måndag 7 november 2011

mysteriet med axeln

Alla som läser här ibland vet att jag har en axel som jävlas lite. Detta fick jag pga att jag tränade för att klara 100 armhävningar irad. En kväll när jag höll på med detta så får jag plötsligt ont som fan i axeln men korkad som man är så fortsätter jag. Detta resulterade i att missa gymmet i 4 veckor plus att jag ätit fruktansvärt mycket värktabletter och smörjt med voltaren gel.

Har haft ont som en gris och armen har inte gått och använda i vissa vinklar, Speciellt få armen över huvet har varit ett bekymmer. Efter all vila från gymmet och alla salvor och piller så har det inte blivit det minsta bättre förens i lördags..

Jag var hemma hos min syster och härjade lite med min bror när det plötsligt smäller till i axeln och det gör så ont så jag vet knappt om jag ska skratta eller gråta. Senare under dagen så har jag fortfarande ont men märker dock att jag har en helt annan funktionell bit i axeln. Dagen efter så har jag min axel tillbaka. Idag låg jag på gymmet och lyfte hantlar t.o.m över huvet, givetvis lätt och försiktigt.

Frågan lyder
Kan det vara så att jag har gått runt i 1 månad med en axel som har hoppat ur led eller är det nån sena som har råkat blivit spänd över nått i axeln. Med tanke på att det bara behövdes en smäll så var allt löst. Hur som helst så känns det bra att slippa skiten..

Nu ska jag börja gymma försiktigt igen. Kommer få ta det försiktigt nån vecka här för att se så det funkar.

Nehe tack hej

onsdag 2 november 2011

enhjuling race

Igår fick det bli att testa enhjulingen till jobbet.. 70 minuter tog det ungefär att ta mig de 8.3km och var riktigt gris jobbigt.. Tyvärr så hade jag oturen att grusvägarna var ny sladdade så de var rätt mjuka och sen kolsvart med enbart en pannlampa gjorde inte saken jätte lätt. Kom väll ett par 100 meter i sträck innan jag ramlade av. Men när jag väl var ute på asfalten så åkte jag bara av 1 gång på de resterande 4 km.

När jag skulle hem så var mellangården rätt sönder=) och hade inte heller tiden att lägga på att cykla den hem så jag knöt dojjorna och sprang hem. 8.3 km i 4.55 tempo. och det är tyvärr det fortaste jag kan springa av nån anledning.. Första 3 km låg jag 4:30 som jag tycker annars är min fart men sen som vanligt går luften ur mig. Får nog kalla det att jag har otur med löpningen för tillfället. Sen springer jag ju oftast genom bäcksvart skog med en panllampa som lyser nån meter framför fötterna och det är tyvärr ingen motivations höjjare..
Från att egentligen inte fuskat nått med löpningen och bara se att det går sämre och sämre
Får hoppas att det egentligen finns inom mig och att det är mörkret och hösten som får benen att vilja ta det lite lungt. Ska ge mig ut nån dag i dagsljus och ge mig själv en riktig omgång...

Gymmet på jobbet jag skrev om för nån vecka sedan har fått ett litet bakslag. platsen som vi tänkte använda är alldeles för liten, så pass liten så att det är en omöjlighet. Det finns en bra plats på företaget som hade varit perfekt dock tror jag inte att dom kommer låta oss ha den. Frågan är ju fri, svårt i uppförsbacke och med en ledning som egentligen inte är det minsta intresserade. Tyvärr får man känslan av att vi som jobbar ihop deras siffror på pappret bara är en siffra på ett annat papper= en service fri maskin..

Idag vet jag inte om det blir nått tränande. Rätt trött idag och är väll kanske ett tecken på att jag inte borde träna.

Hej på er i höstmörkret

måndag 31 oktober 2011

Snabbis

Ont om blogg tid men lägger ett litet inlägg
Nu är fitness festivalen inbokad. Det blir i anslutning till min och charlottes årliga göteborgsresa över jul.. I år ska vi bo på ett hotel mitt i smeten i göteborg det kommer bli kanon. Träningen denna veckan gick kanon allt från bara promenader löpning gym för underkropp eller cykling jag lyckades få in i snitt en timma om agen utan att överträna nått..
Axeln är fortfarande dålig men kan däremot använda den armen relativt normalt.. Efter nästa helg ska jag försöka börja lyfta lite skrot igen

Igår blev det film löpning med ungarna.. Ungarna satt i soffan och tittade på den nya smurfarna filmen och jag sprang brevid 12km på löpbandet. Helt ok att springa och kolla filmsamtidigt, däremot så suger lpbband överhuvetaget..

Tycker löpningen har börjat funka igen, ska försöka springa rätt mycket denna veckan med, fast fortfarande ta det lungt vad gällande tempo, annars tappar jag motivationen.

Nej nu måste jag dra.. Två avsintt prisonbreak innan jag sätter mig på cykeln till jobbet.. Inte en minut att förlora

torsdag 27 oktober 2011

Mycket på gång

Idag tog jag in löpbandet och sprang igenom ett avsnitt vänner och tv4 nyheterna=) även fast löpningen gått segt så känns det nu rätt trevligt igen. Nu har jag gott om tid att springa också när min axel är paj.

Axeln känns lite bättre idag, jag kan få upp armen till huvet och tex tvätta året i allafall som var en omöjlighet för nån dag sedan så det går frammåt..
Hoppas på att jag bara behöver ha hel vila från gymmet hela nästa vecka och att jag sen kan börja lite förssiktigt igen, ska däremot aldrig mer i mitt liv göra armhävningar.

Har sakta men säkert dragit i gång ett litet projekt om att skaffa gym på jobbet. Det känns väldigt positivt och jag tror att det kommer att ros i land denna gången. Och om det blir så ska jag nog börja köra mer fitness inriktad träning. fitness five grejern är nått som jag börjat få lite intresse för. Första helgen i december är det fitness festivalen i Göteborg, förhoppningsvis så ska jag dit och tror att det kommer bli svinkul..

Öob kör en kampanj nu igen med löpband som har upp till 16 km hastighet för 3500. Sist dom hade det så blev det inget pga snålhet. Denna gången kommer jag nog missa det pga fattigdom=) ska försöka kolla över myntfacket i plånkan å se om jag ska slå till.

Pga av lite dåliga eller uteblivna resultat på mina tränade tjejer så har jag nu dragit igång ett litet projekt för att man i början av veckan planerar allt från kakor kost och träning. Man får ett visst antal poöng för varje kategori man klarar.

I början på vecka ska man uppskatta och planera sin vecka med både kost och träning, i slutet i veckan ska man ha nått sitt mål i poäng. Detta hoppas jag kommer ge resultat. Vi är inne i vecka 3 nu och efter denna ska vi utvärdera lite och eventuellt göra om lite. Max poäng per vecka är 123 och de var mitt mål denna veckan. Det suger. Finns inget utrymme för nått "fusk" måste träna kroppseffektivt i 7 dagar äta efter mitt kosttänk jag kör nu. Och betyder även ingen alkohol ingen läsk inte ett enda popcorn. Men men kommer vara nöjd när jag klarar det men ångrar att jag inte gav utrymme för popcorn i allafall på lördagen.

Nehe tack hej

onsdag 26 oktober 2011

Ovana ben

Igår blev det 8.3 km löpning till jobbet i mys fart. Och hem på morgon fast valde en liten kortare väg på 7 km i ännu mera mysfart.. fast för mig är det för tillfället ingen mysfart. jag har flåset och konditionen men alldeles för dåligt ork i benen. Att gå från ca 4 löprunder i veckan till att halvera till 2 st har fått förödande konsikvenser. ävecn om jag springer sakta så blir en runda på 8 km rätt utmanande, får nog trappa upp lite..

Idag vart det kroppsövningar framför tvn. Körde på 25 minuter mage och ben och var faktiskt riktigt slut efteråt.. Tycker sånna spontana pass som man bara slänger sig på golvet är bland de roligaste...

Axeln är tyvärr ännu sämre än sist, börjar det inte bli bättre efter helgen så kommer jag nog sjukanmäla mig. Jag har inte speciellt tungt jobb, men däremot så behöver man ibland lyfta pallkragar och pallar för hand och detta gör varje gång riktigt ont och hjälper mig ju inte direkt att bli bättre. Men hoppas att jag slipper det alternativet..

Idag har vi börjat kika på resor här hemma. först ska vi försöka komma i väg på en kryssning över en hel helg kronglar dock lite med barnvakt.. Sen har vi börjat kika lite på bröllopsresa och det kommer bli en trevlig historia..

Allt för idag

tisdag 25 oktober 2011

paj och pannkaka

precis så känns min gymsatsning. Axeln är tyvärr helt paj och har problem med den även utanför gymmet. Tydligen en inflamerad slemsäck. 1 vecka ska jag ta 2 alvedon + 1 ipren 3 gånger om dan.. väldans massa piller blir det. Börjar det inte bli bättre efter 1 vecka så är det läkaren igen som gäller, men om det nu skulle bli bra så kan jag nog glömma på att lasta på massa vikter på ett tag framöver.

Förövrigt så känns mina 3000 kcal som en rätt stabil mängd. ökar lite mindre än 0,5 i vecka så det känns perfekt. Dock nu när jag inte kan vara på gymmet så får jag nog sänka lite och börja springa lite mer istället.

