måndag 31 januari 2011

Måndag med friska ben

Då var det måndag igen och benen har fått vila över helgen från både löpning och cykling, dock promenader bblev det ju.. Började denna dagen med att bli lurad. Min telefon berättade för mig att det var +1 grad ute så jag tackade och hoppade över både långkalsonger och balaklava. Efter 100 meters cykling så upttäcker jag denna lögnen. Det är ju för fan svinkallt.
Ca-10 grader får jag reda på när jag kommer fram å det kändes fy fan..

Med lite av en timma kvar att jobba är jag på väg ut att ringa Charlotte och säga att jag blir sen hem pga jag tar en längre löprunda idag inte bara hem från jobbet, men märker att det har snöat under dagen så ångrar mig.

Löppasset hem så tar jag det relativt lungt snittar 05,30 min/km. Ska inte gnälla över väglaget det var endå helt okej så bestämmer mig för att endå springa lite längre. Med 500 meter kvar från att vara hemma väljer jag att ta vänster och fortsätta ett par km till. Benen kändes kanon idag, lite trött efter 8-9 km i baksidalår.
Passet slutar på 12,6km idag på tiden 1.09 tim. Mycket trevlig löprunda faktiskt.

Har även gjort mitt pushups projekt. Idag var det bara ett test att se hur många man klarade av irad, resultat 30 st, men var nog lite sleten efter gymmet för nån mer borde jag klara. jaja inte så viktigt.

Idag slarvade mitt konto bort 1843kr, på vadå? jo en ny pulsklocka och en fotpad. Trodde aldrig det skulle kosta så mycket för att få springa lite. Men det är ju engångsummor.

I helgen var ju som sakt min familj här. Måste lämna lite cred till syrran som testade löpbandet på lördagen. Inte löpt nått vidare innan och 30 min sprang hon. Kämpar glöd al'a Ekstrand. Kul att se.

Sista dagen i månaden å här kommer reultaten
Promenad 56,1km
Cycling 163,9 km
Löpning 84,9km
totalt 304.9 km

Överlag rätt nöjd men aldeles för lite löpning, beror lite på att benen inte hänger med riktigt men det är nog på gång. Februari är en kort månad men 12 mil löpning i allafall.

Nu blir det soffan för mig och invänta morgondagens löprunda till jobbet

söndag 30 januari 2011

Fredag lördag söndag

Har haft dop och hela min familj här över helgen så inte hunnit blogga.

Vi börjar med fredan
17 km cykel till och från jobbet. När jag kom hem så blev det 7 km promenad direkt. På kvällen körde jag ett pass av mitt 100 pushups program.

Lördag.
7 km promenad med morsan. Mycket trevligt

Söndag
1 h på gymmet och startade ett nytt projekt som är 20 st chinups. Idag ligger jag på 9 så det är en långväg dit.

Min rygg är paj på ett par ställen så sitter och väntar på massage nu, hoppas det blir bättre. Getingsticken blev bättre av förra massagen, men lite kvarstår. Men en sträckning i korsryggen är nu ett litet bekymmer. Nej nu kommer massören. Bättre updateringen imorgon

torsdag 27 januari 2011

UMPA PUMPA

Cykel imorse. ja sisådär minus 16 grader. fick både ansikte händer och fötter att frysa lite när man ligger runt 25km/h., Klädde mig rätt bra så ska faktiskt inte knälla det var helt ok för att vara så kallt, visst frös jag men det kunde varit värre.

Cykel passet hem tog 19 minuter och jag trampa på som aldrig förr. Prästen som ska döpa Ebba skulle nämligen komma halv 5 så var tvungen att ge mig på ett litet tempopass.

Efter lite prästtalk och mat så blev det gymmet. Jag har innan lyft på 3*12 ett tag och nu i slutet på 4*12. Idag gjorde jag en helomvändning och började lyfta tungt. Vet att jag sagt att jag icke ska göra det men nu blir det så i 4 veckor sen tillbaka till mina 12or. ja så som det blir nu är 4set*6repetioner. Det var helt underbart att få lyfta tungt.
Ta i så man måste skrika upp vikterna. Men inte bara tungt blandar en hel del å speciellt bålen skulle jag inte vilja lägga på nån form av vikt när jag tränar. Sammma sak armhävningar å andra kroppsövningar så kör jag som vanligt, bara hantlar å stänger som jag öser på med..

idag tog jag månads bilder på dagsformen. å dessa kommer komma 1 gång i slutet på varje månad. Även lite mått å vikt men det blir på söndag


Tränat idag så ryggen är lite mer "svullen" en vad verkligeheten är.
Tycker själv att det är bra utveckling sen nyår. Svarvat lite här å där å ca 2,5 kg lättare.

onsdag 26 januari 2011

Slut i benen

Idag fick man ställa klockan lite tidigare för att kunna löpa till jobbet. Fick bli en Powerbar och en proteindrink i magen å sen ge sig iväg i det kalla morgon vädret.

