måndag 28 februari 2011

Motionsdagen

Cyklade till och från jobbet 16,5km. Det gick kanon, hade sänkt sadeln lite å jag kände att jag vågade t.o.m använda högerbenet ordentligt. knä känning 1-10 blir det en 1

Idag skulle jag till sjukgymnasten när jag vaknade men den lille grisen lämnade återbud. Piss vad bittert

Men istället så blev det en promenad på 4,77km.
När vi kom hem så blev det kaffe och mingel=) Efteråt trotsade jag lite att det aldrig blev sjukgymnast å drog på mig tightsen. Springer för tillfället på löpbandet eftersom jag då kan avbryta tvärt om jag skulle få ont.
6km på 32 minuter. snitt 5.20Min/km.
Inte viktigt överhuvetaget vad jag springer på för tid eller hur långt jag springer, det viktiga är att jag lyckas springa. Knät kändes hyfsat tror jag. Under dessa 32 minuter så tänker jag konstant på "hur känns det" Men lite kändes det, fast 1000 ggr bättre än sist jag provade 1-10 en 3

Efter löpningen så körde jag å min kära sambo ett Core pass som vi ska fortsätta att göra varje måndag. Mycket trevligt och välbehövligt. 45 minuter tog det, å faktiskt rätt tufft.

Idag blev det mycket motion, min träningsdagbok blev helt full smockad å mer blir det eftersom jag ska cykla till jobbet. Hittils har jag gjort av med nästan 2000 calorier på dagens motion, men det är ju närmare 3 timmar motion idag=)

ne nu är jag nöjd för idag och hoppas knät håller med mig rästen av veckan, ska dock fortsätta ta det lungt med löpningen.
det här 1-10 som jag skriver gör jag mest för att jag själv ska kunna gå tillbaka å se vad jag gjorde för specifikt pass om jag börjar få ondare eller kanske t.o.m blir bättre.

Sovgott

söndag 27 februari 2011

Slutet på februari

Så ser det ut efter denna månad. Jag har gått ner å lyft tungt. Jag har Ätit som en jävla häst Löpt lite mer en halva månaden innan knäskadan kom. Jag gjorde allt som stod i min makt för att bygga lite muskler.
Resultat
vikt- 3 kg

Axlar -2
Mage -3
Överarm  -1
Biceps  -0,5
Triceps -1
Rumpa -0,5
Lår -1
Vader -1
Bröst -1,5

Som ni ser så har jag varken gått upp i vikt eller några + mått., Men jag är nöjd med fotot i allafall. Men hade varit trevligt att plussat lite när gymmet har gått hett.
Skitsamma imorgon blir det sjukgymnast och kan förhoppningsvis börja springa igen.
Nu ska jag istället springa bort ca 5 kilo. Synd att månaden inte blev vad jag hade hoppats på, men nu tar jag givetvis nya tag,
Testade hur många armhävningar irad i dag med 45st innan jag fick ge upp, bara 55 kvar innan målet på 100=)

Satte ett annat rekord idag med, kumla till Eneryda på 2.55 stannade jag även å tanka. kul med bilar ibland.

Allt för idag. ska ni se jämförelse kort från förra månaden så får ni bläddra tillbaka själva

fredag 25 februari 2011

dåligt tryck nu

idag blev det bara ett par timmars sömn för att sedan skava upp mot 35 mil till min bror för att hjälpa han å snickra på huset.

Träningsmässigt så körde jag pushups projektet idag men fail även denna gången på samma som jag misslyckades på förra gången, men bara ty nya tag en dag klarar jag det. 

Annars så är det rätt dåligt med träning förtillfället. På måndag ska jag till sjukgymnasten å efter det börjar jag dra igång ordentligt igen, Vill även tappa ca 5-6 kg till göteborgsvarvet men vill inte göra detta med att skära ner på kosten för tycker själv att det fungerar riktigt bra. Löpningen ska få ta bort dom 5-6
kilona. Allt för idag trevlig helg

torsdag 24 februari 2011

Torsdag

Idag tar vi det lungt. Gick en promenad med familjen på 4 kalla kilometer.
Annars händer inte mycket. Går å planerar för ett lite större husrenoverings projekt

Gläds även åt min lön denna månad, efter skatt 37900=) men dom har jag ganska många hål att stoppa i. Ska tilläggas att det är slutlön med semester komp å all sån skit så har det inte på långa vägar alltid så bra.

Knät känns inte sämre från gårdagens 3 km

Ne nu ska jag beställa ett löparlinne från runnersworld
http://www.runnersworld.se/shop/viewproduct.htm?ID=15
Där är länken om nån vill kika

Kort å gott idag

onsdag 23 februari 2011

3km löpning=)

idag började jag med 100 pushups projekt och fick ett sånt jävla bakslag, efter 3 settet vistte jag att det var en omöjlighet(det tankesättet är som gjort att misslyckas) 4 settet skrek jag upp sista armhävningen och efter 60 sekunder skulle jag göra 32st till. Man kan trycka att man vill ha 30 sek extra vila å det gjorde jag, men det hade ingen större betydelse jag var helt slut. Tror ändå jag lyckades med 20 st i sista set men på diagramet så blev det riktigt bakslag.