Jag var i Kumla i helgen då jag vaknade lite tidigare än klockan på lördagsmorgonen så passade jag på att jogga 8 km. Riktigt trevligt att ta en runda på sina gamla gator.

Idag var jag hos företagshälsan på jobbet och tog massa tester på olika värden och annat. Även han jag pratade med axeln om. Det roliga med detta besöken var att jag fick se alla mina gamla värden från 2007. Dom var absolut inte dåliga då men däremnot så var dom otäckt bra nu. Skulle vilja prova att sätta in alla de värdena jag hade för endag och bara känna hur det känns.

Ibland får jag höra att -du tränar för mycket.. - hur fan har du tid. och så vidare.
Angående tiden så tar det mig 1-1.5 timma om dan. I gengäld så tittar jag istortsett aldrig på tv. Jag har ingen aning om vad det går för program idag. Och om man räknar hur mycket mer jag orkar göra och har ork till att göra så är denna timman rätt enkel att räkna ihop.

Har man träning som endel av sin vardag så får man in massor av andra saker också på ren automatik, och man planerar även sina dagar så tiden räcker till bättre.

Nehe nu ska jag knyta dojjorna och springa till jobbet. hej så länge

tisdag 18 oktober 2011

Hej

Det som tar mest tid i mitt fall gällande träning det är nog allt loggande om träning. Nu har jag 2 sidor som jag följer upp alla träningspass på plus att jag loggar min morgon puls varje vecka och att jag nu räknar allt jag äter in i minsta lilla kalori..

Inte för att jag ska gå ner i vikt mer för att jag nu har tänkt och satsa till våren på att bygga på mig lite muskler. Så all jag stoppar i mig kommer upp på en lista så jag ser exakt hur mycket proteiner, fett, kolhydrater, omättat, mättat, fibrer, vitaminer, kalcium, osv jag får i mig. Fy fan vad jobbigt tänker nog många nu. Tycker faktiskt det är skit kul och ha 100% koll på vilken bränsle min kropp går på. Förtillfället håller jag på och testar lite vilken kcal nivå jag ska ligga på. Veckan som gick så snittade jag 3000 kcal med fokus på ca 2g protein per kroppsvikt om dan.. Det reulterade i -0,3 på vågen men upp 0,2kg i muskler. Så det är väll bra..
Men jag ska försöka äta lite mer för att kunna bygga optimalt, men det känns som jag inte gör annat än och äter. 3000 kcal är skit mycket mat om man äter nyttigt och näringsrikt.

Löpningen går lite till och från sprang för nån dag sedan 13km på 60 min och det är väll hyfsat, dock var jag riktigt trött och en grym träningsvärk efteråt. Löpningen kommer att bli lite åt sidosatt nu, men ska försöka hålla det till mellan 2-3 pass i veckan i allafall..

Träningen fungerar överlag bra har en axel som strular lite men annars känns kroppen kanon. Skulle tro att det är kosten som gör att kroppen annars känns så hel som den gör..

Det hade varit kul och ta lite bilder nu och sen jämnföringsbilder till våren. Får se hur det blir med det där, eller rättare sagt om jag lägger ut det här=)

Allt för idag


lördag 17 september 2011

Bilderna från min sista löprunda i turkiet










Igår fredags så testade jag nått rätt trevligt. Först cyklade jag 9 km sen ett back pass med 10 back intervaller på 105 meter och sedan cykel hem igen på 10 km. Annorlunda och lite lekfullt och känslan av att vara seriös lös med sin frånvaro.. Riktigt kul var det.. Back passen var riktigt tuffa med ett snitt på 3:55tempo trodde att det skulle vara riktigt tufft att sätta sig på cykeln hem sen men det gick förvånans värt bra.

Idag kollade jag pulsen när jag vaknade och fortfarande låg kvar i sängen. 42 slag/min det skvallrar lite om en formtopp. Pga av detta så blir det i veckan att testa ett mål som länge har hängt över mig, nämligen 5 km under 20 minuter.

Idag tog jag även beslutet att cykla vasan  nästa år med Ola, ska bli riktigt trevligt. Har ju länge funderat på att dra ner på konditons träningen och bygga lite mukkler istället. Men så skönt med en pigg och alert kropp så det får nog vänta och ska jag hänga med nästa år i vasan så kan konditon behövas.. Och inte att tala om gbg varvet nästa år som tanken är att jag ska springa under 1:40 eller inte tanken, under det ska jag snarare mer åt 1:30 hållet. Ne länge leve konditions träning.

Idag var jag i Grann byn och uträttade lite ärenden och hem därefrån fick det bli en slö slask löpning på på 7 km.. Nu ska jag pausa benen under hela morgon dagen i allafall.

Idag har jag bara mina armhävningar som jag tampas med kvar för dagen.

Denna veckan börjar ta slut och det blev 4 gym pass 85km cykling och 28km löpning, lite för lite löpning men det har varit bra kvalitetspass. Nästa vecka kommer vara tuff att hinna med nån träning.. Får se vad som händer

allt för idag

Funderar på Vätternrunt med en enhjuling. undrar om nån gjort det innan.

Nehe tack hej

torsdag 15 september 2011

Turkland

Första morgonen jag vaknade i turkiet så fick det bli en liten löprunda. Klockan var 08:15 när jag tog mina första steg. Det var redan nu rätt så varmt ute men alla stora hotel skuggade min väg som jag sprang längs stranden. 2,5km åt ena hållet sprang jag sen vände jag och sprang tillbaka. Ingen vidare runda. På min ena sida hade jag solstolar och på den andra sidan hade jag hotell, och så såg hela rundan ut. På tillbaka vägen hade solen nått över hotellen och gassade nu ordentligt och försod nu att vill jag löpa så är det uppe med tuppen som gäller.

Nästa runda jag ger mig ut på går jag istället upp kl 7 och väljer en helt annan runda. Nu börjar det bli lite trevligare med gamla ruiner och över fattigt kvarter men havet som konstant granne. Höll på att bli frukost åt en rottweiler hane.

Pga av erfarenheten av den heta solen så tog jag inte ut svängarna alltför mycket.

Varje dag efter 16 fikat så körde jag igenom mitt pushup projekt och lite situps bara för att slippa börja om igen när man kom hem, så fick nog ihop ca 30 min nästan varje dag med golv gymnastik, plus 2km simning utöver min löpning
.
Min 3 löprunda började istället vid 06:30 för att kunna ta ut svängarna lite innan solen tittade fram. Denna rundan kan vara bland den bästa genom tiderna.
Jag börjar först genom alla hotell och solstolar sen vidare genom staden där jag får kämpa med det värsta till backar som jag varit med om. Börjar känna igen mig lite och hittar så jag kan springa förbi ett gammalt hotell som jag och charlotte bodde på för flera år sedan, väckte endel trevliga minnen. Vidare förbi en sovande kamel och en lösdrivande åsna(hur ofta får man se detta) förbi en extremt stor moské och nu viker jag av mot havet för då vet jag att jag hittar hem igen. Jag springer över nån motorliknande väg och över en vall och nu var jag framme vid ett ställe som jag kallade öknen, här hade jag sprungit dagen innan. Istort sett bara sand ingen växtlighet och nu fick jag vara med om nått riktigt häftigt. Jag råkade nämligen komma upp precis bakom en hundflock på mellan 20-30 vilda hundar. Detta var riktigt häftigt att se i verkligheten men lite osäker var man ju samtidigt.
När jag sprungit över öknen kommer jag fram till en strand resturang där jag väljer att springa längs med stranden för att slippa den hungriga rottweilern som dagen innan ville ha mig som frukost, istället fick jag på häng av en annan hund som först ville leka men som sen joggade vid minsida hela stranden på ca 500 meter, riktigt mysigt och nu hade solen börjat visa sig över havet.
Sista biten hem sprang jag över båthamnen och fick se alla gamla båtar sen vidare genom shopping gatan som var riktigt grisig med sopor och annat gris som absolut inte visas når turisterna egentligen är vakna. När jag kom hem väckte jag charlotte för att berätta allt jag fått se, riktigt uppskruvad var jag. Rundan blev 10 km

Sista dagen bestämmde jag att springa exakt samma runda fast med kameran i högsta hugg. Tyvär så fick jag varken se kamelen eller åsnan pga jag inte riktigt hittade dit.
Det tråkigaste var att hundflocken inte heller var där. Men Jag fick jätte mycket andra trevliga kort från rundan. Jag lyckades även filma när jag springer förbi rottweilern som vill ha mig som middag. Helt underbart att få löpa ett par mil i ett annat land eller få simma ett par km i havet. Nästa resa vi ska på kommer gå till mauritsius och givetvis åker jag inte utan dojjor.

