tisdag 31 maj 2011

Misslyckande men landar med båda fötterna på jorden

Idag tänkte jag inte träna alls, eller bara slaska lite. Bytte allt mot ett hårt progresivt träningspass tror jag det heter..
Passet skulle se ut så här, ingen vila mellan de olika tempo höjningarna
Uppvärmning, valfri längd
Första 2 km 5.10 - 5,30 jag snittar 5,21
nästa    2km  4,50 - 5,10 jag snittar 4.53
Nästa 2km  4,30 - 4,50 jag snittar 4,34
Och sista 2km 4,00- 4,20 jag snittar 4,18 i 220 meter sen får jag ge mig

Jag har kännt mig rätt kaxig över löpningen ett tag nu men fy fan vad detta sög musten ur mig. Magen gav upp bara efter några km och har aldrig upplevt sån diarre som jag fick känna på när jag kom hem. Jag Försöker jogga hem i lungt tempo men det är bara stänga av klockan efter en stund och gå hem. 
Jag klarade inte ens att små jogga.
Benen bar mig inte och det fanns noll ork i kroppen. 

Värmen hjälpte säkert till för att framkalla ett misslyckande. Skulle gissa att det var bort mot 30 grader idag. Men det känns rätt okej att misslyckas, jag tror jag behövde det för att förstå.

Bara gå tillbaka ett steg i träningen och inse att jag inte är varken så snabb eller uthållig som jag tror. Eller så var det värmen=)

Ne nu är jag helt tom i kroppen både på energi och avföring.. Skitit 6 gånger senaste timman så ni kan ju tänka er hur det kändes ute på vägarna

Tack hej

måndag 30 maj 2011

polar rs300x s1 fotpood och g1 gps Säljes

yes min trotjänare är nu tillsalu om nån är intresserad. kan allt om klockan om ni har frågor.. 1500 vill jag ha

Blodomloppet

yes idag anmälde jag mig till Blodomloppet i Jönköping ett lopp på 10 km som jag ska jaga tid på..Kostade bara 140 kr om man har ica kort=) kommer bli skit kul. Länge velat ha ett resultat på 10 km som jag inte gjort på träning, alltid roligare på papper. Siktar på tiden 43 - 44 min kommer nog gå bra.

Ikväll blev det ett ryssgymspass i trädgården på 50 min i kvällssolen riktigt härligt.

Charlotte är för tillfället ute och springer, det sjuka är att jag är riktigt avundsjuk jag vill med i denna underbara kvälls sol..

Tack hej

söndag 29 maj 2011

15km å hjärtat gick vila

Det gick bra över förväntan. Hade ibörjan lite svårt att komma upp i puls skulle ligga mellan 145 och max 158. Men när jag har hittat mitt tempo så går det bra. Regnar lite då och då men det var faktiskt rätt skönt.

Nu till det trevliga jag gör 15,5 km och snittar 152 i puls. och farten blir 5.10min/km vilket jag tycker är rätt snabbt för att ligga på så låg puls. Jag maler igenom mina 15km på 1.20 och det känns kanon.. mina senaste 8 dagar har jag gjort 91km så nu blir det att vila imorgon och nästa pass blir med Charlotte. Längtar alltid till de dagar vi löper ihop så jäkla trevligt..
Garmin klockan var inställt på pulsbaserad träning och även detta skötte den aldeles lysande..
puls zoner finns mellan 1 till 5 och jag la mig i 3 för att få ett lungt och avslappnat pass.

Nu börjar jag känna mig riktigt bekväm med klockan och känner att jag behärskar allt jag provat på den hittils.. Har några funktioner kvar att testa men det blir lite längre fram eftersom jag inte har några sånna rundor inplanerade än..

Känner att jag verkligen har toppform, får se på torsdag då jag har ett form av tempopass om jag klarar det så är jag på topp

Tack hej

Mp3

yes för tio min sedan så var jag startklar men upptäcker att batteriet i min mp3 är slut. Vilken orutin.. Får vänta in den 30 min så räcker den säkert sen.. Passet kommer bli ett pulsbaserat där jag inte får gå över 145 slag minut.. Här gäller det att finna sig i det låga tempot och bara njuta. 15km är rundan, gissar på bort mot 2 timmar=)

Nehe om strömmen kanske räcker snart,

lördag 28 maj 2011

började dagen bakfull

Igår var det fest med jobbet. Jag tog bara med mig 6 öl för att ta det lungt eftersom jag skulle upp med ungarna dagen efter.. Problemet var att det bjöds på whiskey, en rökig rackare som jag bara var tvungen att dricka rätt bra ur.. Jag var klok nog att cykla hem i tid i allafall för att få sova ordentligt. Precis träningkläder i väskan så snörade man om på fyllan och cyklade hem..
Inget minne överhuvetaget vilken väg jag cyklat men det berättade klockan för mig när jag vaknade=)

gårdagens träning 8km cykel på fyllan.

