fredag 31 december 2010

NYÅR

Ny års afton. Tanken var att jag skulle löpa idag, men tänker inte stressa idag med så hoppar över det. Med lite sorg i hjärtat så lämnar vi nu 2010. Detta året var en stor vändning för mig hälsomässigt. Innan har jag inte kunnat tecknad nån sjukfallsförsäkring pga min vikt. Jag har ofta varit trött och anfådd. Slutar detta året i en form jag inte trodde var möjlig för min del. Idag lagom till nyårsafton så nådde jag en total minskning på 30 kg. En kondition som jag aldrig varit i närheten av, dock så ska ju den förbättras rätt så mycket till.

Måste säga att jag är stolt över mig själv. Jag har haft ett par motgångar men likasnabbt rivit mig upp igen.

Nu blickar jag förväntansfullt fram över 2011. Många förväntningar på året, och jag "fettot" kommer springa göteborgsvarvet, helt sjukt.
Tack alla som följt bloggen

i och med minskningen på 30 idag så är det ett delmål som jag fottat som ni får ta del av idag från 111.6 till 81.1.
efter 20 veckors hårt arbete lämnar jag 2010 med en enorm vilja och motivation och en glädje i varje pass jag har framför mig

GOTT NYTT ÅR

torsdag 30 december 2010

Torsdag, tidsbrist i formtoppen

Idag var det svårt att få tiden att räcka till. Vaknade in till stan för att handla mat kolla på nya löparskor köpa raketer kolla på en ny cykel, bilköer mycket folk å fy fan vad jag har svårt för storstan. Blev inga skor idag och inte den cykeln jag kollade på.

När vi kom hem så var det städning och matlagning, svärföräldrarna var hit bjudna på "julafton" eftersom vi var i Närke över jul. Efter det var det eldsjälsgalan, och sen umgås med kära sambon i soffan en stund. Träna?

Är i en riktigt bra fas nu var det gäller min träning allt går som på räls så ville verkligen få in ett gympass, knöt skorna och strax efter 12 nu inatt var jag på gymmet och körde lite över 1 timme. Fy fan vad gott det var.
Vet jag skrev förra veckan 2 steg framåt och ett steg bakåt. Denna veckan är det bara framåt, men dippen kommer det vet jag å då är det bara å varva ner å ta det lungt.

Blev ingen cykel när vi var i stan men däremot köpte jag en annan begagnad som jag har tittat länge på. Blev en Scott scale 70. tror den kommer passa mig som fisken i vattnet. Tyckte det var mycket pengar först men ska det användas mycket så är det lika bra att satsa på kvalite.

Nehe blir sängdags även för mig nu

GOTT NYTT ÅR

onsdag 29 december 2010

Onsdag Benslackt igen

Idag blev det tillverkning av ett litet hemmagym. Med hjälp av pappa så blev det lite hjul och med lite skrotbitar från jobbet så blev det en liten ställning och med svetshjälp från en jobbakompis så var det klart. Vet inte riktigt vart jag ska ha alla mina gym grejer sen, ute är ju ett bra alternativ vår sommar och höst men vintertid vettifan.

Bild på mitt hemmabygge kommer imorgon.

Efter en liten fika visit hos grannen så blev det en promenad med hunden på 1h. Känns bra att vara hemma igen och ut på grusvägarna, hunden gillade det iallafall.

och på kvällskvisten så umgicks jag med träningscykeln. Ställde timern på cykeln på 1h. Körde 6 min på motsånd 12 och sen 6 min på motstånd 15 sen rullade det på så. Första 30 min var helt ok sen så börja slakten. Tog ut mig mer och mer på varje tungt set i hårdare å hårdare tempo. sista intervallen i tungt motstånd så tog jag ut allt vad jag hade. Jag frustade och pustade å fy fan vilken mjölksyra. När timmen var slut satt jag kvar på cykeln och njöt i 5min lungt och försiktigt. Jag tror inte ja ha varit så svettig, pölar på golvet av svett(ja Charlotte jag har torkat upp det). 20 min streching fick avsluta det hela. Vilken jäkla runda det var.

Knäna känns helt ok idag så kanske blir att löpa lite i slutet på veckan

allt för idag

tisdag 28 december 2010

Tisdag, känns bra

Idag vaknade man och loggade in på banken för att se om företaget hade delat ut nån julbonus till mig, å japp det hade dom 12600 kr efter skatt. Detta betyder att jag kan köpa mig en ordentlig cykel som jag kan ha att pendla till mitt nya jobb med, helt underbart

Idag vägde vi bantande bantare in oss efter allt julfirande. mitt resultat var från förra måndagen -0,7 så jäkligt nöjd över det.

Gymmet fick bli mitt pass idag. Rygg axlar i 1h sen avsluta med en runda på boxningssäcken fy fan vad det är energi slukande. Man behöver inte stå länge förens hela överkroppen är helt slut.

Denna veckan så kommer jag att köra motionscykel enbart istället för löpning. Har fått lite sprickningar i hälarna som jag måste ta hand om. Båda knäna känns lite små ömma och cykling är nog skonsammare mot knäna. För övrigt så känner jag mig själv i riktigt bra form. Löpningen funkar bra och känner att jag har rätt så bra ork när jag är iväg och springer. Gymmet känns också riktigt bra, humöret är på topp varje dag.

Detta är en bra känsla att gå in i 2011 med, fattar inte varför jag inte gjort detta tidigare.

Tackar för mig idag

måndag 27 december 2010

måndag, julen är slut

Jag har haft en mycket trevlig jul med nära och kära. Julen fick gå i första hand och träning i andra hand. Men har skött mig hyfsat ändå..