Igår blev det 5 km promenad och ett bröst och rygg pass på gymmet

onsdag 14 september 2011

Vi backar ett par steg

Sist jag skrev så kändes det som jag bara hastade ihop något. Men jag ska ju skriva om det som är kul att läsa och inte bara att jag springer. Jag backar tillbaka till midnatsloppet
Vi stack till göteborg på lördags morgonen, jäkligt laddade spelade hög musik i bilen och sjöng. Stämningen var på topp. Jag var som sagt förkyld ch jag över konsumerar alltid vatten när jag är sjuk. Tror jag stannade och pissade 3 gånger innan halmstad charlotte var måttligt road av alla stopp. Väl framme i götet så checkar vi in på hotellet, vi brukar alltid sova på gothia hotell men tänkte att vi denna gången Skulle prova ntt annat. Det blev ett hotell som hette apple. Riktigt gris hotell, omordänt slitet och rätt äckligt faktiskt, dock var maten kanon.  Efter vi instalerat oss tog vi cyklarna på en 5km tripp för att hämta ut våran startpåse på stadium, passade även på att köpa skosnören för att stödja barncancerfonden. 5 km cykel tillbaka till hotellet för att ta en liten tupplur( varför åka spårvagn när cykel finns)
När vi vaknar käkar vi en stabil lunchsen cykeln tillbaka till startområdet 2 timmar innan start.

Jag brukar alltid vilja vara ute igod tid på lopp för att se sig om kring och snacka lite skit med försäljare och kolla lite på utrustning. Men det fanns inget att titta på så vi satt i ett parkeringshus för att fly regnet och väntade på start. Vi skulle starta kl 10:15 men starten blev försenad så vi kom inte iväg förens kl23 snacka om kall och stel när starten väl gick. Efter vi sprungit över den ler välling som var startområde så var vi på väg genom göteborg. Jsg bara älskar göteborg som stad att springa i. Utmanande med alla backar långa korta branta flacka göteborg äger i att bjuda på härlig löpning. Loppet gick bra faktiskt riktigt bra vi gick imål på 1 tim och 10 min och jag tvivlade faktiskt att charlotte skulle fixa det, pga träningen avtog under semestern men hon kämpade som satan och fy fan vad trevligt vi hade längs banan. När vi gick imål så skulle vi ta våran förtjänta banan och kexchoklad. Allt var slut så hungriga och möra fick vi nöja oss med vår medalj. Pga av den sena starttiden var pizzerior och mc donalds stängt men vi lyckades få tag i ett natt öppet statoil där vi kunde handla lite "återhämtni gs mat" och prata med fyllon=) väl på hotellet så säger charlottes kropp ifrån och frossan drar igång och även en liten spya så det var nog rätt tufft utan att hon vill erkänna det.  Men eftersom jag helre cyklar en att åka spårvagn så blev det samanlagt 20 km cykling den dagen också=) vi ska lätt springa nästa år igen.

I förrgår tränade jag vader på gym och axlar. Hade grym träningsvärk i vaderna igår men det var bara knyta dojorna och riva av 15 km. Sprang på 1tim och 10 min ett snitt på 4:43 och nån timma efter blev det cykeln till jobbet.

Nästa gång jag skriver så ska jag skriva om träningen i turkiet som var riktigt härlig faktiskt


måndag 12 september 2011

Ja jag lever

Det har nu gått rätt länge sen jag skrev nått här sist. Synd faktiskt för tycker själv att det är rätt roligt att blogga. Träningen går kanon för min del, precis kommit ur en förkylning och känner mig rätså bra i form. 

Men för att backa ett par steg bakåt. Jag och Charlotte sprang midnatsloppet ihop, tyvärr var detta också min förkylningstopp men jag försökte ändå att ta mig runt och det gick bra. Charlotte sprang hela milen utan några större problem och känslan över mål att ha gjort ett lopp tillsammas var total. 

Arrangemanget midnattsloppet var dock ingen höjdare så jävla många missar av arrangörerna men själva löpar upplevelsen var kanon. Vi kommer absolut att springa detta lopp varje år. 

Precis hemkommen från turkiet där vi varit på semester en vecka. Givetvis var löpardojjorna med och veckan slutade på 3 mil löpning och 2 km simning i havet. Rätt häftigt att löpa i ett annat land och få uppleva saker en vanlig resenär skulle ha missat. 

Rundorna i turkiet var lugna pga av värmen, så igår fick det äntligen bli lite tempo i benen 5 st 800 meters intervaller med 200 meter gång emellan snittet låg på 3.55 tempo ca och sista intervallen blev 1.2 km i samma tempo. Efter detta fortsatte jag att springa så den totala sträckan blev 12.5 km på ca56 minuter och det är för mig en rätt bra tid/form med tanke på att jag nästan gått 1 utav kilometrarna. 

För övrigt så har jag dragit igång med gym igen och ger även 100 armhåvnings projektet en ny start. Jag har lite mål pågång men hinner tyvärr inte uppdatera så mycket. Hoppas jag får lite mer tid över om 2 veckor då det stundande brölloppet är över som för tillfället tar mycket tid. Dock bara trevligt. 

Känner att jag är i rätt ok form i hela kroppen faktiskt snittar väll bort mot 5-6 mil i veckan och kanske 4 mil cykel och några gympass på det. Skulle väll vilja tappa nått kg för att verkligen känna mig i form men det tar jag mer seriöst till våren. 
Ska försöka slänga in lite uppdateringar mer ofta nu igen, men nu har ni en liten inblick i vad som händer i allafall. Tack för idag

tisdag 23 augusti 2011

repat mig

idag är jag igång igen,l visst fortfarande lite mör men absolut i helt ok skick.. Cyklade faktiskt till jobbet igår så fick ihop 15 km kändes riktigt bra att få röra lite på sig

Tajt om tid för att skriva en massa idag så jag fattar mig riktigt kort

kört ett axel pass på gymmet och thats it. Dock ska jag springa långa hållet till jobbet på 12 km och sen blir det 8km hem imorgon bitti igen så har lite att se fram emot innan jag ska lägga mig.. Rätt ointrasant egentligen men har inte så mycket annat idag=)


måndag 22 augusti 2011

underbaraste vänner

Jag känner mig som en säck potatis. Både mörbultat sönder skjuten och har konserverat mer brännvin än vad man borde få i sig. Och resultat av detta är en småleende Rikard Ekstrand som är så otroligt tacksam..

Som de flesta vet så har jag och charlotte haft möhippa och svensexa. Absolut en utav våra bästa dagar i livet. Pratar för oss både när jag säger att vi har verkligen fått kännas oss älskade. Så mycket vänner runt omkring oss som vill ge oss så mycket. Igår när alla hade lättat och vi blev ensamma så diskuterade vi hela kvällen och hela natten med att diskutera vilka underbara minnen vi numera bär med oss.

Det bästa med mina vänner är att det är ävens charlottes närmsta vänner och det bästa med Charlottes vänner är att det även är mina närmsta. Och pga av detta så avslutas vår möhippa och svensexa med att slå ihop detta till en enda stor fest. Vilket jävla genidrag, Ni som var här vet  vad jag pratar om. Vi är så oerhört tacksamma för att ni alla är så underbara mot oss. Snart är det dags för bröllop och detta var en försmak på hur den dagen kommer bli, och då är det våran tur att bjuda igen.

Kära vänner tusen tack för vad ni har gett oss, våra armar står alltid öppna här hemma för er.

Givetvis tusen tack till chaufförer, barnvakter, flygpersonal, paintball instruktörer och allt runtikring som gjorde denna dagen möjlig..

Ur tränings synpunkt som denna bloggen egentligen handlar om så tar det ett par dagar innan jag ens funderar på att orka mig på nått sånt

torsdag 18 augusti 2011

dagen efter med en Pod

Innan Loppet så spelade jag in ett litet röst memmo, Och efter loppet så spelade jag också in lite vad som hände och lite tankar kring detta... Kände mig rätt så otrygg i att spela in sånt här så förmodligen inget jag fortsätter med, i så fall för eget bruk. Men idag får ni ta del av det..





den exakta tiden blev 42:18 på 10 km det gav mig en 111 plats utav 800 startade och 5km hade jag efter exakt 21 minuter. så jag tappar 18 sekunder på de sista 5..

allt för idag hoppas ni gillar det. Själv känner jag mig lite nördig=)

tisdag 16 augusti 2011

dagen innan

Sprungit lite och cyklat lite. Nått gym har det inte blivit alls. Idag vilar jag helt inför morgondagens lopp, jag ska ta bilen till jobbet t.o.m.

Jag vet inte alls vart jag står i min träning inför imorgon, känner mig fruktansvärt osäker på vart min kropp är för tillfället. Jag skulle vilja haft nån vecka till på mig egentligen.

Men jag kör upp till Jönköping imorgon och gör mitt bästa. Under 45 min kommer jag vara men frågan är ju mitt mål på 42.59 det är nog värre.
Ska jag ta den tiden så ska jag vara 4 sekunder bättre per km än mitt personbästa på 10km.

Jag vet inte alls hur jag ska lägga upp loppet, om jag ska gå ut i nått slags snitt tempo eller gå ut lugnare och gasa på efter 5km, eventuellt gasa från början. Det enda jag är helt säker på är att jag kommer nog aldrig ha varit så utmattad när jag går över mållinjen, ska jag ens vara i närheten så kommer jag behöva pressa mig själv nått extremt.

Igår cyklade jag lite tidigare till jobbet och tog en lite längre sträcka. Inte jätte långt men ett lite tuffare tempo pass på 12 km för att benen skulle få arbeta lite innan loppet.. Jag känner mig pigg idag och tror att kroppen kommer kännas bra imorgon.

Ne nu ska jag tänka på nått annat imorgon är det kämpa i 43 min som gäller sen är det över

söndag 14 augusti 2011

long time no see

Hej
Får hoppas att det finns några kvar som läser även fast jag inte uppdaterar något. Men nu är det dags att dra igång igen.

