torsdag 29 november 2012

Vad händer med min kropp?

Idag blir det vila, träningsvärk från igår efter marklyft så vill inte riktigt köra böj idag. Imorgon vankas det julbord och då passar det perfekt att köra ett böjpass innan det ska ätas.

Idag när jag gick upp så kände jag mig i mycket bättre form visuellt. Stälde mig på vågen och den sa 78,5. vafan - 0,8kg från i Måndags och jag äter ca 500-600 kalorier mer per dag. Ibland förstår man inte vad kroppen håller på med. känner mig inte alls så liten längre som jag gjorde i måndags.

Nu till lite utanför träning.
Sjukt trött på mitt gamla hemmabio. Vill verkligen ha ett nytt. Eftersom jag inte ha några pengar så har jag fått sälja av massa grejer. Känns tråkigt men ändå skönt. Nu har jag snart så jag kan börja handla och det ska bli underbart. Givetvis kommer bilder senare. Och jag har inget annat i huvet. så ska bli skönt att få nått annat att tänka på

onsdag 28 november 2012

Mat

Skulle tagit mina bilder lite senare. Ligger nu på 2-2300kcal vilket fortfarande är underskott men satan vilket tryck på gymmet. Känns som jag växt 1 storlek på nån dag bara. Ådrerna på armar och axlar pumpade riktigt ordentligt idag.
Tycker förtilfället att det är lite svårt att få i sig all mat även fast det är underskott, men det vet jag ger sig om några dagar. Ska bli kul att se kroppen om några dagar då jag laddat på ordentligt.

Idag var det ett dyng hårt pass för rygg och biceps och endel underarmar. strax över timman höll vi på och det fanns inte mycket kvar att ge..
Nå väl jag vet ni gillar bilder så här kommer några.
 







Tog dessa efter dagens pass. Har smygtagit lite kort på träningskamraten med. Ska bli bättre på att lägga ut bilder och filmer.

Mathias filmade idag när jag curlade 75kg liggande i cable maskin. Får se om jag kan slänga upp den nån dag

måndag 26 november 2012

Dietslut 1 dag tidigare.

Tog diet slut idag av ingen som helst anledning(planerat imorgon)

Här är mina totala resultat på min 5 veckor och 6 dagars diet
Vikt - 7,6kg
Minsta midjan -9cm
Största midjan -7cm
Biceps -0,5cm
Bröst -2cm
Lår -3cm
Underarmar 0cm
Vader 0cm

Ni som har följt mig vet att jag försökte lägga på mig rätt mycket vikt, en så kallad grisbulk för att se vad jag fick ut av det. För mig är det absolut inte värt det. Tycker inte alls man blir så mycket starkare som många gärna vill påstå. Jag lägger inte heller på mig mer muskler av att över äta så mycket som det påstås.

Skönt då har jag provat det och behöver inte grisbulka nått mer framöver utan kan lägga på mig i lugn takt och slippa gå runt och vara proppmätt.

Denna lågkaloridieten som jag kört denna gången tycker jag har funkat riktigt bra. Legat på runt 200g protein per dag och snittat ca 1600 kcal på dessa veckor. Nästa diet till våren tänker jag nog inte gå riktigt lika lågt men det bestämmer jag då.
Jag har inte tappat nått i styrka under dieten överhuvetaget vilket jag var lite orolig över. Däremot inte ökat heller men det hade jag absolut inte räknat med.

Nu efter Dieten så känner jag mig rätt liten. Men givetvis så är man inte lika stor efter nästan 8kg minus. Hade jag haft tid så hade jag kört 3 veckor till. Det finns så oerhört mycket mer att bli av med, eftersom vi ska till Thailand efter helgen så är det ingen ide. Får se till våren om jag ska ta dieten ett steg längre.

Vikten jag ligger på idag tycker jag är perfekt. Här plus 2-3kg sen får jag inte bli tyngre.

Här kommer mina före och efter bilder. 5veckor och 6 dagar imellan. Det värsta med bilderna är att jag trodde inte att jag var så fet som jag faktiskt var. Tänkte ju fortsätta grisbulka egentligen till februar. Fy fan vad jag hade sett ut.
Efter jag väger för och nackdelar resultat och siffror så är jag nöjd. Hade velat tagit nått kg till men men. livet är inte slut en på 60år..




Tack till min kära familj för allt stöd och förståelse. Tack till alla som faktiskt följer mig. Tack till Mathias för pushandet på gymmet i slutet på dieten. Resultaten är pga er


lördag 24 november 2012

tuff lördag

började dagen med en promenad. på eftermiddagen tog jag ett gympass då det blev både rygg axlar bröst mage. riktigt tungt pass med jätte dålig energi. men jag gjorde det riktigt bra ändå.

en liten tjuvkik på formen
svårt att tappa ca7 kg och bara se sig själv krympa. ska berätta mer vad jag tycker själv nästa vecka.

fortsatt trevlig helg

fredag 23 november 2012

Underbart drivande sms

.Igår morgon blev det också promenad till jobbet. Mycket givande och så jäkla skönt att komma till jobbet vaken med gott om tid för en dush och en kaffe. Igår på eftermiddagen så blev det ett benpass. Och ett bra sådant. Under dieten så har jag gjort mina benpass, men slarvat lite under passen. Detta har absolut inte gynnat mig. Jag har faktiskt rätt dåliga ben. Igår var det perfekt. Riktigt utmattad.

Idag blev det ingen promenad men däremot en löprunda på kvällen. Kort, snabb och utan klocka vilket är skönt. Jag bryr mig inte förtilfället om jag springer 5 eller 25km eller om jag springer i 6min tempo eller 4. Vill bara springa för det är då jag tycker det är roligast.

Ibland får jag känslan av att jag är helt ensam här på bloggen. Men kollar jag min statistik så har jag ganska många läsare på varje inlägg vilket jag tycker är svinkul. Idag fick jag ett sms som berör mig fruktansvärt mycket. Det var en bild på en vägning med texten

Hej. Tänkte bara dela med mig om mina framsteg. Du har ju varit en väldigt bidragande orsak till det.
Är ju en bit på väg i allafall!
Tack för motivationen och lycka till med det sista av deffen!!!

Detta berör mig fruktansvärt. Det här sms kom från en som jag gav lite tips till för ett par månader sen. Att få ett sms nu som bevisar att denna kille verkligen ger gärnet och har mig som inspirations källa betyder enormt mycket för mig. Jag älskar och hjälpa andra som är motagliga för hjälp. Eller att ge min syn på det hela. Eller bara diskutera med folk som är intresserade av att diskutera och inte argumentera. Känslan av att det jag gör får andra att också göra förändringar med sig själva till det bättre.
Tusen tack för smset. Nu känner jag mig levande.

Några dagar kvar nu och denna helgen ska jag verkligen gå in för det. Mina bilder tar jag på Torsdag så ev Torsdag kväll eller på Fredagen kommer dom upp. Ska göra mitt bästa.

 Trevlig helg allihop. Detta ska bli en tuff helg

.

onsdag 21 november 2012

Ljusare syn på träning

Nu är jag igång igen och bara älskar det jag gör. Vågen stod idag på 80 blankt vilket känns jätte skönt.
Jobbar dagtid förtilfället och börjar kl 8 på morgon vilket gör det perfekt att ta den 7km långa sträckan och göra till en morgon promenad. Var kanon skönt att gå och när jag kom fram till jobbet blev det en lång dush och en kaffe innan man skulle kliva på utbildningen som jag förtilfället går på.

Kosten väljer jag att lägga efter periodiskfasta. Hade lite svårt att sova inatt så var uppe kl 04:00 och åt mitt första mål vid 12:00. Innan lunch så underhåller jag kroppen med Bcaa kapslar ända fram till lunch. Ingen hunger ingen trött eller matthet. Bara älskar det här sättet att äta.

Idag blev det rygg biceps underarmar och mage. Ett riktigt bra pass rakt igenom. Början på passet blev det en hel del marklyft och sista lyftet drogs på 160kg(utan remmar) vilket är PB. Tränings kamraten drog några kg över 100 vilket är imponerande.

Under diet var det perfekt att få en taggad träningskamrat. Det är för jävla kul + att jag alltid får minst 2 riktiga mördarpass i veckan. Börjar faktiskt känna mig i rätt hyfsad form. Vi har en liten hat kärleksövning vi avslutar varje underarmspass med. idag körde vi dropset och trycket i underarmarna var total. Det är ett rör med lina som man fäster i cabelhissen och sen börjar rulla. Detta är extremt påfrästande men samtidigt skrattretande roligt.

Med mitt marklyft idag så har jag gått för bi ett litet delmål
1Xkroppsvikt i bänkpress
1.5Xkroppsvikt i knäböj
2Xkroppsvikt i Marklyft.

För jävla kul faktiskt.

Ikväll öppnar jag min diet sida. Så ni som har adressen varsegoda att spana.
Jag är absolut ingen mästerkock men det är mat jag äter och det är bara svälja å se glad ut(som flickan sa)

Tack å hej

tisdag 20 november 2012

vecka 5.. One too go

Här är vecka 5 resultat

vikt 80,4=-0,2 totalt (-6,6)
Midja minst -0,5 (-7,5)
Midja störst -2,5 (-7)
Bröst +2 (-2)
Biceps +0,5 (-0,5)
Lår -1,5 (-3,5)
Underarm -1 (0)
vader 0 (0)

Så ser det ut. Ser jag bara på måtten så är jag nöjd med denna veckan. Men vikten. phuu vad psykiskt jobbigt det är. Jag avstår tamefan allt och ni som följt mig vet att jag skulle aldrig få för mig att fuska. Vad fick jag -0,2kg. Lite väl elakt.

I Söndags hade jag en riktigt dålig dag. Kroppen kändes skit, trött slö och dåligt humör. Hatade allt vad träning hette och var inte alls sugen på att hålla mitt kcal intag. Givetvis tränade jag och skötte kosten endå, men tyckte absolut inte det var roligt Jag vet vad detta beror på. Det är resultat av att vilja lite för mycket men får äta alldeles för lite. Gick och la mig några timmar på kvällen och igår var en bättre dag.