Idag började dagen med en sprängade huvevärk och en kropp som kallsvettades och den minste ungen startade dagen med att skita ner sig när man mår som sämst=) Dagen i sig styrde upp sig rätt så bra faktiskts, jag tog en 1.2 mils cykeltur på skogsstigar och andra mindre vägar och efter det var jag människa igen.

Har fruktansvärt dålig cykel form, benen blir slöa direkt.. Ska försöka varva löpning och cykling tror det är nyttigt för att bli en bättre löpare..

Nu ska jag sätta mig och pilla med klockan inför morgondagen pass, Blir nog ca 15 km puls träning då jag inte ska gå över 140 tänkte jag. Ska försöka köra med karta i klockan och se hur det fungerar. Kommer bli riktigt trevligt om jag kommer ihåg mp3 spelaren,

Hittat ett minus på klockan.. Det kan ta upp till 2 minuter för den att hitta sateliter. Och det stör om man bara vill ge sig iväg. Men är man lite rutinerad så lägger man ut den nån minut innan så är den redo när man ska iväg..

tack hej

torsdag 26 maj 2011

Programering

Idag fortssatte jag att lära mig klockan. Jag håller på och gå igenom alla funktioner och ska testa allt men det kommer ta tid vill jag lova.

Idag startade jag programvaran som földe med som faktiskt suger. Den känns riktigt gammalmodig och inte alls bra. Men den är till klockan och betyder att man kan programera sina egna träningspass i det programmet.

Mitt första program jag gjorde såg ut så här. Start i detta fält får jag hålla på hur länge jag vill och värma upp knyta om skor eller vad jag nu vill göra, när jag känner mig redo trycker jag på "vidare på klockan och mitt träningsprogram startar först la jag in 800 meter i tempozone 9 vilket jag hade programerat till tempo "min" 4.20 till max 4.00 löper på de 800 och ser hela tiden i klockan tempo hur lång sträcka kvar och allt jag vill veta, den komunicerar även med mig via ljud och vibreringar om det går för fort eller för sakta eller om jag ligger rätt. Dessa ljud har jag inte lärt mig ännu så jag får titta varje gång det låter.
När mina 800 meter är över så har jag lagt 2 minuters vila. Här kan jag nu gå igenom den föregående intervallen i klockan om jag vill för att se all information utan att störa det pågående programmet. Klockan säger till en stund innan det är dags att gasa iväg igen och så här hade jag programerat hela passet så 5 tempo sträckor blev det. efter detta så säger klockan till att det är nerjogg så jag joggar hem och sätter in klockan i datorn och all information finns på skärmen direkt. Kan se för hela passet eller för varje intervall eller vad min puls skönk till under vilan och allt jag vill veta under uppvärmning eller nerjogg och bla bla bla. Bara tok gillar detta.

Nästa Program jag gjorde(har inte testat det än) så blir den totala sträckan att löpa 8km men varannan km ökar jag tempot och slutar med att löpa de sista 2 på ca 4.30. Det finns så mycket möjligheter så det är helt omöjligt att bli mätt på den känns det som. Nog om klockan hur gick det då

Jodå jag snittade alla mina 800 meters intervaller på 4.09 ungefär. och med upp värmning och nerjogg så blev hela rundan 7 km. Nån timma senare tog jag 5km promenad med hund och familj och givetvis var klockan med. Nu ska jag nog vila just från löpning så jag inte bränner knäna, men bra ork i spåren finns det.

Mycket imponerad av denna träningsdator än så länge och ni kommer få läsa mer om den veckorna framöver för allt ska provas..

Tack hej från snabbe mej

onsdag 25 maj 2011

Garmin forerunner 305

Idag tog jag en sväng på förmiddagen för att hämta min nya klocka, rätt förväntansfull.