Sommaren har varit kanon, vill nästan lägga den i kategorin min bästa sommar. Tränat har jag gjort, jag har varit ute varannan till var 3 dag och löpt men varken några längre distanser eller nått vidare tempo.
Whiskey och ohälsosamm mat har satt sina spår och vågen berättar för mig att jag har 5kg extra på min kropp nu. Inget av detta spelar så stor roll allt av det ska åtgärdas och jag är på gång med det.

Det härligaste med att ha med sig löparskorna vad man än åker är att se alla nya härliga platser. Karlskrona var en sådan plats. En solig förmiddag tog jag en runda på ca 6 km, lätt den mest upplevelserikaste runda någonsin. Det var över en strand uppe i berg ner över en båthamn genom en gammal stad vidare till en ny stad över gammla sten broar och ut på mindre öar och över campingen och hem igen. OTROLIGT vackert karlskrona. Tillbaka och berättade allt för Charlotte och så tog det nån timma så var vi ute på samma runda fast tillsammans. Kommer ha svårt att åka förbi den staden utan löparskorna med hädanefter

Men i träningssynpunkt så är alkoholen den stora boven på min kropp. Men nu blickar jag frammåt med nya mål.

Jag har inhandlat lite nya träningsprylar.
En jogging och cykelvagn, med denna kan jag och charlotte löpa tillsammans med barnen i vagnen. Längsta vi har varit ute är 8 km och det var inga prolem och skjuta den framför mig.
En cykelhjälm och ett par cykelskor och nya däck till cykeln,
ett par nya löparskor så jag har nu 3st olika som jag skiftar mellan..
En ny löparryggsäck så man får med sig vatten och annan mindre packning. denna har varit med på en 15 km runda utan problem.

Veckan som varit har jag dragit igång ordentligt istället för att ara hållt det vid liv..
Cykling har blivit ca 56km och 55km löpning. och idag tog jag tag i ett gympass också som jag faktiskt helt har lagt ner under sommaren..

På Onsdag har jag ett lopp i Jönköping på 10km. Mitt mål har hela tiden vara att springa på 42.59.. Dock är nog detta förtilfället en omöjlighet. Jag är inte i den formen så jag klarar det. Men ska göra mitt bästa för att försöka.. Sprang i veckan som var 10 km med ryggsäck och lite halvsletna ben på 45min men det var väldigt tufft. Får se hur det går det där..

Sen om 2 helger springer jag och Charlotte midnatttsloppet i Göteborg det kommer bli så jävla bra..

Nu till sist lite cred till en god vän som körde ett MTB lopp på 45km på 1:49... Det gav han en 52 plats och en andra plats i hans årsgrupp. Starkt jobbat hoppas vi gör nått spännande lopp ihop under året..

Allt för denna gången men nu kör vi igång igen

söndag 10 juli 2011

svart

det är snart färgen på min kropp, sån jävla tur med vädret..

i förgår regnade det så då passade jag på att löpa lite, blev några 100 meter från 10 km på 43 minuter. Och då började jag väldigt lungt tanken var att jag bara skulle såsa lite, inte förens ett par km jag började gasa på så det känns riktigt bra.

Igår cyklade vi en hel del samanlagt blev det 25km..

tack hej

torsdag 7 juli 2011

Som sagt semester

Yes iväg och campar med turen att ha kanon väder varje dag.

Bloggandet lämnar jag lite åt sidan uner semestern. Gör ett litet försök att komma ihåg vad jag gjort sen sist

Fredags 8 km cykling
Lördag 8km löpnin i skatås motionsspår, underbar upplevelse+ heldag på liseberg så rätt mör efter den dan
Söndag 5 km löpning med charlotte i skatås spåren, lätt att jag ska löpa där igen så fort jag får chansen
Måndag 4 km promenad och senare 2 km löpning, hittade inte flowet i löpningen så jag sket i det istället
Tisdag 10 km cykling
Onsdag 7 + 8 km cykling sen en ca 3km strandpromenad med grillning inblandat
Idag 8 km cykling,2km promenad 6 km cykling till och nu kom jag precis hem från 7 km löpning på halmstads underbara stränder.

Handlat lite na grejer. Blandannat nya cykel skor och en cykel hjälm. Idag köpte vi även en cykel kärra till ungarna för att slippa barnsadlar och dom älskar den.. Den går även att använda som barnvagn så den är verkigen klockren.

Så detta är vad jag har hållits med, så jag har ju inte gett upp däremot njuter jag hällre av semester kvällarna än att sitta å blogga.

Lång passen känns dock bäst att spara till hemmaplan. Tack hej

onsdag 29 juni 2011

Semester

Jag har semester och tar det lite lungt med bloggandet.

Så här ser det ut sen sist jag bloggade
Måndag: 5km promenad 26,17km cykling
Tisdag:Tempo pass på cykel 12,80km med Ola, tufft var det, 1timme senare 11km till i stabilt tempo
Onsdag:8,6km intervall löpning 8st 400meters i 3:30 tempo. med 300meter gång emellan och sedan 6 st sprintintervaller då jag låg på tempo 2:19 som bäst och 2:30 som sämst ca 60 meter.. Hela detta passet kändes lite väl tufft, hettan gjorde sitt men sen så är tiderna lite för tuffa. Men bara joa på så sitter det snart i benen..

Idag blev även lite ryssgympa i 30 min..

Nu packar vi husvagnen för att dra på en ca 3 veckors semester.. givetvis så packar jag både cykel och löparskor, första löppasset blir på fredag i härliga ackiga Göteborg. Ska försöka logga nån gång i veckan i allafall..

I Charlottes fall så jobbar hon på. Igår 4st 400 meters intervaller med snitt 5:30 tempo Här tänker jag hålla kvar henne ett tag och i helgen tänkte jag att jag ska dra runt henne på 5km för att sätta en ny 5km tid.. Riktigt roligt att göra program när hon bara kör på och sviker aldrig, får mig att trappa upp också..

ne tack hej..


söndag 26 juni 2011

50 steg bakåt

En helg full av matfrosseri chips godis popcorn ostbågar nötter läsk sprit öl cider vin med mera listan kan bli hur lång som helst.. Får nog försöka glömma denna helgen för ska jag börja fundera på varför jag bara trycker i mig all piss tills jag knappt kan röra mig så blir jag bara deprimerad.. Skit i det nu

Igår tog jag en löprunda med hunden, men han tycker verkligen inte att det är kul och jag får bara tjata på han så ger nog upp det.. lite över 6km

Idag blev det 7 km Med en envis bakfylla i kroppen plus allt frosseri. 100% så är detta den jobbigaste löprundan jag någonsin gjort. Benen var helt paj och ont i lungorna och ingen ork och kände mig bara klumpig och lam.. 7km med okontrolerad andning ingen som helst teknik i steget och nada glöd.. Försökte gasa men det var helt omöjligt, Hoppas jag aldrig mer ska behöva uppleva sån här skitlöpning.. Hoppas på bättre löpning i veckan

Charlotte gjorde 7.2 km med snitt7.02min/km det tar sig

Ne nu måste jag få fortsätta vara lite bakfull rästen av dagen.
hej på er

torsdag 23 juni 2011

backträning det blev

Total sträcka 4.8km backen var ungefär 85 meter lång. Detta i fullfart 10 gånger upp och ner.. jag snittade ca 3:30 på mina uppfärder, som skjuten ur en kanon..

Detta var i särklass det roligaste löppass jag haft på riktigt länge. Sådan skillnad det är och vara två på backträning än att vara ensam. Även fast vi ligger på helt olika nivåer så blev detta ett ordentligt pass för oss båda.. Idag blev det relativt kort backe men till nästa gång dubblar vi det.. Jag försökte jaga min maxpuls genom att ta ut mig innan backen och sen maxa hela backen men nådde tyvärr bara 95 %. Charlotte nådde däremot 103% av max=) sjukt vad hennes hjärta slår, kan vara så att det slår lite extra för mig=)

Förmodligen tar jag en liten promenad senare men annars tar jag helg fram tills Söndag .

Ha nu en Trevlig Midsommar allesammans, jag inväntar min Syster med hennes familj ska bli jäkla trevligt..

Tack hej

onsdag 22 juni 2011

Hemma gymmet

Ont i Foten igen efter löpningen igår. Jäkla synd att man aldrig kan få känna sig riktigt 100% skadefri alltid är det nått. Egentligen skulle man nog vila i ett par veckor helt, men jag skulle klättra på väggarna så det är inte ett alternativ. Imorgon blir det Backträning å jag ska kämpa allt vad jag kan sen kommer det inte bli nån löpning för mig förens på Söndag så där får jag lite vila..

Idag Blev det gymmet för min del. Bara tok gillar mitt hemmagym, speciellt när det är ny städat som idag..
Jag och Charlotte håller på med en riktig stor röj här hemma och röjer i garderober och samlar släng och säljes grejer. Nu på kvälls kvisten tog jag ett break in i gymmet slackta mig själv i 1 timma sen ut och fortsätta igen.. Riktigt bra gick det med.. Eftersommaren så ska jag ta tag i gym delen ordentligt..

