tisdag 29 mars 2011

tar träningen till en ny nivå

Japp, fast en lugnare mer normal nivå.
Jag har inte tränat nånting sen mitt senaste inlägg, lite pga knät men har heller inte haft nån vidare lust.
Denna veckan har jag fått så mycket annat gjort + att jag har umgåtts med min sambo och mina barn. Jag är på strålande humör och har fruktansvärt mycket ork i kroppen.

Åkt bil till jobbet, men ska imorgon börja cykla lite försiktigt igen(om det är bra väder).
Knät känns rätt dåligt fortfarande men har ändrat inställning helt denna veckan och har inte alls brottom att ut och löpa. Kommer väll test löpa lite om 1 vecka kanske och ska från och med nu alltid ha med mig hunden när jag springer. Han kommer få mig att hålla nere på både distanser och tempo och förmodligen håller både kropp och livsgnistan bättre.
Känns som jag har varit lite besatt av träning ett tag men det har stärkt mig rätt mycket. Denna veckan har jag verkligen kännt lycka av att inte träna=) Nu ska jag landa på en fin träningsnivå där jag kan tillgodose alla behov i livet och därmed må precis som jag mår idag.

Ang varvet så är jag rätt säker på att mina knän kommer fixa det bara jag tar det lungt hela vägen dit. Däremot så kommer nog löpar formen inte bli mycket bättre än var den är idag så siktar på 1:59 min. Tror det kommer vara riktigt trevligt och man får en liten motivations kick när man läser på deras hemsida all musik och annat som kommer vara längs vägen. Ärligt talat så tror jag knappt det kommer vara jobbigt att springa för det trevliga runt om kommer ta bort det tunga, och utmattningskänslan.

Måste tacka alla som faktiskt följer mig. och hoppas att ni sitter lyriska och följer mig även när jag svettas i Göteborg. Ni kan faktiskt följa mig genom sms, då gör ni så här
 Du som vill följa en löpare och få rapporter längs banan:
Sms:a GV mellanslag startnummer. skickar det till 727 00. OBS OBS OBS kostar 30 kr så ni inte skäller på mig sen=)



Start nr har jag inte fått ännu men det kommer..






Idag tvingade jag mig själv att gymma lite, riktigt tungt var det men jag bara gled igenom för att få nån form av start överhuvetaget. 


Jag har en bra känsla lite lugnare lite tryggare, och alla träningsmåsten har jag lagt bakom mig.

torsdag 24 mars 2011

fullt upp

Jag har fullbokat schema hela dagarna, därför det är lite dåligt med uppdateringar.

Men jag cyklar varje dag till jobbet och jag har gymmat lite och de dagar jag inte gymmat så har jag hållit på med chinups och pushups projekt.

Idag gav jag mig ut på nått som skulle bli närmare 20 km löpning. La mig på ett mycket lungt tempo bara för att orka. allt gick kanon.

Sen hände det som jag har haft på känn. Kniven i knät. Efter 14 km började det och jag härdade ut i 1km innan jag fick börja gå. Gick 100 meter sen skulle jag testa lite igen kom 10 meter och det gjorde så ont så jag nästan börja grina. bara att ge upp rundan och gå hem. Närmaste vägen hem var ca 2 km å fy fan vad jag frös.

Nu sitter jag här hemma och är rätt besviken fakiskt. Det jobbiga är att det är inte knät längre, nu är det knäna. Det var mitt andra knä som gav upp idag

jaja 15 km blev det. Bara köpa ett knä skydd till

måndag 21 mars 2011

Måndag kväll

Igår( söndags ) så tog jag mig ut på en löparrunda i det fina vädret. Tänkte jag skulle ge mig på att testa milen på tid. Tanken var att jag skulle lägga mig under 4,30min/km.