Jag hann 100 meter sen var det dags att vända, ja hade ju glömmt pannlampan. Hem igen Fiflande med batteri och ska dit med nya som inte fanns ja jävlar vilket strul. Fick bli mörka grusvägar utan pannlampa tur att månen visades lite så man fick en aning ljus i allafall. Hade 1 banan i varje näve för att jag skulle få lite frukost när man kom fram, kan tänka mig att det såg lite kul ut. Benen funkade bra första 3km sen blev jag helt slut. Riktigt dålig ork funderar flera gånger om jag ska gå bara 100 meter. Så blev det aldrig men jag var bra mör efter denna rundan.
Efter jag dushat på jobbet så ska jag sätta mig på bänken för att klä på mig, fy fan vilka stela ben. Mina ben klarar ungefär 3 pass på 4 dar känns det som. Ne nu blir det vila med löpningen tills på Fredag bara slaska lite då. Jag får nog ta det lite lungt på cykeln med..

Efter en stel dag på jobbet så blev det cykeln hem. Har mätt upp sträckan nu och det är 8.5km.

Hemma så blev det mat å sen mitt 100 push ups projekt. Rätt nyfiken på resultatet om jag kommer nå 100 pushups..

Tycker folk ifrågasätter lite väl mycket hur mycket jag tränar. Jag vet själv exakt var gränsen går och ibland ligger jag farligt nära den. Skulle jag springa imorgon så skulle jag gått över gränsen. Kommer att köra rätt hårt fram till Göteborgsvarvet. Eller hårt å hårt tycker själv inte att det är så hårt. 23,7mil har jag i Januari månad förflyttat mig hittils fördelat på 42,2km promenad, 122,6km cykling och 72,3km löpning. Men slut rapporten kommer på Söndag

Nehe nu har jag annat att göra. Inget mer svett för idag=)

tisdag 25 januari 2011

Trötta Tisdag

Cykel till jobbet lite mör i låren tyckte jag annars rullade det på fint. Hade packat ner löpardojjorna så var ju bara att snöra på sig dom när man skulle hem. Vet inte exakt hur långt det är till jobbet pga att Runkeeper har strulat varje gång för mig. Jag gissar på 8.9 km ca.

Idag hade jag lite fartlek mellan de vita vägstolparna och när jag vek in på grusvägen som leder hemmåt så fick det istället bli uppförsbackarna som fick bli tempohöjningar. Riktigt trevligt faktiskt, men ska erkänna att jag fuskade lite i de sista backarna.

Rästen av dagen har jag varit helt Energilös så blir sängen för mig snart,

måndag 24 januari 2011

Måndag och jag testar en Anja Sälen Persson

Känns helt ok efter Mil löpningen igår så tror jag är på gång riktigt nu igen. Kebabrulle infann sig i min mage igårkväll å det var förbannat gått.

Vägde mig idag, gör inte det så ofta längre efterssom jag inte riktigt satsar på att gå ner i vikt och att jag försöker äta rätt ordentligt. Men har gått ner en del till. Jag väger nu 78.9kg så 9 hg kvar till målet inför göteborgsvarvet.. Sätter ingen ny vikt när jag nått den utan det får vara vad det är. men sammanlagt nästan 33 pannor nu. Fint

Idag tog jag cykeln till jobbet efter ett par km tänkte jag testa hur det skulle var att slänga sig raklång över grusvägen och göra en riktigt Anja Sälen Persson. Med andra ord jag körde omkull. hade kommit ca 2 cm snö under natten så jag såg inte om det var is eller inte under och det slutade som det gjorde. Skadade mig inte men det är ju bara så typiskt.

Jobbade ett gäng timmar å sen cykel hem igen ca 17.5km Cykling idag totalt.

Hemma blev det att tända grillen och grilla lite karrekotletter. Min Kära sambo fyller idag och vi grillar alltid när hon fyller. Gott var det mätt blev jag.