Vi ska ju till Thailand snart. Där var min tanke att prova lite olika gym och köra kanske 2 pass i veckan i allafall. Detta har jag bestämmt att det kommer inte att ske. Jag kan behöva 14 dagars paus för att sedan ha en riktigt fräsh kropp att börja plåga igen
Igår var träningskamraten med och jag kunde lassa på i bänken med han som passare. 136kg gick upp efter att jag redan hade kört några tunga set. Detta känns ju givetvis kanon att jag fått behålla styrka. Blir fruktansvärt bra pass när han är med.

Nu är jag inne på målrakan och har bara 1 vecka kvar. Hittils så är jag hyfsat missnöjd. Finns så mycket kvar att ta av, det är väll det som är problemet när man sätter ett tidsbestämmt mål. Denna veckan har jag lite taskig inställning men ska försöka vända den. Jag vet hur det är att gå in i väggen när man kör diet och känns som jag har varit där och nosat ett par ggr sista veckan. Tar det lite lugnare så blir allt lite roligare.

Allt för idag

söndag 18 november 2012

Trappar upp

Att lägga dieten som jag gjort var en bra plan i teorin, verkligheten värkar vara nått annat. Märkte redan förra veckan när jag trappade upp till 1600 att det började gå segt. Denna veckan på 1700 går det riktigt segt. Rättare sagt inte ett gram på vågen. Tror jag hade kunna nått samma resultat på att börja på ca 2000 och sänkt mig senare till 1700 men det är bara gissningar.

Hade ett riktigt bra bröst axel pass i byns företagsgym för nån dag sedan. Bänken sög jag i men hantelpressarna gick bättre. Igår började jag dagen med en powerwalk sen en löprunda med frun och ungarna(vagn). Och på kvällen blev det ett enklare ryggpass.
Känns som jag går promenader nästan varjedag och håller i gång helatiden, Veckan som kommer blir det en del cyklande också.

Är otroligt skeptisk mot slutet nu. känns som det finns så mycket kvar att ta av och att jag inte har förbättrat mig sen förra dieten. För tilfället har jag ingen lust att lägga före och efter bilder, eftersom det känns att jag inte har nått vidare nytt att visa. Fan börjar bli svårt att bygga tycker jag.

Veckan som kommer ska jag verkligen gör allt i min makt för att ändra inställning och pressa kroppen till att börja förbränna mera. Kroppen lär vara tjurig men jag är tjurigare.

I Eftermiddag blir det ben.

Lägger med videon med magövningen. Tyvärr är det inte så strikt som jag ville visa då jag kom på det 3set. Kroppen ska vara rak och enbart skuldror i bänken. Men     ni får ett hum om det hela. Känns som magen slits i bitar

torsdag 15 november 2012

Onsdag

Igår var ett riktigt bra gympass. Blev rätt många set Marklyft som känns idag. Igår kväll hade jag lite små ont i ett bicepsfäste så även i dessa övningarna blev det rätt hårt. Anar även lite träningsvärk i underarmarna idag. Kanon pass. Min vajer till mitt latsdrag släppte i fästet på de tunga dragen. Lite små farligt men får sätta ordentligare doningar. Tanken är att jag ska köpa en ny bur men den kostar totalt ca 17000 med tillbehör så det är bara framtids planeringar än så länge

Idag var det ben med fokus på knäböj för att försöka pressa vikterna lite. Blev även en heldel vader och utfall. Bra pass med svajiga ben efteråt.




Om ca 2 veckor kommer jag släppa min diet sida. Kommer fortsätta uppdatera den efter den är släppt. Det som saknas är frukostar och mellanmål, detta är lite svårt eftersom jag aldrig äter det själv. Överlag är jag hyfsat nöjd med sidan och tycker att det finns hyfsat material just nu för att följa nån månads dietande.

Idag blir min älsta dotter 4 år så nu är det kalas. hej på er

tisdag 13 november 2012

Vecka 4

here we go

Vikt - 1,1 Totalt (-6,4) 80,6

Midja minst -0,5 (-4,5)
Midja stor -2,5 (-8,5)
Vader +- 0 (+,05)
Biceps (-1) (-1)
Lår +-0 (-1,5)
Bröst +1 (-3)
Underarm +1,5 (+2)

Blandade känslor. Det jag tycker är mest jobbigt är arm måttet på - 1. Kämpat som satan med just armar för att få dom växa med rätt dåligt resultat. Och därför vill man gärna inte se minus på just dom. Givetvis köper jag det  efter nästa -6.5 kg

Övrigt har jag inte så mycket att säga om måtten.

Nu är det 2 veckor kvar. Tanken har alltid varit att hamna under 79kg. Vilket jag tror inte kommer hända. Midjan ville jag ha under 80 centimeter och det känns inte omöjligt då den är 81 nu.

Jag höjer kalorierna till 1700 denna veckan och får se hur jag känner mig inför sista veckan och hur jag gör då har jag ingen aning om.
Styrkan sitter där den ska. Igår var det bröst på schemat och jag gjorde 6or i bänken på 106kg vilket känns bra på diet.(även utan diet så tycker jag det är bra)
Hantel pressar på32 kg och då körde jag 10or. Tycker verkligen att styrkan finns kvar.

Jag har löst det med en bassare i knäböjen och ska testa detta nån dag. Allt under 130 är skamligt

Nu ska jag ut och jogga en runda med ungarna och frun. Ungarna börjar bli större och kommer nog kännas att skjuta en 40kg vagn framför sig. Men det är ju en lättrullad typ av jogger vagn med cykelhjul så fortfarande inte speciellt konstigt.

Ha en bra dag

måndag 12 november 2012

Dagen innan vecka 4

Även denna vecka har jag skött mig exemplariskt. Nu är det inte vägning förens imorgon men jag tjuv kollade lite idag och kommer landa runt ca 1 kg på vågen. Men det är imorgon det gäller.

Om man räknar vad jag ätit senaste 7 dagarna så är det exakt 10822kcal vilket blir i snitt per dag 1549. Vilket är ok, Men, denna vecka om vågen säger samma imorgon så har jag tapapt 1kg=7000kcal. Så tar jag 10822+dom 7000 jag har tappat så blir det 17822 som jag ska få i mig på balans(för att stå stilla i vikt.)

Detta har jag uppskattat innan på ett ungefär och då gissat mig till 2900 per dag.

Tar jag dessa 17822och delar med 7 dagar så får jag 2546 per dag, vilket är mer nära sanningen på en tränings vecka. Med andra ord så är det ju inte så konstigt att vikten sprang iväg när jag tryckte 3300-3500 om dan. Efter jag har dietat färdigt denna gången så ska jag lägga mig på ett väldigt lungt överskott. 2800 på träningsdagar och 2500 på vilodagar. Så får vi se vad som händer.

Vad vikten än säger imorgon så ska jag öka kalorierna. Träningen går bra inget snack om saken men för övrigt så känner jag mig rätt sleten. Kan vara vädret? men ofta när jag ställer mig upp så blir jag lite snurrig och detta har hänt innan under diet. Får se vad jag ökar till.
Nu ska jag ta en 5km promenad nu och i eftermiddag blir det gymmet. Förtilfället har jag sjukt ont i ryggen, men hoppas det släpper tills ikväll

söndag 11 november 2012

Vilodag=böj?

Idag var det vila på schemat. Men jag hatar att jag är så klen i böj så det blev ett litet knäböjs pass. Och vad mycket roligare det är att träna när man egentligen har vilodag. Perfekt.

utöver uppvärmning så blev det 5 set i böjen på 101kg 4reptioner per set. Kändes bra idag. Efter så var jag bara tvungen att pumpa slut på låren i benspark och bencurl 4X12 på varje sen var faktiskt dagens pass över.

Magen känns bättre idag. Den ser bättre ut och känns inte alls lika trasig. Kommer ett video inlägg nästa vecka med magövningen från helvetet som sliter magen i stycken. Men tar bra gör den.

Trevlig Söndag

lördag 10 november 2012

testat max i marklyft

Blev lite mark ikväll som det var tänkt. Dock ett väldigt lungt pass. Men efter några uppvärmningset så kastade jag på vikter och mitt sista lyft blev 150kg utan drag remmar. stången höll på att glida ur händerna så var lite otäckt faktiskt. Blir att träna upp greppet lite så ska vi nog dra upp 200 kg till sommarn. Helst utan remmar men gör jag en singel med remmar så ska jag vara nöjd.

Tillfällig stats
bänkpress 137.5kg
Knäböj 122kg (pinsamt) Här får jag börja jobba lite. Skyller det på löpning och cyklingen. Slut fjantat här
Marklyft 150

Har jag en passare så tar jag mer i Böjen. Får väll dra till ett riktigt gym och testa nåndag.

Tror på allvar att nått hänt med magmusklerna som jag skrev i inlägget innan. Tjuv mätte buken innan idag och den är + 2 cm och känns helt trasig. jaja ger den nästa vecka med lite lättare träning och blir den inte bättre får jag nog ta en titt på det där med nån kunnig snubbe..

Nehe lite för hoppningar på stats tills mitten på sommarn
ska göra allt för 140 i bänken
200 i Marken
och böjen ska tamefan 150kg upp, annars vetifan. Då får jag nog börja fundera på nått annat

fredag 9 november 2012

Dietsidan går frammåt

Tjo
Jag brukar sällan träna magövningar överhuvetaget. Några crunch med hantel kanske men thats it. Tycker att kör man så många övningar som möjligt ståendes så tycker jag man får en bra bålstabilitet ändå. Och jag tror inte att jag är jätte mycket ute och cyklar här för magmuskler finns det ju.