Första 5km gick riktigt bra, men sen gick det mer och mer utför. Jag kan inte minnas en enda låt som var i mp3 spelaren kan knappt minnas vart jag sprungit. Enormt fokuserad och visste att jag måste bara koppla bort huvet för kraft det finns det. Km nr 7 och 8 var nog de tuffaste. Det är då lång bit kvar och man är bra trött då. När jag var förbi det stadiet så kändes det bra igen, målgången var nära.
Vet sist när jag var i Hallsberg och jagade 5km tid så vet jag att jag sa till mig efteråt att aldrig mer, ungefär den känslan nu med. Det är så enormt jobbigt och ligga på gränsen till mjölksyra så länge i sträck. Nu tar det en bra stund innan jag testar igen.
Enligt footpoden så hade jag 10 km på 45min och 17 sek. Men tar jag avståndet efter googlemaps så har jag sprungit 10km och 120 meter. Med andra ord så är jag med all sanorlikhet under 45 min efter 10 km.

Men jag väljer vad tiden för footpaden säger eftersom det var den jag höll koll på under rundan och försökte rätta mig efter. Jag tog mitt gamla rekord men hade gärna varit under 45min.
Räknar man från första gången jag lyckades springa milen överhuvetaget (november?) så har jag förbättrat mig med 21 minuter på 10 km=)
snittpuls 168(87%)
Maxpuls175(90%)
687calorier
snabbaste4:14min/km
snitt 4:32min/km
10km 45:17min

på kvällen cyklade jag till jobbet 8.08km och hem 8.08km

Idag blev det gymmet bröst biceps och lite mage. Ökar antingen reps eller vikter från varje gång nu i slutet. Creatinpower

Kosten sköter jag för tillfället till 110% inte mycket att klaga på där, men jävlar vad svårt det är att nå mitt mål på 9,9 i fett %. Kämpar och kämpar och kämpar. idag visade den 74,9 kg av nån anledning har programmet hängt upp sig så får inte fram % men det är ca 13% i fett. Tror mitt mål kommer bli tufft att klara till GBG, men så länge jag äter det jag ska ha och tränar så ger det nog med sig




lördag 19 mars 2011

armhävnings dagen

Idag började jag med pushups projekt, belv fail som vanligt. Telefonen frågade snällt om jag eventuellt ville backa en vecka för det verkade som jag hade det lite tufft, svaret blev ja.

Efter det så var jag i skogen med svärfar och svåger och grejade lite med nästa vinterns ved.

Senare idag eller närmare bestämmt kl 12:30 gjorde jag 30 armhävningar och vid 13:00 gjorde jag 8 chinups. Sen höll jag på så varje hel och halv timma tills Charlotte kom hem från jobbet nu vid 20:00 då missade jag dock sista Chinups settet pga psykisk psykos som gjorde att jag hade somnat, typ. Missade en armhävnings omgång pga av kaffe gäster. Men så här blev det

totalt först 125 armhävningar på 5 set sen blir det
12:30=30 armhävningar
13:00=8 chinups
13:30=30 armhävningar
14:00=8 chinups
14:30=30 armhävningar
15:00=8 chinups
15:30=30 armhävningar
16:00=8 chinups
16:30=kaffegäster så blev inställt
17:00=8 chinups
17:30=30 armhävningar
18:00=8 chinups
18:30=30 armhävningar
19:00=8 Chiups
19:30=30 armhävningar
20:00 har deckat

sammanlagt 335 armhävningar och 56 chinups.. Varför? jag vet inte, kände för det

fredag 18 mars 2011

testar knät ute

 helt sjukt vad snö det kom igår kväll och inatt Cyklingen till och från jobbet var riktigt tung, men av nån anledning kan man inte låta bli att små le när det är sånna förhållanden och man ger sig ut endå. en resa som brukar ta ca 22-23 min tog nu 35 och jag var helt slut.