Jag har haft problem med en skuldra som ett par getingar har flyttat in i. När jag gör vissa rörelser så känns det som getingstick i skuldran. Fick lite massage av svärmor och det känns faktiskt bättre..
Nu på kvällen körde jag igenom ryggen på gymmet(eller ja här hemma),
Kändes bra gjorde det. Månaden börjar lida mot sitt slut och sista dagen i månaden så tar jag nya bilder och mäter armar ben mage bröst axlar röv, hoppas på lite skillnad har ju varit rätt tufft tycker jag, men det är ett tag kvar till månadsslutet.

Allt för idag nu ska jag krypa ner i fotöljen hoss födelsedagsbarnet

söndag 23 januari 2011

Kebabrulle?

Ja vaknade på dagen då rekorden skulle slås. Åt mig en rätt stadig frukost väntade nån timma tog en halv kexchoklad och en multivitamindrink och gav mig ut på 1 mils hårt kämpande runda. Av nån anledning så hade jag adrenalin kick när jag började klä på mig, kände också på mig att jag skulle misslyckas. Joggar lätt genom byn och gör några indianhopp för att få upp lite tempratur, det var 6- ute. Pausar en stund när jag kommit fram tillsarten och ställer in Runkeeper. Ställer in att jag vill veta var 5minut och att jag ska som sämst ligga på 04:45 min/km. Sen ger jag mig iväg. Första 3 km går riktigt bra ligger före min tid å löpningen flyter på riktigt bra 2 km till flyter förbi känns bra men börjar bli lite tungt.
Efter mina första 5km så har jag inte en aning om jag har klarat det eller inte, Eftersom hon i lurarna talar om tiden var 5 min så kan jag inte vara säker på den exakta tiden vid 5km.. Jag löper på och inser ett av mina misstag.
Jag skulle sprungit rundan åt andra hållet för fy fan vad många korta och men energi pumpade backar det var mellan 6-8 km, svårt att ha kontroll på flåset här. Här tappar jag tid å börjar ligga efter den utsatta tiden. Sista backen precis innan 8km är lite stigning men säkert 300 meter lång, här är jag nära att ge upp. Försöker hålla tempot uppe och spyan är så sjukt nära. Men när jag tillslut kommer upp så går det lite nerför som jag kan ta igen mig på. Sista 2km var rätt flack mark och kände att jag kunde höja tempot en aning och började få lite målvittring.

MÅL
Jag pustade och frustade, har aldrig i hela mitt liv varit så slut. Tog en paus på 1 min ca sen började jag den ca2,5km joggingen hem. Joggar i ca 8.00min/km altså riktigt sakta men har nog aldrig mått så illa, är helt 100 på att jag kommer få stanna å spy när som helst blir bara värre och värre men spyan kom aldrig. Däremot fick jag uppsöka skithuset när jag kom hem (totalt bukras) Milen visste jag att jag hade fixat det såg jag direkt i telefon men mina 5km visste jag inte förens jag kollade på internet
Tiderna jag skulle slå var
10km under 50min
5km under 24,45

Japp jag tog tiderna och är jävligt nöjd, helt färdig och ska aldrig mer tävla mot mina tider så slut är jag
Kebab? jag vet inte det får jag se, blir det inte ikväll så har jag den innerstående till nånannan gång.

Kommer gå en kortare promenad med hunden sen å detta får avsluta denna veckan, Nöjd? Ja som fan men helt slut

ja just de nya tiderna är
10km 48,54min
5km   23,45

lördag 22 januari 2011

Lördag å Vila

Idag Vilar jag inför imorgon..
Rätt skönt för har fått massor gjort här hemma.

Tog en 6km promenad med hunden precis nu på kvällen, hittade 20 kr sedel på marken. Blev skit glad, har varit lite sur nu på eftermiddagen pga massa skitsaker. Men en 20 piggade upp.

Imorgon nån gång mellan 12 och 14 ska jag göra mitt löppass. Vägarna är inte dom bästa men jag ska göra ett tappert försök.

hej svejs

fredag 21 januari 2011

Fredag

Idag gick jag upp tidigt. En kompis hade varit å hämtat ut en sprillans ny mountainbike så blev en liten cykelrunda på förmiddagen (7.25km) Tog det jävligt lungt och det känns bra att inte ta ut mig tills på söndag.

Eftermiddagen spenderades i Växjö och även en hel del pengar som vanligt. Köpte cykel belysning rätt dyr men ville ha riktiga grejer när jag kommer cykla ca 250 mil om året i mörker.
Nya löparhandskar, löparmössa och ett pannband.