Hur som helst, nu har jag börjat kört mage på mina ryggdagar. Jag har en övning som är en riktig dödare. Man ligger på rygg och håller fast i nått som sitter ortendligt fast bakom huvet. Sen lyfter man höfter och hela kroppen i en rak linje uppåt. bara skuldrerna ska vara kvar mot marken, sänk sakta utan att nudd golvet och hela tiden i en rak linje. Detta är svårt sjukt svårt och det ger en träningsvärk även för den vane mag tränare.
Jag tror tyvärr att jag drog sönder nått i buken sist nu när jag körde den. Buken ser inte ut som den ska, och den känns sönder sliten. En blandning mellan träningsverk och att nått är trasigt. Idag är det lite bättre men igår hade jag problem att ens komma ner i bänkpressen och speciellt att ta i ordentligt. Ska låta den övningen vara nån vecka innan jag kör den igen. Jag kan posta ett video klipp nästa gång om nån inte förstår övningen.

Igår blev det gym och promenad och ett intag på 1200kcal. riktigt lågt men nådde ändå 180g protein så jag är nöjd. Idag blir det nog strax över 1700 istället för att ladda på lite.

Hade lite svårt att sova inatt så strax efter 05 imorse knöt jag dojorna och tog en 5km på 25 minuter blankt, helt död. kanske inte så konstigt eftersom jag inte har nån vidare kondis och mitt intag på 1200 igår.

I eftermiddag blir det lite mark och chins sen får det räcka för idag.

Min Diet sida går frammåt. Har faktiskt kommit rätt så långt. Ingen blogg sida utan en hemsida. kategorier från 0-500++ kcal. Vikt tips och lite anant smått och gott. Även en sida för mina tjejer(dock låst för övriga)

Har även byggt in ett forum för diskussioner och frågor om kost och träning. Inte för att jag tror det kommer användas men kul att göra.
Imorgon mellan 18-20 så kommer jag hålla sidan öppen för att få lite feedback. Tänker dock inte skriva adressen här ännu. Är det nån som är riktigt nyfiken så får ni höra av er på ett eller annat sätt så får ni adressen. Anledningen att jag gör så är för att alla tycker så olika och ska ett flertal utvärdera så blir det bara en enda röra.

torsdag 8 november 2012

2 inlägg samma dag.. måste få dela med mig

Aldrig provat maxa knäböj innan men gav mig på ett mindre försök idag. två reps på 122kg och då blir de 1,5 ggr min kroppsvikt. Nöjd eftersom det är pb men ska testa med passare. Finns minst 10 kg till att hämta

Bästa passet på länge

Glömde skriva sist att jag var ute och sprang. skitsamma egentligen. passet blev i allafall 5.5km med 5 kortare intervaller där jag försökte hålla mig mellan 4-4:30 tempo. lång väg att vandra för att sätta 5km under 20min.

Gårdagens pass var helt otroligt bra. Kör rygg 2 ggr i veckan men idag sitter jag här ändå med en otrolig träningsvärk. Tror det är marklyften från igår som satte sina spår. Brukar oftast hoppa över den övningen på diet för den är så otroligt energi krävande så jag brukar kunna bli lite yr. Men igår var det 117kg på stången och körde 6*4 tok skönt.

Hela passet flöt på otroligt bra och landade strax över timman. Brukar hålla mig ifrån bicepscurl med z stång också då jag tycker det också kräver så mycket energi och kan bli lite snurrig av de. Men även det gick bra igår 6reps 44kg sen 6 rep 46. och 6 rep 44. Riktigt nöjd med det för att vara ett pass under diet..

Idag har jag dragit igång mitt projekt med sidan för att följa en enkel diet. Detta kommer bli kanon.

ikväll blir det ben med fokus på böj och utfall

Hjälp mig gärna med tips på måltider så ska jag försöka göra dom så snåla som möjligt, eller desserer eller annat.

Lämna under kommentarer eller på rikard_eks@hotmail.com

tisdag 6 november 2012

liten samanfattning

jag tycker dieten går bra. Frågan är ju hur bra jag tycker det är mot hur jag har dietat innan. Annars så brukar jag tappa ca halvkilot i veckan. på det sättet vågar jag träna hårdare och känner att jag kan ge kroppen vad den behöver efter ett hårt pass. Nu är den känslan lite sådär.

Vad jag har kommit fram till är i allafall att grisbulka som jag gjorde nu sist ger ingen fördel för mig än att långsammare gå upp i vikt. Nästa bulk lär jag ta det mer försiktigt och lägga mig på ett mycket lägre underskott.

Jag äter gärna lite mer kcal och tar nån mer promenad istället för att kunna trycka på ordentligt med energi.

Men givetvis fortsätter jag dieten ut som jag har tänkt, ca 2 veckor till sen lägger jag mig på ett väldigt litet underskott sista veckan.

Sen finns det andra saker jag bör skärpa till mig med. Jag har en tjej grupp under mina vingar som jag nu har drivit på lite i ca 1 år. Ibörjan drev jag dom för att jag själv var tvungen att ha lite driv. Idag behöver jag istortsett inget driv, jag vet vad som krävs för att ta mig framåt och gör det vilket som. Detta har gjort att jag lite glömt bort min grupp med tjejet och jag varken pushar eller kräver nånting utav dom vilket gör att det händer inte så mycket på den fronten. Jag vet att de behöver lite sparkar i röven och jag ska skärpa till mig fruktansvärt efter nyår..

Det andra som jag är riktigt dålig med är min ide om en diet sida där man enkelt ska kunna följa en diet utan att behöva väga allt man äter. Hade jag bara lagt ner lite enrgi på detta varje dag så hade jag kommit ganska långt med det projektet, idag är det fortfarande bara en ide men max 10 måltider ner skrivet på lösa papper. Detta ska jag också skärpa till mig med, helt övertygad att den sidan skulle kunna hjälpa och underlätta för många.

I veckan kommer jag justera kcal intaget. Igår stod vågen på 80kg blankt och idag 81,7: med andra ord kommer den sannerligen visa under 80kg i veckan och då bör jag lägga en mindre justering.

veckans kcal 11419 ger ett snitt per dag på 1631kcal. vilket är bra. 30kcal mer varjedag än vad schemat sagt. Detta skulle ha gett en vikt nedgång på 1,7kg vilket betyder att jag uppskattar min energibalans lite högt. Får se vad nästa vecka säger..

Tack för idag

Vecka 3


Vikt -2,3kg(-5,2) 81.7kg

midja -2,5(-6,5)
biceps-0 (+-0) märkligt nog
bröst-1 (-5)
midja stor -0,5 (-5,5)
lår -2 (2)
underarm -1(-0,5)
vader - 0,5(+-0)

kommer även ett inlägg till kvällen

måndag 5 november 2012

exhalterad

Träningen flyter på perfekt. Tog en löp runda med frugan igår på 5 km i behagligt tempo. kommer nog bli mer av den varan framöver. Ben i Fredags Rygg i lördags bröst axlar idag. Dagens pass började piss dåligt första 30 min men sen vart jag så trött på att gnälla på mig själv och resterande 30 blev sjukt tuffa.

Imorgon är det vägning och mätning, eftersom jag haft en prick fri vecka så är jag väldigt förväntans full över morgondagen

torsdag 1 november 2012

Kraften i havregrynsgröt

Idag sov jag som ett ruttet ägg. Hade riktigt svårt att somna. och framåt 11 på förmiddagen ringde Boxer och trodde dom kunde pracka på mig nått canal + avtal. Eftersom jag redan innan sovit piss så var ju tonen mot den stackars säljaren inte allt för trevligt. Du har varit kund i 70 månader bla bla bla. ush hatar dom svinen

Idag blev det 4.5km promenad innan jag hämtade ungarna på dagis. Ger mig själv en liten stjärna då jag sovit dåligt men ändå går upp tidigare för att ta promenaden. Skiten resulterade dock i två nya skavsår och en blöt hund som aldrig lär torka.
Efter promenaden laddade jag på med havregrynsgröt och en protein shake för att 2 timmar efter ge mig på bröst och axlar med min nya kompan. Vilket tryck jag hade idag. Svälde upp som satan och detta ger jag havregrynen all cred för.
Brukar aldrig äta innan gymmet med undantag för benpassen men tror nog jag ska börja med detta. Gröt is the shit.

Dieten rullar på bra ligger mellan 180-200g protein per dag på 1600 kcal. Försöker hålla lågt på fettet och köra så högt som går på kolhydraterna. Trivs fruktansvärt bra så här. Tror inte jag tappat nån vidare styrka. körde 8or idag i bänken på 96kg och tror det var nått liknande innan diet, känns bra

I slutet på dieten så hoppas jag på 6-7kg back och satan det kommer vara skillnad vill jag lova. Knappt jag kommer vilja lägga upp före bilderna=) jävla padda.

Nu är jag rätt hundra på att han jag tränar med inte läser detta, men vill gärna spä på lite beröm i allafall.
Helt grön på gym, tar till sig allt jag säger hurvida övningarna ska utföras. Envis och tjurig som satan när han lyfter. Går verkligen in 100% synd att han bara kan vara med ett par veckor. Skulle tro han skulle kunna göra fina ökningar med den intensiteten och envishet han besitter. Jag är mäkta imponerad

onsdag 31 oktober 2012

äntligen löpning

Börjat träna tilsammans med en polare, detta ska hålla på i 3 veckor. Han har uppehåll från fotbollen och ville vara med och lyfta skrot under den tiden. För jäköa trevligt faktiskt, riktig motivations knuff.

Igår blev det rygg och biccar och en hel del underarmar.
Dagens pass bestod av löpning och med mig hade jag denne fotbolls snubbe. Helsike vilket flås han hade. Visst nu har jag rätt usel kondis men han var helt oberörd. Jaja ska nog bli lite mer cardio för mig framöver och då kommer det bestå av just löpning. Målet på 5km under 20 är ju fortfarande en olöst pjäs.
Dagens pass 4.75km på 24:44 duger gått och väl för en annan. Eventuellt att jag ska satsa lite på 5 km nu. Så jävla svårt är det ju inte. Bara springa ju
__________________

tisdag 30 oktober 2012

vägning


Bröst+2cm (-4)
Midja -1cm (-4)
Biceps  0 (0)
Midja stor -1cm(-5)
Lår +1,5 (0)
underarm +1cm (+0,5)
vader +-0 (+,05)
Vikt 84 kg +1kg (-2,9)

inom parantesen är totalen

måndag 29 oktober 2012

inväntar ångest vägning

Imorgon är det vägning och mätning, känns inte alls bra. Igår funderade jag på kebabrulle, ändrade mig till kycklingrulle. Efter lite eftertanke så vart valet en kycklingsallad till att i sista sekund bli en Julia Special. Det är en pizza med både kebab bacon och skinka. Vågar inte ens gissa hur många kcal det är i en sån rackare.