Varit lite mycket gym och speciellt mycket bröst, så det är därför jag misslyckas. Men absolut inte besviken eller nått. Bara vila sig i form och ge det en ny chans. För klara det kommer jag göra bara jag ger det ordentligt med tid.

Efter detta ger jag mig på förbjuden frukt. Jag kryper i mina tights å löparskor å ställer mig på löparbandet. Kunde inte hålla mig, ville ju veta hur knät kändes å om det kanske funkar att löpa.
Efter 500 meter gör det faktiskt ont, men jag fortsätter ihop om att det ska bli bättre om jag får upp lite tempratur å musklerna blir varma. Det blir bättre, det känns bättre å bättre ju längre jag springer och jag testar även att springa på max fart små stunder. MEN inte ett enda steg kändes 100% bra, men däremot godkänt.
Resan slutar på 3km.
Nu går man ju bara att väntar på smärtorna efteråt när knät blir kallt å stelt igen, men hittils så känns det helt ok,å nu var det några timmar sen jag sprang.
Men det riktigt positiva är min puls
som max ligger jag på 151 slag å det är78% å då springer jag ändå på högsta i ca 1km
genomsnitt133  69%
Hade jag kunnat så skulle jag nog satt en riktigt bra 10 km tid idag, men det kommer det me

Sen blev det gymmet 1h för att köra igenom axlarna. Gick väll bra men nu är det slut gymmat på ett tag, behöver lite vila. Längtar tills jag kan gå tillbaka med att löpa och gymma varannandag.

Ja varvet närmar sig å ag har bestämmt att jag ska jaga tiden 1.40 om inga fler skador dyker upp de sista 87 dagarna nu. Satt nån timma på göteborgsvarvets hemsida igår och hittade denna bilden
Känns trångt för att kunna jaga tid å "ta det lungt samtidigt"

Tror det är positivt om man egentligen har ett par lopp i ryggen innan man börjar med att jaga tider, vi får se hur det går

Sen måste jag ge min tjejgrupp lite cred
Det är en grupp jag startade på facebook för att jag skulle gå ner i vikt, nu är det 6 tjejer som kämpar med sin vikt där och jag hjälper dom med lite coaching och gör diagram med deras framsteg.

Dessa brudar börjar själva ta initiativ till olika mål, dom ska ha stegräknar tävlingar å armhävningsmål vilka framsteg dom gör å vad några kilo lättare kan ge motivation till att ta sin träning lite högre.(finns plats för fler)

Jag kom med förslaget vårruset, å dom är riktigt snabba på att tacka ja. Ska bli riktigt trevligt att börja ta små löprundor med sambon.

Ne många + till er tjejer, ni gör ett jäkla jobb


tisdag 22 februari 2011

Runners world+++++

Idag han jag bara vakna på med kläder å sticka till läkaren direkt. Hade bokat tid för att kolla upp knät lite närmare. Jag fick en ny tid på Måndag hos en sjukgymnast istället. men sista orden från läkaren va du ska nog inte ha några problem att snart löpa distanser å intervaller, du kan se fram imot ditt mål på 1.40.

denna dagen känns med andra ord kanon

Köpte ju tidningen Runnersworld igår, riktigt bra tidning ser mig själv redan som en premumerant på den, man får nämligen 2 prova på nr gratis.

I tidningen så var det lite olika artiklar om att stärka höft och sätes muskelatur, altså inte bara bålen som jag har hållit på med. Denna form av övningar tänker jag lägga in 1 gång i veckan.
Det var ett reportage om en kille som heter David som har fått diagnosen MS. Läkarna tyckte att han behövde rör på sig för att fortsätta hålla kroppen stark, de erbjöd vatten gymnastik.
David tjurade ner sig riktigt och sprängde alla gränser å började löpa. Efter 1 och en halv månad springer han trellebeorgsloppet 10 km på tiden 46:56. Tveksamt o. Jag ens gör det nu. Första halv maran gjorde han på 1.45.10

Nu ligger han på halvmaran 1.25.09 och en mara på 3.12 å då säger han själv att han hade en dålig dag.

En sån här människa ger mig motivation. Fy fan vad starkt jobbat.

Runners world har också träningsdagbok som jag ska börja använda. Den verkar slå de jag använt iallafall, så börjar med den nya dagboken 1 mars

Idag blir det vila för min del. Läkaren tyckte absolut att jag ska börja testa cykla till jobbet igen, så jag tänker göra det imorgon, efter sjukgymnasten på måndag drar jag förhoppningsvis igång lite sakta igen med löpning

måndag 21 februari 2011

Måndag

Fy fan vad jag tycker det är tråkigt att inte kunna springa!!. Gick i ett högt lägenhetshus idag ca 6 trappor. Gjorde rätt ont i knät när jag kom upp så det är nog inte så bra som jag tror att det är..