Kvällen fick bli ett riktigt fint gympass bröst biceps mage. Jag hade bra ork och lekte med olika antal i repeteioner. Idag var en sån trevlig gymdag då allt bara funkar till 100%. Laddat hem en träningsdagbok till iphonen som jag använde å la in allt i. När jag gymmat färdigt så går det inte å spara så allt bara försvinner. Däremot var programmet smidigt så hittar jag nått liknande så ska jag använda mig utav det.

Trevlig Fredag kväll nu gott folk

torsdag 20 januari 2011

Torsdag, kebabrulle i sikte

Idag blev det jäkligt lungt. Började med 1 timmes nervpåfrestande promenad. Varför? jo hela familjen var med och vi hade glömmt Novas snuttefilt så 40 minuter av den timman så bara gallskrek hon, jäkla unge tur hon är goare nu.. Idag slaskade jag å jag slaskade t.o.m dåligt. 1.5 km på löpbandet blev det. Tyckte det var lite kallt ute så fick bli så. Men däremot strechade jag ut riktigt ordentligt. Ähh jag är nöjd endå var ju tänkt att det bara skulle vara slask runda idag..
Var så satans sugen på att pressa mig inatt när jag jobbade så bestämmde att detta ska ske på Söndag. Så här är reglerna
Spräck det gamla rekordet på både 5 och 10 km i samma runda. Lyckas jag så ska jag vara så fräck så jag ska unna mig en kebabrulle. Och det är ute tider som gäller inga löpbands tider. När det gäller att ta ut sig och kämpa så har jag väldigt svårt att se mig själv misslyckas så på Söndag ska jag äta kebabrulle.

Tiderna som ska slås är 5km under 24:45 och milen under 56:47. Men får jag inte milen under 50 så är jag  missnöjd. har ju 50 min på löpbandet å det kan jag bättre än.. Denna ständiga kamp mot mig själv, i love it

hej svejs

onsdag 19 januari 2011

Onsdag, Bränna gummi

Idag är näst sista natten på jobbet så tyckte att jag skulle sticka å handla lite fika till grabbarna. Valde Ica som ligger näst närmast 14km bort. En fin cykeltur som enkel resa dit tog 34,25 min. Riktigt trevligt var det, tyvärr hade jag lite för lite kläder på fötterna som jag trodde skulle ramla av utav kylan.
snitt hastighet 24,42 km/h
tid per km 02:27

Hem resan med ryggsäck full med sockerbullar och lite mjölk, mer nerför och lite mer hemlängtan till den varma kaminen som kunde värma mina fötter, tog i lite extra
14km 31:53
snitt 26:18km/h
min per km 02:18.

Helt klart nöjd med min cykel runda idag, men det känns ju att det är löpning man har tränat för och i cykel muskler ligger man lite efter, men det kommer..

Idag har jag även bokat boende för göteborgsvarvet. Eftersom det springer ca 60 000 personer så var ju givetvis alla hotellrum i göteborg den helgen redan uppbokade. Blir att ta jungfru turen med husvagnen upp och campa. 3km från liseberg och frukostbuffe finns för 60 spänn att starta dagen med. Blir kanon.

Tog hem en ny app till mobilen igår. Den heter 100 pushups. Följer jag programmet så ska jag om jag förstått det rätt att kunna göra 100 pushups irad efter ca 12 veckor. Varför inte jag ger det gärna en chans.

Gjorde första övningarna idag och hade redan efter ca 5 min gjort totalt 50 st. Bygger lite på trapptekniken. Ska bli kul å se om jag klarar det.

En liten Push i ryggen till Johan Strömqvist som har som mål att löpa 70km denna veckan och promenera 30km. Prata med han innan, 4 blåsor på fötterna(pga nya dojjor) och 40 km kvar att löpa och 20 km promenad kvar. Lät inte som han var i närheten att ge upp, Keep going kungen

tisdag 18 januari 2011

Tisdag, sjuk familj

Idag blev det ett ryggpass på 1H här hemma. Ska tänka om lite i mitt gym schema och dela upp det lite annorlunda. När jag kör mitt ryggpass så kör jag rygg, axlar, Triceps, och baksida bål. Tycker detta passet tar så mycket längre tid än mitt andrapass då jag kör bröst, biceps och mage. Så har jag alltid gjort men nu så ska jag nog tänka om och dela upp det lite annorlunda.