Fortfarande rätt sliten efter Lördagens bravader. Trycker i mig Resorb och vitaminer för att få kroppen på banan igen men det är rätt segt.
Vägning imorgon och det känns inte så bra. Jag har skött mig hela veckan föutom drickat på lördags kvällen och pizzan på Söndagen. Även om Vågen är emot mig så hoppas jag att måttbandet kommer berätta att det inte är så allvarligt.

Jaja, Knöt ihop ett benpass idag och det gick faktiskt riktigt bra även fast jag var sliten. Bland de bättre jag haft under den hitils rätt korta dieten, förmodligen för man var lite små irreterad på sig själv och ville ställa allt till rätta igen. Idag sitter även kosten på sin plats.

Imorgon är det dags för rygg och biccar. Jag kommer även få besök imorgon av ett fyllesnack som resulterade i en snubbe som gärna ville vara med och lyfta lite skrot. Kommer bli rätt kul. Men även ovant att få "vänta" på sin tur. Mina gympass brukar gå undan rätt så bra. Nu kommer det bli massa vikt snurrande och annat småprat. Givetvis bara trevligt.

Nu äre dax för Fosterställning i soffan och ha lite mer ågren över all överkonsumtion av alkohol. Hatar alkohol

söndag 28 oktober 2012

party

Träningen har gått bra. Tyvärr byttt mina löparpass mot gym pass, jag behöver verkligen jogga lite.

Igår var det Idrottsfest i byn. Mycket trevligt arrangemang. Dock är jag bakfull som en gris idag. kommer även trycka i mig en kababrulle ikväll. Men jag måste nog påstå att det var så pass trevligt så att det känns värt att vara lite onyttig.

Från och med imorgon har jag 4 veckor kvar utan ett enda hinder i vägen.

onsdag 24 oktober 2012

jobbar på projekt

Idag lekte jag stridsmaskin.
Det hemskaste med att gå på diet är att man blir så jävla liten. Men efter ett pass på gymmet så är man hulken. Allt ploppar fram mer och mer och ser ut som "helvete" i spegeln när man maxar pumpen. Dock nån timma efter passet är man liten och tanig igen.

Börjat fila på ett lite projekt.
Ska hjälpa min kära mor met en diet för att tajta till sig lite. Jag har lovat att jag hjälper henne om hon gör som jag säger till 100% och det lovar hon.

Så idag har jag börjat att ta kort på mina måltider. Och istället för att man väger maten så kommer det stå t.e.x 2 dl hemlagat potatismos, 1 dl sommargrönsaker och så vidare. Då kommer hon slippa väga(hon hatar det).

Tanken är att det ska vara 3 kategorier Frukost/kvällsmat, Middag/lunch och mellan mål. Allt detta ska upp på en hemsida.
Klickar man tex på frukost så kommer det sedan upp en underrubrik med
0-100kcal
100-200kcal
200-300kcal
och samma på det övriga målen.

Säg att man har ett kalori budget på 2000 kcal så kan man själv knåpa ihop ganska enkelt mellan måltiderna för att hamna relativt nära verkligen. Man slipper väga och använder istället ett dl mått när man lägger upp maten istället för en slev.

Detta kommer i förstahand riktast mot relativt kalorifattiga måltider men efter hand så uppdateras kanske även lite mera bulkmat.

Den som vill kommer givetvis få tillgång till sidan när det är dax. Först ska jag köra lite tester men nån frivillig mer än bara morsan innan jag låter alla ta del utav det. Mest för att jag vill att det ska vara ordentligt utbud och justera sådant som är mindre bra.

Hoppas det inte blev allt för rörigt. Skrev ihop lite snabbt vad som fanns i huvet.

tisdag 23 oktober 2012

Sumering

vecka ett på dieten

totalt 10478kcal
snitt per dag 1496

vikt -3,9kg
midja minst -3cm
midja stösrst -4cm
vader +0,5cm
lår -1,5cm
underarmar -0,5cm
biceps +-0cm
Bröst -6cm

Tappat väldigt mycket runt bröst sektionen vilket förmodligen är anledningen varför min fru kallade mig för chipstutten i slutet av bulken=) Men helsike vilken skillnad det var i spegeln på mitt senaste bröstpass. Brösten var fruktansvärt detaljerade mot de var innan. Annars är väll siffrorna som jag hade förväntat mig.

Jag tänker höja kcal lite grann. Lägger mig på 1600.

I början på veckan var det tufft. Dåligt med ork hungrig och rätt gnällig. Slutet av veckan har varit underbar. Ingen vidare hunger fruktansvärt bra med energi och humöret på topp. Trodde jag aldrig på denna kcal mängden.
Veckorna som kommer så hoppas jag på 1kg i veckan annars justerar jag så det blir så. Älskar diet. Börjar resonerar hellre liten och fit, en fluffig och stor..

Allt för idag

söndag 21 oktober 2012

lördag 20 oktober 2012

35 års kalas

igår så blev det faktiskt lite löpning för mindel. Tog mig ut på en 5 km runda.
För inte alls så längesedan så var jag i topp trimm vad gäller kondition inför cykelvasan i Sälen, Snacka om att kondition är färsk vara. Givetvis har jag grund kondition kvar men mycket mer än så är det inte.

Första 300 meterna gick kanon bra, då drog jag på ordentligt och hade riktigt bra tempo. Jag visste ju att runda bara var 5 km så tanken var att då kan jag ju ösa på lite istället.

Mmm hur långt kom jag? Jo ca 2 km sen var orken totalt slut. Ville men det gick inte. Kändes som benen hade all ork men hjärnan vägrade säga att benen skulle fortsätta. Slutet av rundan så blev det lite gång och slö jogging. helt död efteråt.
Dags att bygga på lite flås tror jag.

Igår var det 35 års kalas med nästan 30 gäster bjudna. Jag kände väll hälften.
Hoppade över smörgåstårtan, kakorna och och efterätten. Däremot kaffe och Whiskey till det. Inte än enda fråga varför jag inte åt och bla bla bla. Tror dock att det var för ingen märkte att jag stod över. Löste det genom att serva mina egna barn extra länge och efter det fortsätta med att leka med barnen, ingen märkte att jag inte ens satte mig vid bordet.

Men åter till whiskeyn. Tog 2 st men ca 5 cl i varje (ca 240kcal) Å helvete vad det snurrade till i skallen. Kan tänka mig att det är resultade från en snål vecka med mycket träning plus en tom magsäck så kroppen kunde ta upp det direkt. Däremot så var det över lika snabbt som att jag kände att det hade slagit på.

Ni som känner mig på riktigt vet vad jag egentligen tycker om alkohol och det är ingenting som direkt ingår i mitt liv. Om jag får gissa själv så tror jag att inom 5-10 år så har jag tagit ett beslut av att bli hel nykterist.

Nåja
Gårdagens mat
1549kcal
Protein 168g
kolhydrater 97g
Fett 18g.

torsdag 18 oktober 2012

kanonstart på dagen

Hunger under gårdagen var under kontroll. Det jobbiga är när jag kommer hem från jobbet på morgonen och INTE ska äta. Detta vet jag är en vanesak då jag innan har kört periodiskfasta och aldrig haft problem med det.

Men för tillfället är det lite små tufft när jag är van med att äta några ägg mackor innan läggdax.

Idag hade jag ett fruktansvärt bra ryggpass. Allt flöt väldigt bra, hade så högt tempo att jag kände att det inte fanns nån tid över för att skriva ner vad jag egentligen gjorde. Halva passet vart ner skrivet, rästen gick av bara farten. Energin på topp.

Nu på kvällen har jag också haft bra med energi och ingen hunger. Dagens problem har varit humöret och tålamodet. Detta visste jag skulle komma men egentligen har det bara med synsättet och tankegångarna att göra. Så länge man är medveten om det själv så går det att begränsa det. Höll på att koppla om tvbänken och fick en sån jävla 220 kyss och efter det blev jag en ny människa =)

Imorgon blir det gym vila, men om orken finns så ska jag knyta dojorna och ta en kortare joggingtur..

Dagens mat
1502kcal
protein 189g
kolhydrater 110 g
fett 23g

En bra mat dag för de få kalorierna

onsdag 17 oktober 2012

phu

Igår var bra tufft, inte alls kul faktiskt. inte att jag var energilös men däremot hungrig. Kanske inte så konstigt när man legat mellan 3000-3500 varjedag och alltid varit konstant proppmätt.

Idag känns mycket bättre. Känner fortfarande ingen energibrist och då hade jag ändå ben på schemat. Gick förvånadsvärt bra dock slutade passet lite tidigare än vad det brukar göra.

Dagens mat
1519kcal
protein 194
kolhydrater 116
fett 20

tisdag 16 oktober 2012

Grishelg på riktigt

Hellsike vad jag ätit under helgen. Pizza, kebaber, mcdonalds, listan kan göras lång. Jag väger idag 86.8 kg. Men hade jag haft en vanlig helg så hade vågen garanterat stått på ca 85 kg.

Veckan som gått har inte varit en jätte bra träningsvecka. 3 pass blev det totalt, varav det sista körde jag på ett gym i Kumla när jag var på resande fot. Helt värdelöst gym enligt mig. Alldeles för fina maskiner och jag hade lite svårt att hitta känslan i allt detta. Slutade bland hantlarna istället som faktiskt var väldigt välsorterat.
Dyrt var det med, 100 spänn per gång om man inte var medlem. Däremot hade dom en riktigt fin benpress för fria vikter som det lektes med.