I lördags tog jag å syster en mycket trevlig promenad i Örebro på lite över 1H.
Söndags drog jag ut och sprang samma runda fast jag la till en liten extra sväng rundan blev ca 7 km och det kändes faktiskt sådär men helt ok ändå efter all mat. Fick springa om en annan som var ute och sprang, rätt kul eftersom jag aldrig sätt en motionär på mina grusvägar att racea mot..

Idag sprang jag å min minsta bror en runda i kvarntorp. Först lungt i 3 km och sen skilldes vi för att springa i våra egna tempon. jag visste att det bara vara ca 1.5 km kvar hem så jag tänkte köra max vad jag orkade den sträckan. Givetvis sprang jag vilse och vägen jag sprang på ledde inte hem. Efter ett tag kom jag fram till Statoil macken i sköllersta och hade då sprungit 4.5 km istället. Helt slut var jag eftersom jag hade haft ett så högt tempo. Ringde Charlotte så hon fick hämta mig men jag sprang faktiskt så jag kunde möta upp bilen så hann nästan 1.5km
All dagens löpning i hoppplusat 9km nästan

Snitt tiderna när jag gav mitt allt i 4,5 km bästa4,30 och sämsta 4,55 riktigt nöjd med dom. Dock tog det rätt hårt på mig.

Hinner inte skriva mer nu, måste sticka till jobbet

Hej svejs

onsdag 22 december 2010

onsdag. 2 steg framåt å 1 bakåt

Idag var det som tur är en slaskdag, menas med att jag går ut och springer lungt som satan ungefär.
-18 grader klädde på mig rätt så bra å började springa. Världenskortaste steg sämst andning, ingen ork i benen överhuvetaget. 3km blev runda och hade varken lust eller ork att springa mer, efteråt brukar det alltid kännas bra även om man tyckt det var jobbigt, men sitter nästan och ångrar att jag sprang.

Men detta börjar bli lite vana, 2 steg framåt ett bakåt. Men bakåt stegen börjar bli färre.
Jag tror att när det är dags för göteborgsvarvet så kommer jag ha rätt bra koll på hur min kropp funkar under alla möjliga sorters påfrestningar, detta gör att jag kan springa i mål och vetat att jag legat 21km på gränsen hela tiden men aldrig gått över den. För att de ska vara möjligt behöver man ett steg tillbaka ibland.

Nu tar även jag julledigt för att imorgon sätta fart mot närke. Promenader med hunden blir det men det kommer bli lugna vill inte slita på mig tills på söndag, tänk om jag har en sån här dag på söndag

Vad händer på Söndag? Jo jag bör vara pigg och fräsh, coach ska ta med mig på 15km löpning och efter det blir det backslakt för att ta död på mig(som om jag inte skulle vara det efter 15km). Men imorgon så sitter batterierna i batteri laddaren omöjlig söndag med halvladdat.

Imorgon går vårat vad ut. Hade ett vad till 23 december som innebar att man skulle tappa 10 kg. inte så orolig eftersom jag nu tappat 29 kg=)

nehe godjul på er alla

tisdag 21 december 2010

Tisdag, lite olika smärtor

Idag när jag vaknade trodde jag knappt jag skulle ta mig ner från trappen. Baksida lår träningsverk, vänster hälsena trodde jag var av och höger knä ömmade som fan. Men som tur är så känns allt det bättre nu.

Idag skrev jag på papper för det nya jobbet börjar där den 24 januari

Gymmet fick bli mitt svettpass idag, gick väldigt bra och trappade upp lite i vikter idag men slutade med att sista set fick jag plocka av lite=) fick lite flashbacks idag när jag låg i bänkpressen. För eller ja snarare 6-7 år sedan så låg jag och körde plan bänk på 93kg 8 reps * 3 set och i sne bänk 77kg 8reps*3set.. Ni som inte vet vad detta är så kan jag säga att det är rätt tungt, jävligt tungt. Idag ligger jag ju inte ens i närheten av det. och kommer nog aldrig vara där igen. Men med de vikter man kör på idag så känns det lite som att man verkligen börjar från början. Allt detta är helt oviktigt egentligen eftersom det är snabb som satan jag ska bli

Snabb som en jävla antilop, och seg som en10kg gädda som aldrig ger upp, det är dit vi ska
nu har jag brottom till jobbet, trevlig kväll

måndag 20 december 2010

Måndag, Bästa löpupplevelsen hittils

Idag var dagen då det fanns hur mycket energi som helst.

Började dagen med ett gympass och körde igenom rygg och axlar, gick riktigt bra
Sen sov jag för att vakna å gå tillbaka till jobbet för att säga upp mig. Har tackat ja till ett nytt jobb som ligger 7km bort, perfekt avstånd=) tyvär så blir jag av med gymmet men det får jag bygga ett här hemma. Svets hammare och spik så blir det kanon

Hunden var med mig när jag sa upp mig så vi tog en promenad för att fira detta på 45min.

Nu till det bästa

Lite snorig och lite ont i halsen, tänkte gnälla men ville verkligen springa. 10- så blev rikligt med kläder och min nya löparlampa.
Gjorde nytt träningsprogram på telefonen, 3km uppvärmning och sen 1km förhöjt tempo å sen 1km normal jogging å detta ggr 2, kändes så OTROLIGT bra, aldrig tyckt det känts så bra i kroppen. Efter 8 km var programet slut men jag hade så sjukt bra ork så jag fortsatte, och fortsattte=) rundan blev 12.18km å det känns helt underbart. Idag stängde jag av tanten i lurarna, hon berättade bara när jag skulle öka å när jag skulle jogga inga tider å snitt hastigheter. å få tyst på den kärringen var riktigt avkopplande. Tider å sånt får jag veta när jag kommer hem och tittar i datorn å det är bra mycket bättre än å få det under rundan.

