det blev 3km men det var på det berömda fy fan vad trött jag var. 3km gick på 12:53 snitt på 4:17 tror jag det blir.. En jävla bit ifrån målet.

Lördag teknik i de stora 3(mark böj bänk)
Kör rätt lätt och stegrar mig uppåt. Blir några tunga lyft men rätt långt iftån max.
Söndag Löpning. 5km lungt och stilla rullade väll in på 28 minuter tror jag.

Veckan som kommer.?
Kosten. Jag äter choklad chips kebabrullar kakor och det mesta. Det värsta med detta är att jag tycker inte ens om den skiten. Skärpning på mig. Kan ha med mitt sluta med tobaks grej att göra.
Slutade nyår så nu är det 21 dagar sedan..

Och till sist och allra minst. Sidan jag har hållt på med www.enkeldiet.n.nu
Jag har inte gjort nått på den sidan på säkert en månad. Ska bli bättre och göra den ordentlig och färdig nångång.

Men sidan handlar om hur jag äter när jag är lite seriösare än nu.


söndag 13 januari 2013

kommer få jobba hårt


Denna veckan har varit kanon.
Måndag gym
tisdags gjorde jag Brandmansfystest i Älmhult (mer om det snart)
Onsdag gym och löpning
Torsdag löpning
Fredag och lördag gym
Söndag löpning.

och nått liknande såg förra veckan ut också. Som ni ser så är jag igång hyfsat i allafall. I helgen testade jag lite vart jag ligger i min total i styrka. Inte så bra som jag har trott. Bänk 130, dock efter ganska många set så här finns ganska mycket att hämta. Böj 130 inget att snacka om helt rättvis siffra. Mark 165. Finns inte ett kg till att hämta. Totalen blir 425kg. Jag saknar 75kg till mitt mål för 2013.
Ev har jag varit alldeles för tuff mot mig själv, men har aldrig tränat för just styrka så vet egentligen inte vad jag har att vänta mig. Ensak som är säker är att jag lär få jobba hårt för det.

Sen till Löpningen. Skrev i förra att jag troligen gör det på 24 min, detta tror jag inte är sant och vill ändra den uppskattningen till 25min. Att springa 5km under 20 tror jag kommer vara bland det värsta jag gjort. Fy i helvete vad jag kommer få kämpa enda från start. Jag har inte anmält mig till något lopp ännu för jag vet inte hur lång tid jag behöver på mig. Säg att jag i snitt kapar tiden med 15sek i veckan så tar det mig ca20veckor. och det är förlångtid så jag måste verkligen få till kvalitetspass i löpningen.

Träningen kommer se ut så här
Måndag: Bröst axlar triceps, med fokus på bänkpress och speciellt tunga set
Tisdag: Ben med fokus på knäböj och avsluta med en löparrunda. Nu tycker nog många att jag inte ska blanda löpningen och benpassen på detta sättet. Ne kanske inte men jag har aldrig testat och bara för att "mårten" tycker det är dåligt och hans studie säger att det inte är bra så vill jag ändå göra det.
Onsdag: Rygg med fokus på tunga mark underarmar och biceps. (tänker INTE dra nått rekord med remmar) Tjejer använder remmar=)

Torsdag: Löpning, intervaller
Fredag: Löpning
Lördag: dom stora 3 och övrigt som jag vill bli bättre på. Bänk, mark, böj, chins, militärpressar är rätt kul. Det som faller mig in i allafall.
Söndag:Löpning

Vila? Jag kommer garanterat att vila. Det är omöjligt att få ihop det med ungar jobb, frugans jobb och så vidare. Men går det ihop så vilar jag inte förens jag känner mig sliten. Vilketsom så blir det en hård vår.

För att klara mitt löparmål så behöver jag vara lätt som en fjäder. Ner till 78 inga problem men max för ändamålet är 76kg absolut max, det kommer bli tufft.

Nu fick ni lite att läsa igen

torsdag 10 januari 2013

2012-2013

Godag kära kamrater.
Thailand var bra helt underbart och hade en fantastisk tid med min fru.

Jul var också bra och nyår var bra men lite för mycket av det goda=)

Året 2012 ser jag som ett år gällande träning som nästan bara rann förbi utan att jag direkt utvecklades nått. Jag cyklade cykelvasan och ränneslättsturen vilket var kanon kul och tiderna kändes helt ok. Men tanken med 2012 var att dra ner mycket på konditionsträningen för att bygga mig större.
Tycker att det gick sådär. Tycker absolut inte att det har gått bättre bara för att jag försökt optimerat på gymmet. Ne jag glömmer 2012 och ser det som ett bra träningsår men inget som jag kommer minnas framöver..

2013
Idag väger jag 80.5 ska ner 1kg sen får det stå där enstund.
Förväntningarna på 2013 är höga. Jag ska inte försöka lägga på mig mer massa, men heller inte tappa det jag har. Nu har jag provat att försöka vara uthållig (göteborgsvarvet, cykelvasan) jag har provat att försöka bygga mig större. Detta året ska jag försöka bli snabb och stark.

Målet är.. 500kg i totalen(marklyft bänk böj) och 5 km under 20minuter. Idag springer jag nog på ca 24 och min total uppskattar jag till 420kg så det kommer att behövas jobbas rätt bra på detta. Mina 5 km springer jag givetvis på ett lopp och inget som jag arrangerar själv med egen tidtagning och ett eljuspår som "garanterat är 5km" står ju på skylten..
För att springa snabbt behöver man vara lätt och för att lyta tungt behöver man vara rätt tung. Tanken är att jag ska vara halv lätt =)

Välkommna till mitt 2013