Ne tvätta bilen nu
Tack hej

tisdag 21 juni 2011

Klockan rann iväg

nu orkar jag knappt skriva för klockan är så mycket, tar det lite snabbt bara

Igår så blev det efter inlägget 5km promenad och sen tampas med mina armhävningar. Det nya sättet jag kör på är så tungt så jag drar mig verkligen för att göra dom=) men det är bara att lida med.

Nu på kvällen så var Charlotte på tjejkväll och efter som det är en träningsfas så ligger bilnycklarna så snällt kvar på hyllan så blev istället 11.5km cykel för hennes del=) älskar att plågas. Jag fick vara hemma med Barnen men när dom hade somnat så ställde jag löpbandet ute i det fria och drog av 16 km på 1.20 = 5min/km. Kändes bra.. Nästan lite lallit=) Ne ingen ide och vara tuff vet att jag är inne i en bra fas och det vänder förr eller senare. Men kändes bra idag

tack hej

måndag 20 juni 2011

ny fas en nu fas

Desto längre man kommer i träningen desto tuffare blir det känns det som, idag var det riktigt tufft. återkommer till det

Charlottes första pass nu när det ska trappas upp lite. Jag hade programmerat klockan på 10 st 20sekunders intervaller med 20 sekunder vila mellan varje. Tempot hade jag bara lagt ett min och det var inte över 5:30 tempo. Detta är lite knepigt med så korta intervaller och göra det med en gps klocka. Klockan säger ju givetvis att hon ska öka innan den har uppdaterat hennes fart och när den har hittat farten så är intervallen över ungefär. Detta resulterade i att hon har snittat istället 4:30 på den aktiva tiden. Vilket är kanon då vet jag ju att det finns lite tryck tills nästa pass.. Totalt nästan 6km löpning

Å jag då
ja nu när hon ska hårdtränas så ska inte jag vara sämre. Inga direkt tänkta mål förtillfället, jo blodomloppet under 43. men det ska jag fixa hoppas jag. Sen funderar jag på Berlin marathon tills nästa år. Men vågar inte riktigt bestämma nått innan jag har kännt efter ordentligt om mina knän klarar av en sån träning som det krävs för att kunna springa en mara..

Min Träning i dag var samma runda som Charlotte sprang fast jag hade 800 meters intervaller och 2 min vila  imellan

Första snitt tempo 3:46 andra 3:41tredje 3:47 och sista 3:46min/km.. I sista intervallen så är jag rätt grinig och har en jävla mjölksyra. Så sjukt jobbigt att hålla uppe tempot så länge och man funderar på är det värt det.. Tio tusen tankar hinner fara genom huvet på dessa 800 meter som tar nästan prescis 3 min att springa. Men precis när det är över glömmer man allt man precis tänkte och känner istället där fick ni ben jävlar. Utmattnig kan dra åt h-vete inget som har nått i min kropp att göra i allafall

Rubriken är idag en ny fas en nu fas.. Det är alltid en ny fas det är alltid en nu fas.. Idag är det en ny fas i träningen och den är nu men samma gällde igår och samma gäller om 6 månader bara att den nya nu fasen är bättre sanabbare och råare

hej på er

fredag 17 juni 2011

Nya mål om en tjej(min tjej)

igår la jag pushups projektet från mi telefon åt sidan och drar igång ett eget.. Programmet jag följt innan är ett bra hållaigång program men jag känner att det ger mig för dåligt.. Har därför från lite olika tips och andra program knåpat ihop ett eget..
Orkar inte riktigt förklara hur det går till men ska ge det en månad och sen utvärdera.. Nu gör jag 57 armhävningar i följd och där har jag stått ett jäkla tag så hoppas att jag nu ska ta mig frammåt igen..
Provade mitt nya sätt igår och jag var helt död och har träningsvärk idag så det bådar ju gått..

Idag skulle jag egentligen åkt skateboard, men vädret satte stopp för det så jag kände att jag fick rätt mycket tid över som egentligen var planerad så kostade på mig ett långpass. 22 km blev min tripp och jag han uppleva vindar som nästan kan klassas som storm och regnoväder som var bland det värsta jag skådat, men sista halvan bestod av härligt solsken, mycket trevlig runda.
Det jag saknade som jag ska tänka på nästa gång det är vatten, lämnade det hemma med flit men efter 15-16 km så började jag bli väldigt törstig, antar att kroppen säger till att den behöver vätska för jag blev nästan sjukligt törstig..

Tempot var meningen att det skulle vara rätt lungt men bara efter 6 km så såg jag att jag låg rätt hyfsat i tempo för att vara ett långpass så jag höll i och huxflux så har jag slagit mitt förra halvmara rekord(21.09km) på tiden 1:43:09 som ger mig ett snitt på 4:54 min/km.. Riktigt nöjd faktiskt, men det känns att man fuskat med distansträningen, jag var rätt mör mot slutet och känner att leder har blivit överansträngda idag. Men tempot överlag kändes riktigt bra.. den sista km efter halvmara sträckan höll jag i och kanske t.o.m klev upp ett snäpp i tempo..

Senare på kvällen tog Charlotte samma sträcka på cykeln och snittade 20.6km/h. Riktigt bra i dom vindarna.

Nu Jobbar hon inte längre så nu är löpväjningsperioden över. Jag har anmält oss i gruppen 10 km på 55-59 minuter till Midnattsloppet. Detta är tyvärr jävligt tufft, kanske för tufft?
Eftersom vi har 2 små barn så är det svårt att komma ut och löpa tillsammans men blir lättare nu när hon inte jobbar i allafall. Hittils så har hon kommit iväg mellan 2-3 rundor i veckan och gjort riktigt bra framsteg.

Nu har jag bestämmt mig för att vi ska göra allt för att lyckas ta denna tiden på loppet. Jag kommer vara riktigt stolt om vi klarar det. Jag ska programera hennes klocka (Hon har nu likadan som jag har) så hon har färdigt program för varje löppass. istället för att jag skriker och härjar eller att vi slö joggar så säger klockan till hela tiden vad som ska hända. Mycket intervaller kommer det bli för henne. Hon är själv med på detta och ca 3 löppass i veckan är det som gäller från och med måndag. Sen blir det extra höft träning och promenader och kanske lite cykling nu när hon visat den sidan med. Ett egentligen omöjligt mål men jag är sporrad och det är jäkligt kul att pusha nån med så mycket driv..

Jag har själv gjort en jävla konditionsresa och jag vet vad jag skulle gjort annorlunda och vad jag skulle lagt mer energi på, dessa misstag slipper hon..

Det rätta målet hade nog egentligen varit att klara 10km på midnattsloppet iår utan att stanna, och nästa år försöka göra det under 1 tim.. Men vi har 70 sten tuffa dagar på oss.

Detta är familjen klös hej på er



onsdag 15 juni 2011

illa mående efter mat återfall

igår fick jag nån form av mat återfall eller vad man ska kalla det.. jag tillagade 1 korv med bröd, 1 hamburgare med bröd 1 paket nudlar med wok 1 halv vitlöksbaguette stekt lök och en majskolv.. 1 sådan tallrik var gjorde jag till mig och Charlotte. Hon åt ju Självklart inte upp sin men jag var inte sen att hjälpa henna att avsluta sin tallrik.. Detta avslutar vi givetvis med att äta jordgubbar och glass.. 30 min efter avslutat måltid så mår jag så jävla illa. magen känns som den ska sprängas, nu börjar ångesten krypa på ordentligt..

Ju längre tid det går desto mer illa mår jag och slutar med att jag får gå och spy upp alltihop. spydde som en jäkla gris och efteråt var det så skönt.. Varför i h-elvete ska man trycka i sig så man mår så illa. Jag lärde mig en läxa och nu dröjer det nog jävligt länge innan nästa återfall, för fler återfall det blir det men som tur är blir det inte så ofta längre.. Människan är en sjuk varelse..

Idag började jag dagen med 5km skit trist promenad. Vädret sög Ebba var grinig och Ville tror jag nog hade snott mina öronproppar för han hade verkligen lagt dövörat till, inte likt han. Men när jag kom hem så började kännas bättre och humöret började gå tillbaka till stabilt och sen har jag skinit resten av dagen..

Filmade idag för jag skulle bevisa att jag klarar 20 chinups. Nått hände och efter 18 stycken så gick luften ur mig så jag får ge det ett nytt försök, piss

Strax innan 14 så tar jag en joggingtur fram till mina gammla kära intervall stolpar. Mellan de lugna stolparna joggade jag i ca 5min tempo och när jag gasade så snittade jag 3.30 ungefär..

Det var riktigt länge sedan jag var och sprang vid stolparna pga knä problem, och vad jag kan minnas så är dom som döden ungefär. Idag kändes dom bara som nått jag gjorde längs vägen, givetvis var jag trött som en gris. Men jävla skillnad mot vad det var för ett par månader sen.. Ska ta med Charlotte dit nån dag..

När jag kommer hem så blev hela rundan 1 mil och jag har snittat 4,42min/km Och det känns bra. Nu börjar tempot gå upp lite utan att jag behöver pusha mig allt för tufft. Nu är jag för tillfället nöjd med min hastighet och ska börja sakta ner lite och gå på lite lång distanser istället. Det värsta med löpning är alla skador och så fort man höjer tempot lite så känns det direkt i kroppen så är bara bra om jag saktar ner och kör lite längre sträckor istället..