Idag var det invägning och mitt resultat var -1,7kg så jag är riktigt nöjd.
Detta är en sån dag jag vill blicka tillbaka på de dagar som det känns tungt, 1 utav dom bättre träningsdagarna i mitt liv.

Fått in en sponsor också=)
Sponsorn heter Pappa och sponsrar med nya löpar dojor, tusen tack


2011 halvmara
2012 marathon?
2013 triahton?

Motivation och vilja finns i massor

Allt för idag, ta det lungt i jul stressen

söndag 19 december 2010

Söndag, Laddat batterierna

Har haft en så fruktansvärt bra helg i Göteborg, Relax utan att varit på relax, finns inte ord för hur jäkla gott det var. Tyvärr så tömde det både konto och sparkonto=)

På mornar och kvällar försökte jag få ihop ett 30 mins pass i allafall med lite stolar å annat till hjälp. Gjorde inte detta för att jag kände att jag måste bara för att jag ville, å det är positivt

Imorgon är det invägning med de bantande bantarna, får se vilka spår helgen satte

Känner att förkylningen börjar släppa å det är rätt skönt men fortfarande rätt snorig. Men imorgon ska jag ut å löpa skiter i väder å kyla, bära eller brista. Hårt ska det bli, se upp på grusvägarna

allt för idag hoppas er helg var lika lyckad som min

Godjul

torsdag 16 december 2010

Torsdag, alternativ träning

idag vad dagen då jag hade planerat att ta ut mig fullständigt på en riktigt hård löparrunda. Vaknade lite hostig och ont i halsen och snöstorm på det, hade detta på känn redan igår. Löpar dojorna fick vila och det var nog lika bra.
istället fick det bli snöskottning. Hade skottat färdigt hela garageuppfarten och min ved körarväg på baksidan. Gick in för att 2 timmar senare behöva gå ut igen för att det bara öser ner. Nästan färdig så kommer snöplogen och trycker in ungefär dubbelt så mycket som jag redan skottat bort. När jag skottat bort det så blir det att börja om från början för att det snöa så mycket. Uppskattar att jag har skottat ca 2,5-3 timmar idag

Och snöskottning är rätt underskattat, rätt trevligt faktiskt..

Hur som helst nu blir det 3 dagarsvila eftersom jag och Charlotte ska till Göteborg över helgen. Dock blir det nog lite armhävningar och andra kroppsövningar 1 gång varje dag i allafall.

På Måndag hoppas jag halsen är bättre för känner att jag vill trappa upp lite. Känner nog att jag kan ge mer.
Alla fall Januari månad ska jag vara hård mot mig själv

Ha en trevlig helg alla, ingen uppdatering här över helgen

onsdag 15 december 2010

Onsdag.

Synd att inga sponsorer hörde av sig=)

Idag blev det en långpromenad med hunden, svin kallt men jävlar vad skönt det var.
Varit på kanon humör och fick fram kameran när jag var ute och gick,


Inte riktigt min grej att ta vanliga natur kort men tror att det var humöret som lät mig vidga mina vyer=)

Sen blev det en runda på gymmet axlar och  rygg. Gymet börjar kännas riktigt bra. Testade lite försiktigt tricepsövningar idag med å även det fungerade, har problem med en armbåge så har inte kunnat belasta triceps så hårt innan, men nu gick det fint men får fortsätta ta det mycket lungt där

Sen blev det ett litet samtal med coach, får alltid mer motivation när vi pratar. Börjat planera lite inför ett löparmöte på julhelgen med han, hoppas jag spyr. hahaha. nejdå men fy fan vad kul det ska bli Johan

allt för idag
hejsvejs

tisdag 14 december 2010

tisdag. sponsor sökes

ja idag var det kallt som fan ute så tänkte jag skulle springa på löpbandet i stället. Stälde in högsta hastighet och hade precis kommit igång. PANG BOOM hela helvetet går av på mitten. mycket bra kvalite? Ja hursom helst så fick det ju bli att snabbt slänga på sig lite varmkläder och ut och springa blev ca 5km ute och lite över 1 på löpbandet.

Tänkte jag sponsrar ju barncancerfonden så nu får nån annan sponsra mig, löpbandet var lånat av svärföräldrarna så först ska ju dom ha ett nytt, sen vill ju jag också ha ett eget. plus att jag snart behöver nya löpardojor å det är 1000 spänn bara det. Jul är ju en sån månad man verkligen vill att nått sånt här ska hända, jag menar pengar har man ju massor av nu.

allt för mig idag.
P.S alla som vill bli sponsorer bara ring mig så ordnar jag det=)

måndag 13 december 2010

Måndag. litet bakslag

Idag var det invägning, för min del så är jag ganska missnöjd. Träningen har flytit på bra och körde lite tuffare än vad jag hade tänkt mig pga julbordet på jobbet. Vill gärna ligga på minus 1 kg i veckan speciellt nu veckorna innan jul. Mitt reultat var -0.8. När man håller på med viktnedgång så tycker jag att det är viktigt att känna sig nöjd när man ställer mig på vågen för att hålla gnistan tänd, jag var nöjd med träning och hur jag ätit men inte med resultatet. Skitsamma jag har släppt det nu och gått vidare så länge det är minus så är det bra.

Idag blev det en långpromenad med hunden i raskttempo på grusvägarna, tog ca 1 timme. Nått form av djur skrämde livet ur mig. Det var kolsvart och inte en gatlampa på flera kilometer bara min svaga pannlampa. Hunden var väll ca 100 meter före mig så han märkte inget, men precis därute mitt iskogen breve mig så brakar det till, ingen aning vad det var men jag fick svälja ett par ggr extra för att få ner hjärtat igen. tur man inte är mörkrädd egentligen så jag lugnade mig rätt snabbt igen. Men fan vad man hoppar till när nått plötsligt händer så där.