Idag blev det gymmet igen. åvan sida bröst och biceps. Det gick helt vansinnigt bra idag. Jag la på mer idag på biceps curlstång. 38,9kg 6reps gånger 4 set,60sek vila emellan Rätt mäktigt den dagen man klarar det på 40 kilo istället, men ska bara lyfta tungt februari ut sen blir det mera repetitioner igen. I april går jag tillbaka till tungt å då ska jag fixa det, hoppas jag.

Köpte tidningen Runners idag, kan jag läsa om att det finns andra som springer i allafall. Ne då den verkar rätt bra..

För övrigt är det jävligt tråkigt att skriva om att man bara lyfter skrot hela dagarna, men men

söndag 20 februari 2011

Fullt upp

Idag jobbar Charlotte sån delad tur så hinner knappt ses å nån träning blir det ju inte tal om..

Men jag har hunnit med lite grann i allafall. Pushups projekt och chinups projekt.. Push ups som vanligt så är det så sjukt tungt så är helt slut i tuttarna efteråt. Vi tog en promenad tillsamans på 4km knät kändes jätte bra och jag testade att springa 100 meter å sen vända jag å sprang mot charlotte igen 100 meter till. Kändes bra men ska inte utmana å testa mer¨, det får ta lite tid. Men man blir så jävla avis på alla andra som springer.

Men ett par dar till så klättrar jag in i tightsen igen. På tal om det vilken känsla det var att springa i tights, fri som en fågel riktigt fint var det. Kanske därför man sprang sönder knät det gick lite för bra..

 Nehe tillbaka till barnaskötsel, hej så länge

lördag 19 februari 2011

En trött lördag

Trött som fan idag.
Hur som helst var med svärfar i skogen idag och grejade lite med årets vedskörd. I början så kändes knät skit men bara jag fick gå lite och komma igång så kändes det faktiskt riktigt bra.

Idag körde jag underarmar och ett riktigt hårt bålpass. Men problemet när jag har tränat mage är att jag får alltid så förbannat ont i ryggen. Har satt mig i soffan å tveksamt om jag lyckas att ta mig upp. Detta har jag mer eller mindre alltid haft. Tror att det är för att jag nästan aldrig har tränat det å när jag väl gör det så tar jag ut mig för hårt.Borde kanske ta tag i det där från grunden å börja om från början.

Strechingen fortsätter, nått jag hoppas man fortsätter med när man blir gammal. Tror att bara några minuter om dagen skulle halvera alla krämper man får med åldern. Men vad vet jag.

Nehe vila å sova för imorgon är det dax att testa en runda på 4 km, altså mycket lätt promenad. Kanske ta med lite kaffe å vila längs vägen. Solen ska nämligen stråla

Så får det bli. Picknick med familjen

fredag 18 februari 2011

Ljus i mörkret

Givet så blev det bilen till jobbet och det kommer det bli i början på nästa vecka med. Idag börjar det kännas lite bättre, både psykist och fysiskt. Jag streckar hela dagarna å smörjer med ibumetin å har värkplåster på.

Varit så förbannat sur över detta men har ändrat inställning nu. När man löptränar ligger man i en så kallad katabolisk fas och för att slita på gymmet i 100% procent så är inte det den bästa fasen om man vill ha resultat. I stället för att förbränna allt jag stoppar i mig så kanske jag nu får ha kvar några byggstenar för å få lite muskelmassa.

Anaboliskt fas heter det optimala för gymmet. där vill man ha sin kropp för att bygga på lite muskelmassa. Det är detta som är så svårt att kombinera, jag har löst det så att aldrig gymma på en konditionsdag. När jag styrketränar så går jag istället promenader den dagen. Och protein av bara helsike. Jag dricker alltid efter både löpning och styrketräning, men har jag styrketränat så dricker jag gärna innan jag ska sova med. Samma sak när man tränar bålen, jag tycker att löppass dagen efter ett riktigt bålpass är riktigt tungt å inte alls så bra flyt som man brukar ha. Nu har jag ca2veckor där jag bara kan kötta Hur som helst på gymmet utan att fundera på löpningen.

Idag blev det ett rygg pass. Det funkade hyfsat, fingret kronglar till det lite. Men det funkar. Ne nu ska jag återgå till streching, vägen till löpdojorna känns inte jätte långt borta. 10 dar sen provar jag

torsdag 17 februari 2011

....

Blev bilen till jobbet, redan där kände jag mig som en looser. Spenderade stor del av natten med att läsa på om "löparknä". Orsaken tror jag själv är ökningen av distanser, och cyklingen till jobbet. Cykla kan annars vara bra men man får inte ha för hög sadel. Min sadel är så hög så jag får helt utsträckt ben vid nertrampet.

Känner mig rätt misslyckad och känns som Göteborgsvarvet rinner mig ur händerna. Men för att få nån lösning på detta så får jag försöka vara så smart som bara går.

Jag hade till 99% bestämmt att jag skulle jaga tid i Göteborg. Detta är nu helt uteslutet för då kommer jag bara känna mig stressad, fast under 2 timmar annars behöver jag inte åka dit.