Min sömn rutin har varit lite sådär senaste dagarna så när jag kom hem imorse så blev det inget sova. Men la mig  2 timmar på förmiddagen och sen 45 min efter middag så nu känns det rätt bra. Säkert bättre ordning på det där imorgon.

Idag blev det löpning lite kortare lite snabbare. Börjar med 2 km på löpbandet för att calibrera footpaden, och förengångskull lyckas jag, den har annars strulat en del för mig nu på slutet. Tar 500 meter till på bandet för att se så det verkligen är rätt. och japp nu mäter den exakt igen.

Klär på mig underställ jacka och har bestämmt mig redan innan att jag bara ska springa 5km för att testa knät. Ut i snöslask och pissigt underlag. Lägger mig på lite högre tempo än jag brukar ta distanser i. Efter ca 2km så tycker jag att jag håller rätt bra tempo så testar att öka lite yttligare bara för att se hur flåset är. Det funkar bra och det sjuka är när jag kommer hem så har jag gjort exakt 5km på 22.03. Det är bara 15 sek sämre än mitt rekord och då tar jag inte ens i förens efter halva rundan+ 2km på löpbandet innan. Känns riktigt bra faktiskt, kanske borde testa ett tempo pass på milen nåndag när snön är borta.
5km
medel puls 169 (87%) max178 (92%)
max fart 16,5 km/h
medel fart 13,6km/h

Nu tar jag helg och vilar mina stackars ben från all cykling och faktiskt endel löpning denna veckan.



torsdag 17 mars 2011

let it snow let it snow let it snow

cykel till och från jobbet lite över 16 km. Av nån anledning så började det ömma lite i knät igår på natten. Lustigt det där att först hur bra som helst å sen smyger det sig på lite försiktigt. Absolut ingen fara men känner av det i allafall..

Tog en promenad imorse vid 9 tiden strålande sol och riktigt fint vår väder, tyvärr hade jag bukras hela rundan runt så det var mer en smärtsam upplevelse än nått trevligt. Gick och la mig strax innan 11 och uppe igen vid 5 tror jag. Tittar ut och man kan tro att det är julafton. I skrivande stund så skulle jag gissa på att det kommit ca 10 cm och det ser absolut inte ut som att det ska sluta. Piss

Nu på kvällen blev det gymmet, känns som det var riktigt länge sen som jag fick ta i lite. Körde igenom axlar och det gick bra men tror jag kör lite för tungt just på mina axlar pass för jag gör inte övningarna så strikt som jag borde. Men överlag gick det bra.

Nehe ta en dush inte lukta ush

onsdag 16 mars 2011

66 dagar

cykel fram å tillbaka till jobbet. Nu när snön börjar försvinna så kan man välja lite alternativa vägar på sidan av vägen istället, mycket trevligt.

Måste säga att jag var riktigt mör i kroppen igår, helt slut faktiskt så jag tog nog ut mig rätt lagom på löpbandet. Imorse när jag kom hem så tog jag en 5km promenad å mer än så hinner jag inte med idag.

förövrigt så känns det bra

66 dagar kvar och jag tycker att det ska bli så jävla roligt. Hela miljön med husvagn allt folk och få göra denna kraft urladdningen. Sen få göra det ihop med Chips och Cola mannen (coach) harmoni. Längtar riktigt mycket

tisdag 15 mars 2011

hej vad det går

Cyklat framå tillbaka till jobbet sen i söndags. sammanlagt ca 33km ungefär och det har funkat bra.

Igår stack vi till Växjö och sprang på bilfirmor och letade nyttt åk, blev ingen ny bil men därimot en hel del ideer.

Men 2 knäskydd blev det. ett lite kraftigare som jag har när jag löper, det billiga utav dom alternativen jag skrev sist.
och ett tunnare som bara är stöd som jag kan ha till vardags för att få stöd runt knät.