När jag kom hem så körde jag bara in lite ved sen blev det ett relativt lugnt men helt godkänt pass på motionscykeln i 30 min, ska springa imorgon så ville inte ta ut mig för hårt. Trivs helt ok med cykeln ska nog börja sätta mig in lite i displayen å lite program med. Cyklade i köket samtidigt som Charlotte bakade mycket trevligt

Allt för idag hej så länge

söndag 12 december 2010

Söndag,

idag blev det gymmet när jag vaknade. Körde bröst biceps mage. Finner ett visst lugn över att vara på gymmet, ro givande på nått sätt. Idag börjar jag känna en viss kontroll när jag tränar. Kontrolerade repetioner, gör inte en repetion mer än vad som är möjligt utan att börja "fuska".. Ser man ofta om man är på gym där det slukar mycket folk, de slänger på mer än vad det klarar av och rycker eller slänger eller gungar upp massa vikter, å visst bra å träna snabbt för att bygga lite explosivitet men det ska göras rätt och kontrollerat. Idag var det fin kontroll.

Letade lite i skåpen hemma idag och rotade fram proteinpulver, känns som jag behöver det speciellt nu när jag försöker tappa vikt för att minimera att jag tappar vikt i form av muskelmassa, blir även protein tilskott efter löpning, känns jobbigt att jag vet att det ska ätas riktigt ordentligt både efter styrketräning och löpning. så lättare att fortsätta med mina "normala" portioner och sen ta lite tillskott bara på protin. Detta vet jag att det finns 1000 argument att gör si gör så ät så gör si. Jag gör så här och tror att det lämpar sig rätt bra i kombination gå ner i vikt, styrketräna och löpträna. Bör tiläggas att jag vill INTE bygga några jätte muskler.

på eftermiddagen blev det 1h promenad, träningsverk i benen från i går så ganska skönt att gå lite

Imorgon har jag invägning igen, lite nervös för första gången. Men det går nog bra.
Vill ju fortfarande ligga runt -1kg i veckan även nu när det är jul och nästa vecka ska vi till göteborg å så är det nyår sen var det ju julfest med jobbet denna veckan.
Så dessa veckor som kommer så blir det att försöka hålla i med ordentlig träning så man kan äta gott och ändå våga ställa sig på vågen

För övrigt är jag ganska nöjd med min vecka. Tycker jag har tränat lagom hårt och fortsätter ungefär så här året ut lite trappas nog upp, får se lite.

hej svejs

lördag 11 december 2010

Lördag, fortsatt med motortrim

Japp idag tog jag ut motorn på en fin runda på grusvägarna. Första 4km var sega, har väldigt svårt att komma igång.
När tanten i lurarna berättar min tid efter 4km så vrålar jag till mitt ute i skogen - för dåligt Rikard...
Sen satte jag fart å fy fan vad fint det gick, riktigt bra tryck i motorn(kroppen) uppförsbackarna röt det bara till sen stack benen i väg i ren galopp. Är sjukt nöjd med dagens runda, huvet skulle nog vilja ta en runda till men är riktigt mör i kroppen så det får vänta
11km blev rundan och hade milen på 56:40 riktigt nöjd
Blev ett evulation rekord med  87 meter i höjdskillnad på hela rundan
3 nya rekord sa datorn till mig att jag hade satt
* längsta sträcka
* flest brända calorier 1073
* störst nivåskillnad 87 meter
vill bara lyckas få igång motorn fortare när man ger sig iväg. alltid igång riktigt efter 3-4km men men

mina 2 sista km var dom bästa 5:22 och 5:24

Känns som motorn spinner riktigt fint nu, riktigt härligt att vara ute å jogga

efter detta blev det lite käk å sen en lugn å fin liten promenad med familjen rätt skönt att mjuka upp lite

ha en riktigt fin helg nu alla
hejsvejs

fredag 10 december 2010

Fredag.

Ja i dag var man ju lite sliten när man vakna, men annars så har det varit mycket bra dag
kallt är det ute kallt som fan ute så fick bli 45 mins promenad på löpbandet, imorgon så ska jag löpa lite distans tänkte jag. får se om låret hänger med bara, tror jag har strechad det för hårt om man nu kan göra det

allt för idag. Hopppas på en positiv runda imorgon ni får läsa om

torsdag 9 december 2010

Torsdag, långt ifrån den bästa tyvärr

Druckit idag, och det är nått jag egentligen har lagt åt sidan..

pajat massa träning, och tusen tankar i huvet som vanligt

man mår inte bra av sprit.
Sprit gör en till en männsika som man inte vågar var när man är sig själv. Tror alla kan hålla med till detta i 99%

i mitt fall så vill jag inte var den människan överhuvetaget som jag är när jag dricker, jag blir inte våldsam jag blir inte elak men jag blir väldigt sentimental och självkritisk, och trött på mig själv. Detta i kombination med alkohol är inte så roligt, därför jag nästan aldrig dricker längre

detta i samband med att man alltid ska spara pengar varje månad plus att jag tycker det är svårt som det är jämt. plus min hjärna som spenderar säkert 1000 tankar i minuten.

byt huve med mig en enda dag och ni hade blivit galna

det sjuka är att finns 1 människa på hela jorden som JAG skulle orka med överhuvetaget i 24h, svaret får ni lista ut själva, men att hon orkar med mig? stort tack

istället för självömkan så får jag nog skriva lite träning med
idag var det 200 meter julbord som jag givetvis var en av finalisterna i.

hejdå

onsdag 8 december 2010

Onsdag. tralalla la

Mycket bra dag.