När jag kom hem så ville Ebba sova så jag han med att instalera alla program till klockan och lära mig lite enklare inställningar. Efter lite klock lek så han jag också med att gymma i 50 min innan hon skulle vakna. Det blev bröst kycklingbiceps och lite mage. Av nån anledning så börjar jag på gymmet men det slutar alltid med att jag gör övningar med kroppen som redsakap, tror det har nått med frihet att göra, tycker i allafall att det är det som känns bäst för tillfället.
Men jag vet att det kommer en period då man lastar skivstänger riktigt fulla och bara skriker upp vikterna och då har man inte alls lust att göra armhävningar istället, märkligt det där.

Kl blev 14 och det var dags att hämta Nova på dagis. Jag tog en liten omväg för att testa klockan. När jag kom hem så kopplade jag in den i datorn och utvärderade min promenad. Klockan är jävla exakt. Hunden sket 1 meter utanför vägen och sånt har den registrerat även att jag väjade lite för en mötande på en cykelväg. Nu satte jag mig och pillade och gick igenom ännu mer inställningar på klockan. Insåg att det var en jäkla djungel av finesser.

Detta är ingen klocka man har privat, alddeles för stor och klumpig. Detta är en ren träningsdator som man har runt armen.
Nu senare på kvällen tog jag och Charlotte en löprunda på 7 km. Jag testade att gasa under rundan för att se hur snabbt den uppdaterade tempoväxlingar och när jag stannade. Det gick faktiskt sådär, i mitt tycke så bör den vara lite snabbare men helt ok. Finns dock en inställning som gör att den uppdaterar snabbare men drar då istället mer ström. Men kan ju vara bra vid intervaller då det är rätt viktigt att veta att man hittat rätt tempo direkt. Högsta tempo jag låg idag var 3.15 min/km men där var det rätt okontrolerat men vid 3:40 kände jag mig rätt stabil, måste ut och gasa ordentligt nån dag.

Så enkel klocka och helt fullmatat med finesser och teknik. Ett knapptryck i min träningsdagbok och den importerar allt från klockan till datorn med diagram kartor och all info jag vill veta + en massa info jag skiter fullständigt i. Lite inställnings justeringar ska göras i klockan innan nästa pass men förtillfället så får den 9 av 10.. Den bommar på att den är så jävla klumpig..

tisdag 24 maj 2011

avstår ett lopp men bokat in ett annat

Idag bestämmde jag mig för att avstå cykelvasan. Jag kommer fortsätta cykla för det tycker jag är rätt kul men vill däremot inte ha ett träningstvång på cykeln när det är löpning jag vill göra. Allt löste sig ganska bra eftersom jag har en vän som gärna vill cykla vasan ( önskar dig massa lycka till ) och han äger en pulsklocka jag vill ha, så ett par 100 lappar i mellan så är vi båda nöjda.
Charlotte får nu ta över min polar när jag ska gasa in den nya. Innan har vi samsats om en klocka och det var inget vidare heller.
Däremot har jag anmält mig till Göteborgsvarvet 2012 och jag önskar att loppet kunde gå imorgon, behöva vänta ett helt år. Letar hela tiden på nätet efter fler trevliga lopp att springa men är så mycket på semestern som är inbokat och allt med bröllop så blir nog svårt iår. Men ett 10 km lopp ska jag springa iår i allafall förutom midnatsloppet.

Nu går jag hemma och är pappa ledig och eftersom Nova är på dagis och Ebba oftast sover nån timma på förmiddagarna så passar jag på att gymma. idag blev det vader axlar triceps..

Sen innan vi hämtade Nova på dagis så blev det en omvägspromenad på 55 minuter. För övrigt så känns kroppen rätt bra, Tror faktiskt att jag är i en jävligt bra form, det känns så när jag är ute och löper i allafall. Längesen jag gasade på ordentligt får nog prova nån dag för att se hur snabb jag egentligen är=)

En sista kul grej.
den gruppen jag startat med alla tjejer i, vi ska nu gå stafett Gotland runt.. Fast bara på pappret. 686km på 1 månad. Ska bli jäkla kul och se om vi lyckas. Det är rätt bra riv i tjejerna så det ska nog gå fint

hej och hå för idag

måndag 23 maj 2011

Träningsvärk

Det backiga götet har satt spår i låren. Fy fan vilken träningsverk. Gav mig ut på en 4 km runda för att mjuka upp lite med en fin strech efteråt, ne blev inte bättre men däremot var det en riktig befrielse att få löpa utan knäskydd. Senare på dan tog jag en nästan 4 km promenad för att mjuka upp lite men ne träningsvärken är på riktigt. Nu på kvällen tog jag ett härligt gympass på 45 min där jag mörade sönder det som finns kvar av mig.