När vi kom hem skulle jag ha gymmat men det blev "kroppsgym" 10 set chinups, rätt jäkla jobbigt. Och efter det blev det pushups projekt som då var att testa sin max gräns. låg på 47 st en ökning med 2st på 2 veckor, inte så nöjd=/

Sen flåsade jag bara på med ca 6 set med armhävningar till.. Gjorde max vad jag orkade helatiden och trodde jag var död när sista set var över, fin känsla efteråt

Idag fick det bli löpning med tigerbalsam och nya knäskyddet.
Struntade i pulsband idag för skulle kalibrera om fotsensorn (av nån anledning mäter den ruggit fel) men när jag ställer mig på bandet så är batteriet slut i den. skitsamma då jag får väll springa endå.
Islutet av rundan så kände jag mig rätt mör så skulle gärna vilja haft pulsbandet, tror jag låg rätt högt.

Rundan slutade på 15km med tiden 1,15,52 snitt blir det 5.03.
Rätt nöjd med den rundan. Knät märkte jag faktiskt inte av, inte nu efter heller.

Må kroppen hålla så jag får en chans att plåga den=)

nehe 1000 saker att göra rästen av dagen så hej på er

söndag 13 mars 2011

söndag å härliga söndag

Idag blev det att testa "tigerbalsam" (fast en annan produkt som min bror säljer men han får ingen gratisreklam här) och knäskydd och lite löpning på det.

5.5km och jag kände av mitt smärtade knä noll på en skala 1-10. =)

Efter det så körde jag pushups projekt och där misslyckades jag som vanligt=) men totalt blev det 135st

Sen iväg på kalas med lite tårta och kakor hem och snida om till löparkläderna direkt, tigerbalsam och knäskydd och 7.5 km löpning och på dom kändes det 0 i smärta. Nu efteråt kanske det känns en 1a men va fan lite ge och ta ju.

Iveckan sticker jag å handlar det bästa knäskydd som är tillverkat och jag har 2 alternativ
alternativ 1
http://www.stadium.se/sport/traning/skydd-skadematerial/022331/rehband-rehban-knee-x-stab
alternativ 2
http://www.stadium.se/sport/traning/skydd-skadematerial/065349/rehband-kneesup-kneecap

Nu drar det igång igen.

Är Riktigt positiv till att ta tag i den här tjockisen nu. Jag Plussade 4.2kg, och hatar mig själv för denna vandalismen, på och gå runt och sura och mat frossa. Slutade helt med både protein och creatin, idag la jag en ny beställning så jag inte riskerar att bli utan.

Hittade en annan trevlig grej i garaget idag som jag nästan hade glömmt bort. Jag har ju en cross som står och väntar på mig därute, där har vi kondionsträningom nått. Måste slänga upp en gammal bild på detta underverk


Ne fy fan dags att bränna calorier era jävlar. Nu sätter jag fart igen

Tusen tack Charlotte och barnen för ni inte kastade ut mig, och tusen tack coach, du är ett jäkla stöd.

lördag 12 mars 2011

Gör en nystart

Idag startar jag om från noll. Så som jag håller på nu så har jag sönder mig själv. När formen kändes som bäst var målet 1:40 på gbgvarvet. Idag kommer jag nöja mig gott och väl att bara springa det. Men jag har massa andra mål. Bänkade för nån vecka sen å målet är att vara på 110 i slutet av april, så bara träna på.

Jag har ju faktiskt en cykelvasa att träna för. Å knät funkar faktiskt hyfsat även på längre sträckor. Jag har ett fett mål på 9,9%. Men ska jag tjura som jag gör nu så kommer jag inte nå ett enda.

5 km brukar oftast fungera att löpa utan att det gör ont. Då får jag löpa dom 5 och vara nöjd. Bättre löpa 5 ofta en att inte kunna löpa alls.

Nej knäskydd på, streching 3 ggr dag 5 km rundor, längre promenader istället för distanslöpning.

Idag blec det chinups projekt å det gick bra och efter det körde jag rygg och triceps pass. Stark som en oxe som vanligt.