Nu känns formen bra igen, jäkla alkohol som sabbade mitt måndagspass. Inte alls omöjligt att nå mitt mål i Jönköping på 42-43 min på 10 km ska bli kul

tisdag 14 juni 2011

Pool 99% färdig

7 km blev morgon promenaden.. Känner mig nästan som jag börjar bli sjuk, energilös och sliten. jaja det lär jag ju märka i såfall...

Poolbygget är nästan färdigt. Lite finlir kvar och nån form av grind som jag inte vet hur jag ska lösa ännu..

Här är lite ostädade bilder..









måndag 13 juni 2011

sliten

igår gav jag mig ut på 7 km jogging. Jäklar vad sliten och orklös kroppen var. Tur det inte var 8 km eller ett tempo pass det hade aldrig gått.. Idag blir det vila.

Idag är min kära Sambo hemma från jobbet på förmiddagen och det händer inte så ofta samtidigt som Nova är på dagis så nu ska vi kosta på oss en långpromenad, egentid behhövs..
Tack för mig

lördag 11 juni 2011

slappar

idag blev det 5 km promenad sen en jävla massa bärs så med andra ord vila.. imorgon är jag förmodligen tillbaka på banan..

sov gott

fredag 10 juni 2011

MILEN CHECK

Fick 60 min över på kvällen och tänkte jag drar milen vädret är perfekt.. Tanken var inte att jag skulle slå rekord mer att jag skulle känna på ett högre tempo under längre sträcka. Men det kändes så jäkla bra så det var bara att hålla i.

Förra veckan får jag ge mig på min tempoträning för jag inte orkar och denna veckan kör jag hårdare träning och avslutear med ett snitt 4.21 tempo på milen.. helt sjukt vad kroppen kan vara annorlunda ibland.. Sträckan jag sprang på är väldigt backig men detta valde jag med flit för att det ska kännas lite lättare under tävling.. Nu har jag inte tid att skriva mer om detta fantastiska ögonblick men tiden blev 43:31 och säg nu tame fan grattis åt mig får jag är sjukt stolt

Trevlig helg

torsdag 9 juni 2011

snabbt inlägg

idag började jag med exakt 5km promenad med hund och barnvagn..

När jag kom hem så SATTE JAG MITT MÅL.. 20 Chinups. Ge mig nån vecka att vila så ska jag bevisa det på film. sen fortsatte jag att göra chinups och slutade strax innan jag skulle hämta nova på dagis och hade då gjort 150st, rätt jävla mör..

På kvällen tog jag en löprunda på 5.5 km som jag bara gick ut och lekte på. lekte med steg tempo och med backarna.. totalt på rundan snittade jag 4:51 och mitt snabbaste tempo var nånstans ner mot 3:41.. Men behöver träna på mitt löpsteg i dessa farter. Väldigt okontrolerat..

Om ni inte har märkt det så kör jag rätt mycket promenader.. 2kg ska bort till midsommar och jag vägrar att misslyckas så därför det har börjat bli lite mycket träning igen.. Dock på Lördag blir det att dricka några pilsner

Klockan är mycket och det bryr inte mina kära barn sig om imorgon bitti. Natti natt

onsdag 8 juni 2011

mtb cycling

alltid haft svårt att få upp pulsen på cykel försökte ändå idag men kommer inte ens i närheten av vad jag kan ligga på i löpning. Däremot mjölksyra fy fan vilken mjölksyra man kan dra på sig genom att cykla.. Jaja

Rundan blev 21 km på 49 min. Snitt 25.5 km/h eller 2,21 min/km.. Rätt nöjd får jag säga vissa partier då det inte går fort genom skog och snår så tycker att jag har legat på rätt bra, sen saknar jag ju alla världens cykel muskler det gnäller jag jämt över=) Ne jag tycker det känns bra..

Missa inte mitt förra inlägg om gnäll om tiden

Hatar tiden

Igår kväll började jag städa trädgården i förebyggande syfte för att idag kunna klippa gräset. Jag passade även på att röja på altanen och skruva upp lite kontakter och krokar för att underlätta det vardagliga.

Idag tog jag en promenad på 6 km direkt efter jag lämnade nova på dagis, kanon skönt var det svalt och mulet men stackars hunden har flämmtat hela dan, han skulle behöva röra på sig mer egentligen men tyvärr har bara dygnet 24 timmar

Efter detta tog jag tag i städningen inne. Den har halkat efter som fan när poolbygget har stått i fokus, har lätt hela dagen inne imorgon med. Nu på eftermiddagen så klippte jag gräset och trimmade, tanken är att jag ska ut på en mtb runda ikväll när charlotte kommer hem
Me. Har väkdigt dåligt med ork kvar efter denna dagen men är väll bara att bita ihop antar jag.

Bestälde den nya klockan idag det blev en likadan som jag redan har.

I veckan ska jag starta ett nytt projekt som innebär att gräva bort alla såkallade rabbater vi har och så gräs i stället. Tror vi har enerydas fulaste rabatter och jag har noll intresse för dom.

Som sagt vem fan var tråkmånsen som bestämmde att dygnet bara ska ha 24 timmar.

Ne nu blir det en cykel runda. Det är väll det man får kalla för egen tid, bara skylla på träning=)

tisdag 7 juni 2011

Ett farväl

Idag började jag dagen med lite träning ute på gräsmattan. Det märks att jag inte gymmar så kontinuerligt längre, inte alls samma ork. Tycker ändå jag håller igång helatiden med lite övningar.

Ett sorgset farväl får jag ta till min polar rs300x som idag kommer att lämna mig. Den har hängt med mig i vått och torrt i plus grader och minus. Snöstorm och tropiskhetta. Överallt har den berättat för mig vad jag gör förutom att springa frammåt. Den var med på min första halvmara, den var med när jag slog coach på fingrarna på 5km (ända tills motsatsen bevisats=)). Men för pengarna den lämnar efter sig så blir det en ny kompis.

Suttit nu i eftermiddags och funderat på vad det ska bli. Att jag ska ha en garmin är ingen tvekan frågan har bara varit vilken. Tittat mellan 305 405 och 310xt. Pris har jag inte brytt mig om. 405 liten smidig och trådlösöverföring till datorn. Men jag gillar min 305 just för att den är stor och tydlig. 310xt, absolut hade varit jätte trevligt men behöver jag verkligen så avancerat, plus att många har tydligen haft problem med dom och strul är det värsta jag vet.

Jag har kommit fram till att det lätt blir en 305 till så jag och charlotte har likadana. Visst den är stor den är klumpig men det är en träningsklocka som enbart är på vid träning. Displayen är så stor så det är omöjligt att missa nån information under passet.
Var länge inne på 405 men ne touch displayen störs av väder och kläder och tror jag kommer hata displayen nör man länge kört med 305

Ikväll tog jag 5 km på löpbandet ute på altanen bara för att mjuka upp och göra en lång streching. Nu blir det tyvärr cykel för mig rästen av veckan för har skade känni gar i både knän och fötter

Skrivit detta i solen med ipaden så ser inte riktigt vad jag skrivit så ha översende med detta inlägget

Hej så länge och farväl min trotjänar rs300x

måndag 6 juni 2011

ont om tid igen

Igår tog jag och Charlotte 5 km och hon knäckte sin gamla tid. Idag tog jag 6 km på 26 minuter.. Rätt bra faktiskt. Men tyvärr så hade jag glömmt att reseta klockan så jag får hennes och mitt pass i samma, tyvärr

Men jag kan dock urskilja min data som ett eget varv men det stör mig att jag allt för ofta glömmer att nollställa så jag blandar ihop en massa.
När jag är ute och springer så finns det rätt så bra jävlar inamma i mig, men faktiskt ännu mer i Charlotte än vad jag har. Undra hur våra barn ska bli=)

Annars så bygger jag på poolen, bilder på det kanske kommer imorgon

torsdag 2 juni 2011

Lovat poolbilder

här är endel, har slitit rätt bra idag med det. ca 20 timmars jobb kvar men nu har jag inte tid på ett par dagar

 Skavsår + ett antal timmar som aldrig tar slut
 Äntligen isolerat och klart för sjösättning
 Gabbe=)

 Blandar grovbetong förhand med en pinne och en hink samanlagt 168 liter kan lova jag var mör sen


 så här ser det ut idag. och kommer nog göra några dagar frammåt


lungt lungt

idag hamrade jag lite på poolen. Träning blev lite övningar på golvet i 20 min, orkade inte riktigt idag.. Har lite ont i en fott också tyvärr. Nästa uppdadering blir på Söndag nu ska jag vila

onsdag 1 juni 2011

bara en tillägs bild

Höjd skillnaden över de 7 km vi sprang igår.. härligt

7km med min kära sambo

idag var det dags för att testa tävlings tempot för Charlotte. Vi ska ju göra midnatsloppet förhoppningsvis under 60 min. började med en lätt jogg och sen körde vi 1km intervaller snäppet fortare än tävlingsfart. 2 sådana km och då var vi lagom framme vid Enerydas segaste backe.

Här fick hon jobba, fy fan vad hon kämpade. Efter backarna så var det lugn jogging hem men hon fortsatte att trycka på i varje liten backe som kom.. Jag bara njuter av att få vara med och träna en person från noll. Man får så mycket tillbaks i sånna här lägen, helt underbart var det. Hon börjar faktiskt bli lite snabb=) Den totala sträckan blev 7 km och tyvärr så glömde jag rensa klockan på gamla inställningar så all mätning blev skit. Rätt men absolut inte som jag vill ha det, men men

För min egen del så är jag helt slut i benen och det känns underbart att jag inte hinner få in nån löpning förens på Söndag.