 Nehe sjuk sambo och sjuka barn och massor att göra
hej på er

måndag 17 januari 2011

Måndag, gränsen är nådd

Idag sov jag riktigt länge11 timmar sammanhållande sömn, kanon skönt. När jag vaknade så var det väldigt grått och trist ute, men därimot så var vägarna is och snö fria. och med + grader i luften så behövdes inget underställ. Dock var grusvägarna väldigt mjuka och leriga.(klart man måste klaga lite)

Har inte kört nån form av intervaller på jätte länge så det fick det bli. 5min uppvärmning lätt jogging sen 750 meter hårt och sen 250meter då jag gick. Så här gjorde jag så jag fick 7st 750 meters pass. Riktigt tungt och tufft var det och dom 250 metrarna som jag gick kändes som 10 meter. Efter detta var jag lagom framme vid mina vanliga "intervallstolpar". Men istället som jag brukar göra att gå mellan ett par och löpa max mellan nästa par så joggade jag riktigt lungt mellan 2 stolpar och sen stegringslopp fram till nästa då jag hade min maxfart precis innan det blev lätt jogging. Vet inte hur många jag gjorde, men höll på tills mina stolpar var slut iallafall. Ca 1km joggade jag ner innan jag var hemma igen.

Total sträcka blev 11 km.
Kände att baksidalår absolut inte hade återhämtatsig från 21km löpningen. Nästan så jag var lite orolig i slutet. Nu ska jag vila baksidan ordentligt eventuellt cykla istället för det tar mer på framsidalår.

Efter detta blev det lite mat och sen 1H promenad med hunden..

Dragit på mig ännu ett uppdrag med träning eftersom jag anmälde mig igår till Cykelvasan. 9mil på MTB cykel i skog och träng. Loppet går den 13 augusti. Ska bli riktigt kul. Men tror att det jag kommer cykla till jobbet och nån extra runda i veckan kommer räcka gott och väl som träning till detta. Jag har för tillfället ingen måltid till loppet. Gör det mest för en kulgrej och kul att se svergie lite.. Hoppas fler hänger på vore roligt

söndag 16 januari 2011

Söndag.

Idag fick jag ihop mitt hemmagym så blev 1h bröst och mage här hemma. Går endel efter Paolo Robertos bok "en kvart om dagen" riktigt grymma övningar i den.. Idag blir det inte så mycket skrivande men delar med mig av lite bilder på gymmet







Lite hantlar och annat
 Bänkpress och till vänster på golvet en typ av roddmaskin
 Multigym, tränar det mesta. lägg märke till de 2 spegelskjutdörrarna framför. Till för att göra en stolt

 och min dörrtrapets, tror jag det heter. Vi börjar bli riktigt överens
Saknar en ställbar bänk som jag har hos bror, bra till hantelpress och annat gotte. och så lite mer vikter och hantlar skulle jag vilja ha för att slippa lägga på och lägga av vikter hela tiden. Har mitt löpband och träningscykel med fast i ett annat rum. Känns som att träna ska inte vara några problem, bara da fram djävulen inombords

lördag 15 januari 2011

Lördag

Lite stel nerför trappan imorse men annars känns det bra. Knäna är helt ok.

Men igår kväll efter jag hade skrivit här började jag må rätt illa och svettades en massa, svimfärdig och helt kall i kroppen. tror jag tog ut mig hårdare än vad jag egentligen var kapabel till.

Idag betod träningen av ca 2 timmar snöskottning och efter det 6km promenad, gjorde susen för både knän och muskler.

fredag 14 januari 2011

-1827 kalorier senare

idag var det tveksamt om jag skulle hinna springa nått överhuvetaget, men det löste sig ganska bra.

Jag har sån enorm vilja inom mig en sanslös envishet och en glöd som är hetare än helvetet.

Det blev sen träning idag så jag valde löpbandet framför mörka hala grusvägar. Tanken var att jag skulle springa 15 km men det trodde jag nog inte på själv. Startade på 11km/h första 5km och sen höjde jag till 11,5km/h i yttligare 16km. Japp jag sprang samanlagt 21km(halvmara). upp till 13 km så gick det riktigt bra sen började det märkas att det var rätt lång man hade sprungit. Benen och kroppen klarar det bara man kopplar bort hjärnan. Med 300 meter kvar att springa så kommer av nån andledning tårar, försöker att hålla tillbaka detta för att inte tappa fokus sista metrarna. När jag är i mål bara brister det för mig. Jag stor tjuter med ljud. Vet inte varför jag gör detta. Antingen är det för att jag är så stolt över mig själv, eller för att kroppen är egentligen slut för längesen och det brister för att det är så skönt att det är över. Jag vet inte men brast gjorde det.

Hadde aldrig klarat detta utan ett löpband som tvingar mig att springa även fast kroppen inte orkar. Nå vad blev tiden? 1 timma 51minuter och 10 sek. klarar jag samma tid i göteborg så kommer jag vara riktigt stolt.