Tack hej

söndag 22 maj 2011

Göteborgsvarvet 21km och .nästan 100 meter

Yes helgen har varit helt fantastiskt. Jag som aldrig är nervös för något har varit fruktansvärt nervös, varför vet jag inte jag skulle ju bara springa..

Ett tag funderade jag på att jag t.o.m inte skulle ställa upp, knäna kändes riktigt piss hela helgen, inbillade mig att jag var förkyld och bla bla bla.

Campingen vi bodde på var full med löpare. Jag såg folk hela tiden som gick ut och tog en sista testrundan dagen innan, själv vågade jag inte springa en meter.

Motions spåren runt campingen var riktigt fina och jag ska till göteborg om en månad igen på sammacamping så då ska jag sprätta grus där.
Jag hämtatde ut min nrlapp och chip dagen innan. Det var riktigt härlig stämmningn vid start och nere vid mässhallen. Pratade med en heldel skoförsäljare ang mina knän och fick göra utvärderingar både på rullband som de filmade och stå på digitala fotplattor för att syna under mina fötter, Märkligt nog kändes det som att jag var lite utav ett special fall, hur som så ska jag fortsätta springa i de jag har idag för dom känns rätt ok..

Jag och Charlotte gick förbi en monter för Midnattsloppet och lyckades få varsin funktionsthishirt ssom vi givetvis kommer ha att träna i.
Man Kunde testa sin styrka genom att dra i ett rep, kändes rätt onödigt och dra, dom kunde bara ge mig pris direkt istället. Tydligen var man tvungen att dra så jag gjorde det och kunde gå därifrån med ett knäckebrödspacket=)
Ja det var som en stor marknad som var gjort för löpare och jag bara stormtrivdes.

STARTDAGEN
Piss nervös, testar att springa några 100 meter och det känns oroligt i knäna men ändå bra. Stressar i oss lite makaroner och köttbullar och byter spårvagn hejvillt fram till Frölunda borg där starten går. Kan säga att en sån här dag med så mycket folk så är det inte jätte lätt att få plats med tvillingvagn på spårvagnen. Går och pissa300 gånger innan jag går och ställer mig i min start grupp. Testar att dra igång pulsklockan bara för att se pulsen när jag står och väntar på att få starta.. Nästan 100 slag, killen är sjukt nervös=) Startskottet går och jag ger mig nu iväg med 3000 andra kamrater som också springer för välgörenhet. I år var det jätte bra att springa för välgörenhet men det är helt omöjligt att göra det om man vill jaga tid, Ni hör ju själva 3000 startar samtidigt på en ca 4 meter bredgata.
Jag började rätt halv lungt men mesade ändå inte men det var inte förens efter 10 km jag kände att knäna var okey. Jag ökade suksesivt hela loppet och sprang garanterat mina 2 sista km bäst. Totalt sprang jag på 1.49.45 och är Nöjd med den tiden, MEN

När jag kom över mål hade jag så mycket kraft kvar, kände inte alls den riktiga utmattningskänslan som jag skulle vilja känna. Idag när jag vaknade så var knän jävligt ömma så hade jag gasat mer så kanske jag inte hade klarat det istället. Ju mer jag tänker på det ju mer nöjd blir jag men precis över mållinjen så kände jag direkt att jag kunde gjort bättre. Men jag är nöjd inget snack om saken..

Runt banan så är det en underbra stämning med publik och musik, detta är 1 av de mäktigaste tillfällena i mitt liv, givetvis finns det saker som är större men detta är verkligen nått jag fasnade för.

Jag skulle kunna skriva i timmar om denna helgen. men det orkar jag inte. Fråga mig gärna om den för jag älskar att prata om det=) Eller upplev det själva. Det stod folk på startlinjen som vägde bort mot 200 kg så det finns med andra ord allt där..

Direkt vid löning så anmäler jag mig till nästa års varv, jag brinner verkligen för löpning.