Nu skiner du säkert som en sol när du läser detta Charlotte men det var faktiskt riktigt bra jobbat idag

tisdag 31 maj 2011

Misslyckande men landar med båda fötterna på jorden

Idag tänkte jag inte träna alls, eller bara slaska lite. Bytte allt mot ett hårt progresivt träningspass tror jag det heter..
Passet skulle se ut så här, ingen vila mellan de olika tempo höjningarna
Uppvärmning, valfri längd
Första 2 km 5.10 - 5,30 jag snittar 5,21
nästa    2km  4,50 - 5,10 jag snittar 4.53
Nästa 2km  4,30 - 4,50 jag snittar 4,34
Och sista 2km 4,00- 4,20 jag snittar 4,18 i 220 meter sen får jag ge mig

Jag har kännt mig rätt kaxig över löpningen ett tag nu men fy fan vad detta sög musten ur mig. Magen gav upp bara efter några km och har aldrig upplevt sån diarre som jag fick känna på när jag kom hem. Jag Försöker jogga hem i lungt tempo men det är bara stänga av klockan efter en stund och gå hem. 
Jag klarade inte ens att små jogga.
Benen bar mig inte och det fanns noll ork i kroppen. 

Värmen hjälpte säkert till för att framkalla ett misslyckande. Skulle gissa att det var bort mot 30 grader idag. Men det känns rätt okej att misslyckas, jag tror jag behövde det för att förstå.

Bara gå tillbaka ett steg i träningen och inse att jag inte är varken så snabb eller uthållig som jag tror. Eller så var det värmen=)

Ne nu är jag helt tom i kroppen både på energi och avföring.. Skitit 6 gånger senaste timman så ni kan ju tänka er hur det kändes ute på vägarna

Tack hej

måndag 30 maj 2011

polar rs300x s1 fotpood och g1 gps Säljes

yes min trotjänare är nu tillsalu om nån är intresserad. kan allt om klockan om ni har frågor.. 1500 vill jag ha

Blodomloppet

yes idag anmälde jag mig till Blodomloppet i Jönköping ett lopp på 10 km som jag ska jaga tid på..Kostade bara 140 kr om man har ica kort=) kommer bli skit kul. Länge velat ha ett resultat på 10 km som jag inte gjort på träning, alltid roligare på papper. Siktar på tiden 43 - 44 min kommer nog gå bra.

Ikväll blev det ett ryssgymspass i trädgården på 50 min i kvällssolen riktigt härligt.

Charlotte är för tillfället ute och springer, det sjuka är att jag är riktigt avundsjuk jag vill med i denna underbara kvälls sol..

Tack hej

söndag 29 maj 2011

15km å hjärtat gick vila

Det gick bra över förväntan. Hade ibörjan lite svårt att komma upp i puls skulle ligga mellan 145 och max 158. Men när jag har hittat mitt tempo så går det bra. Regnar lite då och då men det var faktiskt rätt skönt.

Nu till det trevliga jag gör 15,5 km och snittar 152 i puls. och farten blir 5.10min/km vilket jag tycker är rätt snabbt för att ligga på så låg puls. Jag maler igenom mina 15km på 1.20 och det känns kanon.. mina senaste 8 dagar har jag gjort 91km så nu blir det att vila imorgon och nästa pass blir med Charlotte. Längtar alltid till de dagar vi löper ihop så jäkla trevligt..
Garmin klockan var inställt på pulsbaserad träning och även detta skötte den aldeles lysande..
puls zoner finns mellan 1 till 5 och jag la mig i 3 för att få ett lungt och avslappnat pass.

Nu börjar jag känna mig riktigt bekväm med klockan och känner att jag behärskar allt jag provat på den hittils.. Har några funktioner kvar att testa men det blir lite längre fram eftersom jag inte har några sånna rundor inplanerade än..

Känner att jag verkligen har toppform, får se på torsdag då jag har ett form av tempopass om jag klarar det så är jag på topp

Tack hej

Mp3

yes för tio min sedan så var jag startklar men upptäcker att batteriet i min mp3 är slut. Vilken orutin.. Får vänta in den 30 min så räcker den säkert sen.. Passet kommer bli ett pulsbaserat där jag inte får gå över 145 slag minut.. Här gäller det att finna sig i det låga tempot och bara njuta. 15km är rundan, gissar på bort mot 2 timmar=)

Nehe om strömmen kanske räcker snart,

lördag 28 maj 2011

började dagen bakfull

Igår var det fest med jobbet. Jag tog bara med mig 6 öl för att ta det lungt eftersom jag skulle upp med ungarna dagen efter.. Problemet var att det bjöds på whiskey, en rökig rackare som jag bara var tvungen att dricka rätt bra ur.. Jag var klok nog att cykla hem i tid i allafall för att få sova ordentligt. Precis träningkläder i väskan så snörade man om på fyllan och cyklade hem..
Inget minne överhuvetaget vilken väg jag cyklat men det berättade klockan för mig när jag vaknade=)

gårdagens träning 8km cykel på fyllan.

Idag började dagen med en sprängade huvevärk och en kropp som kallsvettades och den minste ungen startade dagen med att skita ner sig när man mår som sämst=) Dagen i sig styrde upp sig rätt så bra faktiskts, jag tog en 1.2 mils cykeltur på skogsstigar och andra mindre vägar och efter det var jag människa igen.

Har fruktansvärt dålig cykel form, benen blir slöa direkt.. Ska försöka varva löpning och cykling tror det är nyttigt för att bli en bättre löpare..

Nu ska jag sätta mig och pilla med klockan inför morgondagen pass, Blir nog ca 15 km puls träning då jag inte ska gå över 140 tänkte jag. Ska försöka köra med karta i klockan och se hur det fungerar. Kommer bli riktigt trevligt om jag kommer ihåg mp3 spelaren,

Hittat ett minus på klockan.. Det kan ta upp till 2 minuter för den att hitta sateliter. Och det stör om man bara vill ge sig iväg. Men är man lite rutinerad så lägger man ut den nån minut innan så är den redo när man ska iväg..

tack hej

torsdag 26 maj 2011

Programering

Idag fortssatte jag att lära mig klockan. Jag håller på och gå igenom alla funktioner och ska testa allt men det kommer ta tid vill jag lova.

Idag startade jag programvaran som földe med som faktiskt suger. Den känns riktigt gammalmodig och inte alls bra. Men den är till klockan och betyder att man kan programera sina egna träningspass i det programmet.

Mitt första program jag gjorde såg ut så här. Start i detta fält får jag hålla på hur länge jag vill och värma upp knyta om skor eller vad jag nu vill göra, när jag känner mig redo trycker jag på "vidare på klockan och mitt träningsprogram startar först la jag in 800 meter i tempozone 9 vilket jag hade programerat till tempo "min" 4.20 till max 4.00 löper på de 800 och ser hela tiden i klockan tempo hur lång sträcka kvar och allt jag vill veta, den komunicerar även med mig via ljud och vibreringar om det går för fort eller för sakta eller om jag ligger rätt. Dessa ljud har jag inte lärt mig ännu så jag får titta varje gång det låter.
När mina 800 meter är över så har jag lagt 2 minuters vila. Här kan jag nu gå igenom den föregående intervallen i klockan om jag vill för att se all information utan att störa det pågående programmet. Klockan säger till en stund innan det är dags att gasa iväg igen och så här hade jag programerat hela passet så 5 tempo sträckor blev det. efter detta så säger klockan till att det är nerjogg så jag joggar hem och sätter in klockan i datorn och all information finns på skärmen direkt. Kan se för hela passet eller för varje intervall eller vad min puls skönk till under vilan och allt jag vill veta under uppvärmning eller nerjogg och bla bla bla. Bara tok gillar detta.

Nästa Program jag gjorde(har inte testat det än) så blir den totala sträckan att löpa 8km men varannan km ökar jag tempot och slutar med att löpa de sista 2 på ca 4.30. Det finns så mycket möjligheter så det är helt omöjligt att bli mätt på den känns det som. Nog om klockan hur gick det då

Jodå jag snittade alla mina 800 meters intervaller på 4.09 ungefär. och med upp värmning och nerjogg så blev hela rundan 7 km. Nån timma senare tog jag 5km promenad med hund och familj och givetvis var klockan med. Nu ska jag nog vila just från löpning så jag inte bränner knäna, men bra ork i spåren finns det.

Mycket imponerad av denna träningsdator än så länge och ni kommer få läsa mer om den veckorna framöver för allt ska provas..

Tack hej från snabbe mej

onsdag 25 maj 2011

Garmin forerunner 305

Idag tog jag en sväng på förmiddagen för att hämta min nya klocka, rätt förväntansfull.

När jag kom hem så ville Ebba sova så jag han med att instalera alla program till klockan och lära mig lite enklare inställningar. Efter lite klock lek så han jag också med att gymma i 50 min innan hon skulle vakna. Det blev bröst kycklingbiceps och lite mage. Av nån anledning så börjar jag på gymmet men det slutar alltid med att jag gör övningar med kroppen som redsakap, tror det har nått med frihet att göra, tycker i allafall att det är det som känns bäst för tillfället.
Men jag vet att det kommer en period då man lastar skivstänger riktigt fulla och bara skriker upp vikterna och då har man inte alls lust att göra armhävningar istället, märkligt det där.