Välkommna att följa en muntrare träningsblogg

Pss, svenskklassiker

fredag 11 mars 2011

Luften går ur mig

Löpte 5 km i mina gamla skor idag. Det kändes faktiskt riktigt bra. Efter det tar vi en promenad heltplötsligt så gör det ont som fan när vi går och knät är ett faktum igen. Så trött på att ha ont. Ser ingen glädje i att dra på mig kläderna för jag vet bara att det gör ont. Trycker i mig massa onyttigt och svullar mig. Finns ingen glädje för tilfället.

Jag ska springa på söndag en runda ute i mina gamla skor och hoppas på det bästa. Skickade ett mail till sjukgymnasten som avbokade mig sist.

Ett ord kan samanfatta allt

DEPRISSION

torsdag 10 mars 2011

återfall

Inte tränat varken igår eller idag. Däremot kommit in i nån form av återfall i mat frosseri. Nybakt bröd igår åt tills jag sprack. Idag Kinamats buffè åt tills jag sprack. Var riktigt nöjd innan att jag nått 75kg å nu bara trycker jag massa skit. Äta mycket och ofta det gör jag alltid men då nyttigt, nu är det nån form av onyttighets frosseri. Första återfallet på flera månader..

Skärper till mig på en gång och lämnar detsom varit på denna veckan åt djävulen och ger resterande av veckan till änglarna.

Immorn ska jag löpa lite känns ok, önska mig lycka till

tisdag 8 mars 2011

Tisdag

Godagens

Idag gick jag ner för trappen normalt, det brukar vara ett riktmål om hur knät funkar. Det känns idag men inte alls som jag trodde det skulle vara. Jag måste ta lärdom av detta å lära mig vila ordentligt. Humöret kan jag säga åker lite bergådalbana, jävligt tufft för mig när jag inte får det till att funka. Men jag måste också förstå att det går inte å vara en stillasittandes 100 plussare i hela sitt liv å sen tro att den kroppen helt plötsligt ska fixa 4-6 mil i veckan. Varvet kommer jag springa 100% finns inget knä som stoppar mig. Men däremot får jag nog se 2011 som en litet uppbygnads år, och bygga upp kroppen ordentligt. Jag är ju trots allt bara en smalare tjockis.

Nåja
Började med creatin i söndags. Jag åt det till och från förr när jag tränade men fick massa finnar av det, men nu gör jag ett nytt försök.
Fy fan vad bra creatin är, vilket jävla tryck på gymmet, helt makalöst vilka mirakel det gör på mig. Som ni förstår så blev det gymmet med ett övre bröst pass och biceps.

Vågen sa idag 75 kg(totalt 36.6kg) det är - ca 2.8 kg sen förra måndagen. Lite mer än vad jag hade hoppats på. Fett från 12.7 kg till 10.3. Det känns jäkligt bra att musklerna inte får lida. Nu har jag en fett% på 13.7% magrutorna börjar bli ett faktum=). Fortsätter jag å sköta kosten å välja så pass bra som jag faktiskt gjort så är jag snart i mål.

Ähh det funkar bra nu, knät funkar när det funkar bara ta det lite lungt

måndag 7 mars 2011

Dålig dag på mitt svett

Igårnskrev jag aldrig mera cykel, det tog bara några timmar förens jag drog iväg på bakhjulet påväg till jobbet, körde lite övertidkomp inatt så man får ihop timmar till allt i sommar. Bokade konser i göteborg i början på juli. Ska bli riktigt najs.
Ja 16.1 km cykel å det kändes helt ok.

Nu börjar gnället, av nån anledning så hade jag bestämmt att löpa idag. Vet inte om det är det klokaste valet när man inom de 24h har gjort 5.8 mil på cykel med ett knä som inte är hundra.