Nu orkar jag ej skriva mer, men fy fan vilken helg jag haft.
bjuder på lite kort istället.. Ja just snittat 5,13 om nån undrar


testar bara mitt nya linne om det sitter som ett smäck
 Upploppet dagen innan
 Jag städar husvagnen, se alla tjejer på Tjejkvällen jag kan om jag vill
 min överdrivet läckra medalj
 baksidan
 starten för utvecklingsstördas gbgvarv dagen innan det riktiga
 upploppet håller på att byggas
 lekplatsen som min lilla goding bodde på, precis utanför husvagnen
 jag med 2 av mina brudar, irar runt i spårvagnsdjungeln
 kvälls sletna ca 21 00 hehe
 my girls
 nypissad på campingen och visar upp mig i tights för hela göteborg
 så sjukt mycket folk (starten)
 Starten
 Jag i tights röv 30 min innan start
 Storbildskärm, nehe
 1.49 senare kommer man tillbaka till mina brudar
 lycklig med medalj
och alla som skickat sms, ringt eller bara gillat min facebook status eller kommenterat eller på nått sätt pushat mig . Tusen tack det uppskattas verkligen

lördag 21 maj 2011

Allt för er kära läsare, men inte idag

Ne nu ska jag slöa dricka en bira och ta det lungt. Finns så mycket jag vill skriva och dela med mig av så tar det när jag har mer tid..

Men det viktigaste, knäna höll jag slapp bryta tiden blev 1:49:45

fredag 20 maj 2011

Laddat

Hämtat ut min nrlapp och tshirt. Det
Är en sån underbar stämning borta vid start. Alla vill en sak och det är att springa. Varit och provat dojor på löpband. Fått fötter och annat utvärderat. Ikäll ska vi på veronica maggio ska bli svin trevligt.
Ang tempo imorgon så har jag beslutat att jsg sväljer stoltheten och tar det riktigt lungt hela varvet så håller knäna. Tycker själv att det suger att behöva springa över 2 timmar. Men då kommer jag i allafall i mål.

Riktigt jävla piss nervös är jag. Men fy fan vad kul det kommer bli, kändes på lång väg hur stämningen är och den är på topp

onsdag 18 maj 2011

Packat och klart

Idag tog jag en löprunda på 3 km med charlotte och hunden. I det tempot så kommer jag klara varvet utan att få ont i knät tror jag, 6.22 min/km då är jag i mål på 2 och 15 minuter. Vilket inte är alls vad jag tänkt mig. Får se hur tankarna går innan och under loppet..

Idag har vi packat färdigt husvagn och är färdiga för start, ser fram emot detta så oerhört mycket och det måste bara hålla.

Nu till om man är intresserad av att följa mig så kan man göra så här


http://www.goteborgsvarvet.com/Lopare/Resultat/Resultat-via-SMS/
Kostar 30 spänn tror man kan beställa redan idag och så börjar sms rulla när jag springer

Här kan man även fälja hela loppet live om man har lust att sitta och glo på datorn heladagen
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2429100/ta-chansen-folj-varvet-var-du-an-ar

Jag har startnr 37885 och startar 14:50.

Önska mig lycka till nu.

tisdag 17 maj 2011

Tisdag

Igår trotsade jag lite och tog cykel fram och tillbaka till jobbet. Har sagt innan att jag inte ska cykla förens efter varvet.. Men men hatar att känna mig handikappad.

Hursom helst så har jag lite träningsverk efter cyklingen, sjukt att det kan vara så långt ifrån vad löpning är, men jag tyckte det var riktigt trevligt och ser nu fram emot vasan.

Idag fick det bli att bygga på kycklingarmarna lite. nästan 1 timma mage och biceps. Är riktigt slut i armarna så det känns kanon bra. Imorgon ska jag prova och löpa nån km bara med Charlotte hoppas det går bra. Imorgon kommer också ett litet längre inlägg med tankar och funderingar å lite annat. hej så länge

måndag 16 maj 2011

grejar och tänker

Idag blev det ingen träning.
håller på och packar husvagnen tills vi ska åka. Mycket som ska in och även mycket som ska ut. Onödigt och släpa på saker som inte ska användas denna korta visit.

Idag blir det bil till jobbet men funderar på att imorgon eventuellt cykla bara för att hålla benen lite igång, men väldigt lungt i så fall.