Idag startade dieten. Totalen ligger på 1540kcal. Hittils idag tycker jag det känns bra. Dock lite små hungrig hela tiden men jag vet att det kommer att lugna sig. Dagens gympass gick bra. Inget pass som jag räknar in i dietens tecken eftersom jag är fortfarande riktigt välfyld med energi.

Ett mål mat hittils men en hel del bcaa eaa och shakes har sjunkit ner. Blir lite mer fast föda idag i form av kvarg och yoggi. Än så länge känns det bra.

På Fredag är jag bjuden på kalas med smörgåstårta på menyn. Jag löste det genom att ringa och berätta att jag går på en diet och kalas innehavaren vet hur mycket jag brinner för det jag håller på med så jag slipper sitta på kalaset och förklara varför jag väljer att inte ta nån tårtbit.

Glömde tyvärr ta förebilder idag men får försöka komma ihåg det tills imorgon.

Skön känsla och ha startat ett nytt projekt utan ett ända snesteg i sikte. Allt går att lösa. Dax att bli liten igen

måndag 8 oktober 2012

det närmar sig

Idag vägde jag mig, ska inte göra det förens imorgon egentligen. Mycket plus denna veckan och jag är supertaggad inför dieten. Jag har 17.5kg fett på kroppen enligt min våg. Jag väljer att gå efter dessa värden då det ger mig ett hum om det i allafall.

Min första vecka kommer jag äta 1540kcal och så lågt har jag aldrig legat. För varje kg fett jag tappar så kommer jag öka kcal med 70kcal per kilo fett jag tappar. Första veckan tror jag att jag kommer tappa rätt mycket men givetvis en begränsad del från fett.

Efter mina 6 veckor så ligger jag förhoppningsvis på 1890kcal och har tappat 6.51kg fett men på vågen kanske nått kilo mer totalvikt.
Jag skulle kunna börja idag, men eftersom vi ska till stockholm på både hotell övernattning och kryssning i helgen så vill jag inte ha det strikta att rätta mig efter.

Att jag väljer just 6 veckor är för att efter det så åker jag och Frugan till thailand veckan efter och där vet jag att det går inte följa ett strikt upplägg. Tanken är ju jag inför thailand väger ca 78-79kg och då är jag ändå i mål. Ska bli sjukt kul och har redan förberätt sambon på att eventuell ork kommer vara nedsatt. Jag har aldrig haft dålig ork innan. men nu går jag så pass mycket lägre än vad jag brukar göra under diet och har ingen aning om hur jag kommer reagera.

Var hoss massören idag och hon knådade upp min axlar lite. Hennes största tips var att aldrig träna bröst överhuvetaget eftersom man i regel ändå är så stark i framsidan. Jag var inte upplagd för diskusion så jag höll bara med. Men egentligen håller jag inte alls med.

Nu svammlar jag massa igen.

Dax för veckans benpass, ska bli skit sköj. Hej så länge

lördag 6 oktober 2012

stark som en oxe

Goddag.

Kan inte släppa diet tankar så nu är det snart dax, kan helt enkelt inte låta bli.
Blivit fruktansvärt inspererad av en snubbe som har en träningsjournal (okipower)

Idag la han ut före och efter bilder på resultatet av hans diet. Jag är alldeles stum av resultatet. Tänker gå lite i hans fotspår och köra nått liknande upplägg fast inte riktigt så lågt på kalorirer från min balans. Jag tänker börja inte nu på Tisdag men nästa och hålla på i 6 veckor.

Ska ta några dagar och räkna på lite siffror så kan jag skriva mer ingånende vad jag har för förväntningar på denna rundan. Nog om detta.

Har inte kört Bänkpress på 2 veckor pga en axel som strular lite. Men idag gasade jag på 2 uppvärmningset på 40kgX15 reps sen ökade jag vikten hela tiden och körde 2-3 reppare tills jag slutade med att köra singlar. Min sista singel slutade på 137.5 kg vilket är personbästa.

Trodde aldrig att jag skulle ta så mycket. kände redan på 115kg att det var tungt. Gick givetvis upp enkelt men att ha så mycket vikt kändes tungt. Jag maxar ju aldrig för jag tycker att det drar bara med sig massa skador, men idag misstänker jag att allt kändes rätt. Grymt nöjd och hoppas styrkan sitter kvar även efter kommande diet.

Frugan filmade några lyft på 126, 130 och 135 får se om jag orkar lägga upp dom nåndag.


onsdag 3 oktober 2012

Börjat spinna dietplaner

Träningen går bra och nu känner jag mig trygg i kosten.
Jag räknar numera kalorier även fast jag försöker gå upp i vikt. Jag har lagt gränsen på 3100kcal. Detta är en undre gräns så jag stannar absolut inte där men det är minimum vad jag ska få i mig.

Igår blev det ca 3600kcal med lite hjälp från en snickers och en supergodefterrätt som min kära fru hade gjort. Den landade på nästan 700kcal. Toppen tyckte jag.
Proteinet har hittils inte landat under 200 gram vilket är bra på mina ca 84-85 kg

Kommit in i en så kallad läsperiod igen. Läser massor om kost och träning och halkar in på det mesta gällande ämnet.
Har precis halkat in på en journal med en snubbe som kör en väldigt låg kaloridiet lite åt VLCD hållet, Jag tänkte att jag skulle prova nått liknande sen när det är dags. Han har gjort kanon resultat på det och verkar inte som han tappar nån vidare muskelmassa heller.

Själv är jag riktigt sugen på att hoppa på en diet. Men vad man en har för plan så måste man hålla sig till den om man ska ta sig frammåt i denna träning. Att gå på en diet nu hade absolut inte gett mig de resultat jag hoppas på.

Men så här tänker jag inför den kommande dieten efter nyår
Min balans ligger ca på 2900kcal där står jag hyfsat still i vikt(gamla erfarenheter) på min kropp idag har jag ca 17kg fett. varje kg kroppsfett kan släppa ifrån sig ca 70kcal om dagen. Med andra ord 17X70=1190kcal i underskott per dag. Min balans på 2900-1190kcal i underskott ger ett resultat på 1710kcal om dagen. Detta är inte inärheten av en VLCD diet men bra mycket hårdare än vad jag är van med att dieta. Om siffror stämmer i praktiken skulle detta ge mig en viktminskning på 1,19kg i veckan.

Alla siffror ändras dock efter hand kroppssammansättningen ändras. Men skulle man kunna ligga och snurra runt dessa siffror och även få behålla massa så blir min diettid halverad.

Nu skriver jag mycket strunt och tankar, detta är ju ändå inte aktuellt på många månader men jag tycker ändå att det är kul att börja planera lite.

För övrigt var jag minus 0.3kg denna veckan. Det suger

söndag 30 september 2012

App lapp sa att du slapp

Nu har jag börjat räkna kalorier igen, fy fan vad skönt det är. Tog ett 12 månaders på Shape up som jag har använt mig utav innan när jag räknade. Jätte mycket nya uppdateringar sen sist jag använde det.

Jag har ju en sån här våg från whithings som mäter "leanmass" och "badyfat" den synkar automatiskt genom wifi till datorn. Nu fanns det en app som även synkade direkt till Runkeeper som sedan synkade det till Shapeup. Sen hittade jag en app som heter Gym Hero som synkade med både runnersworld.com och Runkeeper. Och tanken är väll att allt detta sedan ska synka över till mitt Shape up konto.

Satan vad appar det blev har inte hunnit testa nått vidare ännu hurvida det funkar ihop men det löser sig nog med tiden.

Idag blev det bröst och axlar. Eftersom min axel har börjat strulat litegrann igen så stod jag över bänkpressen helt idag. Inget allvarligt men jag känner ändå att den inte är 100%. Jag tränar smartare än förr, så valet att skippa bänken var rätt enkelt.
Helsike vad mycket power det blev över till de andra övningarna heltplötsligt. Nu kunde jag helt plötsligt köra med dröm vikter i alla övriga axelpressar och axlarna hade mer ork än vad de brukar ha. Undra om man ska ta och släppa den här matcho prylen med bänk, den bara jävlas ändå.

Kalorierna lägger jag på 3100 så länge men är rätt övertygad om att det är för lite, justeras efter hand.

allt för idag

lördag 29 september 2012

Bortom all kontroll

Innan jag gick och la mig i Onsdags så ställde jag klockan tidigare för att jag skulle hinna med ett löppass innan jag skulle hämta ungarna på dagis.

Klockan ringer. Min första tanke är, regnar det så skiter jag i det. Jag tittar ut genom fönstret och det är kanonbra väder. ÄNDÅ så skiter jag i det. Det här med att träna när jag vaknar är inte min grej, max en promenad men fan inte nått ansträngade.

Igår skulle det ha blivit ett ryggpass. Men eftersom dagens lunch bestod av Kina buffe´så blev det platt pladask på sofflocket istället. Som tur är tog jag igen det passet idag, med råge.

Jag tänker från och med imorgon börja räkna kalorier igen, jag trivs helt enkelt inte med att fammla i mörkret. Jag går upp i vikt och jag får garanterat i mig dom proteinerna jag behöver. Men jag har nada kontroll och jag gillar det inte.

Idag skänker jag en extra tanke till den stackarn som dog på lidingöloppet, ensålänge har man inte hört nån orsak. Men jag tycker sånna dödsfall är riktigt hemska.

Nu ska jag ta hand om mina ungar, den ena snorar värre än niagarafallet och den andra är helt utslagen av febern.

Trevlighelg

onsdag 26 september 2012

Bröllopsdag, Gasp, Ben, Födelsedag, Armar

I förrgår rättare sagt i Måndags så firade jag och min frugan vår första bröllopsdag, givetvis stod jag över träning och vi hade en kanondag ihop hela familjen.



Sen jag för första gången såg ett Gasp linne så har jag alltid velat ha ett. Men jag har aldrig köpt ett eftersom jag tycker lite att man inte förtjänar att bära det om man inte kan bära upp det= stor som ett hus. I bröllopspresent fick jag ett. Tycker tanten min att jag kan bära upp det så använder jag det gärna å jag älskar det redan. Gör allt vad jag kan för att kunna bära upp det med stolthet=)





Igår var det ben och det gickförvånadsvärt bra. Körde 6 i knäböjen istället för 8 och tyckte faktiskt att det var oförskämt lätt även fast jag höjt vikterna. Ser redan fram imot nästa ben pass. Benen känns även oförskämt bra idag. Kul när det är kul.