Blir vila från cykel och löpning hela denna veckan och förmodligen hela nästa vecka, kanske jag börjar lite med cykel beroende på hur det känns. Streching av säte lårmuskulatur och ITB senan på utsidan av knät 6 ggr per dag. Inflamations plåster och styrketräning av bål. Svärfar kom med ett knästöd som jag ska använda. När jag börjar springa igen om ca 14 dar så kommer första rundan bli ca 3km sen får jag öka riktigt försiktigt om det ska bli nått Göteborgsvarvet för min del.

För tillfället finns det inget "kom igen nu" "kör på nu för fan" "bra kämpa"

Nu är det stor sorg, men man ska lära sig av sina misstag. Bara resa sig ur askan å komma tillbaka som en starkare löpare..

Dagens träning fick bli att sura igen push ups projekt och chinups projekt med 3 stygn i fingret. Charlotte sa man kan inte göra armhävningar med ett trasigt finger. KAN MAN VISSTE..

Ne jag är inte så deppig som jag låter med det stör mig att jag har orsakat detta själv när jag har haft det på känn, stör mig att jag kände smärtan redan efter 5km och avslutar med att springa intervaller ner mot 3min/km..
Känner mig ungefär som fingret ser ut, TRASIG

onsdag 16 februari 2011

Här är det

Ett extra inlägg. Hittade en kanon sida om nån vill läsa om löparknä. Allt stämmer in på mig så nu blir det vila inflamationsplåster å streching. Får bli jag gymmet å ett trasigt finger rästen av veckan. Fan vad klantigt, har haft det på känn.

Här är länken
http://www.sct.nu/traning/traningslara/itb/itbartikel.htm

Ett jävla piss och ett grattis

16 km cykel till jobbet.

Skadade fingret inatt på jobbet. Fick bli en resa till akuten å 3 stygn i fingret. Det första jag frågar på akuten är- kan jag träna? Det kunde jag.

Idag blev det 10.52 km löpning. Jag la mig på på låg puls och tog det jävligt lungt. Efter 5 km så började knät ömma lite men jag körde på. Efter 7 km var jag framme vid mina intervallstolpar. Körde dessa rätt tufft ca 3min/km. När jag började jogga ner så kändes det bara mer å mer i knät, nu har jag problem med att gå T.o.m. Jag tänker vila från löpningen resten av veckan å bara köra promenader. sist jag sprang var i lördags så fattar inte varför knät gör så här helt plötsligt.

Men ett stort grattis till Ville somu var med på rundan. Konstant efter å speciellt på intervallerna men han hade milen efter 54 minuter som är nytt rekord för han. Helt slut är han nu (ville är min hund)

tisdag 15 februari 2011

Vila å shopping

16km lugn cykling 

annars blev det vila idag. Stack på shopping aktivitet i växjö. Blev ett nytt löparsett, sitter som handen i hansken och känner mig inte det minsta obekväm i tights som jag trodde jag skulle göra. 
Det blev också nya handskar så jag förhoppningsvis slipper tro att händerna har trillat av när jag cyklar till jobbet.
Sist men inte minst en Ipad. Är man så nöjd som jag är med min iphone så kan jag inte förstå varför jag väntat så länge på att köpa en ipad, men nu är det gjort jag är skit nöjd å Nova är nog ändå nöjdare.


En liten bild hur det ser ut innan man går ut i minusgraderna för att trampa till jobbet varje dag
Nu ska jag ipad leka, hej hej

måndag 14 februari 2011

Karl Alfred

16km lugn cykling till å från jobbet..

Idag blev det ett bröst å bicepspass med lite mage inblandat. Jag har 2 olika sånna pass så detta är pass 1
Pass 2 är det mer konsentration på åvan sidan bröst och mer hammer när jag kör biceps, tror 1 och 2 kommer funka bra att växla mellan. Eftersom det var bröst så passade jag på och köra mitt 100 pushups projekt.

här är passet

 

sista övningen "koncentrations curl" börjar jag på 8 reps byter till nästa arm å där med 8 reps å sen tillbaka fast med 7 reps utan vila. Så håller jag på tills jag är nere på 0. 
Har inte kört samma övningar flera ggr, men för att allt ska synas så blir det så. Ni fattar säkert.

Nu på kvällen var jag å fick massage. Idag fick Vaderna sig en omgång, vad säger man det som inte dödar det härdar. Kan rekomendera Susanne om det är nån annan som behöver laga sånt som har knytit i hop sig.

Imorgon hoppas jag på lite mildare väder. Skulle gärna vilja kunna gå ut på ett lite tuffare tempopass, men tänker inte plåga ut mig i kylan.

På fredag ska en kompis ta med mig på en nästan 4 mils cykeltur, här är det så bra när man har runkeeper. han bara printa ner rundan på kartan på Runkeepers hemsida så kan jag gå in och kolla å se hela rundan i förväg. 
Ska bli skit kul får se om jag pallar att hänga på hans landsvägsdäck med mina mtb hjul. 