Vägde mig idag och det var ett tag sen. Helvete vad jag gått upp, inte alls vad jag tänkt mig. Eller så var det bara en dålig vägning man kan ju ha sånna dagar ibland.

1610 armhävningar blev slutresultat igår för våran grupp. Det är rätt jävla många armhävningar som alla kämpade med, kul var det

Allt för idag

söndag 15 maj 2011

jag och brudarna

hittils idag har jag skärpt till mig.

Jo jag och alla tjejer i gruppen har idag bestämmt att vi skulle göra armhävningar hela dan. Målet var att gruppen skulle komma upp i 1500 armhävningar vilket jag hoppas vi når. Jag kastar dock in handuken nu. Är så mör i armar och bröst så det finns inte sista 35 var så det smärtade, allvarligt så vet jag inte om jag vill utsätta mig för detta igen. Dock lär vi försöka bräcka det nångång. Så här har jag gjort mina i allafall

20,25,21,21,20,25,25,23,20,20,30,25,30,25,35,25,20,25,20,20,20,21,15,25,20,20,10,14,20,25,10,25,25,20,15,25,20,15
Detta hoppas jag blir 800

Helt sjuk grej att göra men jäklarns vad trevligt det har varit på forumet när vi har hejjat på varandra. Återkommer imorgon om vi når målet eller inte.

För övrigt så är det nog dags att packa husvagnen snart=)

Dålig diciplin. Fan

Igår var jag sjukt motiverad att sköta allt utan att löpa till 100%.
Tvingar mig uppe för att se färdigt melodi skiten och sen upp 6 timmar senare. Piss trött, detta är inte att sköta sömnen.

Sticker till ica köper 1.5 l läsk 1 ostbågepåse 1 påse jordnätter 1 påse naturgodis, grillkorv och ishavsallad 165 kr och bara trycker i mig. Och innan jag går och lägger mig bara frossar jag i mig massa glass. Är detta och sköta kosten. Ne nu är jag riktigt sur på mig själv. Skulle jag inte ha sån huvevärk hade jag straffat mig själv med huvet rakt in i väggen.

Dagens sista synd en kanna kaffe,

Känner mig nästan sjuk så trött och hängig man är idag. Fan att man inte kan behandla sig själv till 110% med bara 6 dagar kvar.

Ne dags att vakna

lördag 14 maj 2011

ibland går det lite för bra

Jag har ju inte sprungit varken några jätte långa rundor och absolut inga jätte höga tempon, men jag har sprungit och det har funkat jäkligt bra. Nu sista veckan så kände jag verkligen att formen var på gång och var helt hundra på att jag skulle ta varvet under 2 timmar.

Idag är jag jävligt tveksam till det mesta.
Tog på mig löpar kläderna och skulle ge mig ut på en 4+3+2+1km där jag skulle höja tempot för varje del. Detta är den sista delen i träningsprogrammet som jag har följt

Efter ca 5 meter så hugger det till i knät. Jag börjar gå direkt och testar igen efter ett par hundra meter men det går inte. Knät funkar inte alls. Jag får av bryta min träning efter totalt ca 300 meters löpande. Frågan är om 1 vecka vila hjälper för att jag ska kunna springa 21 km. Jag kan inte göra mer än att ställa mig på start och testa. Men fan vad surt det känns för tillfället..

Men det jag kan göra är att gå kortare promenader för att inte stela ihop. Jag kan sköta kosten till 110% sista veckan. JAg kan se till att jag får ordentligt med sömn. Jag kan göra allt jag kan för att jag ska vara 100% vilad och i form så får vi se om mitt hatade knä tänker bära mig runt.
Däremot så ska jag se det positiva i kommande helg. Jag tror det kommer bli en upplevelse utöver det vanliga.
Trevlig helg kära läsare

fredag 13 maj 2011

Skönaste rundan någonsin

Igår löpte jag 8 km och hela sträckan kalibrerade jag min fotsensor. 1 timma innan jag gav mig iväg så spöregnade det och var riktigt oväder. Men det sprack upp och luften var underbart ren. 8 km med riktigt bra ork i hela kroppen snitt 5:23.

Idag blev det chinups. Sammanlagt under dagen så blev det 100 st, rätt mör
Snabb blogg idag. Imorgon blir det ett lite längre inlägg

onsdag 11 maj 2011

tiden är icke min vän

ne ingen träning sen sist, lite chinups idag men det var tungt som fan.