Nu blir det soffläge

torsdag 13 januari 2011

Torsdag

Idag damp det ner lite avier i postlådan. En från Gymgrossisten och en från en thailändsk sajt. På med kläder och iväg på cykeln 8,24 km för att hätma ut paketen Tiden dit blev 20:25. Fick inte ner paketen i ryggsäcken så fick stå och öpnna de och lämna kartongerna. Samma sträcka hem på 20:08 inte så mycket skillnad bara 17 sekunder så håller ganska stabilt tempo på hojjen.

När man kom hem så var jag ju tvungen att prova mitt nya protein, kanon gott. Och de thaländska shortens som jag hade beställt satt perfekt.

Resten av dagen så har jag fortsatt att skruva ihop mitt hemmagym. Blir inga bilder idag för jag hann inte vad jag hade tänkt hinna. Är helt säker på att det kommer bli kanon.

Kvällen fick bli 5 km promenad.

Imorgon tror jag att jag får det svårt att få nån träning gjord men hoppas på tid över till lite löpning i allafall

onsdag 12 januari 2011

Vila

Idag fick det bli vila. kännt mig rätt slut och trött senaste dagarna så det känns rätt skönt att ta det lite lungt.

Stack till stan idag och handlade hemgym och lite andra gym relaterade saker. Efter Nästa vecka blir jag av med gymmet jag tränar på idag. Närmaste alternativa gym är ca 2.5 mil bort. Så nu får jag göra det hemma. Försöka bli klar med det imorgon så ni ska få se lite bilder. kommer nog bli helt ok.

Hittade också ett löpband på ÖoB. 3500 kostade det. Mycket stabilare än det jag har lånat och bättre löpyta. toppfart 16km/h så det hade funkat kanon för mig att köra intervaller på. Men nej nu får jag nog hejda min shopping. Men hade varit kul

tisdag 11 januari 2011

tisdag

Igår hade jag vilat från löpningen i 1 vecka. Under veckan strechade jag och vilade mitt knä idag är jag öm igen. Var rätt hårt igår men ändå.

Idag blev det en mycket lugn promenad 1h och sträckan 4,8km riktigt lungt. Mitt knä blir mycket bättre när det är stelt efter jag gått lite. Dessa promenader gör mig bara väl.

Eftermiddagen fick bli 1h ryggpass på gymmet. Orklös och inget klös i mig alls. Ne ingen topp dag känner mig faktiskt lite sliten.

måndag 10 januari 2011

Måndag kom igen nu vädret. 131 dagar kvar

Idag var det löpning på schemat. Tittade ut sämsta möjliga väglag ute. Blev riktigt sur, Jag ville ju verkligen testa nya dojorna idag. Trotsade vädret och klädde på mig och ut på en löprunda. Rundan blev ca 150 meter totalt innan jag insåg att dett är helt omöjligt. Hem och sura lite över detta.
Tog ett hopprep och körde i 10 minuter, tror nog min käft fick mer träning av fula ord en vad jag hoppade över repet, med andra ord jag var svin kass på hopprep. Fattar inte det hoppade ju rätt mycket när man tränade boxning. Efter mitt svärande var det 40 min och 15km motionscykel. De tråkigaste 40 min i mitt liv tror jag. Plågade mig igenom hela passet. Hade bestämmt att man ska springa å så sitta på en sketen cykel. ok att cykla men inte när man inte vill..

Efter detta åkte vi och handla. När vi kom hem så slog jag slag i saken. Skruvmejsel skruvdragare en matkniv och en ficklampa, ja just 1 insektsnyckel också en liten bilresa ner till bygghandeln använde en cirkelsåg och 2 timmar senare så var mitt löpband som innan var av på mitten som nytt. Gott. På med de nya löpardojorna nu ska det bli löpa av. 50 min senare så har jag sprungit milen.

Gick förvånadsvärt bra första 30min helt ok, sista 10min var rätt kämpiga men ändå inget som plågade mig.
Så där fick du snö jävel jag kan springa ändå.. Nöjd med dagen tillslut

Nu ska jag dra till jobbet
hej på er

söndag 9 januari 2011

132 dagar kvar

Söndag kväll sitter i soffan och skriver lite i väntan på bingolotto.

Idag blev det först en promenad med hunden på 6km tog 1 timma. Testade lite rörelse övningar under promenaden som jag såg på programmet Svergie springer. Inte riktigt min grej men kanske blanda in lite sånt i slaskrunderna framöver.