Humöret strålar, är på denna nivån jag vill vara.

Skulle promenera idag men blev lite sent att pack ner ungarna i vagnen, inte bra om Nova sover försent.
Intuducerade mig själv för nya motioncykeln istället. Blev ett pass på 45min, och betyget på cykeln har jag nog inte bestämmt än.
Ikväll ska Charlotte på julbord med sitt jobb, så jag lägger fötterna på bordet och tar det lungt.

Har precis paserat gränsen för fetma enligt BMI så nu ligger jag bara på kraftig övervikt=) stort steg
Imorgon blir det ingen uppdatering här, då ska jag på julbord med mitt jobb

over and out

tisdag 7 december 2010

Tisdag. helt ok

sov som en gud nu på förmiddagen. Vaknade och fick i mig fin middag(kyckling ris och currysås) mumma

Tog en första löprundan på länge idag. + grader så det kändes ju lämpligt att ge sig ut. dock så hade det snöat hela förmiddagen och ingen snöplog hade skottat så man fick hålla sig till de smala hjulspåren.

Delade upp löpningen i 3 olika faser idag

Fas 1
3.42km
Löpte rätt så normalt tempo å sen höjde jag tempot rätt rejält mellan lite snö pinnar å mötesplats skyltar

Fas 2
2km
gick ca 100 meter sen rutscha i 95% i 100 meter  10 gånger. Detta var jobbigt fy fan vad jobbigt, helt sjukt jobbigt, detta tyckte hunden var skit kul. lite att han fattade hur långt vi skulle springa efter ett tag och tävlade med mig=)

Fas 3
1km
mycket lätt jogging

över lag kändes det bra idag, men det var nått som inte riktigt stämde. Vet inte vad det var men nått kändes inte 100. Har ju legat både magsjuk och haft lite feber så på topp borde det väll kanske inte vara, helt klart nöjd över passet i allafall.
Idag hade jag heller inte hörlurarna på mig för att slippa höra hur tanten beättar för mig helatiden snitt tid och tempo, ville ha en runda utan det och det var faktiskt riktigt skönt..

Igår hade vi bantande bantare invägning igen och jag tappade förra veckan 1.2 kg så det är jag nöjd med
kommit på en sak man hör från många eller istort sett alla som försöker gå ner i vikt. Alla dessa bortförklaringar. Jag har jobbat, varit på julbord, hade hemma mys, oj det var kalas i veckan, han inte laga mat så det blev istället......
VARNING FÖRSTA FALLGROPEN
Är så lätt att säga en bortförklaring än att i stället röra lite extra på sig eller ge fan i den där lussebullen. Ska du ha lussebullen så får du fan röra dig efter det sen, använd inte bortförklaringar

Här kommer en liten bild på "kompis" i dagen snö löpning


Tog ny kort idag på mig själv eftersom jag nått ett delmål på 85 kg. Men dom bilderna lägger jag inte upp nu ni får se dom när jag nått 80kg istället. men därimot tänkte jag lägga upp bilderna som togs när jag startade vecka 33 å det är väll ca 18 veckor sen

se och njut här kommer en riktig kryddig köttbulle



Skämms inte det minsta att lägga upp dessa bilder. skrattar mest åt det och fattar inte själv hur blind man var
Match vikt på nästan 112kg

måndag 6 december 2010

måndag. Pankakssmet

Japp skitit konstant i 24 timmar. Nu har det dock börjat gå över. Blev ingen löpning idag pga detta.

Men nu på kvällen vågade jag mig ut på 1h promenad och så tog jag en försiktig tur med motionscykeln i 30 min.

allt för idag men kommer komma tillbaka mer och mer under veckan. sakta men säkert

hej så länge

söndag 5 december 2010

Söndag. På bättringsvägen

Hallå.
Längesen nu.
Så här ligger det till. Jag har kört 3,5 vecka stenhård träning för att uppnå det absolut bästa form som jag kan till göteborgsvarvet. Och min kropp gillade inte alls detta, den slog tillbaka hårdare än vad jag kunde tro. Pratade med coach i onsdas och fick rådet nu måste du ta en lång vila. Det har jag gjort. Jag har vilat från minsta lilla promenad vilat från istortsett allt. Sista dagarna har jag istort sett bara sovit känns det som.
Första jag märkte att det gick utför var humöret. Och det tror jag alla som träffat mig kan hålla med om. I torsdags så låg jag under en filt i 2 timmar sa inte ett ljud och hoppades ingen skulle prata med mig.
Fattade inte själv vad det var med mig. Huvet funkade inte på några plan. Efter det kom rejäla sömnsvårigheter, inte ens receptbelagda sömnpiller fick mig att somna. Efter det gav magen upp. Suttit med en herre jävlarns diarré i ett par dagar. Efter dessa grejer kom feber som varade i ca 4 timmar sen helt borta. Men idag så funkar humöret, ingen feber som kommer och magen börjar bli lite bättre. Mitt tålamod är lite längre än ett ord bort.

Allt detta för att man vägra och ta vila och återhämtning på alvar.

Imorgon ska jag för första gången På nästan en vecka rasta mig själv på nån snöig grusväg. Ska ta mina vilodagar på allvar och försöka å inte ha 2 pass konditon per dag. Jag kommer trappa upp träningen igen, men får ta det lite försiktigare.

Imorgon är jag på banan igen.
Tusen tack Charlotte för att du inte kasta ut mig i snön och tack coach för dina "nu får det fan va bra"

Im back

torsdag 2 december 2010

onsdag 1 december 2010

Onsadag, varva ner

Idag blev det att varva ner och äta gott. Fy fan vad mer sliten jag känner mig dagen efter jag sprungit milen om man jämför mot att jag bara sprungit 5 km. Bör nog kanske börja träna lite längre pass då och då..