Allt för idag
Mvh Karl Alfred (känner mig som han i kroppen=)




söndag 13 februari 2011

Söndag

Idag var det gymmet på schemat.

Jag har otroligt mycket hjälp av min Iphone i min träning, den tränar ju givetvis inte åt mig men den berättar lite om när hur och jag kan logga allt.

Senaste programmet till telefonen heter gymgoal och kostade 28 spänn, men det är guld värt. Man kan klicka på varjemuskelgrupp och få upp övningar och filmer på hur det ska utföras å sen lägga till träningen i sin dagbok. Använde det första gången idag och kommer defenitivt forsätta använda det.

Så här såg dagens pass ut



kört axlar idag altså

denna veckan har varit rätt bra kommit upp i 43 km lpning 65 km cykel men dock bara 4.5 km i promenad.
Veckan som kommer ska det bli kallt å jag får se hur jag känner från dag till dag, men nått tempo och intervallpass vill jag nog ha för det var ett tag sen..





lördag 12 februari 2011

kanon väder

idag skulle jag ha varit och hjälpt svärfar i skogen, men blev väckt med orden -vi måste åka med Nova till akuten. Men det var inte så allvarligt men klockan stack iväg ändå, och efter sjukhuset så grävde vi ner oss i den förbannade barnvagnsdjungeln. När vi kom hem så låg tempraturen runt 0 och inte ett moln på himmlen.

Det fick bli en promenad på 4.5km svin hala vägar, men det var riktigt skönt.

Hem å få i sig en kopp kaffe sen knyta dojjorna å ut på en löparrunda. Idag ställde jag klockan på "fri" träning. Jag hade inte en aning om hur knävecket skulle kännas så jag vågade inte bestämma nått innan jag känt efter.

Ibörjan gick det skit, klockan hittade varken fotsensor eller puls. Men stannade nollstälde å starta om allt å gav mig inte iväg förens det funka. Knävecket funkade hyfsat så höll igen lite men fick mig absolut ett helt ok pass..
*14 km
*1.10.38
*snitt 5.02min/km
maxpuls 164 (85%)
snittpuls 158 (81%)
*kalorier 986

Helt klart godkänt, veckan som kommer tror jag att det blir mer fart å kortare distanser, lägga in lite intervaller sen är det nog snart dags att testa 21 km ute.

Under 2 timmar kommer ju inte vara några större bekymmer, känns nästan som jag kan sjunga igenom den tiden, nädå får se vad som händer.

fortsatt trevlig helg, ikväll ska jag ta 1 öl=)

fredag 11 februari 2011

fredag vila

16km cykel
knävecket börjar bli bättre

idag fick det bli en välförtjänt vila, riktigt längesen jag tog en helvila. Redan när jag såg hur vädret var så bestämmde jag att det skulle bli att ta igen sig. Men det märkliga är att jag blir nästa mer sugen på att verkligen springa när jag bestämmt att idag ger du fan i det. Jaja...

Annars tycker jag att träningen flyter på riktigt bra, Når dom mål och nivåer som jag sätter å känner en jäkla vilja.
Ibland har man funderat på varför man håller på och "misshandlar" sig själv, kan vakna vissa mornar å knappt komma ur sängen. Men detta är nått som bara hör till. Man kan ha så ont i ryggen så man knappt kan röra sig å det man längtar efter är att få träna igen, rätt sjukt. Eller som coach, fötterna är så fulla i blåsor efter nytt skoköp men testar att springa endå.

Men frågan är ju vad som är att misshandla sig själv, innan var jag en jävla gris som låg i soffan å grymta, förjämnan trött sleten, idag har jag istället fruktansvärt mycket energi måste nog påstå att jag istortsett aldrig är trött. Vilken misshandel är bäst?

satt vi datorn med en kompis här för nån dag sedan. kommer vi in på en runda som jag mätt när jag cyklade. Rundan var 15km och jag hade på den rundan en snitt hastighet på 27.45km/h på en mtb cykel. När han får se detta så säger han, - Det stämmer inte det måste vara nått fel.. Han är helt allvarlig. Här kan man ju bli lite sur för att han inte tror på mig men givetvis blir jag ju skit nöjd, i hans ögon har jag åstakommit det omöjliga=)

Jag har börjat fundera på om jag eventuellt ska göra en svenskklassiker. Har jag samma glädje och motivation i min träning så hoppas jag att det är nått jag kan bocka av 2012.

Om det är nån som är intresserad av en riktigt bra mp3 spelare så har jag 1 tillsalu, utan att tveka det bästa jag håll i min hand.
Jag har strulat till det lite så jag äger för tillfället 2st
400 spänn vill jag ha

allt för idag

torsdag 10 februari 2011

Torsdag å mitt knäveck retas med mig

16km cykling till å från jobbet..¨

Mitt knäveck är inte alls som det ska, imorse när jag cyklade hem så vågade jag knappt använda vänster benet.
Får se om det går att ta en slask runda imorgon eller om det får vänta tills på lördag.