Efter detta så blev det gymmet. tror jag lastade på för tungt utan att jag tänker på det. Jag tycker att vilan mellan seten är aldeles för lång. Ananrs så var jag i lite sämre form idag och behövde lite längre tid på mig bara.

Känns som det blir mindre och mindre löpning för min del, eller om det bara känns så för att jag varit sjuk. Hur som helst så skrev jag nån gång i december månad att Januari ska bli tuff och det ska den. Kollade min statistik på Runkeeper och min aktivaste månad var october. Nu är den aktivast bara för att jag promenerade 2 ggr om dagen och mätte det hela tiden med Runkeeper, Nu mäter jag sällan promenaderna
Men october så förflyttade jag mig 112,9 km och i januari är jag bara uppe i 35,6 km. Men över 112.9 kommer jag garanterat denna månad.

Idag har jag skött kosten bra och inget småätande. Med bara 132 dagar kvar till det jag tränar för så måste jag nu sköta kosten ordentligt. Nu har det varit jul och nyår plus att jag har lagt in 1 sjuk vecka så nu är det bara köra framåt, Finns inga hinder

lördag 8 januari 2011

ÄNTLIGEN

Idag så känns kroppen bra men halsen har inte riktigt nått tillbaka än.

Idag föreslog jag tacos som mat, inget som vi hade hemma så fick äntligen mig ett cykelpass. Cyklade till närmaste affär 8,41 km. Trodde inte det var så långt, mitt nya jobb ligger nämligen 500 meter längre bort så kommer altså få ca 9km till jobbet, najs..
varken under resan dit behövde jag hosta eller snora så nu är jag på gång.
och sen hem 8,41km hem igen

Det där med att cykla kommer bli ett skitkul kompliment till löpningen.

Ne äntligen fick jag svettas lite och det var helt underbart, kanske att jag tar upp gårdagens misslyckade gympass inatt också, jag får se..

Och nu till nått jag egentligen inte skulle gjort nu. Jag har slutat snusa och detta är dag 5 som jag nu är utan. Det är så pass mycket jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara. Jag har svårt att låta bli små ätandet och allmänt frossar ibland. Men nu tror jag att jag börjar få lite kontroll över det för idag har det gått mycket bättre. Kommer att lägga undan 800 i månaden i 10 år det kommer att bli  96 000kr och det ska jag Charlotte och barnen uppleva världen för.. så är tanken i allafall.


Ne mot friskare tider nu blir det att tuffa till detta.

fredag 7 januari 2011

Fredag, feberfri

Kände redan igårkväll att jag skulle vara feberfri idag. Av nån anledning så känner jag mig stressad, träna träna träna. Så känns det för det mesta i huvet. Jag vill träna, så på det sättet gör det inget, men som en sån här dag då man kanske skulle vilat egentligen så måste jag bara aktivera mig för att jag varit stilla i flera dagar.

Jaja. Vaknade idag feberfri. Blev en lugn promenad med barnvagnen i 1,5 timma. Sen lite mat och halstabletter. Snöskottning i 1h. Tog det väldigt lungt. Och nu till det dumma. Jag drar till gymmet. Jag hade bestämmt innan att jag skulle ta det lungt men när man väl börjar lyfta så är det svårt att lyfta lugnt. Jag har lite svårt över lag att göra nått lungt, alltid ger jag 100% på mina pass. Givetvis fick jag gå hem från gymmet efter 30 min kroppen orkade inte. Imorgon tar jag det lugnare

torsdag 6 januari 2011

Resa?

Fortfarande sjuk som en gris men känns som att febern börjar gå neråt i allafall. Precis tagit turkpiller så kommer börja svettas som en gris snart. Äter clementinter och apelsiner så in i helvete för att få massa C vitamin

Jag tittade igenom alla avsnitt av svergie springer idag. Jag blev riktigt sugen på att springa new york marathon. Satte mig lite på nätet och började leta. 2011 slutsålt och 2012 slutsålt. Men tittade på Berlin marathon istället som går den 25 september. Här finns det platser lediga men vet inte om man hinner komma in i en marathon form tills dess.

ne nu ska jag börja svettas under täcket igen

tisdag 4 januari 2011

Tisdag och shopping

fått ett paket i brevlådan idag, inhöll en cykeldator och en vatten flaska. Alltid lika trevligt när saker dyker upp sådär när man minst anar det

Idag var vi barnfria så vi ägnade oss åt shopping i stan. Började med ett besök på intersport där dom har walk and run clinic. Det är ett rullband som filmar fötterna och sen utvärderas det vilka skor som är mest lämpade för just dina fötter. Valde mellan 3 par och givetvis slutar det med att man väljer de dyraste(1600). Men de ska användas många mil så tror de blir kanon. Tack så mycket pappa

Sen blev det lite annan shopping å käk. En mycket Trevlig Vilodag å halsen är inte bättre men hoppas till bättring inför + grader helgen som kommer..