Igår var det ju även vägning för min del. plus 0,8kg nu känner jag mig verkligen fet, men det gör mig ingenting för jag känner även att jag ökar så pass bra på gymmet så är inte speciellt orolig.

Idag blev det armar, jävlar vad roligt det är att få ösa på lite. Bästa armpasset på 3 veckor


Kan själv tycka att armarna växer för jävla dåligt och har lag extra krut på detta.
Har alltid mätt dom i pump och sist jag mätte låg de på 40.3 och idag låg höger på 43 och vänster 42.5. För mig är detta helt underbart för jag har verkligen kämpat och blev så jävla glad över resultatet. Och det är väll perfekt på min egna födelsedag som är idag=) 28 år är ingen ålder, livet har ju bara börjat


lördag 22 september 2012

2 bra pass

Igår blev det rygg där de 2 huvudövningarna blev latsdrag och marklyft. Bra ork genom hela passet.
Tycker att till 99% blir passen bra under bulk. Man ger gärnet pga att man inte gillar det man ser i spegeln och det gör för mig iallafall att jag tar i lite extra.
 När man äter som en gris så finns det ofta det lilla extra och ge.

Idag var det bröst och axlar. efter uppvärmning så blev det 4 tunga set på 101kgX6 reps, Efter blev det 3 set till fast på 81kgX8 reps. Efter det så slet jag lite i kablarna i olika vinklar, bra ös i brösten idag. Axel träningen flöt också på bra men jag har så lätt att bli orklös i axlarna och efter 10 set så var jag färdig för uträkning och avslutade passet med lite shrugs.
 Kul att köra bänk, efter den övningen har man redan flyttat en bit över 4ton

Nöjd med hela denna veckan och aptiten är på plats. Det var för typ 3 veckor sedan jag aldrig kände mig hungrig och mat var rätt motbjudande, nu kan jag äta som en häst igen.

Imorgon så blir det ingen träning men på Måndag är jag tillbaka med benträning. Måtte mina vader börja ta till sig träningen snart(pinsamt små)

Slänger upp lite bilder på mitt hardcore gym=)

på återseende







torsdag 20 september 2012

Vila och mat

Igår körde jag armar på gymmet, fick till ett bra pass till och börja med. Efter ett tag fick jag beök och tappade fokus och gav mig, egentligen några set kvar i bagaget.
Jag är inte så mycket för att små prata när jag lyfter skrot, det stör mest.

Nåväl
idag hade jag fruktansvärda problem att ta mig ur sängen. Benpasset sitter fortfarande i. När man väl lyckas kravla sig upp som nån form av sköldpadda i ett bollhav så stöter man på nästa bekymmer. Trappen ner. Fy fan. Att man bara utsätter sig för det.

Ställde mig på vågen idag för att jag tyckte faktiskt jag att jag kände mig tajtare när jag vakna. -0,5 inte vad jag hade räknat med.

Idag tar jag vila. vet att jag behöver det även fast det bara är 2 pass irad. Tänkte även ta och äta extra idag inför morgondagens bröst och axlar(parad dag).
Det ska lastas på ordentligt i Bänken imorgon tänkte jag

onsdag 19 september 2012

de år som gått


Förvarning

Jag tänkte göra en ny start av bloggen. Detta gör jag för jag ska ragga in lite nytt folk. Och för att alla ska hänga med från början. så kommer komma upp bilder ni redan har sätt och säga saker ni redan vet.

Allt för idag hej hej

tisdag 18 september 2012

Att älska det man hatar mest

Idag var det ben på schemat. Jag hatar att köra ben, eller vänta jag älskar att köra ben. Jag har faktiskt inte en aning.

Jag förbereder mig alltid mentalt flera dagar innan jag ska träna mina ben, jag går igenom passet i huvet. Jag har ALLTID en vilodag innan jag kör ben. Jag äter Alltid mat innan ett benpass och det gör jag aldrig för de övriga muskelgrupperna. Äter jag inte innan så är jag 99% säker på att jag skulle svimma under passet.
Kan inte förstå hur folk på vanliga gym pallar att träna ben när andra ser på.

När jag tränar ben så blir det alltid veckans mest krävande pass och jag hatar det, eller ne jag älskar det, jag kan pusha mig så hårt i dessa muskler. Jag kan ligga flämtandes på golvet och bara grymta och stånka, göra bensparkar tills nästan ögonen rinner, jag är glad att ingen ser mig.
Efter dagens helvetespass så blev det mat, och idag kommer det bli väldigt mycket av den varan.
Från förra veckan hade jag gått upp0.1kg vilket är för dåligt. Jag vill ligga runt 0.2-0.3.. gör jag det i ca 22 veckor så kommer jag ha gått upp ca 6 kg till innan jag ska börja smygstarta på diet igen. då kommer jag väga ca 90 kg och sen har jag 14 veckor att dieta innan tröjan ska kastas av igen. Med andra ord är det bara 36 veckor kvar till varmare dagar=)

Tycker styrketräning är rätt o accepterat i samhället. Många ser det som nått positivt, men finns även de som ratar det helt. Når man når framsteg i denna sport så är man enligt alla haters dopad.

Svarvar man till sin kropp och sticker ut lite från mängden så är man en spännis.
Jag får inte lägga upp en bild på FB eller göra en status där jag skriver hur mycket jag tog i dagens bänkpass utan att det ska sticka i folks ögon.
Däremot om en fotbollspelare eller i stortsätt alla andra sporter så får man skriva hur många mål man gjorde och hur fort man körde på rallyt osv. Tycker det är lite orättvist att jag inte ska få brinna för något lika mycket som nån annan brinner för det dom älskar.

Kände faktiskt lite samma när jag höll på med löpning, när man börjar bli lite bättre än en vanlig svensson då retar det folk.
Skitsamma, jag bryr mig egentligen inte. Tycker bara att alla kan brinna för olika saker och tycker allt ska vara lika accepterat. Finns nog inte många sporter som just styrketräning då hela ens vardag är endel av sitt träningsreultat, man tajmar med mat och tänker konstant på vad man stoppar i truten, man ser till så man får sin vila och gör alltid det bästa av sin träning.
Vet folk som kan komma bakfulla till en fotbolls/hockey match eller träning. Dom brinner givetvis också av sin sport men skillnaden är att dom brinner för 90 minuter på planen och sen är det över. vad som händer i veckan eller valet på pizzerian finns inga tankar kopplade till just sina träningsreultat.

Nog pladrat om massa dynga nu ska jag gosa ner mig med Nova i soffan och börja fundera på morgondagens armpass. Det ska bli nått utöver det vanliga

söndag 16 september 2012

Tjockar på mig

Hoj

Riktigt missnöjd över mitt förra inlägg om cykelvasan, hade så mycket att skriva och berätta om denna upplevelse. Jag antar att jag egentligen kanske inte orkade skriva. Skit i det nu blickar vi frammåt. Har en bild därifrån förresten. Jag ser stenhård ut och det är enbart för jag är så tömd på vätska. Tro mig hur mycket man än fyller på längsvägen så är det svårt att inte tömma vätskan endå på 4 timmar

Jo min träning idag.
Jag varken springer eller cyklar nånting för tillfället. Jag försöker träna mindre och äta mer. Varför?. Jo nu vill jag försöka bygga upp mig lite för vill inte vara så liten som jag känner mig efter diet.
Varför träna mindre? jo för att jag har märkt att jag bygger istortsett ingenting av att träna mer. Jag har dragit ner det till 4 pass i veckan styrketräning och 3 hela vilodagar. Tycker det funkar kanon och jag har mycket bättre ork på gymmet. Innan körde jag nog 6 pass i veckan på gymmet och det gav bra mycket mindre

Jag har även gott tillbaka till papper och penna på gymmet. Jag loggar nästan allt jag lyfter för att kunna pressa mig varje pass lite extra. Detta i samband med en jäkla massa mat så har jag börjat fläska på mig lite igen. Och massa mat är rätt mycket mat. Jämnför någon som äter mycket mat så äter jag säkert inte långt ifrån dubbelt så mycket. Detta har ju resulterat i att 6 packet dämpas ner mer och mer och det är absaolut inget roligt. Jag älskar att vara i bra form.

Jag har lärt mig att ska jag vara i konstant bra form fett mässigt så blir jag aldrig större. Man får lära sig att blunda lite när man går förbi spegeln och intala sig att det kommer bli bättre efter nästa gång man får gå på diet igen. Jag räknar inga kalorier förtillfället, så länge jag ökar på gymmet så fortsätter jag att trycka i mig mat. Jag köpte mig t.o.m ett par växa i jeans i strech tyg som jag ska kunna ha nu under min gå upp i vikt tid(Bulk)

Jag har hittils lagt på mig 6kg ungefär, varav 4 utav dom hade jag säkert gått upp redan efter 1 vecka när jag slutade dieten.
Idag väger jag 84 kramgoa kilon och tanken är väll att jag ska ligga runt 90 innan jag dietar, men allt kan ändras.

Planerna till nästa år är att springa nått form av ler race. Dom brukar vara från  5km till 1 mil i riktigt otäck träng. Midnattsloppet kommer jag till 99% att springa med frugan. Det är väll det jag planerar lite i förväg.

Sen har jag fått förfrågningar om jag ska ställa upp i marathon eller vätternrundan. Detta kommer förmodligen aldrig att ske. Jag skulle tröttna 14 ggr om på den träningen som det krävs och tror att efter halva sträckan hade jag fråkat mig själv vad jag håller på med. Ne kortare evenemang är min grej då man kan lalla runt med lite grundkondition.