Jag började lungt som satan det var bara lång träningstid jag ville åt. Efter 21 minuter får jag stanna å strecha för knät värker som satan. Det känns nästan som någon slår mig med en kvat över knät för varje steg. Efter strechen så går det bättre men vid 41 min får jag stanna igen för att strecha lite. Här kan jag säga att jag är på så jävla dåligt humör så tur att jag inte hade med mig nån stackars löparkompis som var tvungen att umgås med mig.

Börjar fundera lite varför det kan gå så bra på löpbandet men ute så funkar det inte. Jag testar att höja tempot till samma som löpbandet å här funkar det mycket bättre. Löper hela vägen hem men inte ens hälften av smärtan. När jag kom hem började jag fundera.
Mitt första lugna pass med pulsklocka var ca 15 km å låg på 70-80% passet efter så pajade knät. Kan det vara så att jag belastar knät på ett mycket mer påfrestande sätt när jag tar det lungt?
Ingen cykel ingen löpning så ska jag testa på fredag om jag är bättre. För nu har jag backat rejält med att ha problem i trappor och vissa andra rörelser. Trött på att vilja men inte kunna.
Dagens runda
12.7 km
Maxpuls 163
Snitt 149
Tid 1.10.47

Nu på kvällen såm har jag å min sambo varje måndag ett bålpass. Fick väl lite nytta gjort men ena ungen är i vägen den andra skriker. Vore kul om mamma och pappa kunde få göra nått ihop nångång. Men om 17 år så ska dom ha flyttat ut. Missförstå ej men jag å charlotte träffades först tycker bara att man borde få umgås lite med varandra i allafall=)

Ne inte mycket som går min väg just nu.
Jag har ett nytt mål med göteborgsvarvet, jag ska springa det utan att säga aj. Tid skiter jag i. Eller ja under 2 timmar annars springer man inte=)

Tack hej

söndag 6 mars 2011

1:36:28 tim Smärta

Idag sken solen ute, det var nån plusgrad. Två val löpa eller cykla.
Kände mig lite stel i ryggen efter gymmet igår så valde cykling. Klädde på mig mina kläder jag har när jag löper å drog iväg.
Frös direkt om händerna. Gjorde allt för att få upp pulsen men allt var lönlöst. Efter halva rundan var jag riktigt slut efter allt pulsjagande å var tvungen å ta det lugnare å fick bara mer och mer ont i händerna. Grusvägarna var mjuka å leriga hade konstant sid eller motvind. Inget var trevligt på hela rundan. När man känner att man måste växla mellan höger å vänster näve innan för kallingarna bara för att inte behöva tappa händerna. Ingen vidare känsla å få ner världens kallaste hand där heller. När jag kom hem så var jag surare än jag vet inte vad.

Tog mig en ångbastu på 20 min för att få upp lite tempratur men det var inte jätte lätt innan kroppen börja få lite värme. Efter det la jag mig på soffan och sov nån timma med instälningen, ALDRIG MER. Nu har jag vaknat å är lite gladare och kroppstemp stabil igen.
Men däremot ingen längre cykel runda förens det blir snäppet varmare ute. Detta var mitt livs tråkigaste och jobbigaste pass jag nånsin gjort. Hade jag inte sansat mig så hade jag nog kunnat hoppa sönder den där jävla cykeln.
tid 1,36,28
41,82km
snittpuls145
26,1km/h
2:18min/km

Nu hoppas jag på att jag får några mil sprugna veckan som kommer istället.
Resten av familjen har dragit på stereon på max och har disco i köket, detta vilja inte missa

over and out

lördag 5 mars 2011

popeye

Idag var det ju kanonväder när man vakna. Vi har köpt en ny barnsadel som passar till min cykel. Jag å Nova ger oss iväg på en liten tur för att besöka hennes morfar. Efter halva vägen möter vi han då han är på väg hem å lika bra är det för fy fan vilken motvind och vad mjukt det var i backen. jaja 5 km sammanlagt, men kallar det knappt för nån träning.