Kl blev 14 och det var dags att hämta Nova på dagis. Jag tog en liten omväg för att testa klockan. När jag kom hem så kopplade jag in den i datorn och utvärderade min promenad. Klockan är jävla exakt. Hunden sket 1 meter utanför vägen och sånt har den registrerat även att jag väjade lite för en mötande på en cykelväg. Nu satte jag mig och pillade och gick igenom ännu mer inställningar på klockan. Insåg att det var en jäkla djungel av finesser.

Detta är ingen klocka man har privat, alddeles för stor och klumpig. Detta är en ren träningsdator som man har runt armen.
Nu senare på kvällen tog jag och Charlotte en löprunda på 7 km. Jag testade att gasa under rundan för att se hur snabbt den uppdaterade tempoväxlingar och när jag stannade. Det gick faktiskt sådär, i mitt tycke så bör den vara lite snabbare men helt ok. Finns dock en inställning som gör att den uppdaterar snabbare men drar då istället mer ström. Men kan ju vara bra vid intervaller då det är rätt viktigt att veta att man hittat rätt tempo direkt. Högsta tempo jag låg idag var 3.15 min/km men där var det rätt okontrolerat men vid 3:40 kände jag mig rätt stabil, måste ut och gasa ordentligt nån dag.

Så enkel klocka och helt fullmatat med finesser och teknik. Ett knapptryck i min träningsdagbok och den importerar allt från klockan till datorn med diagram kartor och all info jag vill veta + en massa info jag skiter fullständigt i. Lite inställnings justeringar ska göras i klockan innan nästa pass men förtillfället så får den 9 av 10.. Den bommar på att den är så jävla klumpig..

tisdag 24 maj 2011

avstår ett lopp men bokat in ett annat

Idag bestämmde jag mig för att avstå cykelvasan. Jag kommer fortsätta cykla för det tycker jag är rätt kul men vill däremot inte ha ett träningstvång på cykeln när det är löpning jag vill göra. Allt löste sig ganska bra eftersom jag har en vän som gärna vill cykla vasan ( önskar dig massa lycka till ) och han äger en pulsklocka jag vill ha, så ett par 100 lappar i mellan så är vi båda nöjda.
Charlotte får nu ta över min polar när jag ska gasa in den nya. Innan har vi samsats om en klocka och det var inget vidare heller.
Däremot har jag anmält mig till Göteborgsvarvet 2012 och jag önskar att loppet kunde gå imorgon, behöva vänta ett helt år. Letar hela tiden på nätet efter fler trevliga lopp att springa men är så mycket på semestern som är inbokat och allt med bröllop så blir nog svårt iår. Men ett 10 km lopp ska jag springa iår i allafall förutom midnatsloppet.

Nu går jag hemma och är pappa ledig och eftersom Nova är på dagis och Ebba oftast sover nån timma på förmiddagarna så passar jag på att gymma. idag blev det vader axlar triceps..

Sen innan vi hämtade Nova på dagis så blev det en omvägspromenad på 55 minuter. För övrigt så känns kroppen rätt bra, Tror faktiskt att jag är i en jävligt bra form, det känns så när jag är ute och löper i allafall. Längesen jag gasade på ordentligt får nog prova nån dag för att se hur snabb jag egentligen är=)

En sista kul grej.
den gruppen jag startat med alla tjejer i, vi ska nu gå stafett Gotland runt.. Fast bara på pappret. 686km på 1 månad. Ska bli jäkla kul och se om vi lyckas. Det är rätt bra riv i tjejerna så det ska nog gå fint

hej och hå för idag

måndag 23 maj 2011

Träningsvärk

Det backiga götet har satt spår i låren. Fy fan vilken träningsverk. Gav mig ut på en 4 km runda för att mjuka upp lite med en fin strech efteråt, ne blev inte bättre men däremot var det en riktig befrielse att få löpa utan knäskydd. Senare på dan tog jag en nästan 4 km promenad för att mjuka upp lite men ne träningsvärken är på riktigt. Nu på kvällen tog jag ett härligt gympass på 45 min där jag mörade sönder det som finns kvar av mig.

Tack hej

söndag 22 maj 2011

Göteborgsvarvet 21km och .nästan 100 meter

Yes helgen har varit helt fantastiskt. Jag som aldrig är nervös för något har varit fruktansvärt nervös, varför vet jag inte jag skulle ju bara springa..

Ett tag funderade jag på att jag t.o.m inte skulle ställa upp, knäna kändes riktigt piss hela helgen, inbillade mig att jag var förkyld och bla bla bla.

Campingen vi bodde på var full med löpare. Jag såg folk hela tiden som gick ut och tog en sista testrundan dagen innan, själv vågade jag inte springa en meter.

Motions spåren runt campingen var riktigt fina och jag ska till göteborg om en månad igen på sammacamping så då ska jag sprätta grus där.
Jag hämtatde ut min nrlapp och chip dagen innan. Det var riktigt härlig stämmningn vid start och nere vid mässhallen. Pratade med en heldel skoförsäljare ang mina knän och fick göra utvärderingar både på rullband som de filmade och stå på digitala fotplattor för att syna under mina fötter, Märkligt nog kändes det som att jag var lite utav ett special fall, hur som så ska jag fortsätta springa i de jag har idag för dom känns rätt ok..

Jag och Charlotte gick förbi en monter för Midnattsloppet och lyckades få varsin funktionsthishirt ssom vi givetvis kommer ha att träna i.
Man Kunde testa sin styrka genom att dra i ett rep, kändes rätt onödigt och dra, dom kunde bara ge mig pris direkt istället. Tydligen var man tvungen att dra så jag gjorde det och kunde gå därifrån med ett knäckebrödspacket=)
Ja det var som en stor marknad som var gjort för löpare och jag bara stormtrivdes.

STARTDAGEN
Piss nervös, testar att springa några 100 meter och det känns oroligt i knäna men ändå bra. Stressar i oss lite makaroner och köttbullar och byter spårvagn hejvillt fram till Frölunda borg där starten går. Kan säga att en sån här dag med så mycket folk så är det inte jätte lätt att få plats med tvillingvagn på spårvagnen. Går och pissa300 gånger innan jag går och ställer mig i min start grupp. Testar att dra igång pulsklockan bara för att se pulsen när jag står och väntar på att få starta.. Nästan 100 slag, killen är sjukt nervös=) Startskottet går och jag ger mig nu iväg med 3000 andra kamrater som också springer för välgörenhet. I år var det jätte bra att springa för välgörenhet men det är helt omöjligt att göra det om man vill jaga tid, Ni hör ju själva 3000 startar samtidigt på en ca 4 meter bredgata.
Jag började rätt halv lungt men mesade ändå inte men det var inte förens efter 10 km jag kände att knäna var okey. Jag ökade suksesivt hela loppet och sprang garanterat mina 2 sista km bäst. Totalt sprang jag på 1.49.45 och är Nöjd med den tiden, MEN

När jag kom över mål hade jag så mycket kraft kvar, kände inte alls den riktiga utmattningskänslan som jag skulle vilja känna. Idag när jag vaknade så var knän jävligt ömma så hade jag gasat mer så kanske jag inte hade klarat det istället. Ju mer jag tänker på det ju mer nöjd blir jag men precis över mållinjen så kände jag direkt att jag kunde gjort bättre. Men jag är nöjd inget snack om saken..

Runt banan så är det en underbra stämning med publik och musik, detta är 1 av de mäktigaste tillfällena i mitt liv, givetvis finns det saker som är större men detta är verkligen nått jag fasnade för.

Jag skulle kunna skriva i timmar om denna helgen. men det orkar jag inte. Fråga mig gärna om den för jag älskar att prata om det=) Eller upplev det själva. Det stod folk på startlinjen som vägde bort mot 200 kg så det finns med andra ord allt där..

Direkt vid löning så anmäler jag mig till nästa års varv, jag brinner verkligen för löpning.

Nu orkar jag ej skriva mer, men fy fan vilken helg jag haft.
bjuder på lite kort istället.. Ja just snittat 5,13 om nån undrar


testar bara mitt nya linne om det sitter som ett smäck
 Upploppet dagen innan
 Jag städar husvagnen, se alla tjejer på Tjejkvällen jag kan om jag vill
 min överdrivet läckra medalj
 baksidan
 starten för utvecklingsstördas gbgvarv dagen innan det riktiga
 upploppet håller på att byggas
 lekplatsen som min lilla goding bodde på, precis utanför husvagnen
 jag med 2 av mina brudar, irar runt i spårvagnsdjungeln
 kvälls sletna ca 21 00 hehe
 my girls
 nypissad på campingen och visar upp mig i tights för hela göteborg
 så sjukt mycket folk (starten)
 Starten
 Jag i tights röv 30 min innan start
 Storbildskärm, nehe
 1.49 senare kommer man tillbaka till mina brudar
 lycklig med medalj
och alla som skickat sms, ringt eller bara gillat min facebook status eller kommenterat eller på nått sätt pushat mig . Tusen tack det uppskattas verkligen