Fick hem en säck med pulsklockor idag. men man har ju gitarr fingrar så tycker inte riktigt att den klarar att mäta min puls rättvist, mäter pulsen genom att lägga på ett finger.

Idag ska Charlotte iväg på sin tjejkväll som hon har på onsdagar. så jag får lägga fötterna på bordet och ta en mycket skön vilardag. promenad blev det innan på 1.5H

bra med vila för antar att min motionscykel kommer snart, så jag kan visa vem som är den nya ägaren=)

allt för idag
hej så länge

en artikel jag sprang på blir att prova
http://aktivtraning.se/node/392

tisdag 30 november 2010

Tisdag. Humöret sviker mig

Morgonen innan jag sticker hem från jobbet så tar jag 30 min på crosstrainern. Jävligt segt, sirap i benen men gick bra bara jag fick bli ordentligt varm. När jag kommer hem så blir det frukost. Får sällskap vid bordet av älsta dottern. Lägger henne i våran säng och jag tar hennes för att hon ska somna om igen. Jag somnar som en stock. I 10 minuter, vaknar av att Nova gallskriker, Och jag blir klar vaken. Sen är det helt omöjligt att somna igen. 2 sömnpiller så tog det nog till strax efter 8 innan jag somnade. och det är denna 1.5 timmarna i vakenhet som dödar humöret

Somnar med värdens sämsta humör, Vaknar med ännu sämre humör.

Promenad på lite över 1H när jag vaknar trodde jag skulle dra upp gnistan lite. Men ne jag är fortfarande sur. Äter lite mat sen går jag och lägger mig i tv rummet framför brasan och är på grymmt dåligt humör. Stubinen är på noll Charlotte pratar inte med mig så jag tror till 100% att hon vet att jag har noll tålamod för tillfället, även fast jag inte vill visa det.

Kvällens träning skulle bestå av innebandy. Men eftersom att jag var på så förbannat dåligt humör så vågade jag inte gå dit i fall man skulle bli ännu surare och behöva linda klubben runt huvet på nån stackare.

Men tänkte lite att nån kvällsträning ville jag ha, fick bli löpbandet. Alla mina konditionspass består oftast bara av 25-35 min. Bestämmde mig för att kolla hur kroppen funkade lite efter denna tid. ställde timern på 60 min så började min svin sura kropp att springa Kändes bra rakt igenom. Milen hade jag efter 56min och 17 sek.. och 700 meter till på resterande tid. snitt hastighet 10.7km/h

Nytt rekord på milen, men inget anteckning på dessa siffror eftersom det inte är utomhus.
Men givetvis är jag nöjd..(jävligt nöjd)

Och humöret? ja på topp behövde bara svettas lite.

Och till alla som såg eller pratat med mig innan kl 18 idag, förlåt=)

måndag 29 november 2010

måndag, en mycket bra måndag

Började dagen med ett dåligt humör, höll det lite inom mig för att skona mina nära här hemma.
Blev en liten morgonpromenad runt 13 tiden på ca45 min. Nu var jag istället på ett strålande humör. Fick med hela familjen att plöja lite promenad snö.

Pratat lite med coach(Johan Strömqvist) idag, tycker väl som jag att vädret begränsar en lite, min vi ska givetvis tuffa på så gått det går. kanske hålla igen lite grann med övningar som kan orsaka halka/benbrott=)
Han berättade vad han skulle träna idag så då fick jag med ett ryck, skulle ju egentligen vila idag med.

Blev en runda på löpbandet. Startade drog på maxhastighet som är 12km/h tänkte jag skulle stå så länge som jag orkade i den farten utan att ramla av. Efter 10 min tänkte jag att jag klarar lätt 30 min. efter 12 min så hade jag ändrat den uppfattningen. 25 minuter blev det och sen jogga ner i 5 min. Det som är mycket trevligt med detta är att jag gjorde med andra ord 5km på 25 min som skulle kunna vara ett nytt 5km rekord för mig. Dock kommer jag inte se detta som ett rekord. Så pass mycket enklare att springa på ett löpband. man kan inte sänka tempo när det blir tungt, då ramlar man av=) ser detta mer som att jag för tillfället har det inom mig att jag även ute kanske skulle kunna springa 5km på 25 min, men inget jag ska testa på en stund

Nu var det mat
köttgryta med potatis, mycket bra gjort Charlotte.

Nu på kvällen fick det bli 1H på gymmet, kändes bra körde idag på 15 reps. Ett par ggr till på 15 så är det snart inne i psyket..

På måndagar har jag invägning med en grupp bantande bantare. Själv gick jag ner denna veckan 1,5kg Lite tråkigt eftersom jag i fredags låg på -2kg och det är lika med 25kg totalt.. så egentligen är jag idag på invägningen minus 24,5. men det gör mig inte så mycket imorgon är det säkert 25 ändå

hela dagen har jag nog mest gått och trallat,

Hoppas eran Måndag har varit lika trevlig som min

söndag 28 november 2010

Söndag

idag har jag vilardag. Har tagit vilodagen på alvar, lite promenad med hunden och skottat en hel del snö. Ingen motion över det vanliga dagliga.

dagen förgyldes med familjen och julstäd och julpyntande.

Imorgon har jag invägning med de övriga i gänget som håller på att tappa vikt, hoppas att julbordet igår inte tog allt för hårt.

Veckan tycker jag har gått bra, Fick en övning i fredagskväll av coach som jag gärna hade gjort i helgen, men vädret satte lite käppar i benen så får knepa in det i veckan som kommer istället.