Senare så skulle jag testa var jag låg i favorit styrke övningen (bänkpress) Jag har själv bara ca 90 kg hemma i lösa vikter så jag földe med svärfar till hans jobb där det finns en ordentlig bänkpress.
Jag vågade inte ens gissa på vilken vikt jag skulle klara. Vikt nedgången har ju snott lite annat än bara fläsket.

Men jag började på 90 å det gick förvånadsvärt bra. Nästa lyft blev på 100 även det gick bra. På med 5 kilo till men nu börjar det bli riktigt tungt men jag fixar det.
Egentligen skulle jag ha gett mig här och varit nöjd för jag trodde nog egentligen inte att jag skulle fixa mer. Jag provar på 108kg å även det går upp, men sen är det stopp och jag är faktiskt nöjd jag väger ju själv trots allt bara 76 kg. Men en lång bit kvar till mitt gammla rekord på 127 kg, det är TUNGT...

Efter det så blev det hem å köra pushups projekt. Det börjar bli så svårt att jag faktiskt börjar tappa motivationen till det. Varje gång får jag ge upp. idag var det 25,29,25,25,36 sista 36 blev bara 23. fanns inte en möjlighet att ens göra 1 till. men det totala blev 127 å det känns bra.

Nu på eftermiddagen så körde jag 1 timma på gymmet å körde igenom axlarna riktigt ordentligt. Träningen innan idag var bara lite lek fram till detta.

Allt för idag nu blir det Grillat å några pilsner. Första jag dricker sen nyårsafton=) ne 2 glas vin har jag druckit en kväll innan. jaja trevlig helg

torsdag 3 mars 2011

Reser mig ur askan

16,5km cykel. Hade medvind hem från jobbet, helvete vilken känsla att få sån hjälp i ryggen.

När jag vaknade så tyckte jag att alla sort vädersidor och program å sån skit måste ha tagit en vecka semester. Tycker dom lovar sol varje dag å speciellt idag skulle det ha varit sol, men nej.
Tanken var att jag skulle ta en löprunda ute idag. Den gråaste dagen på året fick mig att välja löpbandet istället.

Jag får rysningar av att bara tänka på hur det känns idag. Stark som en jävla oxe, snabbare än vinden lättare än kolibrin, mer uthållig än volvo b20motor=). Nu är jag pågång. Under denna resa har jag haft väldigt lite motgång, men knät har faktiskt slagit mig rätt hårt psykiskt.

Ur en svacka kommer jag nu ännu starkare ännu mera vilja, ta me fan oövervinnlig.

Jo löpbandet blev 1 timma, tanken var att jag skulle ta det riktigt lungt men det där är något som ofta inte händer. första 5 min tog jag det lungt sen var det maxfart resten av timman. Knät funkade jätte bra. Vid 53 min så känns det som ett knivhug i knät men det var bara just det steget sen gick det bra igen. Nu i efterhand ömmar det lite, men jag är så tillbaka, tar det lungt kommande vecka med sen är jag ostoppbar.

Tid 1h
snittpuls 156 (80%)
maxpuls 169 (87%)
11,78 km
807calorier
5,06min/km

senare på kvällen så blev det ett 30 min bålpass. jag är riktigt mycket klenare i högerhöft mot den vänstra. Bidragande faktor till löparknät? Jag tror det.
Försöka få in dessa bålpass 2 ggr i veckan, tror det gör mig till en bättre löpare.

Laddade ner en app igår. Instant heartrate heter den.
Man mäter sin puls med hjälp av sin iphone(funkar säkert med android med)
Man sätter fingret över kamera linsen å sen mot ljuset så känner den av när blodet pulserar igenom fingret. Fungerar klockrent och säkert ännu bättre på iphone4 eftersom där finns en ledlampa så slipper man ha nått annat ljus till hjälp.
Så idag precis när jag vaknade så tände jag säng lampan å tog min vilopuls, resultat 52 slag per minut.