Håller på och gräver på min pool och tycker knappt jag hinner börja förens hela dan har gått och jag måste sticka till jobbet.

Jaja som enligt plan så ska jag löpa imorgon och det blir endast 8km då jag ska hålla ett rätt konstant tempo för att kalibrera min fotsensor..

Hinner inte skriva mer men får komma ett längre inlägg i helgen

måndag 9 maj 2011

sommar värme= underbart

höften var inget vidare men jag tog en runda endå med charlotte. Men ju längre vi sprang desto bättre kändes det. När hennes runda var över så fortsatte jag en runda själv i lågt tempo.

Enligt programmet jag kör efter för tillfället så var det 16 km med snitt tid 5,41 idag. Men jag vågar inte riktigt det. totalt blev det nån 100 metare ifrån 14 km på 1.23 = 6 mins tempo i snitt, dock är 7 utav dessa i ett högre tempo..

Överlag känner jag mig rätt sliten i hela kroppen. höfter, knän, rygg det mesta har börja fått km att slåss med.

Nästa löpning för mig är på Torsdag (om jag känner mig riktigt återhämtat. då såtr 10 km på schemat men jag tänker istället kalibrera min fotsensor, ev att jag gör det över 10 km. och på Lördagen så är det ett intervallpass som verkar skit roligt men det får vi se då. Och veckan efter det så är det bara 2 lugna pass var det längsta är 6 km så blir att ta dom med Charlotte och efter det är det varvet. Jävligt läskigt.

Stor stjärna till Charlotte som tog 5.2 km idag. jävla vilja kul och se,

Tycker det funkar rätt bra nu, Efter gbg ska jag testa milen igen för att sätta den under 45. Men några sånna slita ut sig pass ger jag mig inte på nu.

Hej på er

söndag 8 maj 2011

gräver

Ingen motion mer än att jag håller på och gräver på min pool med skottkärra och spade. Jag är mer slut i kroppen än vad jag varit på flera veckor..

Imorgon ska det förmodligen bli ca 16 km löpning, men vaknade med en öm och stel höft idag och är inte det bra imorgon så blir det att vila.. tack hej

lördag 7 maj 2011

bra dag

det blev ett pass på 50 min ute i det gröna. Jag har ett par hemma gjorda hantlar som jag har därute som faktiskt är lite tunga, men tanken är att jag bara ska ha ett par hantlar men de ska passa till hela kroppen därför jag gjort det så. Skitsamma
Blev bröst biceps och mage. Trodde faktiskt mina små stackars armar skulle spricka när jag körde hantelcurl, Jäkla trevligt pass blev det i allafall.

Nu vid 14:50 (samma tid som starten går i gbg) så gav jag mig ut på en 10 km lätt jogging precis enligt plan. gick kanon totalt blev det 10.8 km på tiden 58 14 och jag tror att det är inga större bekymmer och ta 9 km till i det tempot snitt 5.24..

Funderar mycket fram och tillbaka på både klassikern till nästa år och även cykelvasan detta året. Klassikern kommer jag till 99% inte att göra nästa år, Jag är ung och alert och har många år kvar som jag kan välja att göra den på. Ska jag träna till både simmning löpning cykling och skidor så kommer jag ha noll tid kvar för barnen, När dom blir äldre så kommer dom förmodligen inte vilja umgås med sina föräldrar så då finns det mer tid att göra en sån grej. Jag kommer nog vänta ett par år med det..

Sen är det cykelvasan.. jag vill verkligen göra loppet bara för att göra det. Men i kropp och själ så finns det ingen motivation för cykling.
Det är löpning och Styrketräning som jag brinner för. Men hoppas verkligen att jag finner kärleken och timmarna på cykelsadeln, vägrar dock att träna till nått som jag inte känner ger mig nått själsligt=)

Jaja hursom helst.

Idag var det 38 veckor sedan jag började med att försöka ta mig ur fetto dräkten. Här kommer en liten bild för er som inte har facebook,


efter detta långa inlägget tror jag nog man kanske kan unna sig en öl, eller är det för tätt inpå? lite i ett glas i allafall så kan jag väll hälla ut rästen, eller inte

igår vila idag tjernobyl

Vilade igår men fick ihop mitt ryssgym.

Därför tänkte jag ge mig själv en sån jävla ryssgymsomgång. blir bröst biceps mage, och tugga gatsten från tjernobyl.