Idag fick det bli gymmet bröst biceps mage. gick bra

skitvädret är på gång tillbaka, motivations dödare..
allt för idag hej svejs

onsdag 9 februari 2011

känns bra

Cykel till och från jobbet.16km

Vaknade redan strax efter 12 idag, hade en dotter på undervåningen som inte tyckte det var allt för kul att behöva sova middag. Men det gör inget. Som små barnsförälder ska man inte räkna med att få sova ordentligt och i 99% av fallen så får jag ordentlig sömn.

Men det positiva när jag vaknade var vädret. 
Strålande sol.
på med alla grejer och ut, känns som det är ett helt företag nu förtiden innan man fått på sig all skit inför löppassen, men det är bara roligt. 
Visste inte om jag skulle ha mp3 med mig eller lyssna på fågelkvittret, blev mp3 å hade inga problem att höra klockan med lurarna på heller. 

Klockan var inställd på 80-90% Var bara under i puls i början å klockan sa inte åt mig en enda gång att jag behövde öka eller ta det lugnare, tempot kändes riktigtbra, 
Ett behagligt tempo som jag varken sliter ut mig eller dör av utmattning av.
*12,12km
* tid 1,01,11 
*5.03min/km
*Max puls 170 (88%)
*medel 162 (84%)
calorier 889

Efter gårdagens kalibrering så mätte fotsensorn fel på 30 meter på hela rundan ca 2 meter per km eller nått så det får jag nog vara nöjd med.

Alla krämper jag brukar ha är som bortblåsta, men istället så har jag ett knäveck som kändes som det skulle spricka i slutet på rundan, alltid är det nått. Eventuelt kika bort till massören å slänga upp knävecket å få det sönder tryckt..

Riktigt nöjd med veckan hittils, 

tisdag 8 februari 2011

pigga ben

Igår kväll fick jag uppleva en annan form av cykling. Nämligen så att det stormade när jag skulle till jobbet, men hem från jobbet var det nog värre en storm. Men av nån anledning så tyckte jag inte alls att det besvärade mig så mycket. Jag var rätt klädd å när man kommer hem så har man torra kläder och en varm säng att lägga sig i. Faktiskt rätt häftigt att vara i stormens centrum. Eller storm var det inte men ett kraftfullt väder i allafall.

När jag vaknade så blev det på med löpardojjorna och upp på löpbandet. Sprang först 1 km för att ställa in fotsensorn och sen 1 km för att kolla att jag lyckades. Japp nu mäter den exakt.

Av med Dojorna och ett trevligt ryggpass på det. Tog ut mig rätt hårt på mitt gympass idag så fick faktiskt kasta in handuken när jag egentligen hade en övning kvar, men det bet bra idag..

Kvällen fick bli en promenad med hunden.

Idag landade min mp3 spelare i postlådan. fy fan vad nöjd jag är. Så under promenaden idag så fick det bli att lyssna på en ljudbok. Kanon köp, Sansa clip tror jag den heter

Ställde mig på vågen idag å den visade 77,4 så nu har jag tappat 34,2kg sammanlagt. och kan nu sätta en till CHECK på mina mål, Det bästa med vikten är att jag inte försöker gå ner i vikt, bara att springa så faller det av vare sig man vill eller inte.

Dagensträning
*Cykel 16km¨'
*promenad 4,54 km
*löpning 2 km
*gym 50 min

Benen är helt ok efterlöpningen igår så tar en fin löparrunda imorgon med

Tack för idag käre läsare

måndag 7 februari 2011

Test av polar Rs300x och fotsensor

Idag skulle jag egentligen sova till 11 för att jag ska börja jobba natt idag igen. Men vaknade vid 9 helt klar vaken. Ropade efter Charlotte att hon skulle komma med mina klockgrejer å ett glasvatten för att fukta mätutrustningen. Låg kvar i sängen och gjorde vilotestet. Denna gången fick jag GOOD i resultat.

Upp å åt en ordentlig frukost, å sen väntatde nästan 1 timme innan jag gick ut på mitt testa klockan pass. Hade ställt in klockan på att jag skulle ligga mellan 70-80% , i början var det riktigt svårt den pep hela tiden för att jag låg över 80%, tempot kändes jäkligt larvigt. Men nu tror jag att jag förstår varför min återhämtning alltid har tagit så lång tid. Har alltid köttat så mycket jag orkar å verkligen kört slut på mig vid varje pass..

Från att kännas löjligt till behagligt, Ingen Musik ingen telefon bara en lugn jogg på grusvägarna. Jag hade inga problem att se mig om i min omgivnig å pilla lite bland dom olika lägena i klockan. Visst var det lite irreterande att behöva gå ner yttligare i tempo bara för att det kom en uppförsbacke, men jag lyssnade så snällt på klockan och rundan blev bara trevligare och trevligare.
Informationen jag får direkt i klockan är precis vad jag vill ha varken mer eller mindre.
Dagens löppass drog iväg i kilometerform och var enligt min fotsensor uppe i 16.9 km men körde samma sträcka med bilen med både tripp mätare och gps mätare å det visade 14,94 km så bör nog kalibrera min fotsensor.
14,94 km
tid 1,30,38
Max puls 156 (80%)
medel puls 150 (77%)
Brända kalorier 1161

Tiden suger stenhårt, men när jag var hemma kunde jag ha gett mig iväg på en likadan runda till, å glädjen att ta ett långpass var total.


söndag 6 februari 2011

Söndag. pratat taktik

Igår kväll när jag gick å la mig kände jag mig nästan lite febrig å näsan rann som fan, men som tur var så är det nog ett minne blott nu. Läste igenom manualen noga till min klocka igår så nu känns det som jag har rätt bra koll på hur den funkar.