Här kommer ett foto på min nya cykel med.





måndag 3 januari 2011

starten på en ny vecka

Idag när jag vaknade hade halsen gett upp. Ont och rätt tjock i halsen. Den känslan brukar släppa efter ett par timmar men icke idag.

Blev en lugn promenad på 1h. Ingevidare promenad, trött i kroppen ont i halsen och vänster knä börjar kännas lite i.

På Kvällen blev det gymmet. Lite tendens till att känna mig yr efter övningarna, men annars så gick det bra. Testade att belasta triceps rätt hårt idag och det börjar funka rätt bra nu, riktigt skönt

Nu SKA jag hoppa löpningen ända tills i helgen i allafall. Har ofta känningar i vänster knä men går över på ett par dagar men kommer tillbaka efter en hård löparrunda. Om halsen och kroppen bara luras idag så blir det ut och cykla nu i veckan istället. Vägrar att bli sjuk.

Tittade på svergie springer igår på tv4sport. Det höll på rätt länge men jag spelade in alla avsnitt. Man blir riktigt sugen när man ser hur dom springer i sol och grönområden och fina skogspartier. Innan jag skulle lägga mig så kollade jag det kommande vädret i veckan på mobilen. Japp sol och massa + grader. Då börjar allt funderanden vilka runder jag skulle springa och cykla en lång runda kanske. Detta slutade med att jag inte kunde sova, 2 timmar senare så blev det sömnpiller å sen var det godnatt. Det sämsta med när jag tar dom satans tabletterna är att jag är inte på hugget dan efter, som har kännts idag.

Ne snart är det en bättre dag men imorgon är det vilodag

söndag 2 januari 2011

Söndag, går ut rätt hårt

Telefonade lite med Johan idag, trevligt trevligt lite motivations push. 20 min efter ger jag mig ut på en runda som var tänkt att bli närmare milen men så blev det inte. Tanken var sätt nytt rekord på 5km och misslyckas inte. Efter det spring ca 70 meters intervaller hem igen. Detta var tanken i allafall. Tanten i lurarna fick vara med idag, ställde in henne på att jag ville veta var 500 meter hur jag låg till och att jag skulle ligge på 4.59 som sämst per kilometer. Detta öppnades och funkade bra första km, andra km började jag bli rätt slut 3 km känns det hyffsat. 4 km vill GE UPP.

Här är ju bloggandet rätt bra. Hur hade det sett ut om jag suttit och skrivit att jag gav upp med ca 1.5 km kvar. Nej full fart sista km. Men sista 300 meterna råkade hamna så illa så det var konstant uppförsbacke. Jag hade knappt nån ork att ens flåsa så fick jätte dåligt flås i backen men ville verkligen hålla tiden så jag löpte på. Tanten berättar att jag nu nått mina 5km och jag har lust att bara lägga mig ner och dö. Tiden blev 24,45 minuter helt underbart. Men det kändes att det har varit nyår och man har gottat sig i både chips fetmat och öl. Men jag är på gång. Hem vägen blev inte riktigt som jag hade planerat blev 70 meter 4 gånger och sen en riktigt lugn jogg hem med lite indianhopp och annat skoj.
totalt 6,7 km

Hemma blev det att slänga ihop lite middag för att sen ta med familjen ut på promenad i 1h, dessa promenader är riktigt trevlig när jag å Charlotte går ihop, gillas skarpt

allt för idag. hade bra i halkan

lördag 1 januari 2011

1 Januari och det är svin halt

Idag var jag ju bara tvungen och prova min nya cykel en runda. Men hade nog dom sämsta förutsättningarna.
Så fruktansvärt halt ute så jag vände faktiskt och cyklade hem igen efter en liten stund. Inte värt att riskera en skada.

Men det lilla jag hann cykla så verkar det som jag kommer komma överens med den. 6km blev den lilla försiktiga rundan.
Hoppas vägarna blir bättre för nu är det helt omöjligt att ut och springa, vet faktiskt knappt om jag vill ut och gå på dessa vägar.

Regnade på nyårsnatten och varit plusgrader idag men nu minus grader = enbart is.
ikväll blir det lungt med lite film, så hoppas jag på bättre vägar en annan dag

Välkommna att följa mitt 2011