Tog en bild på mig själv idag. Bilden ljuger ju en hel del egentligen. Så som jag ser ut på bilden gör jag ju enbart när jag är mitt i passet på gymmet. En vanlig dag är jag bara liten, tung och kramgo=)

onsdag 12 september 2012

Cykelvasan

Det har ju blivit några lopp för mig de 2 senaste åren, eller 5st i allafall.

Göteborgsvarvet var kul för det var debut och det var en tack och hej från min gamla tjockiskropp, väldigt bra och trevligt arrangemang.

Blodomloppet i Jönköping, hyfsat arrangemang svårt att ge det en ärlig chans när jag bara hade Varvet att jämnföra med. Men slog person bästa på milen där så ligger mig ändå varmt om hjärtat. 41:19 har jag för mig?

Midnattsloppet. Kasst arrangemang men helt underbar löpning även fast jag sprang med feber(idiot) Men längtar dock efter att få springa det igen

Ränneslättsturen, Mycket trevligt evenemang 43 km mountainbike cykling i riktigt tuff tränng. Detta är de lopp som jag tagit ut mig mest på av alla. Riktigt kul

Cykelvasan..............
Helt underbart. 10 poäng rakt igenom på alla punkter snabb bana som gick riktigt mycket på skogsstig, lite grusväg och ännu mindre asfalt. Detta ska jag göra igen absolut, men året som kommer så är jag tyvärr inte hemma när det går.

Loppet var 94,7km i skogsmiljö och tog mig 3h 52 minuter vilket ger mig en snitt på 24.4km/h ungefär. Dock trodde jag snittet skulle vara högre för jag låg hela tiden och pendla mellan 30-40 km/h men klart de långa backarna som man ibland låg ner mot 5km/H som drar ner snittet så.
 Jag hade en bra dag och allting funkade för mig.
Alldeles underbar bana där det gick riktigt snabbt vissa partier. Hade kunnat åkt några minuter snabbare än vad jag gjorde. Trängen från ränneslättsturen satt i bakhuvet och ville inte gå ut för hårt. Efter ca 2 mil så vågade jag ge på allt och hålla det rästen av banan.
Jag är jätte nöjd med min tid.
Vasan kommer alla ggr på plats 1 av alla lopp jag gjort. Efter vasan så har jag cyklat 0 km, tyvärr. Efter en sån rolig bana är det svårt att hitta motivationen genom att bara plöja grusvägar, men det kommer nog tillbaka framöver..

Nog om lopp

Nästa inlägg kommer jag berätta vad jag gör idag, hinner tyvärr inte det nu.

på återseende

söndag 9 september 2012

Godkväll kamrater

Nu var det riktigt längesedan det här, får väll skriva ett par rader om min sommar.

Mina första veckor på semestern var mina hårdaste veckor detta året. Varjedag inleddes med en promenad och hela familjen följde med. Gymmet gick kanon och inga skador överhuvetaget under sommaren.

Fokus låg ju givetvis på cykling eftersom jag skulle cykla cykelvasan.

Vi spenderade 1 vecka i Kumla vilket var perfekt för då hade jag tillgång till 2 olika gym med gymkamrater, det tråkiga med den visiten var att min cykel åkte på duktigt med stryk och fick genomgå en större lagning.
Inklusive sommarens service plus allt som skulle fixas innan starten på vasan så har jag lagt ner närmare 6000 på den jäveln så det har varit en kostsam historia.

Några dagar spenderade vi på High Chaparall och det var helt underbar cykling i på deras ridvägar och 4 hjulingsstråk. Den kvällen cyklade jag 12km på ca 50 minuter. Där kan man snacka om tuff och utmanande träng.

Mitt under det passet så råkade jag cykla rakt in i mexico city, så om nån vill ha "fri entre" så kan jag bakvägarna in=)

Sen var vi på öland med husvagnen i en vecka och där lyckades jag goggla mig fram till ett gym som hette KraftWerk inne i Kalmar som jag besökte 3 ggr om jag inte minns helt galet. Bra Gym men lite väl fint för min smak, och dyrt.

På öland fick vi också besök av Cykel Ola med familj så vi tog en runda över ett par ko ängar med hojarna en riktigt tidigmorgon. Minns jag rätt så var vi på sadlarna strax efter kl 6 på morgonen. Den rundan varade under en timma men den var jäkla så trevlig. Snackades mycket skit, cyklade rakt in i en ko svärm på ca 30 kor alla sprang utom den stora tjuren, han ville istället att vi skulle trampa på lite extra=)

Denna veckan blev det också 2 löprundor över åkrar och skog. perfekt de stunder vi hade lite oflyt med vädret.

så träningen flöt på bra och kändes ju bra efter semestern att man slapp börja om från 0.

Tänkte jag skulle skriva om en riktigt häftig upplevelse, nämligen cykelvasan.

Det får vänta tills nästa vecka så jag inte tråkar ut allt för mycket. Då kommer det också lite om vad jag sysslar med idag och lite ny inhanlade prylar som har hamnat på gymmet

Hej på er

lördag 4 augusti 2012














besiktad till 2013-05-31 Vägreggad får köras på B-kort

söndag 17 juni 2012

alkohol+ fortsatt diet

Först vill jag ge lite tankar om Alkohol. Jag får ofta kastat i ansiktet på mig att en öl kan du dricka, bara en snaps. Flertalet människor som ska tjata i mig ölen. När jag var på sweden rock så fick jag dricka precis hur mycket jag vill och när jag ville och detta gick absolut inte till överdrift, snarare tvärtom.

Varför?
Jag vill inte ha alkoholen som en del av mitt liv, själv mår jag rätt dåligt till och från efter jag har druckit, då menar jag inte bakfylla utan psykiskt dåligt. Är jag med mina barn så tycker jag inte de får den uppskattning de ska ha. När jag är bakfull kan jag inte hjälpa till med hemmet och jag tycker allt är jobbigt även mig själv. Jag står INTE över alkoholen pga träningen. Den största anledningen är att jag tycker folk överlag beter sig mer eller mindre illa när de dricker, de blir människor som de inte är egentligen, väldigt egoistiska. Tror inget barn i världen vill ha eller se sin far packad och jag vill inte ge dom den upplevelsen heller.

Givetvis partar jag till det ibland men oftast mår jag rätt dåligt av det efteråt. När nån säger vill du ha en öl så svarar jag nästan på automatik - Nej tack det är bra. Jag ser djävulen i ALL alkohol och vill inte ha den i mitt liv, den bara förstör. Jag lever ett kanon bra liv och vill inte förstöra det med ångest. Mina barn och min fru har bättre användning av mig när jag är nykter och speciellt när jag mår bra.

Nu låter det nästan som jag är eller har varit alkis men det är dock inte sanningen, ni som känner mig väl vet att jag i stort sett aldrig dricker, varför jag helst inte dricker och varför bara en öl gör mer skada en nytta.

Får avsluta med att jag har inget emot att andra dricker. Bara jag slipper skiten.



Nu till nått annat. Träningen går alldeles lysande. Har precis haft inne cykeln på lite nödvändig service som kostade mig 2000 riksdaler så nu kan jag börja cykla igen.

Jag har bestämmt mig för att fortsätta dieta. Tänker dieta minst ca 8 veckor till i allafall. Finns så mycket kvar att ta av och jag trivs inte riktigt som det är nu. Däremot trivs jag med att gå på diet. Jag håller mig fokuserad och kroppen mår så otroligt bra med bra mat.
I mitten på Augusti ska jag cykla cykelvasan så det gör mig bara gott att vara ett par kg lättare.

Tanken innan var att jag skulle lägga mig på kaloribalans under sommaren men nu är tanken alltså att jag ska fortsätta ligga lite minus.

Dags för mig att ge mig själv riktigt med stryk på gymmet, ses

måndag 11 juni 2012

Home sweet home

Ingen löpning och en proteindrink. Nöjd endå.

Helt galet roligt har jag haft och har med mig så mycket erfarenheter. Sprit öl och kass mat fick dock magen att balla ur åt alla håll plus en massa magknip. Försökte att äta mycket mat nått liknande som jag gör här hemma. När jag kom hem och såg mig själv i spegeln så blev jag rätt shockad. Magrutorna helt borta inga linjer nånstans men endå bara 2.5 kg plus.

Anledningen att jag kan äta så mycket som jag gör är ju för att jag tränar men när man satt i en solstol och drack pilsner och bara fortsatt åt som vanligt så svarade kroppen rätt rejält på detta. Kul på ett sätt men givetvis tråkigt på ett annat..

Det gör mig dock inte så mycket jag var tillbaka på gymmet idag och gjorde ett hyfsat pass. Set framemot de första veckorna jag har framför mig för att bota mig ur detta.

Blir tröja på för min del ett tag framöver och hoppas på att solen inte skiner allt för hårt

tisdag 5 juni 2012

Jag drar

inom 1 timma ca så ger jag mig iväg till swedenrock. Fest onyttigheter och Vila. Även om denna helgen kommer slita på kroppen så kommer alla muskler att få vila och vara fullt redo när jag är återhämtad. Givetvis har jag med mig en shaker 1kg protein och mina löparkläder. Sen hur vida jag kommer göra nått av det eller inte det återstår att se men jag har möjligheten om lusten faller på..

förövrigt så gjorde jag 20 pullups irad igår och filmade detta. relativt enkelt var det. och förra året bommade jag på 20 och nådde bara 19st och då var jag 5 kg lättare. + att jag tränade för att klara det då och det har jag inte gjort nu.. Framsteg på svettet..

skåååålllll

lördag 2 juni 2012

mer mat

Brukar ju länka denna sidan på facebook när jag lägger före och efterbilder. Gjorde det även denna gången. Får en del mail av folk som vill lyckas. Tänkte jag listar lite vad jag tycker är viktigt

Ha kul!!!!!!
Följ en diet du kan följa och trivs med.
Kontinurligtet i Träningen. All träning är bra för kroppen men vill man utvecklas så gäller det att hålla i.
Mat!!!!. Tänk på att du bryter ner kroppen under ett pass. Kroppen byggs tyvärr inte upp av luft och kärlek. Ät ordentligt och ge kroppen vad den behöver för att återhämta sig. Har du fått till ett riktigt mördarpass så ät därefter.