Ikväll blir det milen med Charlotte, inte så allvarligt som det låter.
mer info ikväll nu ska jag ut och umpa pumpa

torsdag 5 maj 2011

på väg upp

idag har det blivit rätt många tränings minuter.
körde 2 chinups projekt irad när jag vaknade, tänker köra minst ett till idag. jag ska klara 20 när jag kommer hem från varvet så lite diciplin så går det skit enkelt.

Sen blev det löpning med Charlotte. Idag stod intervaller på schemat. pressade henne i olika tempon hastigheter och längder allt från långa vilo pauser till korta. Tanken var att hon skulle vara rätt mör å få en inblick i vad intervall träning är. Måste säga att jag riktigt njöt av att få jaga igång henne och springa brevid och skrika på henne. Sammanlagda sträckan blev 3.5 km intervall,


Jag var lagom uppvärmd och släppte henne på en jogging hem igen och jag började på mina intervaller. enligt programmet jag går efter så skulle jag göra 3*3km i tempot 5,31. jag tyckte det kändes klen å valde istället att lägga mig i 5min tempo.

Idag kändes det jävligt bra, både benen flåset orken. Tror jag inte har varit riktigt hundra de senaste passen för det var en enorm skillnad idag. passet blev 3km vila 2 min 3km vila 2min 3km vila 2min 1 km max tempo bara för att det är skit kul och få ösa på=) Trött efteråt precis som det ska vara, anat lite känningar i knät idag så blir eventuellt att varva ner nu och invänta startskottet. Får se hur jag känner mig närmsta dagarna..

Nöjd så jag tackar för mig

onsdag 4 maj 2011

Onsdag

igår var inte så illa som jag trodde det skulle vara i kroppen. Kändes helt ok efter den sop rundan. Det blev situps projektet och chinups projektet med lite extra chinups.


Idag blir träningen ca 10 min och består av pushupsprojekt så här såg det ut 25.29.25.25.25 egentligen är det 36 på sista och jag gjorde 25 så misslyckades även idag=) ska nog backa 1 vecka till på projektet tror jag..

Nu är ben vilan äntligen över och imorrn kör jag å Charlotte lite intervaller ska bli skit kul

måndag 2 maj 2011

helt död

Igår laddade jag hem en ny träningsapp. Den heter 200 situps. fungerar lite som de andra projekten jag håller på med. Ett smart sett att hålla musklerna i trim nu u på sommaren när motivationen att gå in på gymmet tryter, bara att lägga sig på gräsmattan och köra, eller på stranden om man vill skämmas lite=)
Jo så igår körde jag pushups och situps projekt misslyckades som vanligt med pushups även fast jag backat en vecka. Men nångång kommer väl en lyckad omgång=)

Idag blev det löpning. målet var ett lättare pass på 20km. så blev det icke
Började med att jag kalibrerade fotsensorn i 2 km och sen fortsatte jag min distans som då skulle vara 18 km till. Jag var hur seg och slut som helst under hela passet, riktig dålig form för tillfälelt.. Efter 10 km så tänkte jag ge upp för varje km fy fan vad slut jag var. Jag är inte personen som ger upp men däremot är jag den som tänker på det väldigt ofta=) När jag nått 17.22 km så hade jag alternativet 200 meter hem eller fortsätta så jag kommer upp i 21 km. Jag tog beslutet att ge mig. Inte ett misslyckande utan ett klokt beslut för att snart vara på banan igen och löpa

max puls168
medel puls 160
snittfart 5.31
tid 1,35 minuter

min fotsensor mätte efter kalibreringen 1 km fel på hela sträckan och det är för mycket fel marginal.. tänker nu köra med runkeeper med mitt iphone armband och sen polar klockan just för pulsen.. För övrigt är jag helt död och tänker lägga mig på soffan nu.

Om nån är intresserad av lite träningspush eller bara umgås med folk som tränar och vill pusha å hjälpa andra motionärer så säg gärna till. Jag har nämligen startat en ny träningsgrupp tillsammans med de förra som var med och gick ner ivikt innan. Kravet för att man ska få vara med är att man lånar ut sin axel för folk att gråta mot i uppförsbackarna och en kram när vi delar lycka. OCH lite engagemang, därför förra gruppen dog och nu har vi sparat de med lite klös i så engagemang krävs,

Liket säger tack för idag