Idag fick det bli vila, har inte haft tid och lite över 4 timmars bilresa så är rätt seg efter den med. Jag körde 100 pushups projektet idag, å nu jävlar börjar det bli segt dagens program såg ut så här 20 25 15 15 25. samanlagt 100 st idag. mellan varje set var det 90 sekunder vila idag. Kan säga att de sista 10 var sinnes tunga men Charlotte hejade på så jag fixade det.

Är hyfsat Nöjd med veckan, återigen lite för lite löpning och nästintill inga promenader. Nu börjar jag jobba natt igen så nu blir det mer ordning här.

Blev lite tränings shopping idag. Smidig ramväska till cykeln och lite service oljor och annat kring lull till den. Ett par nya sport glasögon, kanon att ha när jag cyklar å den kalla luften piskar mina ögon. Nya Hörlurar(tips från coach) svin nöjd. Och ett extra minnes kort till min mp3 så har nu 12 gig sammanlagt.

Mitt nästa köp kommer bli träningsbrallor och eventuellt en jacka. Ursäkta men fy fan vad het Johan var i sina löparkläder, så ska det se ut. Jag blev riktigt avis. Såg han hade postat en länk i förra inlägget får kika på det.

Idag pratade vi i telefon lite längre, halkade in lite på taktik inför loppet å almänt om loppet. Jag har så svårt för å bestämma mig om jag ska springa och uppleva loppet (under 2timmar) eller om jag ska pressa mig å springa på tid. Uppleva kanske man kan göra när man blir gammal, bestämmer detta i slutet på Mars tänkte jag.

Höga förväntningar på veckan som kommer. Jag ska dra lite mer lång distanser upp mot 1.5 mil å inte så hårda cykel rundor. Tror på en bra vecka

Allt för mig denna veckan

lördag 5 februari 2011

Lördag och rekord försök

Riktigt fin ordentlig frukost och 60 min innan start så blev det en kexchoklad. Först måste jag säga fy fan vad trevligt det var å träffa Johan, exakt som jag kommer ihåg honom från förr. Riktigt härlig snubbe det där. Jäkla tjejtjusare vet inte om jag vågar presentera han för mina 3 brudar=) Innan vi skulle dra iväg så hade båda sån sjuk adrenalin kick av nån anledning. Hur fan ska det kännas innan varvet i Maj när man hade denna känslan nu?

Först tog vi lite lätt löpning runt kvarteret bara för att värma upp sen fick Johan ställa in min klocka för ensålänge har jag inte så stor koll på hur den funkar.

PANG starten går å vi drar i väg, kände direkt att det var högt tempo och kändes tufft ända från start. Men efter nån km börjar det kännas lite lättare för mig. Däremot har Johan löpt redan 5 mil denna veckan så han har inte så friska ben som jag har å får dra ner på tempot lite men säger åt mig att fortsätta.

Johan säger alltid har vi gått ut tillsammans så gör vi det tillsammans. Men jag drar när han har det tungt. Detta är enda gången jag någonsin kommer göra det. Får nog faktiskt inte ens nån mer chans att kunna göra det.

Min sista km är riktigt jävla skit jobbig men jag är till slut imål på 5km med tiden 21:48

Tog mitt förra rekord med nästan 2 min. Men jag har ätit riktigt bra denna veckan och min senaste löpning var i Måndags så hade riktigt friska ben.

1km 4,18
2 km4,20
3km 4,17
4km 4,22
5km 4,32

snitt 4,22 min/km å hastighet 13,76

högstapuls 179 (92%)
Medel 170 (88%)

Riktigt nöjd, men nu är det rekord löpnings vila, för fy fan vad tung den formen av löpning är.

Johan sa innan jag åkte att nästa gång kör vi milen, å då tror jag han kommer att ha ihjäl mig, Schysst som fan att du följer med ut även fast du vet att du är sliten.

Ne kanon trevligt möte kanon dag. tack å hej

fredag 4 februari 2011

Fredag 36 mil bilkörning

Idag ringde kl05:15 protein drink å på ned kläderna för 8,5 km promenad till jobbet. Snöstsorm var ett faktum och på mina 1tim och 20 min så kom det nog nästan 10 cm snö att pulsa igenom. Väl framme på jobbet surade jag mest pga att löpning hem som det var tänkt nästan var en omöjlighet.