Sen finns det hur mycket annat som helst. Men jag kan inte påpeka nog hur viktigt det är med kosten. Jag skulle lista träningen 30% och kosten 70% vad gällande resultat.

Igår hade jag ben på schemat.
Jag var inte alls taggad men jag ger mig på det ändå och efter 15 min i passet så har jag bestämmt mig att ta ut mig fullständigt och allt slutar i ett mördarpass. Som vanligt efter ett hårt benpass så har jag svårt att ta mig ner för trappen efteråt benen vill knappt bära mig. Härlig känsla.

Träningsberoende?
yes jag tror jag har fått en släng av den åkomman. Jag vill utvecklas och jag vet hur viktigt det är att hålla det igång. Jag känner inte ett tvång av att träna men jag planerar allt runt min träning och ser verkligen till att vad som än händer så klarar jag av min träning. Jag ser det över 1 vecka att det ska gå i hop.
Jag kan erkänna att skulle jag missa 2 planerade pass i rad så hade jag mått dåligt över det.

 Känslan jag har i kroppen nu är underbar. Precis färdig med diet och nu vet jag att jag har en ny uppbyggnadsfas framför mig, vilket är så jäkla kul. Ska inte gå upp så mycket i vikt som jag gjorde min förra diet. Tanken är att till nästa år väger jag igen under 80kg efter diet. Jag har efter denna dietens slut mycket mer att ta av men det får sitta kvar tills nästa gång.

Allt kan ändras under kommande år. Men med all erfarenhet från detta året så vet jag att det kommande kommer bli kanonbra.
Tack för alla som följer detta. Tycker det är riktigt roligt

onsdag 30 maj 2012

dietens slut.. Förebild 9 månader sen

Jag har några dagar kvar på diet men vikten får va vad den är nu svävar jag bara fram och får nöja mig med som det blev. Jag hade gärna tagit ca 4 kilo till men man måste också tänka att för varje kg jag går ner så tappar jag även lite muskelmassa..
Jag är ju testarnas konung och testar mig fram hela tiden hur saker och ting funkar. Och nu tänkte jag testa ett annat sätt att äta för att kanske slippa dieta så hårt som jag gjort denna gången. På träningsdagar över äter jag med ca 10% och på vilodagar under äter jag med ca 10% och hoppas på att detta ska få mig att hålla kvar den formen jag är i nu och förhoppningsvis bygga lite mera massa.
Året som har varit har varit ett ganska bra år förutom axeln. Jag var helt borta i 2 månader och sen var det i ca 7 veckor som jag tränade väldigt begränsat och var av med alla pressövningar. Men jag tycker formen landade hyfsat och jag får känna mig nöjd..

Jag har en liten jämförelse i mitt huved som jag tänkte dela med mig till er

Ser man kalori räkning på exakt samma sätt som sin ekonomi så är man garanterat hemma. Tänk att istället för lön så får du varje månad ca 60 000 kalorier, dessa kalorier ska fördelas på hela månaden och du har ingen lust att leva snållt i slutet bara för att du frossade vid "löning"
Säg att du skiter i detta och bara äter och äter(kredit efter kredit) efter ett tag så måste detta betalas tillbaka man kommer inte undan. Tyvärr är inte bara straffet en hög ränta utan din kropp som du ska leva med hela livet. Hjärt och kärlsjukdommar och andra problem som övervikt drar med sig..

Men säg att du jobbar över och får ut mer pengar(motionerar och får fler kalorier) yes. kanon då kan du ju leva lite lyxigare..
Tänk att leva en hel månad med att aldrig få titta hur mycket som är kvar på kontot. inte så lätt att veta vad man har att röra sig med..

Kalori räkning för mig är självklart och jag stormtrivs med det. Jag vet exakt om jag kan äta kaka till kaffet om jag ska ha sås på pizzan eller inte och i slutet av månaden så ligger jag alltid i fas. Tycker ingen ska räkna om man inte vill men jag tycker man ska ha lite koll på hur mycket kcal det är i 100g potatis mot i 100g pasta, tex

Ens bostad eller bil kan man rasera hur mycket man vill, det går alltid att flytta därifrån. Men att rasera sin kropp och försöka flytta därifrån det är värre. En liten tankeställare bara..

Nu till sist kommer min bild.
Den gamla bilden är för 9 månader sedan, då jag även då dietade för att va snärt till min bröllop. Den andra bilden är tagen idag och har exakt samma vikt som för 9 månader sen och det gör mig glad eftersom jag ser skillnad på bra ställen..

Varsegoda
Puss och hej

söndag 27 maj 2012

skapande

Kommit på att jag har nån slags läggning åt skapande. Mitt musik intresse och alla de egna låtarna jag gjort. Alla byggprojekt jag hållit på med i livet, bilar, stereo, motorcyklar, epa traktorer, Cpgrodor med cross motorer, Snickeri. Mitt intresse för att måla och tatuera. Finns inte mycket jag tar i som jag inte kan låta bli att bara göra om "lite". Känns som allt jag tar i får nånslags av annorlunda form, både på gott och ont och med blandade resultat. Ibland När jag har köpt en ny pryl så kan jag bara skruva ner den i smådelar bara för att se hur det är uppbyggt. Charlotte är inte alltid så imponerad och tycker väll att jag bara ska låta bli ibland.

Tror det är samma sak med träning. Så länge jag skapar nått och förbättrar eller kan ändra nått så kommer jag nog fortsätta. Bara att se hur saker och ting reagerar en nyfikenhet som aldrig tar slut. Jag lär mig mycket utav detta beetende men jag förstör också mycket saker men överlag så graderar jag detta till en god egenskap.

Märkt på mig själv att jag mer eller mindre har slutat titta på tv, Får inte riktigt ro till de. Jag har ingen aning om vad som går på tv längre, utan att jag har tänkt på det så blir jag mer och mer aktiv hela tiden i mitt liv och jag bara älskar det.
Det största negativa med min hjärn värksamhet är att jag har lite svårt att stänga av när det är dags att gå och lägga sig.
Ne nu svamlar jag bara massa dynga, men kommit på mig själv att jag brinner för så jäkla mycket och tror att Min kära fru mer eller mindre delar ut x antal tanke pungsparkar i veckan. Sjukt att hon låter mig hållas..

Lite träning då.

Denna veckan har jag legat på ca 1800kcal vilket jag tycker är fruktansvärt lite. Försöker hålla protein intaget på 250g men det är svårt på så lite kalorier, men tycker jag löser det hyfsat.
Innan jag gick på denna (enligt mig) låga kalori intaget var jag helt säker på att jag skulle vara konstant trött tills det var över. Snarare tvärtom. Pigg när jag vaknar fullt ös heladagen gymmet går bättre än någonsin och kanon pigg på jobbet.
Själv har jag inte listat ut var det beror på. Eventuellt har det med blodsockret att göra. Eftersom jag går på så låga kalorier så finns det inte utrymme för några snabba kolhydrater, vilket då skulle hålla blodsockret på en hyfsat jämnnivå hela dygnet. Eller är det så att kroppen har godkänt fett som energikälla och nu vant sig med det eftersom dieten har hållit på i ca 45dagar. Vad det än är så är jag glad så länge det håller i sig, tror dock att det kommer ge sig snart..

Igår hade jag mitt bästa pass på riktigt. Jag vet att jag ofta skriver att detta var mitt bästa men nu var det verkligen det.
98,4*6reps 1minut vila. 98,4*6reps 1minut vila. 98,4*6reps 1minut vila. och sista 101kg 6reps. Tror inte jag har lyft så bra i bänken sen jag låg i lumpen. Nu måste jag verkligen jobba upp styrka i knäböj och marklyft för att det ska bli nån form av logik i det hela.

Jag TROR att jag skulle kunna göra 130kg i bänken som max, men tror gör man i kyrkan så detta ska ju givetvis testas nån dag Att jag har sånt jävla tryck i bröstet på ynka 79kg tycker jag själv är rätt otroligt. Och sen att jag har alla dessa kanon pass under diet, undra hur det blir när jag får äta ordentligt med energi?

Mycket text mycket svammel. Nästa inlägg som kommer här kommer vara en utvärdering av dieten och vad jag ska ändra tills nästa och lite hur jag tänker.
Även lite före och efterbilder och med ett jävla flyt en liten film där 130kg försök i Bänkpressen.
Ska även slänga in hur det gått för mina tjejer som snart också har dietat färdigt och vad dom har gjort

fortsatt trevlig helg.
Ikväll ska jag kosta på mig en 2,8% mariestad, mumma



torsdag 24 maj 2012

Tränar hårdare än vad det finns energi

Sen jag började min 1800 kcal diet så bara rasar vikten. Får ju hoppas att det är rätt sorts massa som lossnar. Idag var det ben på schemat och energi kände jag att det fanns. Först knäböj sen lite vadpressar och efter det var nog energin slut och bara halvägs igenom vad jag skulle göra. Jag orkade fortsätta men det var lite problematiskt. Nästa övning var marklyft och efter jag gjort mina första 6 repetioner lagt ner stången och ska resa mig så blir allt dimmit och jag känner att nu svimmar jag. Givetvis så gör jag inte det.

1 minut senare är det dags för 6 nya repetioner, det går hur bra som helst men istället för att ställa mig upp så väljer jag att sätta mig på golvet direkt efter, funkade bättre.

1 minut senare så är det 6 nya igen och det går bra men efter dom blir det även lite dimmigt när jag sitter ner så tar mig några minuter att hämta andan innan jag går på lårspark och bencurlen och igenom dessa övningar så var det mesta dimmit faktiskt.

Jävligt nöjd över mitt vimsiga dimm pass och det är här det är så kanon med periodisk fasta. Nu efter passet så blir det ca 1000kcal i en och samma måltid och kroppen kommer återhämta sig galant på den maten, men ser man över dygnets timmar så ligger jag ända på underskott.

Imorgon är det dags för rygg men då blir det nog några riskakor 1 timma innan så jag slipper dimman.

Hej å hå diet på hög nivå