Har lite förväntningar på veckan som kommer. Väntar på min nya träningscykel som ska komma på posten. Väntar på en tidning jag blev premunant( stavas inte så, jag vet) på i veckan som heter aktiv träning. där det földe med en pulsklocka med bröstband som går att koppla till usb på datorn.. väntar även på pulsklockor som jag beställt över ebay, har nån över om nån villha.

Får se hur kommande vecka blir. Men förtillfället så känns det som den kommer bli hård. och jag gillar

Tack alla läsare för denna veckan blev lite över 120 sidvisningar å det är jag mycket glad över. Bra att ni ser till att jag inte ligger på latsidan.

lördag 27 november 2010

Lördag. Förena nytta med nöje

Vaknade och hade fått sms avisering på ett paket.
Tog bilen och skulle hämta ut det, packade även löparskorna och mp3 spelaren. Där finns nämligen en fin backe att köra backträning i. Tyvärr så var jag förste man som besökte eljusspåret, med andra ord ca 2 dm ny snö. En tugga i det sura äpplet och sen sätta fart på benen.
Var faktiskt ganska mör efter joggingen fram till backen i all snö. Väl där framme så blir det 100% 5 ggr upp för den ca 40 meter långa backen. Efter jag var färdig och fyllt benen med mjölksyra blev det en jogging tillbaka mot bilen.

Hemma klär vi på ungarna vinterkläder, dags för pulk race. I vanliga fall hade jag nog tyckt att det är rätt jobbigt att dra pulkan uppför backen hela tiden. Idag var det ju backträning så det var ju bara att kämpa på. Ca 30 min med 100% rush upp för backen med Nova i pulkan gjorde susen.

Hemma lite mat och kaffe. Charlotte går ut en runda, när hon kommer hem så blir det ett sista pass för dagen. Crosstrainer på jobbet i 45 minuter. Kändes bra tills jag skulle börja blanda in massa tempohöjningar. Körde tiden ut men var väldigt orklös. Ikväll är vi iväg på julbord så bloggar från mobilen. Känner mig faktiskt nästan sjuk. Är helt slut är jag. Tror det har varit lite hårt i 2 dagarn nu. Bestämmt mig för 2 dagars benvila, även om jag känner mig ok imorgon. Får bli promenader och lite gym istället. Kanske en runda på boxningssäcken för att få flåsa lite.

Ha en fortsatt trevlig lördag kväll
Over and out

fredag 26 november 2010

Fredag lyckad mat njutning

Idag var det fredag när man vakna, gick upp lite tidigare än vanligt.. Valet stod mellan löpband eller ut en runda på snötäckta vägar. Idag var det enkelt, blev en intervall runda utomhus. Inte alls så halt och otäckt som jag trodde det skulle vara. Sprang man på lite på sidan av vägen så var det nästan som magneter under fötterna. Gjorde intervallerna på telefonen innan jag började. 5min uppvärmning och sedan 3min lungt och sen 3min förhöjt tempo och detta gånger 6.
3 min kändes precis lagom i denna form av intervall. gick kanon tills sista intervallen, oskottat 2 dm snö över en äng. När tanten säger till mig att nu är det dags att öka tempot. Fanns inte en möjlighet att öka glad att jag fortsatte överhuvetaget så jobbigt det var, men annars gick det kanon. När jag tryckte stopp på mobilen och var klar hade satan tagit över telefonen. Hade nämligen sprungit 6km 660 meter altså 6.66.
Tanken var att jag skulle jogga ner 5 min vilket var väldigt tungt så det blev att gå 5 min istället

Idag så leker jag å min käre sambo "halv 8 hos mig". Eftersom det var en rätt matig förrätt så tog vi detta som lite förmåltid.. Västerbotten paj. Mycket mumma 10 points

Efter middagen blev det lite kaffe sen ut med hund och barnvagn på 1H promenad.

Hemma och umgås en liten stund, och nu skulle Charlotte börja på huverätten. Eftersom jag inte fick vara med i köket så satte jag Nova framför en film och sen smet till gymmet i 1H.
Bröst biceps mage. Tyvärr så ligger jag kvar lite i hur jag tränade för många år sedan. Jag vill ligga på 15 reps ggr 3. Kör för tillfället 10 ev 12 ggr 3. Tror detta är lite psykiskt. Innan när jag gymmade så låg jag på 6 ggr 4 reps vissa övningar t.o.m 4ggr4 reps. Tungt skulle det va. idag har jag lite andra mål med träningen. Men man ska träna så man tycker det är kul så en stund till ligger jag kvar på 10 ggr 3

När man kom hem var det Varmrätt.

Potatisgratäng med rullad lövbit med ost champ och lök blandning i . Fint upplagt med sallad och en go sås.
Fick bli en liten bira till mat(fy skäms, men gott satan)

Efterrätt Cheescake.
Riktigt gott var det.

Hon är duktig tjejen min.

Nu ska jag spendera resten av denna fredag med alla mina 3 tjejer i soffan.

onsdag 24 november 2010

Onsdag Benslackt

Innan jag gick hem från jobbet i morse så blev det ett 30 mins pass på motionsykeln. Jag har nog inte tagit ut mig så hårt sen jag låg i lumpen, blod svett och tårar(fast utan blod).  Första 10 min på cykeln har jag som uppvärmning.. Efter dom 10 så ville jag göra det bästa jag kunde för varje minut. Ville att när jag skulle gå av cykeln 20 min senare, ska jag inte kunna säga jag hade kunnat gett lite till. Givetvis fick jag hålla igen lite för att orka de 20 min. la en liten motståndshöjning var 5 minut som höll i sig i 1 minut varje gång. Sista 5 minutrarna på passet förstod jag att man klarar med än vad man tror. Och här kommer det en tempohöjning med 10 RPM per minut. När jag gick av cykeln så kände jag att jag kunde inte gjort det hårdare. Somnade hemma med ett lite leende och ett bra gjort..