Men då dimper sms från ovan ner. Det stod så här. -ska vi slå ditt rekord på 5 km imorgon. Det var från coach och givetvis tackade jag ja. Blev att samåka med andra hem från jobbet idag.
Käkade med mina nära och kära sen packade bilen och for mot kumla. Stannade längs vägen för att ta ut min pulsklocka som hade kommit. Jag har fått nån form av paket modell så fick ett gps tillbehlr värt 1195 spänn för att don råkat ge mig fel låda. Bara tacka å ta imot.

Nu på kvällen så blev det 100 pushups projektet. Idag var det riktigt tungt så nu blrjar det ge lite.

Ne nu ska jag sova å vila mig inför 5 km slakt med coach

torsdag 3 februari 2011

Jag å Anja

Imorse så kom jag iväg ibra tid på cykeln, tur var väl det för spöregn på de istäckta grusvägarna är inget som skapar nån hastighet. Höll på att ramla 4 ggr men sen var jag bara tvungen att göra en Anja Persson. Gled en bit på sidan genom vatten å grus. Skada mig inte men inget vidare sätt att starta dagen på. Denna rundan tog 29 min.

Efter jobbet så tog hag en liten längre runda. Tanken var att hah skulle jålla ett högt tempo men ett konstant tempo. Började lite högt å det var svårt att hålla hela vägen, men tycker det blev godkänt. Resan blev 14.5 km. Snitt 2:06 min per km. Tog ca 30 min.

Sen blev det chinups projekt. Känns lite enkelt för tillfället, men det vet jag att det lär bli tuffare.

Nu ligger jag å får massage, ryggen börjar bli mycket bättre så det känns kanon. Allt för idag. Imorgon blir det nån form av löpning nångång under dagen

onsdag 2 februari 2011

Så här ska det kännas

Cyklade till jobbet i riktigt snigelfart idag. Blankpolerad is på grusvägarna. Asfalten var ok men annars var det inge vidare. Cykel hem från jobbet körde lite högre växlar och stod rätt mycket upp när jag cyklade. På grusvägarna ger detta bra balans på isen och även träning för andra muskelgrupper, fast vill knappt räkna dagens cykling som träning för jag fick hålla igen aldeles för mycket. Vi kan kalla det slaskcykling=)

Jo så här känns det när man har gett bröst och biceps en redig omgång. Tog gymmet efter maten när jag kom hem idag. Körde lite militäriskt med tidtagarur och villan mellan varje set max 60 sek å fy fan mina muskler ville efter detta pass hoppa ur kroppen å slå mig i ansiktet å säga vi vill vila=). Ne men det tog bra idag det känns.

Fick ett mail att min pulsklocka kommer imorgon.
Utlämningsstället ligger nästan precis breve mitt jobb så funderade på att jag skulle gå till jobbet och springa hem, bara för att få testa klockan.
Stannade mig själv lite, finns tusen andra gånger jag kan testa klockan och kanske inte så lämpligt att stå å läsa manual inne på ica å klä av sig å på med pulsband å grejer. Ne det får vänta tills på fredag då tänkte jag dra en runda i kvarntorp.

Jag ska nämligen till bror och hjälpa han med sitt hus han köpt, kör fredag eftermiddag så hinner inte snickra nått vidare på fredagen men springa lite på kvällen funkar kanon..

Pga att jag alltid varit osams med programmet itunes och blir så jävla förbannad varje gång jag ska använda det så blev lösningen att köpa en ny mp3spelare istället. Liten med clips för tröjan. Hejdå Itunes hoppas jag aldrig mer behöver se dig.

Å nu till nått som bekymmrarmig.
Får höra "kommentarer" på omvägar. En så länge bara positiva, eller ja nån som är orolig och nån som är lite skämtsam.

Men kommentera gärna här på sidan istället. Bästa jag vet när man ser att man har fått en kommentar, för läsare det vet jag att det är å det ganska många med=)

Ne men lämna gärna ett avtryck å man får vara anonym

Tack för mig

tisdag 1 februari 2011

Tisdag,

Ja idag kom jag iväg i riktigt bra tid när jag drog iväg på löppasset till jobbet. Stela ben? Ja fy fan vad stela och 8.5 km senare så var de ju knappast bättre=) Löpningen gick bra låg på 5:30min/km idag med. Jag kommer aldrig försöka pressa mig hårdare på en morgon för det går inte. Rätt trevligt å vara i god tid så man han med både streching och långdush å lite frukost innan det var dax för kugg tillverkning.


Frammåt eftermiddagen så började benen kännas mycket bättre och var rätt mjuka lagom till cykelturen hem. Idag tryckte jag på rätt så bra 02:11min/km i snitt å i hastighet blir det 27,45km/h. Rätt högt tempo över lag å resan var över på 18.½ min.

Gjorde även mitt chinup projekt idag, tar dock max 5 min men det blir nog bra när det är färdigt. Imorgon.
hoppas pulsklockan kommer imorgon, då ska jag dra på mig ett sånt satans tempopass. Nehe Charlotte är iväg med massa tjejer på bio så är själv hemma med barnen så nu ska jag födriva den tiden med dom på bästa sett.. hej så länge