Idag tar jag bilen till jobbet, ganska onödigt och cykla när jag har lite känningar i knät. Sen ska jag inte träna något imorgon överhuvetaget. 100% träningsvila

Håll i er för snart drar det i gång å svettas här på riktigt igen. Jag är livsfarlig nu

onsdag 2 mars 2011

80 dagar

Cykel turen till jobbet var mindre behaglig. Fick inte upp nån fart å flåsade å svettades som en gris. Kände mig hängig hela natten, idag är jag bättre men hoppas det inte är nån förkylning eller annat skit på gång. Jaja 16.5 km blev det

När jag vaknade tog jag en 7,07 km lång promenad med hunden. Höll på att tappa händerna som vanligt. Nått mystiskt är det med dom. Helt omöjligt att få upp nån tempratur i fingrarna.

Jag sa ju för ett par dagar sen att jag skulle gå ner några kilo till bara för att bli lite lättare för att underlätta löpningen, å det går bra. Känner min kropp så pass bra så tycker faktiskt inte att det är speciellt svårt eller krävande att ta bort några kilon, antar att det finns folk som vill döda mig när jag skriver så. Men jag är så målmedveten så jag ser det inte som ett problem eller en belastning.

Idag hade jag nått -35.5 kg totalt. Jag la ut det på facebook å jävlar vad mycket posetiv feedback man får, sånt är roligt

För alla som försöker gå ner i vikt eller bara intresserade att läsa så hittade jag en sida på nätet som jag tycker alla ska ta sig tid att läsa. Jag kan ge 1000 tips också vad jag tycker funkar, det viktigaste är att man hittar ett långsiktigt och trivsamtsett att göra det på. Ett sätt som fungerar 110% för dig. Å skit i vad andra tycker.
Http://hem.passagen.se/annaxx/branna.html

Avslutar med en knärapport. Skala 1-10 2a. Imorgon tar jag milen på löpbandet om knät håller hela vägen, hoppas jag snart kan ligga runt 15 km per pass igen utan att känna av knät

tisdag 1 mars 2011

Umpa pumpa

Cyklade till jobbet 16.5 km. Gick kanon inga känningar i knät över huvetaget. Däremot ömmade det lite på jobbet sen. mitt jobb går mycket ut på att övervaka maskiner så jag kan ibland ta tillfälle att strecha på nätterna. Inatt var en sån natt. Jobbar kompisarna tycker nog att det är rätt roligt när jag knyter ihop mig själv på golvet


Idag stack vi ivär när jag vaknade för att vacinera Ebba mot nått=) men fy fan vad illa berörd jag blir när så små barn ska behöva få spruta utan att veta varför.

På vägen hem så hämtade jag ut min nya wifi våg son jag har köpt. Den håller koll på bmi, fett i vikt och procent, muskelmassa i vikt å procent, och givetvis min vikt. Bara att ställa sig på den så tar det ca 30 sek så känner den av vem i familjen som väger sig och skickar sedan alla resultat trådlöst till ipaden, mobilen och till datorn om man vill det. Där får man koll på det mesta i olika diagram osv. Jäkla rolig pryl, upp till 8 användare kan man lägga in. Pris? hemligt=)

Mina resultat var
77.8kg
12.7kg fett
65kg muskler (eller 65 kg icke fettvävnad)

Nu ligger jag på 16.4% fett å det tänkte jag dunka ner till 9.9% till göteborgsvarvet

Idag fick det bli bröst å biceps pass. Började lyfta fler reps å det gick kanon bra. Helt mörbultad känner jag mig. Kom även äntligen förbi där jag länge fasnat på mitt pushups projekt så det känns jävligt bra. Så här såg helvete ut som nu är förbi. 21,25,21,21,32 bara 60 sek vila emellan. Men innan sista tog jag 90 sek vila.

Tack å hej