Vaknade och skulle ut på backträning. Fick tyvärr hoppa över den tanken, mina ben hade aldrig gått med på det. Blev en promenad på 1.5H istället.

Eftersom jag har lite på känn att benen har gjort sitt för tillfället så blev det en kort jogging på 3 km nu på kvällen. Mycket lungt tempo, inga tempohöjningar överhuvetaget och tog inte ut mig nånstans. avslutar efter den rundan med 20 min streching.

Nu behöver jag en benvila. sista passet idag känns rätt bra att avsluta med inför en benviladag.

Cykeln har verkligen tagit kol på mig de 2 sista dagarna. Oj vad den ska få igen

Allt för idag,
hade bra i kylan

tisdag 23 november 2010

Tisdag=snö

Har lovat mig själv att snön inte ska få hindra mig från att ta mig ut, idag var jag rätt glad att jag inte hade nått som jag skulle göra ute. 5cm snöslaks är inget vidare.

Började dagen men 12km på träningscykel, första 10 minutrarna var jag lite osams med mina ben och cykeln. Löste det genom att höja tempot. Vilken skillnad det blev direkt. Fick lite mera klös i benen och så fort flåset började kommaigång så var vi sams direkt. Så pass sams så vi ska träffas imorgon bitti igen. Men det där med cykel är en klockren mjölksyreträning. 30 min mer eller mindre konstant mjölksyra..

Efter dagens sömn så vaknade man försent och kikar ut genom fönstret. Piss snöar och är plus, där med dom 5cm snöslask man inte är så sugen på, min promenad vän tackade nej till dagens promenad så jag tog en 20 mins raskpromenad hemma på löpbandet.

På kvällen kom träningskläderna på för 1 timmes innebandy. Vi var väldigt mycket folk idag kändes inte riktigt att jag fick ut så mycket av det. Är rätt skönt att göra något utan att tänka att man måste prestera.

Idag bokades Göteborgsvarvet 1060 kr fattigare var av 500 utav dom kommer att gå till barncancerfonden.
har för mig att loppet går den 28man så ca 6 månader dit..

pga att det inte blev nån snöslask promenad idag så fick även inte hunden sin promenad idag, löste det genom att intruducera han för löpbandet.. blev 5 min i 2km/h nåra sånna å han kanske uppskattar det sen

En vän med namn Glenn, skrev en vettig grej. "Genom att försöka med det omöjliga så når man den högsta nivån av det möjliga". Det citat blir att ha som närmsta tanke när det är som tuffast

måndag 22 november 2010

måndag/ben vila

Måndag
Gick upp vid 13 tiden åt lite middag till frulle.
13,45 gick en promenad på 6km. Inge vidare eftersom jag har fått skavsår i mellangården efter söndagens löpning.
Träningsverk i låren, märkligt eftersom jag tycker att träningsverks stadiet borde vara över nu från midjan och neråt.
Men betyder ju bara att jag använde mig utav en helt ny nivå.
17,10 gymmet 18.00
körde igenom alla de större muskelgrupperna i överkroppen. Kändes bra idag. Magen fick sig en ordentlig omgång.
10 min streching efteråt. Hem i snöstormen och väl där hemma blev det hemmafixat pommes och Kebab,
nu blir det en stund i soffan innan det blir att jobba, kramas lite med henne som gör detta möjligt..

söndag 21 november 2010

Uppstart av Mitt svett från min kropp

Tänkte jag skulle starta en blogg för att logg föra min träning och mina mål.

Jag startade min vikt resa detta året vecka 33. Andledningen att jag starta en vikt nedgång var pga svårt att andas och anfådd en kväll när vi skulle ut på krogen.
Bestämmde mig redan dagen efter att jag skulle börja gör nått åt min övervikt. Jag vägde då 111.6 kg
Med att hålla ner på storlek på portioner av mat och milvis av promenader så är jag idag nere på 89 kg altså 9 kg kvar till målet..

när jag vägde ca 92 kg så började jag känna mig mycket lättare och mer energirik. Tänkte att jag skulle prova på att jogga. Började för nångra veckor sedan att springa. totalt döfött var det. Första rundan blev 4.1 km helt slut och tyckte själv att min snitt hastighet var aldeles för hög, snitt hastigheten låg då på nästan exakt 9km/h.
Några dagar efter ville jag göra ett nytt försök tänkte att jag skulle ta en 3 km runda istället i samma tempo som innan för att inte ta ut mig för hårt, slutade med 1.9 km i rätt tempo. Var tvungen att ge upp pga det värkte i ryggen och benhinnorna. Motivationen dog tyvärr helt och kände inte alls för att fortsätta jogga,

Men en vecka efter den dagen så ville jag prova igen blev då 5km i samma tempo och det funkade kanon,
Nu började tankarna och en dröm bildas om göteborgsvarvet. Dit är det en lång väg, en väg jag kommer att klara av en väg som kommer kräva Mitt svett från min kropp

Idag fungerar löpningen bra, de tiderna som ligger nu är
5km på 28:03
10km på 1:04:57

Mitt första del mål är 5km under 26min(25:59 är godkänt)
och milen under 1H

sätten som jag kommer att ta mig till alla milstolpar på
Löpning i alla dess former
Löpband
Styrketräning för att bygga uthållighet i överkroppen, inte bygga några jätte muskler
Lång promenader
Motionscykel

på återseende
reserverar mig för stavning och gramatik